-
Z východu nám hrozí rudé nebezpečí a teď už i žluté nebezpečí?
-
Ty jsi mi ale vědec!
Ne, jsi blbec! -
Je vidět, že jste jeden z těch chytrých. Ale...
Memento mori! -
Ano, řepka se pěstovala i před 30 a více lety.
Řepkový olej se používal hlavně na mazání při třískovém obrábění kovů (frézování, soustružení / řezání závitů). Řepkový olej obsahoval jedovatou kyselinu erukovou:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_erukov%C3%A1
Dnes se údajně pěstuje "nízko-eruková řepka":
http://spotrebitelzakvalitou.cz/users/files/famy-bludy/Erukova-kyselina.pdf
Olej z "nízko-erukové řepky" jednak stále obsahuje kyselinu erukovou (byť prý v zanedbatelném množství), jednak nemusí každému vyhovovat jeho chuť a vůně při tepelném zpracování.
Dotované zpracování řepkového oleje na biopalivo (bionaftu) je totální nesmysl, který v konečném důsledku poškozuje zdraví obyvatel a životní prostředí planety, stejně jako každá monokultura. -
Takže si musíme vyjasnit Lezení do zadele vynucené, dobrovolné a svévolné *4*
-
Je tomu naopak. Výzkumný ústav agrozetu zjistil, že pyl z řepky je naopak pro lidský organizmus léčivý a proto z něho budeme platit daň. *14* *14* *14*
-
Řepka za to nemuže.Tomaš Řepka za to nemůže. Muže za to Andrej vogo, proto mu stoupaj praference chapeš vogo ? *9*
-
To Tvl:
Lezení do zadele vždy přímo vyžadoval CCCP a nelezení naopak trestal.
USA lezení do zadele nevyžaduje, ba přímo odmítá. jejich zásada je "my jsme na tom lépe a tak vám pomůžeme dostat se na naši úroveň a pak ať se ve svobodné soutěži ukáže kdo je lepší."
Rus nás okupovat a vykradl nám uran, prý to byla "válečná kořist". A to co po nich zbylo v jejich bývalých základnách, dodnes jsou některé zamořené.
EU, budoucí USE, to jsme my už nejméně od dob Karla IV., krále českého a císaře římského, blahé paměti.Nejsou žádní "oni" a "my", ale jsme pouze MY, EU, budoucí USE. -
To zloděj nicku:
Souhlasím a také jsem kliknul bodík. *3* -
Ovčáku, podlé a ubohé. Nebo že by Hrebeňár Kulihrach BTW?
-
ale vyděláme si na další hnízdo, tentokrát třeba na jestřábí.
-
Řepka není žádná hysterie, ale holý fakt, který hlavně alergickou populaci, kterou řepka ohrožuje, čítá přes 800 tisíc občanů, kteří v důsledku přebujelého pěstování tohoho " žlutého svinstva " a jejího hnojení pesticidy, mají problémy s dýcháním, s pálením očí a potažmo mohou trpět vážnými záněty spojivkového vaku apod... A kdo tvrdí, že to není řepkou ale borovicemi, tak nemá všech pět pohromadě, anebo je zaměstnancem Agrofertu, anebo jenom leze Babišovcům do řitního otvoru, což u Čechů není nic neobvyklého... V tom patříme ke světové extratřídě, někomu se nořit do rektálního otvoru...Borovice mají podstatně těžší prachové částice a jejich podstatně méně, než stovky a tisíce hektarů tohoto nesmyslného žlutého svinstva...Slovy Babiše:" Žlutý baron jsem já, mě každá cikánka zná...Dukátů mám na tisíce..... *7* *9* *5* PS: Patříme evropsky ke státům s největší osázenou plochou řepky čítající okolo 16 % orné půdy, což je naprostá katastrofa, kdy běžný evropský průměr je okolo 3-5 %. Rakousko, nebo Německo si vystačí s cca 5% procenty... *8* *9* *7*
-
A převážně do potravinářství.
-
To jistě. Jenže na daleko menší ploše.
-
žlutý babičok
-
Řepka se pěstovala i před 30ti lety, tak to není žádná novinka.
-
Vždyť je to jedno. Faktem je, že ornice by se měla využívat především pro výrobu potravin. Netvrdím že všechno má být bio, ale používat hektolitry pesticidů kvůli energetické rostlině je cestou do pekel. Zlikvidujeme si včely, znečistíme vodní zdroje.... ministerstvo zemědělství a životního prostředí by se mělo věnovat úplně něčemu jinému než vyvracet spekulace o vůdci.
-
eu se rozhodla na procentech sraček v palivu a jen hlupák by toho nevyužil.ale o tom je podnikání a kdo mu nerozumí jen dovede kritizovat
-
Dnes jsem tu za chlapa, pa Simča, už sem vůbec, ale vůbec nechodím!
-
Naprostý souhlas. Není co dodat.