Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nemusi cekat na nic, staci koupit AMD Ryzen, ten meltdownem netrpi a oprava Specter vykon nesnizuje.
  • Hanzales
    Přesně! a já si tak rok zpátky ještě říkal, že to moje starší čtyřjádro pořád stačí. Na tu Gtx760ti v pohodě, ale posledních pár náročnějších novinek už spoléhá na novou generaci (i5/7) a na to abych vytáhl z GTX1060 maximum mi ani takt na 3.4GHz moc nepomůže.
    S 1060 a výše jedině I5 a u těch nejvýkonějších 1080Ti a spol bych pod I7 nešel ani opilý.
    Ono ne jenom že ti ten výkon (kvalitní AA, nebo 4k) využije snad každá novější hra za poslední 2-4 roky, v některých případech i se starším čtyřjádrem narazíš. O takovém DCS třeba nemluvě.
    Pravda že 2vs4 jádra se řešily tak v roce 09/10 a tak od roku 12 byly 4 jádra na hraní už docela velkou výhodou... *3*
  • tak zítra už nebudou ani ty 1080TI :D Teď jsem koukal na shopy.
  • Inquisitor
    No já bych právě chtěl 1070Ti.
  • Držim palce při shánění grafik s výkonem mezi GTX1060 6GB a GTX1080Ti. Za chvíly nebudou už ani ty 1080Ti. Teď je to fakt brutus.
  • Tak ty jsi dobře mimo. :) 2jádra už jsou mimo a 4 vláknům už taky zvoní hrana (ale jde to když jsou někde kolem 3,5GHz+). GTAV, Assasins:Origin a další s otevřenějším světem už slušně saturujou i 8 vláknové (4C8T) procesory. Pamatuju že už WatchDogs1 bez problémů dusil i7-4790K(4C8T procesor na 4,4GHz) na nějakých 80%.
  • ok, diky
  • Rada diodek se da vypnout v kompech, takze t ze ti sviti, je jen neschopnost si je vypnout :)
  • ringmancz
    ty chyby existují kvůli způsobům provádění výpočtů a ty se s největší pravděpodobností nebudou měnit v blízké době
  • Nejhorší doba pro skládání PC.
  • TheGGG
    no od applu mikrovlnku nemám, ale pokud chtějí Zednáři a illuminati vědět co jsem si ohřál k večeři, klidně mě mohou dál sledovat... ale PC je přeci jen trochu citlivější...
  • Hanzales
    Musim te zklamat, ale není to tak. Pořád jedu na Q9550@3.2Ghz a 760Ti a procesor už nestíhal krmit ani GTX1060 3GB. Nejdříve jsem prdnul do mého PC 1060ku a zkusil Wolf2 nebo GTA5 a nárůst výkonu byl hned vidět, co jelo na 760ti 30fps, na 1060 to dalo i 60, ale pořád s malýma hickupama, záškobrtama, poklesama a třeba ve hráh od EA procesor často jel na 100%, hra škubala a tak po 4-6 minutách to přestalo a pak se hra teprve rozjela plynule. Ve valném případě se CPU drželo do 80%, ale pár her kde skočily všechny 4 jádra na 100 a už to nedával bylo.
    Pak jsem grafiku hodil zpět do skládaného PC s I5-7600k a třeba ve Wolf2 i GTA5 jsem mohl dát detaily ještě výš (tedy nejvýš, u GTA jen výše v rámci možností VRAM) a lítalo to jak z praku. Na tom už starém čtyřjádru prostě bylo vidět, že GPU má síly dost (1080p), ale zbytek to opravdu brzdí a v některých případech celkem dost.
    Takže upgrade na 1060 třeba smysl celkem má, ale s novým CPU/deskou/pamětmi člověk ten výkon GPU využije více naplno. Taková 1070ka by už v mé postarší sestavě opravdu trpěla.
    PS: http://www.valvetime.net/threads/games-and-dual-quad-core-support.130262/
    Nebo: "Since the only real dual-cores you can get are simply not intended for gaming and are likely to heavily bottleneck any decent GPU.
    So, the bottom line is, do not settle for anything less than four cores in a gaming PC. That way, you will get the best performance and the most future-proof solution. Only deviate from this rule if you’re building a budget gaming PC, but in that case, be sure that you don’t get a graphics card too powerful for it to handle."
  • Kdo tady mluvi o architekture?
  • Jako vzdycky. Prijde zoufalec a vytahne nejvetsi exotiku jenom aby druhymu na diskuzi vysvetlil ze nema pravdu *15*
    Co na tom, ze jsi prave tim svym prikladem dokazal, ze r4 ma pravdu. Drtiva vetsina nevyuzije ani 2 jadra, vim, je to trosku sok, ale tak to proste je.
  • A co takhle hra, kde si muzes sam nastavit, kolik threadu hra vyuzije. Tedy Warrhammer: End Times - Vermintide a dela to tak, ze krome hlavni threadu tam jedou i tzv. worker threads, jejichz pocet si muzes nastavit. Sice se tahle technika pouziva spis pro aplikace zamerene na vypocty, nicmene v dnesni dobe nam ten pocet jader roste, tak se to snad rozsiri i do vice titulu.
  • Lol. Určitě by měl i nějakou online službu (myšleno službu pro výrobce - dojící službu, ne pro lidi) jménem iBread...
  • Toastovac od Apple zni docela zajimave. Ani bych se nedivil, kdyby je v ramci chytrych domacnosti take zacali casem vyrabet a prodavat, samozrejme za cenu blizkou cene noveho Rollse a pricemz by toasty sly delat jen ze specialniho draheho proprietarniho chleba... ;)
  • KrPa
    mikrovlnky, televize, lednice, tostouvace? nic od nich nemas?
  • ringmancz
    to by čekal několik let, než se změní architektura procesorů
  • Ono ještě začátkem loňska to lepší bylo, pak se všude začalo psát o těžbě kriploměny, jaká v tom je budoucnost, jak cena giganticky roste, jak je to kůl a in, no a takhle to dopadá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit