Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Při ruském dronovém útoku v sobotu na oblast
    ukrajinského města Chmelnyckyj, byla údajně zničena munice pro západní
    tanky Leopard a bojová vozidla Marder. Tvrdí
    to Edurad Basurin, představitel ukrajinské separatistické Doněcké
    lidové republiky. Podle něj Rusové zničili i zásilky z Dánska, Německa,
    Itálie i Japonska za 200 až 220 milionů eur. Kromě munice měly být
    zničeny i satelitní komunikační systémy, vojenské tablety a systémy
    pro šifrování dat v hodnotě 83 milionů eur. Informace však nebyly
    potvrzeny, Ukrajinci mluví o zničené infrastruktuře.


    Ukrajinským městem Chmelnyckyj v noci na sobotu otřásla
    obrovská exploze poté, co Rusko údajně vyslalo 21 bezpilotních letounů
    na armádní zařízení a exploze vytvořily obrovskou ohnivou kouli, která
    zranila desítky lidí, píše britský deník Daily Mail. Podle Správy oblasti Chmelnyckyj byly hospitalizovány pouze dvě oběti z „téměř 30“ zraněných.

    Rusové měli použít bezpilotní íránské letouny Šáhid. Čtyři drony zasáhly armádní zařízení a způsobily explozi, která poškodila nedaleké obytné budovy a další stavby. Dalších
    17 dronů údajně sestřelila ukrajinská protivzdušná obrana.
    Deník poukazuje na to, že útok na armádní zdroje přichází v době, kdy
    se očekává velká ukrajinská protiofenzíva.
  • KIMCID

    https://echo24.cz/a/HkJJp/zpravy-svet-ukrajina-plany-zelenskeho-druzba-madarsko-okupace-unikle-dokumentyv-nekterych-pripadech-je-zelenskyj-viden-jako-omezujici-ambice-svych-podrizenychv-nekolika-dalsich-navrhuje-riskantni-vojenske-akce-prave-on?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR1usIPf7wFxK9VO04PcLKrxagPPh38G25EyaBqrSJaOYnK6UBShXI-ygmk#dop_ab_variant=940210&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

  • Žebrák žebrá a vyhrožuje v dalším státě.

  • "Německo, které se na počátku konfliktu zdráhalo posílat na Ukrajinu
    zbraně, se postupně stalo jedním z největších zbrojních podporovatelů
    Kyjeva"

    Upřesnění. Na začátku konfliktu DDR odsoudilo agresi. Ale z pohledu Kyjeva málo. Takže malý zelený skřet zakázal navštívit následně německému kancléři Kyjev. Nyní? Absolutně vyžehleno! DDR vděčně panáčkuje do Kyjeva. Se skloněnou hlavou a poníženě v hlubokosklonu posílá zelené hračky. Kancléř září na vrcholu  východoněmecké blbosti. Novým gestem překonal všechny vrcholy mezinárodní tuposti. Evropu celá desetiletí budovali naši předkové. Zelenému se daří ji systematicky bořit. Ekonomicky, hospodářsky i společensky. 

  • Leopard 1: Ráže jen 105 mm, nejsou do něho náboje a náhradní díly a má slabé pancéřování, a to zpředu 70 mm ! Je z roku 1965. Jinak spolehlivý tank. Tak proti těm bych se nebál nasadit u Rusy přisunuté T-55, které jsou určeny pro zakopání do věžového postavení a používání jako dělo se schopností přesunu. I ruské tanky T-64 jsou lepší než Leopard 1. Tyhle Leopardy 1 z důvodu ukrajinského zoufalství dodalo na Ukrajinu v počtu 100 kusů i myslím Norsko.  Z uvažovaných něco přes 300 kusů ukrajinských tanků bude přes polovina těchto hajter. Na to bojové nasazení - imitaci ofenzivy, se těším. Ukrajinci přijdou o mnoho rychlokvašně vycvičených tankistů. Víme, pro koho to bude mlýnek na maso. Rusové jako součást taktiky mají i doslova slimáčí postup, protože kdyby postoupili, ocitli by se před opevněním, které sami vybudovali..

    S nositeli názorů z opačného politického a intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To by bylo už smysluplnější vyrábět hopíky na solární článek.

    • Existuje ruský stíhač tanků  Sprut-SDM1. Nyní začíná být dodáván ruské armádě.  Minimálně výsadková vojska už ho mají. Je rychlý, palebnou sílu má jako T-90SM a vybaven dělostřeleckým raketovým systémem s
      kanonem 2A75 ráže 125 mm a automatickým nabíjecím zařízením. Vozidlo
      dostalo modernizovaný systém řízení palby s kombinovaným
      zaměřovačem s televizním a termovizním kanálem. Umí plavat a je použitelný ve dne i v noci. Ten by ukrajinské tanky dodávané několika západními státy dokázal velmi pošramotit. Mnou shora uvedený tank T-55 má pancéřování 203 mm a ráži kanónu porovnatelnou s Leopardem1: 100 mm.

  • S kanonem na ruského medvěda....
    Už jenom chvilka malinká a po mnoha mnoha  drtivých vítězstvích Ukrajinská chrabrá vojska slavně zvítězí.
    Jejich oligarchové sežerou ruské kolegy a na východě bude zase jasněji. 

  • KIMCID

    Účet na toho pána v zeleném

  • Diwa

    Jo jo, Zelenskyj mu tam rovnou nechal seznam co potřebuje za munici ! Byznys jako prase a pak nám budou v médiích tvrdit, že chce někdo zastavit válku ! Tím že státy budou lifrovat na Ukrajinu tuny munice, tím válka rozhodně neskončí !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit