Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • S předchozím autorem lze jen souhlasit. Dali jsme si limit cca 400 CZK na osobu ve 4-členné domácnosti a je to super. Pár drobností pod stromečkem převažuje fakt, že jsme spolu a je nám fine. Ani návštěvy rodiny nehrotíme. Jedeme k jedněm rodičům, kde se setkají všichni a máme sebou pro každého pf-ko v podobě námi vyrobených věcí v dárkovém stojánku ze dřeva - ovocné víno, med a pečený čaj. V obchodě jsme byli dnes a za 2 hodiny jsme nakoupili vše co jsme potřebovali - ryby, ovoce, zeleninu. Vánoce nejsou o dárcích, ale o vztazích. Lidé zhloupli a mají vymetenou hlavu reklamou a mediálním šílenstvím.
    Lidé zpomalte, jinak zblbnete. *3*
  • Západní zdevastovaná a ujetá společnost a systém tyto krásné křesťanské svátky totálně odsoudil do komerčního škváru. A udělali to ti největší západní pokrytci, kteří mají boha plnou hubu a přitom jim v životě jsou svaté jen peníze, zisk, mamon a relativnost úspěchu. Mám chudou rodinu. Nikdo na tyto svátky nenadává. Naopak, jsme všichni rádi, že se sejdeme a každy je potěšen malým, levným ale upřimným dárkem. Nikdo z nás se za ničím nehoní, nestresuje a nenadává. Proč také. Vždyť to jsou nejkrásnější svátky v roce a my si je užíváme. Skromně ale krásně a v klidu.
    • Také mám rád tyto původně "pohanské svátky slunovratu, včetně Velikonoc".

      Křesťané je sprostě ukradli pohanům a trošku si je ideologicky přizpůsobili, nic víc, nic méně. O to ale nejde. Co bylo ukradeno, (když se řešily "církevní restituce", jak pravil jeden křesťan z ODS)..stejně nebylo pohanům nikdy vráceno. Byli vybiti, nebo donuceni k poslušnosti. Jak křesťanské.

      Zapálená vatra pohanů, jako symbol, je dnes (cca 200 let) vánoční stromek se svíčkami. Materiální pojetí s dárky ale není typicky křesťanské, naopak, těm přece jde o to "duchovno", že? *1* *1* *1*
      • Takže začněmež oslavovat slunovraty a rovnodennosti, při ohních na kultovních místech a přitom obětujmež bohům nějakou tu pannu a mládence, aby byla dobrá úroda a dobrý lov.
        *1* *1* *1*
        • Zapalovaly se vatry, hodovalo, tancovalo, nebyla "blbá nálada" a nikdo nikoho nebalamutil s falešným Ježuchem. *1* *1* *1*
  • Asi mám jiné přátele, než o jakých mluví autor článku, ale nikdo z nich na vánoce nenadává, těší se na ně a trochu toho shonu, který k vánocům patří, každý bere úplně normálně. Vždyť ty krásné chvíle s rodinou a přáteli za to stojí.
    Bylo by fajn, aby média, tedy novináři, přinášeli lidem dobré vůle alespoň o vánocích zprávy o lidech, kteří mají z něčeho radost a nejen stále na něco nadávají.
    Vlastně to není vůbec špatné vánoční přání.
    Krásné vánoce všem lidem přeji.
  • Nemám rád, nemám rád předvánoční mumraj, protože to vidím z druhé strany - prodavače.
    Jsou lide kteří mají úplně vše po celý rok ale na vánoce chtějí pomalu i banány čerstvé, pomalu i teplé, maso v noci zabité a pečivo vlažné. Já vím, každý chce zažít něco výjimečného na vánoce ale stejně ruku na srdce - co cítíte po krásné večeři?? Pocit že to bylo něco super??.Nevím nevím.............Radost dělají jenom malé děti které rvou papíry z dárků a je jim naprosto jedno jak je zabalený. Vánoce už jsou opravdu komerční škvár jak to napsal
    apač a bude hůř.
    Asi stárnu a stává se ze mě pesimista..........
  • Ale to je dnes přeci In tedy modní ne.

    Malé děti jsou čím dál rozmazlenější a sprostší. Muži i ženy se stokrát rozvádějí a partnery
    mění častěji než ponožky. Děcka končí v neůplných rodinách nebo v děcáku.

    Dávkaři se slušným lidem kteří z výplat živoří smějí do tváře. Jim vše hradí stát - chlast
    automaty- kuřivo- hadry- auta. Dělají jen děcka a žijí si lépe než pracující
    chudoba.
    • Tak lidi to chtej kdyby to nechtel tak s tim neco udelaj ne?
  • pro mě to jsou vánoce a ne Vánoce!!
    černoprdelníci, polibte mi šos!
  • Je nepopiratelné, že Vánoce a Velikonoce jsou původní předkřesťanské sváky slunovratu a rovnodenností, tedy astronomických aspektů. Staly se ovšem součástí naší civilizace, kultury a tradice. Není důležité jestli někdo věří či nevěří v Kristovo narození (i to je především symbol), ale mělo by to být období rozjímání, zamyšlení se nad tím co jsme udělali dobře nebo špatně, co nás čeká udělat, kdo jsme, proč tady jsme, odkud a kam lidstvo směřuje. A že z toho materialisti udělali "svátky" obžerství a předávání drahých a často zbytečných darů, což samozřejmě obchodníci podporují? Vždyť to dělat nemusíme. Stačí jen být sám sebou a ne součástí stáda.
    • Trošku tady nábožensky manipuluješ, ty manipulo. Pohanské svátky slunovratu byly veselé, bohaté, lidé se radovali a neřešili "duch hovno". Takže byly naopak "materialisticky pojaty". To jen křesťané mají plnou hubu keců o rozjímání, moralizují a buzerují prostý lid k odříkání a chudobě-jen aby zbylo více pro ně. A ti naši napucánci kromě těch keců ještě usilovně špekulují, co s nabytým majetkem, aby byl ještě větší. Takový rozpor slov a činů aby jeden pohledal. Hoďte ty lumpy křesťany lvům! *1* *1* *1*
    • A jak chces rozjiat kdyz musis chodit do prace? Jak se chces zamjslet nad tim co jsme udelali kdyz mas noviny jako tiscali a hromadu dementu co jako spravna ovce t cpou do hlavy, ze nemyslet je dobre a vse co se udelalo je dobre a budoucnost je pokud mozne lepsi neresit?

      Musis to delat - nebo jak s oblibou rika muj sev - Kdyz se ti to nelibi bez jinam - najdes prac jinde??? :-D Vse je dane strachem a bohuzel i to nemyslet je dane strachem z oddeleni od spolecnosti a vyvrzeni z okoli :-D

      Strach jsou vanoce bohuzel az tam jsme klesli ...
      • Za všechno může tento zku*vený systém. Zlatý socialismus.
      • O svátcích je volno, takže do práce jít nemusím a na dobu mezi Vánoci a Novým rokem si mohu u zaměstnavatele domluvit dovolenou. Rozjímat znamená, že si seženu různé informace a sám je hodnotím a přemýšlím o nich. Nejsem ovce a nepotřebuji, aby mi ty informace někdo "předžvýkal".

        A pokud jde o zaměstnání, musím se stále učit nové věci, abych měl co nabídnout a šéf mou práci potřeboval. Pak se neodváží ani naznačit, že bych měl jít někam jinam. A že budu černá ovce nebo bílá vrána? Z toho strach nemám. Tím jsem byl vždycky, ale soudruzi to museli respektovat, protože jsem uměl pracovat.

        Nevím jak kdo, ale z Vánoc ani o Vánocích strach nemám. Jenom mi vadí, že zásada z křesťanského Desatera "Miluj své nepřátele" se aplikuje i na islamisty, kteří usilují o naše zničení a zotročení.
        • Co se týká zaměstnání a vzdělávání se v tomto režimu, je vidět, že jsi idealista a že jsi ještě toho moc nezažil. Jsou to jen kecy pro mladé a hloupé studenty.
  • U nás se na Vánoce nenadává,protože to je jedna z věcí ,s kterou s církví souhlasím.To samé o Velikonocích.Pokrytectví,které tady vládne vč.vnucování cizích názorů a svátků mi vadí daleko více,protože to se jedná pouze pro nenažraný konzum.
    • Jen připomenu, že ty Vánoce a Velikonoce v tomto "církevním" duchu byly ukradeny jako svátky slunovratu tzv. pohanům. tedy, našim předkům před jejich "asimilaci" křesťanskou láskou propagovanou ohněm, mečem a vnucením jejich falešné ideologie s narozením Ježucha. Stromeček máme v dnešní podobě také sotva dvě století. Tak mne napadá, co bylo ukradeno, mělo by být vráceno, že? Ale co křesťanská církev schvátí, to už nenavrátí.... *1* *1* *1*
  • Problém je již vyřešen. Až nám sem teď přivezou ty vagóny muslimských imigrantů, za pár let budou vánoce zakázány. Pak budete všichni povinně bušit hlavou o koberec a doma v kůlně chovat velbloudy. Z velbloudího mléka se bude vyrábět sýr, a trusem si bude topit v zimě zotročená lůza, tak se bude říkat zbytkům původního obyvatelstva.
  • Vánoce jsou původně "barbarský" svátek. Co je z něj dnes?
    Vražedná kombinace konzumu, agresivního marketingu a pánbíčkářství vyrobila koktejl, ze kterého se normálnímu člověku chce zvracet. *11*
    Je pořád težší a těžší se izolovat od toho svinstva které se na člověka valí ze všech stran už pomalu od konce prázdnin.
    Mám oblíbený citát z jednoho filmu:
    "Pokud existuje peklo, pak jsou v něm vánoce asi pořád." *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit