Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je slovo Pana premiéra. Bravo.

  • Bravo, ne jak ti naši zaprodaní přizdisráči....

    I to Slovensko má víc rozumu, než naše zaprodaná vláda!

  • Zelenskyj ztrácí soudnost, moc mu narostl hřebínek.

  • KIMCID

    Nevěřil jsme že to napíšu ale bravo Poláci

    • Jak jsem zde již dávno tomu napsal, na tomto se bude lámat chleba "přátelství a solidarity" mezi UA a PL. Oba tyto státy nenávidí Rusko až do morku kosti, ale současně jsou také jejich ekonomiky hodně založeny na zemědělství a navíc PIS má nezanedbatelnou podporu polských sedláků a o tu, navíc před volbami, si nemůže dovolit přijít. Takže spíše "bravo polští sedláci, bodujete!". 

      P.S. Kdosi tady nedávno napsal o Polácích, že jsou hrdým národem. Já bych k tomu poznamenal, že ta národní hrdost je v jejich případě spíše šovinismus. 

      • "Šovinismus označuje vyhrocený nacionalismus, tj. víru v nadřazenost jednoho národa, hlásání nacionální výlučnosti a nenávisti k jiným národům."

        Tím prvním jistě nešetří USA, hlásáním nacionální výlučnosti trpěli snad naposledy nacisté, jistě ne Poláci a nenávistí k jiným národům (Rusům) se sice Poláci projevují, ale stejně tak mnoho jiných národů a vlád, včetně té naší.

        • USA je poněkud jiný problém, tam nelze mluvit o národě a tedy národní nadřazenosti, "šovinismus" Spojených Států je jiného původu.

      • KIMCID

        lepší být šovinista než EU ovce

        • Možná jde o meze, hranice toho šovinismu. Velmi křiklavých a radikálních, ač asi jich bylo nemnoho co do počtu (Slováků), dokázalo v 2003 rozdělit stát. Jsem si naprosto jist, že kdyby jsme se sloučili třeba i referendy do společného státu, tak ze dne na den bychom slyšeli mnoho slovenského šovinistického křiku i nyní. Diskutuji a diskutoval jsem na několika webech - a proto vím, co píšu. Příklad uvedu: šovinista v předlouhých diskusních příspěvcích argumentoval, že jaká to industrializace Slovenska, když Duslo Šaĺa a další, vypouštěly tolik exhalací ! Tak, a bylo to - a vysvětlit takovým nešlo nic. Kolik let tyto podniky vypouštěly exhalace a vypouštějí nejspíše dosud i po rozdělení státu (nebylo to odtržení Slovenska, protože v tom případě by to znamenalo podle československé ústavy nutnost referenda a to by občané neodsouhlasili)? A také - v jakém stavu mají nyní hospodářství ? Měli by takový stav kdyby se stát nerozdělil ? Vadil pragocentrismus, vadilo jim, že byli Čechoslováci - Čechoslovák neexistuje. Existuje však prý Slovák a Čech. Vzpomínám na četné návštěvy skupin radikálních Slováků na různá ministerstva v Praze. Dialog? Byl do spíše diktát... Proto většina Čechů zaujala postoj: Když chtějí, tak ať si jdou. Přišli jsme sice o Dunaj, ale také o problém s Maďary.

        • Být EU ovce je jistě špatně, ale být šovinista, cítit jakousi nadřazenost nad jinými, se mi nezdá být právě ideální rys národa. Ale to bývá většinou vlastnost všech národů s početným obyvatelstvem.

  • Varšava se rozhodla zřetelně ukázat  mantinely zdravého ekonomického myšlení. A podržet své zemědělce, poskytnout jim základní jistoty.

    Ovšem náš hlavní pražský manipulátor   do světa vykřikuje :

    "Podpora Ukrajiny je prioritou vlády, premiér Fiala slíbil další dary i výcvik pilotů"


    V překladu.Budeme pokračovat v sebezničující podpoře války. Ať nás to stojí cokoliv. Žádná soudružská a srdečná beseda s námi daňovými poplatníky. Vybereme daně, poplatky, odvody .... A primárně to nasypeme tam těm.Oni to moc potřebují. Pánové jak dlouho ještě chce lhát národu do kapsy?




  • Kluci polští! Držíme vám palce! Přeci ten koncert hlupáctví z Kyjeva je třeba utnout.To u nás máme jiné kabrňáky. Ostuda.Převeliká ostuda.

    "Pavel v OSN: Ruské krutosti, mučírny a masové hroby musí skončit! Češi budou Ukrajinu podporovat dál"

    Tak tady taková moudra přednesl ten z Hradu. Za nás a bez nás. Kdo mu dal právo, kdo mu dal mandát přednášet taková moudra o solidaritě a podpoře? Skutečnost a realita je jiná.Jsme donuceni Prahou podporovat válčení. Válčení které se nás netýká.Jsme donuceni Prahou tam posílat naše veřejné peníze, naše "dary".Jsme nuceni tady žhrát prokazatelně kontaminované obilí.Jen abychom byli solidární. A vrchol zdejší blbosti? Chtějí tady abychom kupovali Ukrajinskou zmrzlinu a ne Ruskou. To už je opravdu moc!

  • Polsko má rozum a nenechá se sebou orat. Ukrajinci jsou nevděční a jen by chtěli přikazovat, žádat a pak ještě vyhrožovat. Ukazují se opravdu ve své pravé tváři. Jenom ta naše modrožlutá koalice tomu pořád nevěří a leze jim a EU do kamsi. Tenhle ten národ, který byl kdysi ve velikosti jenom malé guvernie, do EU nepatří.



  • Polsko toho pro Ukrajinu udělalo opravdu hodně, ale jelikož mají svojí čest a hrdost, nenechají ze sebe udělat ukrajinské podržtašky. To bohužel nejde říct o naší pětidemoliční vládě. Ta je ochotna Ukrajině sloužit až do roztrhání státního rozpočtu a to klidně i se zdlužením pro naše vnuky. Bohužel současná pseudodemokracie neumožňuje občanům nic jiného, než čekat na další volby. To není moc možností, že? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit