Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bez diskuze k dalšímu je základní fakt v tom, že Němci začali válku, kterou prohráli a pokud mají skutečně něco ohledně pouhého odsunu sudetských Čechoslováků německé národnosti co podporovali a je jedno jestli dobrovolně či s přinucením Velkoněmeckou říši, tak mohou na kolenou ještě děkovat Benešovi a jeho dekretům s "pouhým odsunem" do americké zony a většinou na západ či Rakouska.., což nebylo nic jiného, než plnění Postupimské dohody vítězných mocností Ruska, USA...a k nim tedy případně adresovat své stížnosti eventuelně tohle přednést na půdě OSN, kde jim to tyto vítězné mocnosti zcela jistě a rádi znovu vysvětlí avšak z úplně jiné pozice, než uprdění, čeští politici. Pokud by totiž nebyla "Postupimská dohoda",. tak to mohlo taky dopadnout tak, že by je Rusové při svém postupu jako fašisty stříleli přímo za pochodu v ulicích a zbytek by domlátili v táborech k tomu určených s možností, že setkání armád CCCP a USA nemuselo být u řeky Labe, ale mnohem a mnohem dál, což by pro Německo byla totální katastrofa v porobení "východní frontou" a tím do čeho jsme pak padli na několik desetiletí my. NDR je toho důkazem, jak by to dopadlo s celým Německem a dalšími státy podle toho kam by se až ruská armáda dostala. Právě proto USA a další.. honem honem ke konci války otevřeli" západní frontu" ve strachu, že by toho na ně taky už nemuselo zbýt tolik.. a že by daleko větší část Evropy byla "východní". Němci mohou těmto vítězným mocnostem zadek líbat, že jsou dnes tam kde jsou a nemají název Německá socialistická republika, kde celé EU by mělo sídlo v Moskvě a ne někde v Bruselu, kde si úředníci válejí šunky za nádherný plat. Domýšlí vůbec Němci, jak to taky s nimi mohlo dopadnout ?Pak by nekvákali ty své drzé žvásty a ublíženosti, za což by se jim málem ještě mrtví měli omluvit. Právě tohle je nepřípustné a od Německa přímo drze skandální.
    • Oto máte naprostou pravdu.Souhlasím se Zemanem a jsem rád,že to řekl nahlas.I když miluji Rakousko a byl bych i rád,kdyby jsme se opět spojili,ale nemohu popřít,že jednání sudeťáků nebylo košer.Narodil jsem se v česko-rakouském pohraničí a něco o tom vím.Nelze se dívat na dějiny,které jsem sám neprožil s odstupem doby,ale udělání tlusté čáry za minulostí a dívat se do budoucnosti a usilovat o to,aby se to již neopakovalo.Vím,že Rakušané se na nás dívají pohledem,že jsme jim Rakousko-Uhersko v r.1918 rozbouraly.My můžeme také říkat, kdyby české země měly autonomii nebo jiné rovnocené uspořádání tak by situace byla jiná.Fakt je ten,že dodnes se musíme potýkat se situací v jaké se nacházíme již desítky let díky jejich občanovi a jeho zcestné ideologii.
    • Lépe bych to nenapsal, máš naprostou pravdu a dávám ti hodně bodů!
      • Stejný názor. Podle vlastizrádců a konfidentů gestapa se dneska prostě bude prohlašovat, že Německo nenese žádnou vinu na rozpoutání 2. světové války. A Japonský útok na Pearl Harbour také byla jen "přátelská návštěva a zlí Angličané a Francouzi, zlí Američané a v konečném součtu ti nejhorší Rusové zaútočili na nešťastné Německo a Japonsko, aby je uvrhli do bídy a milého a světem milovaného Hitlera ponížili, že jo ??? Židé v plynových komorách nebyli vražděni, ale krmeni a napájeni nejvybranějšími lahůdkami, koncentrační tábory byly pouhá rekreační střediska pro chudé ostatní národy, a Henleinovci sloužili českým občanům, za což je ti zlí Češi vyhnali... Náhodou mám jasné svědectví o Henleinovcích, 90% jich vraždilo české obyvatelstvo a vyhánělo do vnitrozemí, aby pak Němci zabrali celou naši zemi a postříleli zde při Heydrichiádě na 500 tisíc českých občanů a dalších 300 tisíc zahynulo v těch "rekreačních koncentračních táborech". Heydrich byl samozřejmě velký milovník Čechů, myslel to s nimi dobře, jenom je chtěl poněmčit, aby získali lepší vzdělání a ze zbytku nadělat výborně placené sloužící, Cikány vykrmit v plynových komorách a ostatní, co zbudou měli dostat nové skvělé území na Kavkaze mezi muslimy. Ale říkat to je dnes nepřípustné. Jakápak autonomie sudetských Němců, Němci také nedali autonomii Lužickým Slovanům, ale vyvraždili je, zatímco Jan Kollár ve své "Slávy dceři" samozřejmě opět nespravedlivě obviňuje Němce z vražd. Blbové a konfidenti gestapa se začínají ozývat !!! Zeman mluví pravdu a je ještě příliš mírný nad zločiny Němců !!! Je to národ, který povraždil nejvíc lidí na zeměkouli !!! Což ovšem podle nich bylo obrovské milosrdenství, jelikož oni jsou rasa, vyvolená bohem vládnout celé zeměkouli....
  • Pan Zeman vysvětlil, že Němci naše lidi stříleli a vozili do koncentráků. Odsunuti byli ti, kdo kolaboranti s fašisty, udávali naše lidi a mohli tedy být potrestáni mnohem důrazněji. Odešli i ti, kdo chtěli odejít dobrovolně z různých důvodů. Jsem pamětník- sudeťák a mám noho známých jak v Německu, tak těch kteří zůstali v Čechách. Nyní jsou tu lidé, kteří se snaží otočit dějiny a mezi ně řadím i "ministra zahraničí ".
    • Kdybys nebyl lhářem, nestal by ses komunistou!
  • Zeman to řekl velice trefně. A z vás některých je mi na blití. Nemáte v sobě špetku národní hrdosti, ani nevíte co to je. Neudivilo by mě, kdyby vaši předci byli kolaboranti, být válka, kolaborujete taky podle jejich vzoru.
    • Trefné,výstižné,pravdivé.Není co dodat,jen souhlasit.Pokud by byl zvolen kníže,tak by jim lezl do řitě aě by se omluvil.Možná by byly ještě jedny restituce.Ty SUDETSKÉ!!! *1* *2* *15* *3* *14* *4* *5* *6* *7* *8* *9* *13* *11* *12* *16*
      • Neomluvil by se, ale rovnou by je pozval obsadit zpátky Sudety a vyhnal Čechy z pohraničí !!! Je to jeho dávný sen, to , že pochází z české větve, není ještě Čechem, prostě to byli habsburští okupanti Čech !!! Už v první světové za ně muselo zemřít spousta českých lidí, ale oni nikdy do války nelezli, poseroutkové. Chlastali a kurvili se, zavedli si "právo první noci", kde nevěsta musela být pannou, jinak ji zbičovali a shodili z hradeb. To jsou praví Schwarzenbergové, nedělejte si iluze a nebuďte blbí !!! Cožpak vám lidičky nestačila ta blbost v listopadu ???
    • Národní hrdost se projevuje v tom, že jsem občanem ČR, bývalého Českého království s bohatou kulturní a vzdělanostní tradicí, že v Praze založil Karel IV první universitu ve střední Evropě a jednu z prvních vůbec, že máme mnoho slavných lidí, vědců, umělců, ale i mnoho lidí se "zlatýma českýma ručičkama" (měli jsme), že máme stále ještě spoustu uměleckých děl, nádhernou hudbu, krásnou krajinu a mnoho architektonických památek. Že i prostí lidé zde hovořili nejméně dvěma jazyky (česky a německy). A že čest a morálka moudrost nebyla pouhá sprostá slova dokud se nedostala k moci komunistická lůza. A že tím vším se řadíme k vyspělým národům Evropy.
      A uvědomme si, že na té druhé světové válce máme také svůj díl viny, že jsme dopustili rozbití Rakouské monarchie, místo abychom prosadili její reformu, což ostatně následníci trůnu měli v úmyslu

      Namyšlenost, povýšenost a arogance vůči jiným není národní hrdost, ale náckovství a projev hlouposti.
      • Ty ale Pišto jsi cikán a k Čechům se vůbec nehlaš a jeď se podívat do Rumburku, či Chánova , nebo jinam, jak vaše komunita žije. Jako podlidi, provádíte defekaci na veřejném prostranství, kradete a pícháte kudličkama a sekáte mačetama. Přesto se snažíme brát cikány jako lidi a i znám mezi nimi i dobré lidi. Je jich ale málo. Takže by ses směl starat o vzdělání a kultivaci vlastní romské komunity, protože tak nekulturně jako Romové nežijí na zemi ani Eskymáci, prostě nikdo. A ty budeš poučovat VŠ vzdělané občany ??? Pitomče, patříš mezi ty nájezdnické hordy z východu. Navíc jsi tak chytrý, že Němci touží po jediném -spálení cikánů v krematoriích. Takže bys měl být rád, že tady Němci nejsou !!! Je vidět, že máš inteligenci sotva opičáka v ZOO.
      • Máte svůj podíl viny na Druhé světové válce? Do které synagogy chodíte? Mohli bychom cestoudomů probrat financování německé politiky před válkou. Jistě o tom víte víc než může vědět kterýkoliv Čech.. Rád se dozvím podrobnosti o financování Führera a jeho "díla"...
      • Ta tvoje slavná Rakouská monarchie okupovala mnoho národů včetně nás. Ten pověstný
        žalář národů kde hlavní slovo měl Rakušan Němec a pak Maďar zatímco na blaho těch
        ostatních porobených národů se zcela kašlalo.
        Chápu že tvému knížeti a jinejm darebákům se stejská po časech kde se společnost
        rozdělovala na císaře šlechtu a církevní honoraci která si hrabala majetky a před zákonem
        je chránil jejich statut a na podlidi ( občany) od kterých se žádalo jen pracovat pro panstvo
        a platit daně panstvu.
        Jsem rád že většině národa se po tomto modelu státu nestejská. *1* *1* *1* *1* *1*
        • Karlíku, myslel jsem si, že jsi přece soudnější. Kdyby věděl něco o dějinách státu a práva, tak bys zjistil, že Rakouská monarchie byla velmi vyspělý právní stát. Mluv sám za sebe a ne za "většimu národa".
          • V této otázce si troufám říct svůj názor za většinu národa. Koneckonců bejt tvůj
            model monarchie v naší vlasti tak žádanej tak dnes knížepán sedí na hradě. Ale nesedí
            tam protože nedostal většinu hlasů zdejších lidí. *1* *1* *1* *1*
            Vyspělý právní stát? jsi vtipálek. Právo neplatilo pro císařskou rodinku pro šlechtu ani
            pro církve. Tato parta si staletí budovala majetky díky válkám a kradení ( takže znárodnění
            není nejen rudé co? *1* *1* ) a také díky tomu že na ně lid dřel.
            Jeden pamětník těch dob ( šlechtic) popsal ve svém deníku jak panstvo v Rakousku
            rozděluje své poddané. Na císaře a jeho dvůr pak je šlechta za nima rodící se buržoazie
            která měla penízky ale neměla moc a majestát ( což je moc žralo *1* *1* ) a nakonec
            prostej lid který nikoho z těchto vrstev nezajímá. Hnus co? jo to je monarchie. *1* *1*
            • Karlíku nediskutuj s kikánem Pištou, je to ztráta času, je známá věc že každý pomatený blázen tvrdí že je zdráv a blázni jsou ti kolem něj. *3* *3*
    • Ale česky psát umějí.Konečně jim to někdo řekl za většinu Čechů.Po Lidicích a Ležácích by se měli stydět.Je vidět,že E.Beneš to nedotáhnul do konce.
      • Lidice a Ležáky byly z pohledu nacistické genocidy na českém obyvatelstvu jenom "třešničkou na německém dortu", za heydrichiády a v koncentrácích zahynulo téměř milion českých občanů, zbytek měl být vystěhován na Kavkaz a kolaboranti poněmčeni. A sudetští Němci řvali nadšením nad tímto plánem. Opravdoví ublížení chudáčci !!! Plačme nad nimi !!! Moje příbuzenstvo tohle zažilo na vlastní kůži !!!
      • A co brněnský pochod smrti, masakr v Ústí n.L., v Lanškrouně, Postoloprtech, v Dobroníně... Beneš byl zakrslý nácek trpící napoleonským komplexem, který si tak léčil své komplexy. A nakonec po právu skončil v pekle.
        • Já zas doufám že již brzo v pekle skončí ti co zde lžou a kradou. Teda panstvo knížecího
          i neurozeného podnikatelského a pol. stavu *1* *1* *1* a mnoho jejich zdejších
          přisluhovačů. Kteří podobně jako ty překrucujou dějiny a z Němcú dělaj ubohé oběti
          2 světové války.
  • Ano, je třeba zase zvednout hrdost českého národa a přestat někomu podlézat jen kvůli vlastnímu sobeckému prospěchu... Je třeba zvednout hlavu, srovnat páteř a sebevědomě vykročit...
    Bude to bolet, protože ty pokřivené loutky co se tu zrodily za posledních dvacet let jen tak někdo neodstraní a to co napáchaly nikdo nevrátí ale o to víc si pak budou lidé zase vážit skutečnou svobodu, důstojnost a vlastní lidskou podobu...
    • Tjo tak tedy Zeman nám tu hrdost zvedá pořádně Za dva roky polezem kanálem.To je tedy státník k pohledání.
      • Do očí bys mu to neřeka, takovou by ti vpálil že bys spolkla protézu a skončila na IPce, couro či hajzle Pišto!!
      • Jo děvče, já jsem ty kandidáty nevybíral a z toho co bylo k mání si myslím, že se vybralo to nejmenší zlo... Zeman může jen pozitivně překvapit, je to vyzrálý státník a nedá se jen tak zaprodat...
        Má svoji přirozenou hrdost, poučil se z minulých chyb, je vysoce inteligentní ale hlavně má obrovský nadhled... A nebaží po majetku a vidí dál...
        Jistě má své chyby, odpůrce a možná nakonec propadne ale čemu jinému měl člověk důvěřovat...
        To podstatné pro náš stát, dokáže odlišit od balastu a pozná kdo to s ním myslí upřímně, nebo se snaží jen podlézat...
        Nechci ho vychvalovat, moc dobře si vzpomínám na jeho minulá období, ve spoustě věcí s ním nemusím souhlasit ale prostě lepší volba nebyla k mání a zatím dokazuje, že ví co dělá...
        • Vyprdni se na ní, buď je to další nick kikána Pišty ( možná tak pojmenoval svoji kozičku ), anebo někde šlape na E55 a myslí si, že kdyby tu bylo víc Němců, že by se jí zlepšily výdělky. On totíž tenhle zájem už dost opadá, boom v prostituci je pryč, ono se pak manželkám blbě zdůvodňuje, kde chytil AIDS či syfla. Ale návrat sudeťáků těmto děvenkám výnosy nezvedne, manželky by přijely s nimi a stíhačky by je nenechaly se veselit tímto způsobem.
        • Jsi naivka, nebazi po majetku, kde zijes??? *11*
          • Ne nebaží, jeho hodnoty jsou jinde, než většiny současných politiků... Pamatuji si moc dobře na to jak v době jeho působení na ministerstvu, se snažilo několik lobistů ho podplatit ale tvrdě narazili...
            On už ví, že nastavený směr naší společnosti vede do područí cizích zájmů a kapitálu...
            Že se tu snaží politici vyhrabat z hrobů archaický kapitalismus, který byl snad výnosný za první republiky ale teď je doba úplně někde jinde... Neporovnatelně jinde a naprosto válcující naše hospodářství...
            Jistě můžu se mýlit ale myslím, že více jak dvacet let postupného úpadku je pádný argument...
  • Je docela zřejmé pod vlivem koho jsou zde psány nejen nadpisy článků. Nechápu slova "už je z řetězu" a "odnesli to sudetští Němci". Lidi, jsme fakt ještě v ČR? Neskutečné mediální bláboly pokračují. To už není jen taškařice.
    • Jen kostatují sklutečnost. Ta sv....ně co si teď říká prezident je jen lidský odpad z zahulené putiky, žvástající bláboly, která má ráda jeho rudooranžová parta.
      • Do očí bys mu to neřek, takovou by ti vpálil že bys skončil na IPce,. *2*
        • Už tad s tím vyhroováním strašíš nějak dlouho. Taková sr...čka jako on je rád, že trefí ze ožralý ze schodů, koho by to chtěl fackovat, to ..... nemohoucí ......
          • Do očí bys mu to neřek, takovou by ti vpálil že bys spolkl protézu a skončil na IPce, hajzle, a pacholku! *2* *2*
    • A co ještě ty bláboly tady. Zatím si málokdo uvědomuje, že jde o přežití tohoto národa!
  • Tohle je teď dost nepodstatná věc, která by se podle mě teď řešit neměla. Nicméně do celé té záležitosti nevidím natolik abych ji mohl komentovat. Jediné co bych řekl, je že mi nepřijde Zemanův názor nijak skandální. Ale naopak jako docela realistickej pohled na věc. Skandální mi přijde spíš výrok: "Kdyby (československý prezident Edvard) Beneš splnil Konradem Henleinem dlouho požadovanou autonomii v rámci Československa, neměl by Hitler žádný důvod k zásahu." To mi přijde jako opravdu mimo mísu a odporné.
    • Jako Slováci?
  • Čistá pravda. Vlastizrada se totiž trestá smrtí. Dneska je tu snaha překrucovat dějiny
    a mele se jen o obětech odsunu. Jenže tomu odsunu předcházelo 6 let okupace naší země.
    Ale naše země je hospodářsky zcela ovládána Německem takže se není čemu divit.
    Také se málo hovoří o tom že mnoho našich spoluobčanů zradilo a gestapu udávalo.
    Stejně jako mnoho potkanů navléklo v roce 48 kabát ksč a zajistilo svejm rodinkám
    dobrej život. Dnes z nich máme pro změnu pravičáky podnikatele a exekuční mafie.
    To je smutná pravda o charakteru mnoha našich spoluobčanů.
    • Karlíku máte pravdu.Můj otec takovými byl likvidován na Borech.
    • Německo je ekonomická velmoc a tahoun EU,zato komunismus už zdechnul až na Kubu a KLDR,ovšem to je docela skanzen utrpení souduhu *1*
      • Komunismus nikde nebyl. Ty jsi vůl, že jo???? *12*
        • Komunismus = zvrhlá ideologie, učitel nacismu.
          Název komunismus se používá pro období totalitní vlády komunistů.
          Pomatenci věří v jakýsi komunistický ráj na zemi, kdy si každý bude brát podle své chuti a bude dělat také podle své chuti (nebo nechuti). Jenom zapomínají říci, kdo bude ty hodnoty vytvářet. Asi otroci nevěřící v komunismus pro ty věřící komunisty.
          • Táhni za kozou, smrade !!!
            • Co dělat u Vás doma *1* *1* *1* *1* ?????
          • no... živit nás budou hov*da tvého typu. *1*
        • Komunismus nebyl ? Vládli tady výhradně komunisti a budovali komunismus . Bohatě to stačilo .
          • Být a budovat, je velký rozdíl *2*
        • Sry,socialismus *3* ,to nemění nic na tom,že to je skanzen pro pár UFFů *1*
  • Vezměte si třeba naše zaprodaná media. Už po několikáté dávali Habrmanův mlýn, aby ukázali v dobrém sudeťáky, i když to ve skutečnosti bylo dost JINAK.Ale aby natočili něco z toho, jak sudeťáci vyháněli nejdříve naše lidi z pohraničí, to jako by se ani nestalo. Zemana jsem volil jako menší zlo, proti pankáčovi, ale potvrzuje mi, že jsem nevolil špatně. Pokud by se mu přes spor o Klausovou ( kterou stejně jako jejího Vaška rád nemám) vystrnadit národního škůdce Švancenberáka, jsem mu ochotem odpustit i chyby z jeho minulého vládnutí.
    • Souhlas, konečně máme prezidenta, který se nebojí šlápnout i do toho, co našim pravičákům nevoní. Zatím jak Havel, tak Klaus jemnom dřepěli na hradě a dělali kulové hov.o, vytvořili tak dojem u blbečků typu Pišty, že prezident je "nesvéprávný" (ten blbec ani neví, co to ta nesvéprávnost vůbec je ). Jestli padne vláda, tak Zeman za dva měsíce ve funkci toho udělal víc než Havel s Klausem za dvacet let dohromady !!! Jen tak dál, žádné ušlápnuté uprdávání, ale pořádné pecky palicí na hlavy ksindlů !!! Že tam nějaká chyba bude, tak bude, nikdo není dokonalý. Ale důležitý je výsledek a zlepšování situace občanů, tuhle zasmrádlou NečasovskoKalouskovskou vládu je potřeba už dávno vykopat až na Sněžku a vyhodit do povětří výtah, oni by sami neslezli...
      • Je to je ubohé žvástavo uchylné ...... . Prostě lidský odpad. Ten má k prezidenství stejně dfaleko jako komunista k člověkovi.
      • Nemáme prezidenta. Na hradě sedí pouze jakýsi rudooranžový ksindl - jedno velké prolhané, nabubřelé, ožralé NIC. Je to smeták, který si může směle podat ruku s takovými zločinci jako byl Gotweald, Husák a jsou filip, grebeníček a podobná hovadská svoloč.
        • Máš nakradeno a bojíš se ,po volbách zaplatíš !
      • Přestaň krást nicky, ty zrůdo!!! Když ti chybějí argumenty, tak používáš podlé komunistické StBácké způsoby!!!
        • Aha, zase ti koza nedala, že Pišto, kozomrde !!!
        • Můžeš dělat bachaře na Guantanamu !
  • Zemana rád nemám, ale v tomto případě má naprostou pravdu. Odsun Sudeťáků jako velmi pracovitého a vzdělaného etnika byl skutečně problém, neboť pohraničí pak mnody vyrabovali zlatokopové, na druhou stranu se opravdu jednalo o vlastizrádce. Řadě z nich došlo, že udělali chybu, poměrně rychle, např. v momentu, kdy se v Sudetech začali roztahovat říští Němci a na ty naše Němce se dívali přes prsty. Zbytku (kromě těch nejfanatičtějších) to došlo po 1. září 39, kdy museli narukovat do armády, zatímco Čechů se to netýkalo. Holt už ale bylo pozdě, na jejich hlasy se v 38 Chamberlain odvolával.
    • prezident Benes delal co mohl, souhlas ziskal od Churchila a dalsich, presto sporne reseni, ale kdyby nedoslo k odsunu, tak by se jiste po valce postupovalo jednotlive proti vinikum a bylo by to mozna daleko horsi nez ten odsun...
  • Jak si tady nějakej pisálek, který má bejt nestranný, dovoluje hodnotit výroky pana prezidenta? Asi se utrhl ze řetězu a jeho šéf by ho měl pořádně spražit.
    • Ten pan novinář to o tom sr.x.áči napsal ještě velice mírně.
    • A on je snad "pan president" nějaký bůh,který co řekne, to platí? Své osobní názory si musí nechat do hospody. V cizině musí representovat zemi.
      • Drž čumák pomatený kikáne!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit