Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Drogovému světu vládne Afghánistán

    Pákistán je dnes tranzitní zemí pro narkotika z Afghánistánu. „Odtud pochází až 90 % celosvětové výroby heroinu. Za jeden rok teď posílají do světa až 9000 tun opia, což je asi 50x víc než v roce 2001, kdy tam Američané svrhli Tálibán. Přitom je země pod mezinárodní okupací, a to i naší armády.“

    Afghánistán jako chudá země je hřištěm drogových mafií. Opatření jsou spíš kosmetická. „Tím, že Afghánec pěstuje drogy, je automaticky zločinec, ale i zdroj příjmu pro celou zemi. Když Tálibán v roce 2000 zakázal pěstování opia, mělo to i podle OSN ohromný dopad na životní úroveň statisíců lidí. Kdyby se dnes s drogami přestalo, budeme řešit velký hladomor. Tak že Holandští a ještě nedávno naši vojáci, tam chránili výrobce největšího svinstva na zemi.

  • Otázka je formulována špatně. Správné zění otázky je:

    Z Ů S T A N E      A F G A N I S T A N ?

    • Zůstane jen bída, hrůza a smrt. 

  • Afghánci neznají nic jiného než válku. Logicky by se chtělo říct, že je potřeba nechat je samotné, aby si uspořádali poměry doma. Ale víme všichni, co to bude znamenat. Obrovskou vlnu uprchlíků a moc Islámského státu. Zase žádná svoboda. Jednu válku vystřídá domácí teror.

    Těžce zkoušená země.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit