Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To srednivastar:

    Netvrdím, že všichni kdo vstoupili do KSČ byli nutně zločinci, lumpové nebo méněcenní jedinci. Ona totiž "rudá pracovní knížka" umožňovala pracovní postup, který byl důležitým zdrojem prostředků pro obživu dotyčného i jeho rodiny. Mnoho jedinců si ji proto formálně pořídilo, aniž by ve skutečnosti sdíleli komunistické bláboly.

    Byly dokonce i pracovní posice, kde vlastnictví  "rudé pracovní knížky" bylo podmínkou.

    A také bylo třeba zvážit, jestli předstírat viru ve "šťastné rudé zítřky" a zabezpečit rodinu nebo žít v bídě a pronásledování jako "protisocialistický živel". Bylo třeba zvážit co bylo menší zlo pro daného jedince a jeho rodinu.

    A byli dokonce jedinci, kteří těm marx-leninským blábolům upřímně věřili a sami poctivě pracovali.

    Komunisti měli dostatek prostředků jak "oblbnout" lidi a vnutit jim víru ve své bláboly a jak umlčet ty, kdo se oblbnout nedali.

  • "Omyly mládí..."

    Ale byla skvělá hlasatelka - dokonce tak skvělá, že  ji ta bolševická sebranka  po roce 1969  -v čele s Husákem - musela odstavit od práce, kterou tak dobře dělala...

  • srednivastar

    Paní Moučková vstoupila do komunistické strany v roce 1946...v 50 letech neprotestovala proti popravám a to ani proti popravě Milady Horákové....aspoň jsem to nikde nedohledal a členkou KSČ byla do doby než ji bolševici sami vyloučili ze své strany po roce 1968...o jejím otci, který byl funkcionářem ÚV KSČ by bylo nefér se zmiňovat o jeho činnosti, protože děti za své rodiče nemohou...do televize byla přijata v roce 1956 v době prezidenta Antonína Zápotockého. No kdo chce, sám si vše dohledá, kdo chce nechť truchlí a kdo nechce je jeho věc - každý dle svého rozumu, přesvědčení, citu a znalosti dějin.

  • To není urážka, nýbrž realistické konstatování situace. Lidé se rodí a umírají. Je to přirozený proces. Čeká to každého.....také se mne dotkne, když například někdo blízký zemře....ale život jde dál......nemám rád pokrytce kteří naoko před davem se vrhají s hysterickým řevem na rakev a křičí "COS NÁM TO UDĚLAL......JAK BEZ TEBE BUDU ŽÍT...." a poočku dotyční jedinci sledují, jak je okolí lituje a říká, vidíš jak ten dobrý člověk trpí? Tohle patetické poutání pozornosti na svou osobu opravdu nemám rád....svědčí to, že jedinec se snaží před světem hrát divadlo a dělat ze sebe lepšího než je.......je to opět jedna z mnoha  duševních poruch nevyzrálých jedinců...😉

  • To je opravdu chucpe, co jste napsal...

  • Realisto - nezlob se, ale jsi ...

    Není mým zvykem někdy něco předstírat...

    Zato, jak vidím, tvým zvykem je každého urážet...

  • Nemusíš tady předstírat pokrytecky zármutek před světem, aby tě jakože litovali "jak trpíš"......😯 já už jsem viděl takových okázalých scén, kdy se lidé snažili předstíraným "řevem" upoutat pozornost svého okolí.....

  • Hledal jsem to vaše "chucpe" ve slovníku spisovné češtiny, ale ten váš nesmysl tam není. Takže to nepište do českých diskusí. Nebo vy neumíte česky?

  • Nesmyly - a koho měli smýt?

  • 😪

  • Není vhodné v diskuzi používat nesmyly ze zločinecké hantýrky jako je "šucpe".

  • Neslyšíte "trávu růst?" Zatím krom Vás a pana Občana (no a teď mě), se zde nikdo nevyjádřil.  Není důvod uzavírat diskusi. 

    Když zemře člověk, není čas ani místo a "chucpe" příspěvky. To snad každý normální člověk chápe. 

  • Odešla veliká osobnost, jakých je málo.

    Čest její památce!

  • Zemřela jedna z nejlepších hlasatelek České televise - čest její památce. 

    Nezapomenutelné jsou její vstupy do vysílání (tehdy poloilegální) ČST v roce 1968,

    hlavně 21. srpna 1968 a ve dnech pozdějších. Ivani a jejich přisluhovači se tehdy 

    mohli uvztekat...

    -------------------------------------------------------------

    Redakce by měla zvážit, zda neuzavřít diskusi - už se tu objevují příspěvky, 

    jsoucí doslova "chucpe"!

  • Čest její památce. 

    Byla skvělá - tak ji bolševická sebranka  v čele s Husákem musela odstavit od práce,

    kterou tak dobře dělala...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit