Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na finském příkladu je možno vidět, jak by se asi situace vyvíjela, kdyby se Nacistům bránilo Československo. Téměř dokončená linie kvalitních opevnění, tanky, dělostřelectvo, jen trochu zastaralé letectvo, dokonale zpracované strategické plány obrany, armáda o počtu 1 300 000 mužů. Pro představu, když Němci 14 března 1939 obsazovali moravsko-slezský Frýdek-Místek, v době, kdy už byl odpor marný, čtyřnásobná přesila a těžká technika jim nepomohla proti puškám a kulometům s minimem munice bránící se posádky v obyčejných cihlových kasárnách. Naši měli dva raněné a Němci kolem dvaceti mrtvých. Kdybychom bránili v září 38 betonové hranice, byla by to pro Němce doslova jatka. Zrádcům ze Západu, zvláště podrazákům z Anglie se už nesmí nikdy věřit. Celý svět je z dějin zná jako křiváky a koloniální lupiče a násilníky.

    • jak nás Britové podrazili, když s námi neměli spojenecké smlouvy? Poděkujte spíš Benešovi a jeho politické slepotě


      • Podrazili nás přímým nátlakem a vydíráním a nátlakem na Francii, kde vyhrožovali vypovězením spojenecké smlouvy, pokud nám Francie přijde na pomoc. To nic nemění na zbabělosti Beneše, který nám měl umožnit obranu bez ohledu nato, že bychom do toho šli třeba i sami, proti výhrůžkám Britů.

        • Mno, kdybychom do toho šli tak by nikdo nic neudelal, ani sankce by nebyly tak drsny. Francii jsme montovali letecké motory Hispano Suiza a posledni co by britsti investori chteli bylo si to podelat u statu kde ma sidlo Baťa. Melo by to taky dopad na licencni vyrobu britske vyzbroje- do tanku vyrabeli kulomety BESA a pechota pouzivala kulomety Bren. Beneš nemel byt kus namysleny blby opice a pouzit mozek. Mohl se treba zeptat Italů

          Byt Brit nebo Francouz, tak bych aai taky radsi obetoval nejakou rit sveta nekde na vychode, ale kdyz uz by do toho slo, tak bych jim bud pichnul nebo radsi nedelal nic

  • Zimní válka nasytila hladové vlky.

    No aspoň jednou byla ta lidská lůza - rusák k něčemu užitečný.

  • 😬

  • Malá opravička- Finové měli stejný typ pušky jako Rusové, takže argument že Rusům zamrzal mazací olej na zbraně zatímco Finům ne nějak neberu...

    • Za bolševika jsme dobře věděli o "kvalitě" maziv, včetně oleje, ze CCCP.  

      i dnes je třetina a možná i víc závad u zbraní způsobeno špatným mazáním. 

      Střelná zbraň je totiž normální stroj - jako každý jiný a tedy je třeba jej mazat. 

      Zvláštní je, že většina lidí, která je schopna do zbraně lít motorový olej a pak se diví, jako se divili Ivani během přepadu Finska po 30. listopadu 1939 a v následující (velmi tuhé) zimě. 

      Sovětský svaz - za toto nelegální napadení Finska - byl vyloučen 14,12.1939 ze Společnosti národů Už předtím po přepadu Habeše  roce 1937 "prventivně vystoupila" ze Společnosti národů Italie, a to nemluvím o roku 1933, kdy po přepadu Koreje a Číny  vystoupilo Japonsko...

      Je dobré si uvědomit, že střelná zbraň je specifická už jen tím, jak funguje...

      -------------------------------------------------------------------------------------------

      Ale třeba ten "Terminátor by tu neměl "hlásat" ty bolševické lži...

      • Rusove a Finove pouzivali stejny typ mazani. Pro Finsko bylo levnejsi zachovat recepturu a zpusob vyroby jaky Rusove zavedli. Finove se ovsem o sve zbrane dokazali starat . 

        Info od Vl. Franceva

  • Bylo by dobré kdyby autor článku nefalšoval historii, protože Finové napadli Rusko. Článek okamžitě smažte jako blábol. Zajděte se učit do základní školy.

    • Je vůbec možné že něco tak tupého jako Terminátor má přístup ke klávesnici PC.

      Asi ano, v zemi kde může být za prezidenta označován rusácko-číňanský vlastizrádce a ve Strakovce sedět konfident komouš-gestapa se vlastně není ani čemu divit.

    • vanhorne

      "Bylo by dobré" 

      Bylo by, kdybys prestal chlemtat Vodku a cist pred spanim Stalina. Perkele parka.

      The Winter War also known as First Soviet-Finnish War was a war between the Soviet Union (USSR) and Finland. It began with a Soviet invasion of Finland on 30 November 1939, three months after the outbreak of World War II, and ended three and a half months later with the Moscow Peace Treaty on 13 March 1940. Despite superior military strength, especially in tanks and aircraft, the Soviet Union suffered severe losses and initially made little headway. The League of Nations deemed the attack illegal and expelled the Soviet Union from the organisation.

      Zimni Valku zacal Stalin kdyz v Listopadu 1939 napadl Finland! 

      https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War


      • Odvolávat se na Wikipedii do které píše kdejaký trotl a nijak se fakta neověřují může jen další trotl. Dějiny se psali po válce.

        • vanhorne

          "Dějiny se psali"

           Videt, ze jsi u toho byl kdyz se ty dejiny "psali", ze? 

    • to je vtip, že jo? jinak by se měl dovzdělat někdo jiný

  • Nuzota z lidí lotry činí

    a vlky z lesů žene hlad...

    .............François Villon

    • Nuzota z lidí lotry činí

      a vlky z lesů žene hlad...

      .............François Villon

      .................................zkopíroval vložil a olaikoval si neúspěšný kandidát za ODS Toníček z Poděbrad

      • vanhorne

        "Nuzota z lidí lotry činí"

        Tebe nouze naucila hrat na housle, jako Dalibora, ne? 🤣

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit