Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud již něco píšete do této diskuze, tak se na internetu podívejte kdo používal pozdrav začínající rukou na srdci. Opravdu to nebyli lidumilové a nevyjadřuje to lásku k lidem.

    • vanhorne

      kdo používal pozdrav začínající rukou na srdci?

      To gesto tady neni od vcerejska a je skoro tak stare jako lidstvo samo. Nebyl to vlastne ani pozdrav, ale jen signal, ze prichozi ma pratelske umysly. Tak z toho nedelej takovou vedu. Mozna se tak zdravite soudruzi v pate kolone?  

      • mun.go

        "signal, ze prichozi ma pratelske umysly" nejlépe vyšlete tak, že ukážete prázdné ruce dlaní vpřed = neskrýváte žádné zbraně.  

        Gesto "pravá ruka na srdci" je muslimské gesto při pozdravu a zároveň jde o zdůraznění dobrých úmyslů a pravdomluvnosti.

        V Íránu je v konzervativnějších částech země běžné položení dlaně na srdce a zároveň se předklonit a uklonit. Muslimové si pravděpodobně kladou pravici na srdce "už od dob proroka Mohameda v 7. století", řekl podle LA Times Craig M. Considine.

        viz také "Ruka na srdci? Pravdepodobne hovoríte pravdu." (i když v případě Zelenského bych si dovolil pochybovat)

        • vanhorne

          North American Indians to take delali.😊

          • Než je Freedom Boys vymlátili. 

  • "Členské státy Evropské unie se dnes rozhodly oficiálně zahájit výcvikovou misi na podporu ukrajinské armády, oznámilo české předsednictví v Radě EU. Cílem je poskytnout výcvik až 15 000 Ukrajinců, především na základně v Polsku. Podle šéfa unijní diplomacie Josepa Borrella operace začne do několika týdnů."

    Jen pro objektivitu:

    "12. června 2015  9:34

    Sněmovna reprezentantů schválila dodatek k zákonu o zahraniční vojenské pomoci, v němž zakazuje americkým instruktorům výcvik příslušníků ukrajinského dobrovolnického praporu Azov a blokuje dodávky mobilních protiletadlových raket na Ukrajinu. Příslušníci praporu Azov jsou v dodatku označeni za neonacisty a rasisty.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/batalion-azov-usa-ukrajina-vycvik.A150612_093525_zahranicni_aha


    Zajímavé je, že už v té době dávaly naše severy v nadpisech ty neonacisty a rasisty do úvozovek. Nepodařilo se mně najít, jestly ty úvozovky obshavovala již původní zpráva amerického Senátu.

  •  "Von der Leyenová ocenila ... Uvedla také, že Česko je jedním z největších dárců
    napadené zemi, například co se týká vojenského materiálu."

    Jé to jsme tady všichni rádi. Pokud by byly sbírky dobrovolné, dobře. Drží se palce. Ale v době kdy nejsou peníze absolutně na nic prášíme bankovkama napravo i nalevo? Chybí peníze ve veřejné správě.Chybí peníze na sport. Chybí peníze na školní stravování. Ruší se a omezují akce. Veřejné peníze - které stát vybral od lidí.

    • vanhorne

      Veřejné peníze - které stát vybral od lidí.

      Usporadej nejakou protivladni demonstraci, jako to dela soudruh Ladislav Vrabel a vyberes penez furu. Muzes take postavit Hnizdo pro nejake operence a vybirat dotace. Moznosti je dost a chytrost nejsou zadne cary, tak s chuti do toho a pul je hotovo.😄

    • gaheris

      Ta milka Lejnová taky fšecko vykecá!

  • Opuštěný, nikoliv osvobozený Cherson.  V tom je malinký rozdíl.

    Vyhrát v ringu, když tam není soupeř se také nehodnotí jako vítězství. 

    Ale nic to nemění na věci, že Cherson je v ukrajinských rukou. 

    • Diwa

      Nechci sýčkovat, ale jak dlouho ? Válka neskončila a všechny tyhle boje se můžou časem zase vrátit zpátky ! Tohle není žádné výtězství a výhra !

      • vanhorne

        Boli to soudruzi, co? Valecna stestena je ale vrtkava. 

        • Necítím se být Vaším soudruhem, pane Vanhorne, ale bojím se té vrtkavosti válečné štěstěny.

          Přes veškerou nechuť k oligarchické mafii na Ukrajině by pro nás úspěch Ruska na Ukrajině rozhodně nebyl žádným vítězstvím. 

          Rusové jsou lidé s odlišným vnímáním světa, života, s odlišnými hodnotami. Jsou tvrdí, nemilosrdní a na druhou stranu skromní a odolní.

           Nejsou rozhodně všichni špatní a pokud jsou na území své země, nic proti nim nemám. 

  • gaheris

    Je to vážný když si musí držet šrajtofli i prezident aby mu jí neukradli i z náprsní kapsy!

    • Dobrý fór.....díky

  • I z nevybojovaného vítězství mají dětskou radost. Je vidět, že se   m u s í  těšit i z maličkostí. I když musí tušit, že Cherson mají ne na dlouho.

    Řekl bych, že bude obklíčen a vyhladověn i se 70ti tisíci žoldnéry a hromadou zbraní, vybavení. Stalingrad. To se tam kokainový boy už neukáže.

  • goyim

    Kolonie USA jménem EU se dál střílí do vlastní nohy. Jen tak dál.

  • Ukrajina byla zákeřně napadena Ruskem o tom není pochyb . Spousta těch euroskeptiků a proruských obdivovatelů zpochybnuje pomoc kterou Svět včetně České republiky napadenému státu poskytl a poté si stěžuje na rok 38 a 68 že nám nikdo nepomohl , určitě , ale to neznamená že nemůžeme pomoci my tedˇ . 😎

    • goyim

      Šašek, co tu opět vytahuje 68 a ignoruje téměř půl milionu Čechů zavražděných Němcema. 

      • si asi uplně bllbej podívej se na příspěvky od dob kdy sem píšu , nauč se chápat psaný text jinak z tebe bude goim už jen proto že druhý umí číst 😎

    • Mnozí ani tak nezpochybňují pomoc jako takovu, ale přemýšlejí o tom, kde má ta pomoc hranice, abychom nestříleli do nohy sami sebe a zda se ta pomoc dostává na Ukrajině tam, kam je určena.

    • mun.go

      Zákeřně? Jako že to vážně nečekala? Ale jděte ...

  • Necítím se být Vaším soudruhem, pane Vanhorne, ale bojím se té vrtkavosti válečné štěstěny.

    Přes veškerou nechuť k oligarchické mafii na Ukrajině by pro nás úspěch Ruska na Ukrajině rozhodně nebyl žádným vítězstvím. 

    Rusové jsou lidé s odlišným vnímáním světa, života, s odlišnými hodnotami. Jsou tvrdí, nemilosrdní a na druhou stranu skromní a odolní.

     Nejsou rozhodně všichni špatní a pokud jsou na území své země, nic proti nim nemám. 

    Omlouvám se, měl jsem to připojit za Váš komentář v 17:08

    • vanhorne

      Proc ta omluva? Nic se nestalo, ani vlasek na hlave se mi nezkrivil 🍻.

    • mun.go

      Jak chcete zabránit (nejen Rusům) aby cestovali mimo svou zem? Nebo jak jste myslel "pokud jsou na území své země, nic proti nim nemám"?

      O hranicích Ukrajiny a jejich historickém vývoji, kdy se různě posunovaly, lze dlouze diskutovat. Termín "na území své země" je poměrně vágní. Ostatně z ČSFR je ČR a SR - a vidíte, kolik v ČR zůstalo nenávisti proti čobolům ...

      Také jsou zde diskutéři, kteří se považují za Evropany ... 

      • vanhorne

        Ja se povazuji za Europana plnym pravem, protoze jsem tech 15km do Gibraltaru preplaval na nafukovacim lehatku. A fčil mudruj.😀

        • mun.go

          Jako z Afriky? Takže rozený Afričan?

      • Omlouvám se za obecnost. Turistika je něco jiného, než když se na území jiné země vtrhne se zbraněmi. 

        Ano, diskutéři jsou zde různých názorů, a to je docela dobře. Pokud se diskutuje tvrdě, ale slušně, zase proti tomu nic nemám. 

  • gaheris

    Jaká to čest a sláva v chersonu, taková vzácná návštěva! Jistě ho místní uvítali tisícem stakanů vodky?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit