Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jsem hledal informace a našel třeba toto:

    "Produkce vína v ČR se v posledních třech letech pohybuje okolo 550 tis. hl/rok. Z celkové produkce
    vína v ČR připadají cca 3/4 na bílá vína a 1/4 připadá na vína červená. Celkem bylo do ČR v roce
    2021 dovezeno 1 486 tis. hl a vyvezeno z ČR 73 tis. hl vinařských produktů (kód kombinované
    nomenklatury 2204)

    Dalo by se tedy říct, že každoročně se u nás vypije cca 2 miliony hl vína (někdo si nějaké koupí i v Polsku nebo přiveze z dovolené). Počítejte se mnou a kdyžtak opravte: 2 000 000hl = 200 000 000 litrů. Kdyby se na víno uvalila spotřební daň ve výši 5 Kč na litr, stát by měl rázem každým rokem do rozpočtu o 1 miliardu více. Opravdu by byla pětikoruna až tolik?

    Jen ještě přidám jeden údaj pro porovnání: "Spotřební daň z tabákových výrobků. Pokud cigareta stojí kuřáka například 7 Kč, stát dostane 5,28 Kč (75%)."Takže kuřák zaplatí z jedné jediné cigarety státu 5,25 Kč a pijáci vína nezaplatí ani korunu z LITRU. Fakt  se vám to zdá adekvátní?

    "Konkrétně v číslech: za letošek roste zejména vlivem zvýšené sazby průměrná cena krabičky cigaret o osm až deset korun na zhruba 130 korun. Pro celý letošní rok má resort financí naplánovaný proti loňské skutečnosti příjem tabákové daně vyšší o 5,9 miliardy – na 65,2 miliardy korun. Do konce roku ale chybí jen dva měsíce a na účtu státního rozpočtu je částka 45,6 miliardy."

    Jinak řečeno, stát se snaží potírat kuřáky, ale naopak podporovat alkoholiky. Asi se nemusíme dohadovat, který z těchto nešvarů stojí za: sníženou schopnost řízení u řidičů, nerespektujících zákon, vandalismus, rušení nočního klidu, domácího násilí i násilí na veřejnosti, sexuálního obtěžování a znásilňování.


  • co takto zrušit WHO, OSN a další zbytečné spolky trafikantů a islamistické 5. kolony?

  • Jo? Ale to je třeba důsledně rozlišit jiné státy a ČR. Jinde ve světě se vybraná daň použije v souladu s plánem státního rozpočtu. U nás je tomu jinak. Vybrané peníze na dani a odvodech se v Praze přerozdělují. Podlé klíče: 1.Ukrajina 2.Ukrajina 2.Ukrajina. Tam těm se trvale sypou hromady našich peněz. V tichosti se posílají luxusní sanitky, požární vozy stavební stroje. To vše nakoupeno a pořízeno z našich veřejných prostředků. Aktuálně si máme připlatit za pitíčko? Jen aby se jim tam mohlo poslat ještě víc? To asi nepůjde. Platí a bude aktuálně platit. Čím míň zdaním, tím více mi zůstane na můj vlastní život.

  • Marcelskrc

    Ta WHO co  Českou republiku peskovala za omezení při covidu

  • Je zajímavý naprosto odlišný přístup všech našich vlád k peůkazně škodlivým věcem jako jsou tabákové výrobky nebo alkohol, hlasvně tedy víno. Zatímco už roky je zakázána jakákoliv reklama na tabákové výrobky a pravidelně se navyšuje spotřební daň, navíc je kolkem určena přesná cena, což je u jediného zboží v ČR, tak reklamy na alkohol zakázány nejsou a u vína stát za ty roky nedokázal a nechtěl zavést ani korunu spotřební daně a to vždy se samými výmluvami

    • Korupce... :) 

      V EU si dokáže Rusko koupit premiéra Francie nebo Itálie (Fillon, Renzi), tak co by si tabáková firma nekoupila českého.

  • Tak určitě a navrch bych přidal krácení důchodů o minimálně 50 % ne? 

    • Generace co to tu rozkradla nemůže žít na náš úkor.

      • Co na to říkají rodiče, myslím maminku a tatínka?  Co prarodiče, myslím dědečka a babičku?

        • mun.go

          Třeba jde o dítě ze zkumavky ...

      • Na tvůj úkor? Cos za celý svůj život vybudoval? 

      • Ale no tak Karlíku ono je to řešení úplně jednoduché. Zrušit průběžný systém jenže to bys nic nedostal a kvičel bys jak podsvinče takže nekafrej o generacích co už mají odpracováno a hejbni kostrou aby sis na sebe vydělal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit