Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Headlines: 

    Zeman Caput ! The last trip of Milos Zeman....

  • Myslím si, že paní Čaputová je šťastná, že už se nemusí s dosluhujícím hradním znovu setkat...

  • Čaputová čeká na dobu, kdy Zeman skončí a předá prezidentování Pavlovi. Jinak evropské hodnoty v podání Čaputové jsou anticivilizační záměry EU - největšího současného nepřítele evropské civilizace.  

  • "respektu k evropským hodnotám,"

    Toto a podobné fráze jsou přesně to, co se od vás jako "správného" politika očekává.

    • goyim

      Je to něco podobného, jako v minulosti respekt k Sovětským nebo Německým hodnotám...

      • alicia1

        Jak vypadaji ty Sovetske hodnoty a co obsahuji? At vime, jestli je respektovat a prijmout.

        • mun.go

          Sovětské hodnoty byly obsaženy v ústavě Svazu sovětských socialistických republik. Nástupcem Svazu je Ruská federace a ústavu RF lze nalézt zde nebo tu.

          • Úvod: My, mnohonárodnostní národ Ruské federace, sjednocený společným osudem na naší zemi, potvrzující lidská práva a svobody, občanský mír a shodu, zachovávající historicky vzniklou státní jednotu, vycházející ze všeobecně uznávaných zásad rovnoprávnosti a sebeurčení národů, ctící památku našich předků, kteří nám předali lásku a úctu k vlasti, víru v dobro a spravedlnost, obnovující svrchovanou státnost Ruska a potvrzující nedotknutelnost jeho demokratických základů, usilující o zajištění blahobytu a prosperity Ruska, vycházející z principů, které jsou pro Rusko důležité.
          • Základy ústavního řádu, hlava 1, článek 2: Člověk, jeho práva a svobody jsou nejvyšší hodnotou. Uznávání, dodržování a ochrana lidských a občanských práv a svobod je povinností státu.
          • Článek 3: 1. Nositelem suverenity a jediným zdrojem moci v Ruské federaci je její mnohonárodnostní lid. 2. Lid vykonává svou moc přímo a prostřednictvím státních orgánů a orgánů místní samosprávy. 3. Nejvyšším přímým vyjádřením moci lidu je referendum a svobodné volby. 4. V Ruské federaci si nikdo nesmí uzurpovat moc. Převzetí nebo uzurpace moci se stíhá podle federálního práva. 
          • Článek 4: 1. Svrchovanost Ruské federace se vztahuje na celé její území. 2. Ústava Ruské federace a federální zákony mají přednost na celém území Ruské federace. 3. Ruská federace zajišťuje celistvost a nedotknutelnost svého území.

          • mun.go

            Pro upřesnění k sovětským hodnotám - v ústavě SSSR z roku 1977 byl známý článek o vedoucí úloze komunistické strany/*:

            Článek 6. Vedoucí a řídící silou sovětské společnosti, jádrem jejího politického systému a státních a společenských organizací je Komunistická strana Sovětského svazu. KSSS existuje pro lid a slouží mu.

            Vyzbrojena marxisticko-leninskou doktrínou určuje komunistická strana obecné perspektivy rozvoje společnosti a linii vnitřní a vnější politiky SSSR; řídí velkou tvůrčí činnost sovětského lidu a dává jeho boji za vítězství komunismu systematický a vědecky podložený charakter.

            Všechny stranické organizace fungují v rámci ústavy SSSR.

            Ústavu SSSR můžete najít zde nebo zde.

            /* zdá se, že v ČR provedla KSČ dobrou práci, když na výběr ve druhém kole prezidentských voleb byli na výběr dva její (bývalí, jak jinak) členové. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit