Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morálně degradovaný je především ten hradní "symbol". Nečekejme, že sivilisovaný svět bude ten český hnojník brát vážně.

  • Profesor by měl být především odborníkem v určité oblasti. Kdysi to byl člověk velmi vážený a respektovaný snad celou společností. Ale to byli také  lidi velice distinguovaní a většinou i morálně na výši.  Až tak, že byli jmenovaní nejvyšší autoritou - prezidentem republiky. Protože  byli takoví lidé vzácní. Nyní dochází ke kvantitativnimu posunu na úkor kvality. Nyní je jich každý rok jmenovano kolem 80. My jsme na fakultě měli děkana pouze s titulem docent, pravda docentů bylo více. Tento titul je snad pouze u nás a na Slovensku. V zahraničí  se nedělají takové ciráty. Tituly se pomalu ani nepoužívají, zejména v angloamerických podmínkách. Soukromé vš je mohou jmenovat, avšak musí je platit z peněz studentů.  Tituly MD používají hlavně lékaři v nemocnicích a klinikách. Tam je vážený  odborník,  který má  hafo klientů a je tedy bohatý. Měl jsem to štěstí,  že jsem jako student mohl s několika starými profesory spolupracovat a asistovat při různých výzkumech.  Ti vystudovali ještě za l. ČSR, ackoliv profesory byli jmenovani až po r. 45.žel ti jiz mezi námi nejsou. Tři se do dožili  velmi vysokého věku a pracovali ještě po dovršení 80.tky. A bez platu. Byli to neeufemicky řečeno  fanatici vědy. 

    Ale i v současnosti takové lidi máme, akorát o nich moc není slyšet, podkud se neprezentují většími objevy a nemají zájem o politiku. Mimochodem vědci většinou mají jiné priority, než touhu po moci.



  • STBák Man se ohání morální degradací...

  • Přesně to prezident vystihl.Třeba jmenování nějakého C.Putny - panečku to byl pořádný krok mimo. Nakonec jej musel jmenovat nějaký tajtrlík. On je to Putna jakože "vysokoškolský pedagog".Přesněji obyčejný sprostý hulvát ze 4. cenové skupiny. Sám sebe trefně nazývá "katolickou buznou". A takový pedagogický hnůj nám učí na univerzitě? Toto platíme ze státních peněz? Toto by se samo nechytilo ani v rostlinné výrobě.Takže ať si tihle 2 vetřelci do akademické obce klidně podají žalobu. A pokud je podpoří sama UK, tak to bude parádní ostuda. Ostuda komediantů v talárech.

    • Také tápu v tom, kam až sahá nestoudnost nedotknutelných v talárech.

      A bytost jménem "Putna" je ošklivou bradavicí na obličeji celé akademie. To opravdu Karlova univerzita nemá dost sebereflexe? Ubohá Alma Mater.

      • vanhorne

        "je ošklivou bradavicí"

        Proc se Zeman drzi za frnak, zakryva nejakou bradavici, proto jeho krotitel tak smutne kouka?

  • To nebylo mládím a naivitou, závazek spolupráce podepsala i Ošťádalova manželka.

    A Ošťádal nebyl agentem, ale rezidentem Státní bezpečnosti, což je, jak každý odborník zde jistě ví, víc než agent!


    • Obávám se, že Vám uniklo, že 

      THEORETICKÁ FYSIKA JE ZÁLEŽITOSTÍ VÝSOSTNĚ APOLITICKOU!

      Takže je lhostejná politická, či sexuální orientace vyučujícího pedagoga, či jeho morální poklesky (viz film Enigma - pro neznalé: Matematik Alan Turing měl - rozkrytím tajemství šifry používané nacisty v komunikaci kódovacími stroji Enigma - velký podíl na vítězství Spojenců v II. světové válce. Přesto ho celebrity Spojeného království a Severního Irska dohnaly k sebevraždě - protože byl homosexuál. A to v té době bylo politikum non plus ultra!)

      • Sexuální orientace je to poslední, co by mi na komkoliv (i na Vás pane Janáku) mohlo vadit. 

        Vy klidně svěříte vzdělávání svých dětí (pokud nějaké máte) svěřil člověku, který se "proslavuje" nikoli věděním, ale morálními excesy? Tedy pokud myslíte, že u pedagoga jsou morální poklesky lhostejné. Kdopak Vás vedl na škole?

        Já vím, napíšete, že mi do toho nic není. Jen se zdvořile ptám. 

        • V theoretické fysice se zpravidla vzdělávají lidé dospělí. A přednášky si chodívají poslechnout k lidem (docentům a profesorům), kteří jim mají co dát, problematiku umí objasnit a vést studenta k samostatné a smysluplné práci. Ve studijních materiálech oboru theoretická fysika se o politice nemluví dokonce vůbec.

          Sexuální orientace nevadí Vám, v době, o které film ENIGMA pojednává vadila (nejen) politikům - v ČSR byla zrušena trestnost homosexuality dokonce až v Trestním zákoníku č.140/1961 Sb.- tedy více, než 15 let po II. WW! 

          Dokonce teprve později došlo k obdobným změnám v posuzování homosexuality v Německu, Rakousku, Anglii. I když v Rakousku novelou trestního zákona z roku 1971 byla zrušena trestnost homosexuálního chování mezi dospělými osobami, další právní omezení jsou i nadále diskriminují. Platný rakouský trestní zákon z roku 1975 ve znění novely z roku 1989 uvádí tři paragrafy pojednávající o homosexuálním chování. Podle §209 - stejnopohlavní chlípnost s osobou mladší 18 let - může být potrestán muž starší 19 let za homosexuální chování s 14-18 letou osobou na 6 měsíců až pět let odnětí svobody. Pro tento čin bylo v roce 1994 odsouzeno 24 mužů. Podle §220 je trestné zveřejňování stejnopohlavní chlípnosti či sexuálního chování se zvířetem v tištěném materiálu, filmu či jiným způsobem. 

          Ve Spojeném království V. Britanie a Sev. Irska došlo k dekriminalizaci stejnopohlavní sexuální aktivity na celé území až v roce1982 - i když jednotlivá hrabství s tím začala v roce 1967. Souvisí to s právním systémem Spojeného království, kde soudce postupuje podle rozsudků, ve stejné kauze již vyřčených. 

          Dodnes j  homosexualita mezi muži je zakázána v 72 státech světa - a její projevy jsou trestány, nezřídka i trestem smrti.

          A ODLIŠNÁ (ZCESTNÁ) SEXUÁLNÍ ORIENTACE MÁ K ODLIŠNÉ (ZCESTNÉ) ORIENTACI POLITICKÉ HODNĚ BLÍZKO!

  • Ten "symbol" má zase virózu. A Ovčák sleduje, jestli "symbol" řekne to co má nařízeno od Mlynáře.

    • Vážený Občane, tentokrát Vám prověřený superagent StB nevadí? Úžasná metamorfóza v přímém přenosu. Co prosím kázání o morálce a účelu, který světí prostředky a tak? Nic?😀

      • Nějak nerozumím pisatelově reakci. (Super)agent StB je MAN. Ovčák je na to příliš mladý a Mynář... ten je pravděpodobně spojka navázaná na Kreml a oba mají nejspíš "pašalíky" z toho, že MANa hlídají a navádějí k činům v zájmu Kremlu.

  • Učitelé a profesoři by neměli vstupovat do politiky a vůbec ne ovlivňovat ďěti které učí, a vnucovat jim svojí zvrácenou pravdu. Jako například Putna Putnovič.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit