Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • velice pěkně mluví ta naše směšná figura česká (doma i ve světě), sám o osbě, asi podle přísloví: podle sebe soudím tebe...neboť praví, že: místo výkonnosti se staly prioritou nároky jednotlivců či skupin...viz např. jeho opoziční smlouva ve prospěch tunelářsko-politické sekty...kuponová privatizace ve prospěch šmeliny se státním majetkem vekslácké skupiny (jako dříve s tuzexovými bony)...špinavé peníze ve prospěch mafiánsko-politické skupiny versus čisté peníze, slušně vydělané....např. dvoumilionový úplatek politikům za volební hlas ve prospěch ekonomicky nevýhodného jednotlice Klause, aby si jen další 4 roky dřepěl na hradě a zdarma tam snídal jakože můj ne-ctěný prezident.....nároky ve prospěch tzv. vícekancléře Hájka, který psychopaticky prý neprodělal ani Darwinovu evoluci člověka z opice...
    Opravdu mne děsí tahle Klausova sebestředná evoluční spirála asi od lidské bytosti k politické opici, asi podle přísloví: vytloukání klín klínem, respektive Klausovo vytloukání klause klausem...osobně mi připádá, že už vede jenom sebestředný monolog sám se sebou.....zkratové jednánít... jako např. s tím kradeným perem, kdy nepochopitelně nevnímal vůbec svoje okolí..... Podle Járy Cimrmana: tajnosnubný Yetti, česky: JáTy!!!, který se hádá sám se sebou?? (viz Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem)...anebo snad dobytí českého národa Pruszinskim Klausem??? ...dle mého... názoru...
  • Pro všehny by bylo všeho dost , kdyby pár jedinců "nevlastnilo " planetu !!

    Nebo vám připadá normální platit za to , že můžete žít na Zemi ??
  • Určitě každý chce žít s dobrou životní úrovní.Když ekonomika funguje, je to v pořádku. Horší je, je-li v útlumu.Potom záleží na lidech.Myslíte, že by jste si jako Švýcaři zkrátili dovolenou?
  • Stručně,slušně a hodně pravdivě napsáno. *14* Škoda,že takových příspěvků je menšina.
  • Teorie neviditelné ruky trhu je diskutabilní a lze ji uplatnit jen pro případy prodeje hamburgerů
    nebo fuseklí. Rovněž myšlenka kontinuálního nekonečného růstu,jak se ukazuje,je blbost. Para-
    doxem je že nekompromisní zastánci tržních principů stojí v zástupu v Pekingu a somrují škváru
    od komunistické Činy.
  • .....es kommt der Tag herr Klaus.......
    ....zaplatíš za svá hloupá ,asociální,antihumanitní a ubohá slova.....
  • Občané utáhněte si pořádně opasky, jako již po několikáté, pan Klaus promluvil
  • Nemají, ale dostávají jeden 400 gr
  • Kočičáku, on ten strejček Husák byla spíš tragické postava. Komunisti ho nejdřív mučili v kriminále a potom ho posadili na hrad. Zasloužil spíš politování.
    A ČSSD rozdávala za všechny stany jak to levičáci umějí z cizího a zadlužovala i naše vnuky. Ale dluhy se prý platit nemusí.
  • Nojo. Průšvih. Otroci si chtěj žít nad poměry. To je přece dovoleno jen svobodným občanům - jako ve starém Římě.....
  • Hospodářský růst.Co to znamená pro lidi v praxi?Vždyť to nemá logiku.Počet obyvatelstva ubývá.Kupní síla ubývá a jediný určující ukazatel je hospodářský růst.Na základě čeho.Vždyť už dnes máme všeho víc než dokážeme spotřebovat.Problém ale je v nerovnoměrnosti možností lidí tyto produkty využívat.Pochopil jsem jedno.Krizi západoevropského kapitalismu oddálilo sjednocení Evropy v devadesátých letech.Nové trhy,likvidace východoevropské samostatné ekonomiky.Trhy jsou naplněny,kupní síla lidí stagnuje.Posun jenom v čase.Pro dálný východ jsme drazí.Snad nás jenom drží schopnost inovací a technologická vyspělost.Ale co bude dál?Asi se budeme muset vrátit ke kořenům.Vyrábět tolik kolik jsme schopni spotřebovat a hledat cesty ke konkurencischopnosti na trzích dalších.Ale bude to těžké.
  • Kolik teho kalvádosu si vod rána vypil? *12*
  • Tak například ADAM, měl holou pr...., a přitom byl šťastnej, že žije v ráji. *2*
  • Jenže i strejček Husák říkal, že můžeme rozdělit jen to co si vyděláme a rozpočty měl vyrovnané.
    Klaus měl také rozpočty vyrovnané. To ČSSD v čele se Zemanem začala v rozpočtech miliardové dluhy, aby se zalíbila "sockám" a flákačům. *12* *12* *12*
  • Např. Řeci mají právo mít k vobědu 4 řízky *15*
  • Aktuáre, máš sice pravdu, nesváděj do to V. Havla. Ten si nehrál na ekonoma jako účetní Klaus. V. Havel nebyl car gosudar, ale president a podívej se do Ústavy jaké postavení má president.
  • Karle, ač v důchodu tak necítím, že bych byl ve stále větší chudobě. Naopak si teď mohu dovolit mnohé co jsem si za komunismu dovolit nemohl.
  • Kapitalistický způsob ekonomiky je založen na relaci mezi výrobou a spotřebou. V tom máš plně pravdu. Socialistický způsob hospodaření byl založen na plánování. Ani tento způsob ale nebyl ideální. Vše se plánovalo, plnilo se na 120 % a výsledky jsme v reálu znali. Já jsem již důchodce, ale pamatuji si, že stále něco na trhu chybělo a některé zboží bylo vysloveně podpultové. Některé zboží se chrlilo na sklad. Jako první porevoluční zaměstnavatel v našem okrese zanikl Agrostroj Roudnice n.L. Můj příbuzný tam pracoval a měli plné sklady pluhů, které nikdo nechtěl. 2 000 zaměstnaců stále vyrábělo něco, co nikdo nechtěl - je to jako s těmi auty, pluh nekupuješ každý rok. Prostě ideál neexistuje. Klasu má pravdu v tom, že občané západní civiliace - to včetně nás - jsou navyklí na pomoc státu a v podstatě na blahobyt. Když jdeš do detaliů tak téměř půl státního rozpočtu jde na důchody, sociální dávky atd, příspěvky na bydlení atd. Pocházím z rodiny, která žila na 50 ha statku. Živilo nás to 13 lidí bez jakékoliv státní dotace do roku 1956, než nás komunisti zkonfiskovali. Byla jsem v té době dítě, ale pamatuji, že babičce dali 180 Kč sociální důchod, dědeček šel ve svých téměř 60 letech pracovat s lopatou a to až do 70 let, aby nežili v bídě . Nikdy jsem ho neslyšela nadávat. Od státu nikdo nedostal nic. Umíte si dnes představit rodinu, která přijde o střechu nad hlavou a vše co ji zajišťovala živobytí a to ze dne na den ? Že je některý z příbuzných v počtu 13 osob přijme do svého domu a tam se dělíte s nimi o vše. Jsem přesvědčena, že dojde k tomu, že pokud se něco nezmění, budeme rádi, že máme kus pole, zahrádky, ovocné stromy a motyku a rýč ve sklepě a zjistíte z jak mála může v podstatě člověk žít. Chleba tehdy stál 5 Kč bochník - cena bylo neměnná. Uvědomte si, že sociální důchod brala většina žen na venkově a že těch 180 Kč bylo tak akorát na chleba, sádlo a zaplatit si elektřinu. Vidím to černě a jsem ráda, že jsem stará .
  • Jen klid, na každou sv* se vaří voda.
  • I když Klaus se nezbavil marxistického uvažování a ekonomické vztahy považuje za příčinu vzniku Kosmu, tak má v podstatě pravdu. U nás je to vidět: lidem se v době budování šťastných včerejšků tvrdilo, že se budou mít dobře, protože se o ně postará gosudarstvo, sami se nemusejí o nic starat jenom být "hodní" a "nezlobit" a dělat to co jim rodná strana řekne. A lidé zapomněli, že utratit mohu jen tolik kolik si vydělám a pokud utratím víc, musí to za mě někdo cizí zaplatit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit