Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    El Malei Rachamim אֵל מָלֵא רַחֲמִים

    Bohužel,  s aktuálním vítězstvím Netanjahuovy strany Likud bude izraelsko-palestinský mírový proces dále u ledu.

    Když jsme u Benjamina Netanjahua : ten byl v roce 2019 obviněn generálním prokurátorem z korupce, podplácení a zneužití důvěry ve třech nezávislých případech, letos opět vítězný ... a tady v ČR pokřikujete proti Babišovi ...

    • V jistém smyslu je tu jistá podoba s vraždou JFK, ale nejen s ní. Jakmile se někdo pokusí o něco, co by mohlo "nebezpečně" posunout nevyváženost politického spektra do stavu, který by vyšel vstříc mírové spolupráci států, jako na zavolanou se objeví nějaký "extremista", který tomu zatne tipec.

      • mun.go

        Mainstreamová publicistika se v druhé polovině roku 2022 hemží články, v nichž se tvrdí, že USA musí výrazně zvýšit vojenské výdaje, protože se chystá vypuknout světová válka, a vždy se to formuluje tak, jako by se to stalo USA, jako by s tím jejich vlastní činy neměly nic společného. Jako by to nebyl přímý důsledek toho, že centralizované impérium USA k této strašlivé události neustále spěje a zároveň odmítá všechny možné diplomatické únikové cesty kvůli své neschopnosti vzdát se svého cíle totální unipolární planetární nadvlády.

        Tohle píše Australanka Caitlin Johnstone na svém webu. A ještě toto:

        Mohli bychom mít svět, ve kterém naše energie a zdroje směřují ke zvýšení prosperujícího lidstva a k tomu, abychom se naučili spolupracovat s touto křehkou biosférou, ve které jsme se vyvinuli. Kde všechny naše vědecké inovace směřují k tomu, aby se tato planeta stala lepším místem k životu, místo aby směřovaly k bohatnutí a hledání nových způsobů, jak nechat explodovat lidská těla. Kde naše staré modely konkurence a vykořisťování ustoupí systémům spolupráce a péče. Kde se chudoba, dřina a bída postupně přesunou z uznávaných norem lidské existence do matně vzpomínaných historických záznamů.

        Namísto toho se nám dostává světa, kde nám stále silněji vnucují propagandu, která nás nabádá, abychom přijali globální konflikt jako nevyhnutelnou realitu, kde jsou politici, kteří vysloví i tu nejmírnější podporu diplomacii, okřikováni a démonizováni, dokud se neskloní před bohy války, kde je jaderné štvaní rámováno jako bezpečnost a deeskalace je označována za bezohledné ohrožení.

        Tomu se nemusíme podřizovat. Nemusíme se dál náměsíčně řítit do dystopie a armagedonu v rytmu manipulativních sociopatů. Je nás mnohem víc než jich a v sázce je mnohem víc než oni.

        Můžeme mít zdravý svět. Musíme ho jen dostatečně chtít. Oni se tak usilovně snaží vyrobit náš souhlas, protože ho nakonec rozhodně potřebují.

        • Dobře vyjádřeno. Pokud se žena s takovýmto myšlením bude moci stát - někdy v budoucnu - premiérkou, pak lidstvo bude mít ještě naději. 

          • Tedy pokud budoucno dostane šanci, aby bylo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit