Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Polští farmáři se dnes ve Varšavě střetli s policií. Informuje o tom místní tisk, který zveřejnil záběry z místa činu. Podle polských zdrojů několik demonstrantů vniklo do budovy Sejmu (polského parlamentu). To už je ale zadržela policie. Strážci zákona byli nuceni
    proti farmářům použít slzný plyn. Protestující farmáři zase házejí na
    policii vejce, pochodně a dlažební kostky. Mezitím se u vjezdů do Varšavy soustředilo velké množství kusů zemědělské techniky. Kvůli tomu byla doprava v okolí polské metropole ztížená. Úřady oznámily, že nedovolí vjezd farmářským traktorům a dalšímu vybavení do Varšavy.

    Protesty zemědělských výrobců v zemi probíhají již několik týdnů. Zemědělci jsou
    proti opuštění Zelené dohody a vyjadřují nesouhlas s koncepcí zemědělské politiky EU sdílenou polskou vládou, Antone Pavloviči.
  • Ilustrační foto je vystižené,  zatracená  řepka ,ta nemá na poli co dělat!

    • janhrom

      Když tomu nerozumíte, proč se k tématu vyjadřujete?

    • Klidně používejte kontaminovaný slunečnicový olej z Ukrajiny, teď je ho všude plno a za dobrou cenu. Já budu raději smažit na českém řepkovém oleji. 😐

      P.S. Mimochodem, všimli jste si vy dva, kdo je autorem fotografie? To asi nebude české pole, že? 😉

      • Trochu hermafroditovi voní řepkový olej po Babišovi, tak neváhá si smočit.
        To už je úchylka. 

  • Běží na netu vzorový příklad zemědělského protestu z Belgie. V centu města - přijíždí velký fekální přívěs s rozprašovači močůvky po ulici. Uprostřed stojí v šiku stateční policisté. Fekální vůz pouští soustředěný proud kapaliny směrem k hrdinům. Pak slušně nacouvá a bočním rozprašovačem osvěžuje policajty další dávkou vonící kapaliny.Nakonec utíkají všichni. Včetně ujíždějícího panceřového vozu. Kluci na našich traktorech! Tudy vede cesta! Protože jinak se budou kolaboranti na ministerstvech nadále vysmívat.Zahlcovat trh napodobeninami jídla z Ukrajiny. TOLEROVAT KONTAMINOVANÉ OBILÍ. A pořád jakože se nic neděje. Pohoda. Více takových zemědělských osvěžovačů. Před Strakovku i Hrad.

  • goyim

    Kdy bude článek o tom, že Nejvyšší Soud v USA právě rozhodl, že Trumpovi nemůžou zakázat kandidovat?😂

    • Takové čtivo se asi nehodí do krámu našim omezencům.

  • janhrom

    Alegorické vozidla 

  • Výborný odmítá ústupky ? Co jiného může plácat, že.

    Ale - už Havel ve svetru říkal dělníkům, odborářům: Budete mít to, co si dokážete vybojovat. Klaus měl také vždy blbé kecy vůči stávkujícím, ale nejednou byl donucen k ústupkům.

    Zemědělci se teprve učí stávkovat. Dá se říct, že stávková činnost nepatří k našim tradicím, i když už za Masaryka ..., že ? A byl tu také Obuškový zákon podepsaný Dubčekem. Zaměstnanci KOVO se budou možná iniciovat - také podle toho, kdo bude jejich odborovým předákem. Starý se o tento post znovu uchází - rozhodně by musel něco nového, silnějšího, naslibovat. Nejvyšší motivaci ke stávkové a demonstrační činnosti poskytuje arogantní politika loutkové vlády. Máme zakázán třídní boj. Je prý nenávistný.  Ale jakoby existoval, že ? Rozpory mezi vládou (politiky) a společností, také mezi "lepšolidmi" a zbytkem obyvatelstva (které má zatím přece jen více než své okovy), jsou a narůstají. Odstraňování rozporů můžeme nazvat třeba Hnutím za odstranění disproporcí ve společnosti. Mlžný euroobčan je pro vedení EU přitažlivější než patriot - občan nějakého národního státu. Někdo používá obrat boj proti chudobě, Antone Pavloviči. Je to pořád boj a pořád politický. Výdobytky které tu byly když byl systém s přívlastkem sociální, jsou velmi atakovány. Ruka trhu je stále neviditelná, ale stále škodlivější.

  • josef.chmela

    Pokud zemědělci nebudou jednotní a totálně nezablokují Prahu, dálnice, autobusové spopje, železnice a další komunikace a pokud to nebude vládní šmejdy bolet politicky a ekonomicky, nic se nestane a ten flanďák s celou vládou se jim bude pouze smát.

  • Svou chvíli a svou šanci zemědělci promeškali tím, že se nechali rozdělit a že projevili značnou dávku nejednoty a někteří zbabělosti.

    Dobře jim tak. Teď budou dostávat naloženo a ten křivák ministr bude na koni. 

    Poučení pro příští stávky - není možné zůstat na půli cesty. Praha měla být zablokovaná totálně a nejen Praha. 

    Stávka je stávka, stejně jako žena nemůže být jenom tak trochu těhotná. 

    • 🙈

      🤣

      👎

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit