Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak dobře. Přestaneme z platu platiti všechny daně tomuto zlodějskému státu a získané peníze si uložíme na své důchodové konto. To že nyní se tyto vybrané daně hází na jednu hromadu a kriminálníci jinak nazývaní ministři si je rozkradou nebo se rozdají parazitům na sociálních dávkách zřejmě tomuto šmejdovi nevadí. Nashledanou co nejdříve v pekle, šmejde.
  • Někdo bere důchod jiný podporu v nezaměstnanosti, kdo bere peníze právem?
  • Máš pravdu zrušme důchody, ale mluv za sebe, pokud ho nechceš je to Tvůj problém ne můj.
  • Je pěkné, co tady pan ministr píše, ale nějak zapomíná, že on a jemu rovní důchody vcelku ani potřebovat nebudou, mají našetřeno, našetřeno a vlastně z jakých peněz? Zapomíná, že má našetřeno díky těm, co na spoření si na důchod vlastně nemají, pracující živoří hluboko pod průměrným platem a měsíčně platí nehorázné daně, aby elita národa, poslanci, senátoři, soudci a řada dalších měla své vysoké platy. Tak pane ministře, s tímto něco dělejte a myslete na pracují, nebýt jich, své platy nemáte.
  • Jo makejte makejte vogo,dyž už vam neslúží pamět, makejte bude lip
  • Vyměním svůj český důchod za podporu imigranta v Německu! *16* *16*
  • Cínovecká čísla
    Ze štoly se má za prvních jedenadvacet let odtěžit v průměru 1,7 milionu tun horniny ročně. Z tohoto množství vznikne na konci cínoveckého zpracovatelského procesu ročně 20 800 tun uhličitanu lithného (Li2Co3).
    Konzervativní cenový benchmark počítá s 10 tisíci dolary za tunu, což znamená, že za plánované období by měl vyrobený uhličitan lithný hodnotu 4,3 miliard dolarů, tedy dle dnešního kurzu 109 miliard korun.
    Náklad na vytěženou tunu je v Cínovci 5 211 dolarů. Když se do toho započtou výnosy z prodeje vedlejších produktů cínu, wolframu a potaše, jsou náklady na tunu jen 3 486 dolarů. Jinými slovy: provoz „požere“ třetinu prodejní ceny.
    Částku dál „ohlodávají“ prvotní investice, daně, poplatky, licence nebo započtení inflace. Výsledkem je ukazatel zvaný čistá současná hodnota ve výši 13,5 miliardy korun. Vnitřní výnosové procento tak dosahuje 21 procent.
    Investice do vybudování areálu činí podle odhadů 393 milionů dolarů, tedy 9,9 miliardy korun. Z toho 180 milionů dolarů spolkne finální závod na výrobu Li2CO3, 105 milionů stojí vybudování rozmělňovacího a separačního provozu i s propojovacím potrubím a konečně přes 70 milionů má stát úprava samotného dolu.
    Zdroj: European Metals
    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/lithium-cinovec-tezba-priprava-10-miliard-ffq-/ekonomika.aspx?c=A170421_175733_ekonomika_rny
  • Chci být důchodce jako Schwarzenberg *1* *1* *1*
  • MUdrc Pilňas zahájil dobrou předvolební kampáň, jen tak dale
  • V Krušných horách je nerost Lithium v hodnotě 3 biliony Kč. Naše vláda prostřednictvím "volné" soutěže zřejmě tato naleziště přenechá australské firmě, nebo firmě Madelaine Olbraitové. Smlouva by měla znít, že z jedné tuny lithia obdrží náš rozpočet 10 000 Kč, přestože cena jedné tuny na trhu v současných cenách je 240 000,-Kč. Když si stát nechá utéct z rozpočtu 3 biliony Kč, pak bohužel není na důchody. Smutné je i to, že po krádežích v podobě církevní restituce,či privatizace nebo tunely bank,kampeliček, nechá český občan bez povšimnutí i tuto krádež organizovanou opět státem.
    • Taky jsem četl podobný nesmysl. Prý kdyby zásoby vytěžil státní podnik Diamo, mohli jsme z toho zaplatit státní dluh. *4*
      Státní podnik zřejmě pracuje naprosto zdarma a s nulovými náklady. *14*
      Navíc vytěžení celého ložiska může trvat 200 nebo 300 let!!
      Pokud je tam 6,5 milionů tun lithia a budou těžit plánovaných 20 800 tun ročně je to práce na 312 let. *3* *3*
    • Proč nezaložíte "horní společnost" (rozuměno, zabývající se hornickou činností) a nezačnete v oboru místo kecání podnikat? Každý víte, co má dělat druhej, ale sami jen kecáte!
    • vanhorne
      "nebo firmě Madelaine Olbraitové".
      Neni ta Mandelina pribuzna s Havlovou rodinou?
    • Zapomněl jste na jednu důležitou položku a to jsou náklady na těžbu toho lithia. Bez toho je celý váš výpočet k ničemu. *14*
      • Náklady na těžbu jsou 2 miliardy Kč. Což je ve srovnání s 3000 miliardami nepatrný zlomek. Mimo to,ty dvě miliardy již získala australská firma na akciích, když oznámila,že bude v Česku těžit Lithium.
        • Lery, musíte si přečíst celý článek, ne jenom nadpis.
          "Tuna uhličitanu lithného, z něhož se lithium získává, dnes ve světě stojí přes devět tisíc dolarů. To znamená, že Krušné hory skrývají bohatství za 58,8 miliardy dolarů, tedy asi 1,5 bilionu korun. Tato suma je větší než výdaje českého státního rozpočtu za jeden rok.
          Kromě lithia však v krušnohorském podzemí leží také cín a wolfram, jejichž tržní hodnota je přibližně stejná jako v případě lithia. Celkové odhady proto hovoří až o třech bilionech korun." *3*
          Jenom příprava těžby bude stát 10 miliard. *14* http://ekonomika.idnes.cz/lithium-cinovec-tezba-priprava-10-miliard-ffq-/ekonomika.aspx?c=A170421_175733_ekonomika_rny
          Nejde samozřejmě jenom o těžbu ale taky o zpracování.
          Podle vašeho výpočtu by výroba jedné tuny lithia stála 300 Kč. *14* *14* *14* *14*
          To je samozřejmě nesmysl. Náklad na vytěženou tunu je v Cínovci 5 211 dolarů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit