Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Závažné události - a jen během několika dnů: Eskalace v Náhorním
    Karabachu byla podle Rusů i Arménů včera večer ve 20 hodin ukončena
    příměřím s Ázerbájdžánem. Ázerbájdžánská oficiální média tuto zprávu
    zatím nepotvrdila.

    Velkou ránu USA včera zasadila Indie. Ta nejprve oznámila, že odchází z americko-asijské obchodní a politické organizace IPEF. Už ze samotného názvu organizace Indo-Pacifická ekonomická zóna je jasné, že bez Indie je organizace v troskách. A potom oznámila, že indický premiér Narendra Modi zamíří tento čtvrtek neočekávaně do Samarkandu, kde budou pobývat Putin a Xi. Tzv. Šangajská organizace, která nyní jedná v Samarkandu o přijetí Iránu, tak začíná i viditelně přebírat od USA otěže nad politikou a ekonomikou v Asijsko-Pacifické oblasti. Tyto ekonomiky budou mít díky šílené Uršule z Bruselu a českému neštěstí  - Fialovi, k dispozici energie za poloviční ceny.
    Jejich průmysl bude vzkvétat, životní úroveň jejich občanů poroste. V
    Evropě očekávejte opak.

    Z návštěvy Xi v Kazachstánu: Obdržel řád Zlatého orla a slíbil mamutí čínské investice a pomoc při ochraně proti tzv. Třem tzv. zlům. (Obchod z drogami, Organizovaný zločin, a Šíření nepřátelských myšlenek.) Čínské komuniké se včera ostře ohradilo proti západním médiím, která tvrdila, že vliv v oblasti přebírá Čína. Čína zdůraznila, že postupuje výhradně v souladu s Ruskem a s cílem stabilizovat situaci a zvýšit těžbu energií v oblasti. Ze všeho je jasné, že pokusy Bruselu a USA proniknout do oblasti Střední Asie skončily naprostým krachem. Oblast bohatá na suroviny a energie bude primárně směřovat na východ, nikoli na západ. Přes Kazachstán se nyní budují železniční koridory na spojení Číny s Ruskem, a přes Ruské území dále s Evropou. Čína tak snadno získala další kanál na vývoz svého zboží do Ruska.

    • Jak Váš příspěvek souvisí se zemědělstvím prosím? 

  • V podmínkách trhu se vždycky preferuje vlastní aktivita subjektů.

    Co brání zemědělcům, aby vytvořili společná prodejní družstva, kam by soustředili svou nabídku a sami se postarali o distribuci? Pokud budou ceny přiměřené, spotřebitel si je rád najde a rád si nakoupí u nich, než v předražených zahraničních řetězcích. 

    Nemyslím si, že by některý pěstitel chtěl za kilo jablek 60 korun. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit