Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Svým zatvrzelým postojem (stáří bývá zarputilé) jen potvrdil můj názor na něho. Ztrapnil se opět (pokolikáté už?) před národem i před světem se svým tvrzením o článku "Hitler je gentleman", který jeho mluvčí po několik měsíců zoufale hledal, ale nikde nedohledal a který p. Peroutka nikdy nenapsal. Nedivme se pak, že nás (ČR) nikdo příliš vážně nebere, když hlava tohoto státu se nedokáže ani omluvit za nepravdivá tvrzení a urážlivý výrok o zemřelém panu novináři Ferdinandu Peroutkovi jeho potomkům. Na někoho bezdůvodně vylít špínu, pohanět ho před vlastním národem a pak dělat, že se nic nestalo, neomluvit se, to dokáže jen slaboch a ubožák - hodně to vypovídá o povaze a charakteru naší hlavy státu.
  • Už mně unavuje současná ubohost Hradu, kdy pan Jiří Ovčáček nemůže najit článek Ferdinanda Peroutky Hitler je přece gentleman. Nemá šanci, protože tento novinářský mistr jednoduše nic takového nenapsal. Prezident Miloš Zeman lhal, avšak jako mravní ztroskotanec si to nechce přiznat, a tak jeho poskoci sáhli k vytahování špíny. Chci jenom dodat, že komunističtí literáti obdivovali v té době daleko horší zrůdu, kterou byl bolševik Stalin.
  • Zavřete ho konečně!
    • Je to opravdu nechutné řešit odbojáře Peroutku, když Zeman vlezl sám do zločinné KSČ!
  • Kecejte si co chcete. S Mílou a Vlastou Mynářem nám to pěkně sype a to je hlavní.
  • Prostě Zeman je ulhané komunistické *12*

    Článek neexistuje.
    Vidiny Miloše Zemana po deseti sudech kořalky na ruské ambasádě nikoho nezajímají.
    • to tvoje žvásty nikoho nezajímají...
  • Zeman by měl abdikovat, je to už neúnosné, ostuda, kam se podíváš *12*
    • myslíš že by se měl stydět za gen Pavla Zvorálka a naše vlezdoprdelky? a na protest abdikovat? no jo, ale to by tam už nezůstal nikdo se zdravým rozumem
  • Peroutka je národní hrdina, na rozdíl od Zemana, který nás zaprodává rusákům.
    • no možná mohl být jakýs takýs národní hrdina, po těch nalezených a zveřejněných článcích už to moc nehrozí *15* *15*
    • peroutka je nikdo
  • Ovčáček se chová jako šílenec, měl by skončit

    Europoslanec Tomáš Zdechovský žádá odvolání hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka kvůli dehonestování Ferdinanda Peroutky. Zveřejnění článku tohoto vynikajícího novináře k Hitlerovým narozeninám, kvůli kterému byl pak poslán do koncentráku, je nejen ubohostí, ale svědčí též o Ovčáčkově intelektuálním deficitu. Takže ano, pan Ovčáček nemá na Hradě co dělat.
    • Oslavu padesátých narozenin nacistického vůdce Adolfa Hitlera musela v dubnu 1939 připomenout všechna česká média v Protektorátu Čechy a Morava. Navíc hlavní cenzoři byli Němci v úřadu říšského protektora. Ti rozhodovali, co v novinách, časopisech atd. bude nebo nebude a vynechat tuto pro Třetí říši klíčovou událost jednoduše nešlo. A teď se jednalo o to, jestli bude dotyčný článek napsán v otevřeně kolaborantském duchu ve stylu Emanuela Moravce nebo poněkud rozumněji. Rozhodně však nebylo možné se hlásit otevřeně k Masarykově první republice a napsat, že Hitler je zločinec. A Ferdinand Peroutka zvolil v Přítomnosti rozumnější přístup, a kdo dokázal jeho text mezi řádky správně pochopit, věděl, že si z nacistů udělal legraci. A na pražském gestapu tehdy nebyli jen samí hlupáci a bezduché mlátičky, ale také chytří lidé, a ti ho rovněž správně pochopili. A proto jej v září 1939 zatkli a poslali na šest let do koncentračního tábora. To se kolaborantům vážně nestává. A Peroutka také na rozdíl od komunisty Fučíka neudal při výslechu na gestapu své přátele.

      Mám ovšem obavy, že chápání Peroutkových textů je nad síly a schopnosti Jiřího Ovčáčka a tak se jistě na pokyn svého šéfa uchyluje ke kydání hnoje, protože jinak se jeho činnost nazvat nedá. A kydače hnoje na Hradě fakt nepotřebujeme
  • Starý prezident Zeman je opravdu už tak senilní, že beztak četl spisky svého šéfa Putina a ne Peroutky, to se někdy u Alzheimera stává.Těch sto tisíc by měl dát na pořádné vyšetření mozku(svého).
    • stařecká demence spolu s alkoholovou sešlostí jsou zřejmé
      • u Káji s čírem? ale to není snad horká novinka , to už trvá léta....
      • Ale ty chudáku, no jo, to se holt stává i takovým kapacitám tvého formátu.
  • Žurnalista Ferdinand Peroutka napsal v roce 1939 to, co napsal. V září téhož roku po vpádu Němců a Sovětů do Polska skončil v koncentračním táboře a zůstal v něm až dokonce války v květnu 1945. To byla tedy dost divná odměna za údajnou kolaboraci. Pravdou také je, že Peroutka veřejně odmítl nabídku státního ministra pro Čechy a Moravu Karl Hermanna Franka, který mu výměnou za svobodu chtěl svěřit post šéfredaktora protektorátní Přítomnosti. Raději zůstal v koncentráku.
    • Rys Rozsévač, který se s Němcích viděl, skončil tamtéž....
    • eho první manželka Marie Bienenfeldová, kterou si vzal v roce 1919, byla Židovka, mezi Židy měl Peroutka spoustu přátel. Těžko tedy mohl být antisemitou. Kdo to o něm tvrdí, je lhář! Navíc psal ony sporné statě ještě před tím, než začala II. světová válka a holocaust. Hitler sice byl diktátorem, ale v té době ho okolí považovalo za autoritativního vůdce stejné úrovně, na jaké byli třeba Miklós Horthy nebo Francisco Franco.

      Naopak komunistický zločinec a masový vrah Josef Stalin měl v roce 1939 na svědomí miliony lidských životů. A přesto tohoto netvora velebili podřadní komunističtí literáti v čele s Juliem Fučíkem, který se rozplýval nad úžasným životem v bolševickém ráji – Sovětském svazu. To, že tam už dříve minimálně deset milionů lidí zemřelo hladem, další miliony byly v gulazích a vražděni, mu jaksi nevadilo. Otevřeně tak kolaboroval s režimem, který byl v té době horší než nacistický.
      • ak už jsem napsal, Ferdinanda Peroutku zavřeli nacisté hned v prvním válečném roce. V té době se Fučík coby vyhlášený děvkař poflakoval se svými milenkami po pražských barech a kavárnách. Později se ukrýval na venkově. Jak potvrzuje profesor Václav Černý v II. díle svých Pamětí, až do 1. července 1941 se tato vylhaná ikona protinacistického odboje nezúčastnila. Po svém zatčení pak Fučík mluvil na gestapu víc, než bylo únosné, a kvůli němu skončili ve vězení další lidé.

        Pro mnohé Peroutkovy kritiky včetně prezidenta Zemana tak platí onen Ježíšův biblický výrok: „Pokrytče, než začneš kritizovat třísku v oku svého bratra, vyjmi nejdřív trám ze svého.“

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit