Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Diwa

    Snad každý kdo trochu normálně přemýšlí si nemohl myslet něco jiného !

  • Trapné pokrytectví a lži, za které si samozřejmě připlatíme.

    Takže až zas někdo bude prohlašovat, že ruskou ropu nedovážíme, tak je to jen zas jedna z dezinformací eurohujerů, která ovšem patří mezi ty "správné", proti kterým se nebojuje.

  • ..pomaličku .. slavné společenství EU .. přiznává barvu .. Rusáci válčí a mají nižší inflaci než my "neválčící" válečníci .. tragická EU a celé NATO .. jen tahají z lidí peníze .. likvidují jejich životní úroveň a úspory a podporují ukrouše ze kterých jsme nikdy nic dobrého  neměli a  mít nikdy nebudeme .. jen dluhy, které budeme x-let platit a zasra@ní amíci se nám jen smějí a kasírují v klídku naše prachy :-(!!

  • Turecko vůbec v tomhle výčtu nechápu. Pokud by přes ně nešly uprchlické trasy, tak už dávno musí být sankcionováni za tohle. Zbylým zemím coby překupníkům nelze nic nařizovat, to je trh. Podstatou je podle mě to, že Sověti tuhle ropu těmto pěti zemím prodávají VÝRAZNĚ pod cenou, než za klasických tržních podmínek, tedy bez sankčních pravidel. Každá z těch zemí totiž ví, jak na tom jsou - tzn., že potřebují financovat válku, intervenovat ve prospěch rublu, což se děje prakticky nepřetržitě tvrdím, co ten konflikt začal a rubl začal padat + financovat klasický chod státu (mandatorní výdaje především). čiže ty sankce nějaký smysl mají a zbytek už je bohužel trh. To je to, co nechápou východní národy. A sice, že svět je dnes už natolik globalizovaný, že jeden bez druhého nemůžeme fungovat, protože krize jednoho ovlivní zkrátka klidně přes půl světa trhy na druhém konci zeměkoule..Tzn. vše se řeší formou kompromisů. Nemůžete velmi brzy druhé největší ekonomice světa - indické něco nařizovat, protože je ztratíte jako partnera. Jedině volit cesty těchto nákupu přes relativně neutrální Singapur, protože zbylé země jsou ve výsledku problematické, ať už přístupem k lidským právům, nebo dodržování společných úmluv v rámci aliancí (Turecko)

    • čímž jsem chtěl napsat, že nyní v Novověku by Východ i Západ měly mezi sebou spíše usilovat o spolupráci, nic lepšího pro své národy nemohou udělat. A Západ se o to snaží (jinak by moc důvodů spolupracovat s čajnou, nebo EU se Sověty neměli). Východ si nemůže uzurpovat nějaké mocenské postavení, to se v novověku dá vybudovat už pouze a jen v rámci obchodní sféry, nikoliv koloniálními, imperialistickými válkami. Ta politická geografie je už delší dobu dána a východní země by to měly pochopit a soustředit se na budování férového partnerství na obchodní bázi se Západem. A nemusí mít ani stejné myšlení. To je obchod. Denně uzavírají lidé miliony kontraktů, aniž by spolu jezdili na dovolené, trávili volný čas, je to byznys. Nicméně měl by být férovým pro obě strany, protože jen tak se obě strany mohou mít vůli potkat i v budoucnu. A tohle se východní kultura musí zkrátka ještě doučit, nestavět se na  zadní a nesnažit se jednat direktivně tam,kde je to o diplomacii, o které byl obchod už od dob Mezopotamie, kdy ještě nefungovaly směnné prostředky, na kterých, se mi zdá, dnešní východní kultura stojí. Výše už je pouze ta beztrestnost coby falešná hodnota v rámci fungování společenského řádu..

      • A co by měli východní země pochopit ? anglosaské  metody kolonializmu -vysát porobené země do mrtě , zahodit a ty by ještě měli poděkovat. 

        Píšete sic správně že by západ a východ měli obchodovat ale za rovných podmínek a ne pod kuratelou USA , MMF a nadnárodních korporací.

      • A teď se na to vše, co jste napsal, podívejte z pohleduUSA a jejich zájmů. To moc nejde dohromady, že?

        • Přesně. To je i můj názor na věc. Spojené státy by rády stále hrály durch, na který jim začínají chybět ty správné karty a řekl bych, že v této věci čas pracuje proti nim. Jenže hrát betla, to není styl Jú es ej a tak jdou do hry falešné karty s temným pozadím (UA je jednou z nich). No a odhalená falešná hra končí obvykle hospodskou rvačkou... 😐

  • Elektřina je nejlevnější za poslední dva roky, plyn je levný....a co ty ceny na pultech a za služby?
    Pořád od "podnikatelů" slyšíme, že důvodem jsou drahé energie. Promiňte neznalému, ale když je pohyb obrácený, tak jsou ceny zvýšené hned druhý den. Že by se na nás jen někdo zase jen sprostě kapsoval? Fixace nejsou povinné. 

    Drahé z před dvou let? 

    • mun.go

      Fixace nejsou povinné, ale Filaja dokázal zastropovat ceny energií na absurdně vysokých limitech. To se mu opravdu povedlo. Někteří dodavatelé opatrně nabízejí ceny trochu nižší než strop - proč by snižovali, když mají posvěceny vysoké ceny?    

      • Copak gubernátor Mukačeva, ten na co sáhne, to se mu daří.
        Musíme na něho být pyšní. Je to povinné, nezapomínejte na to. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit