Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • wenceslaus
    Zatrpklý důchodce?
  • Takže se stalo něco, co jsem tu asi před rokem psal a za co se mi tady lidi smáli. Nalákali naivní trouby na kecy typu: "Od hráčů pro hráče". Troubové se jim složili na brejličky a oni je pak střelili nějhorší internetové korporaci po Googlu. Great Job. Jsem zvědavej, kterej trouba bude po tomhle ještě na cokoli přispívat na Kickstarteru. Radši ty peníze hodit žebrákovi v metru do klobouku.
  • Nerikam, ze to neni fajn. Ty hry jsou moc zajimave. Asi to pisu spis kvuli tomu, ze mi pripadne, ze byli drive hraci vdecnejsi.
  • Stejně jako bylo dřív normální chodit pěšky, bavit se převážně házením kamenů a bydlet v jeskyních.
  • wenceslaus
    Bylo. Jenže to by projekty jako Kingdom Come, Oculus Rift, Star Citizen... a další vůbec nedostali šanci.
    Takže - ještě že je tu dost nenormálních a snad nás bude víc.
  • Co to tu splietate ? jaka moralka ? toto je v prvom rade business. A nepripada mi to nejak amoralne ze zohnal kpcu/investora ktory mu da 400 mega + 1.6mld v akciach na dalsi rozvoj firmy (iste otazne kolko si zoberu investori, kolko on, kolko povodny majitelia). Chalanisko ma kolko, 21- 22 rokov ? Ak ma aspon trochu charakter a zodpovednost, treba si aj uvedomit ze sa stal behom roka sefom fimy ktora zamestnava desiatky ludi a musi ich platit. To je celkom slusny stres, zabezpecovat chod, vyvoj, zhanat financie atd. Iste ma tam aj dalsich ludi ktory sa o toto staraju ale stale on je zatial ta hlavna tvar Oculusu. Mna tiez moc netesi ze to FB kupil a ocakavam skor negativny dopad ale cas ukaze a neznamena to ze teraz DK2 hodim do kosa...
  • Myslim ze ludia niesu ani az tak rozhorceny zo samotneho predaja, keby OC povedzme kupil Google , si myslim, ze by bolo trochu menej zloby. Tu ide skor o ten fakt ze to kupil FB a aku ma historiu samotny Zuckerberg a ako sa sprava FB voci tym ktory ho defacto zivia - uzivatelom (tym nehcem povedat ze iny sa spravaju nejak lepsie).
  • nekromant33
    Nevím, jak je to tady s linkováním konkurence, ale tady mají kromě přeloženýho zdroje reakce od Luckeyho na Notche ještě pěknej screen.
    http://www.hrej.cz/novinky/2014/03/27/oculus-vr-reaguje-na-notche-perssona-32580/
  • Thorar
    Tak přesně tohle mi přijde jako smysl kickstarteru a správnej postup. Když teda pominu že to je zrovna FB a kouknu na to z širšího hlediska. Backeři pomohli firmu nakopnout k něčemu obrovskému, takhle by to mělo nějak vypadat. Možná v menším, tohle je trošku extrém, ale takhle by měl dopadnout úspěšný kickstarterovský projekt.
  • http://www.youtube.com/watch?v=v1-Ip4bzAdo
  • Prvy screenshot :) http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/914/8351/original.jpg?w=600&h
  • walltar
    No tenhle problém nastal jakmile vzali prvního investora ... v té době se lidi měli ozvat, rušit objednávky a podobně. Teď už skoro rok později je to mimo. Protože pokud takového něco řekl, tak to porušil jakmile vzal prvního investora.

    To co je teď už je jenom moderní hate na FB a blbost lidí, že se neinformovali co znamená, když si firma nabere investory.
  • To si fakt myslis ze si nekdo z lidi dokaze spocitat kolik stoji vyvoj VR? Byt jen ramcove? :D
  • walltar
    Hmm tak technicky to prostě nebylo možné ... mohl říkat co chtěl ale jakmile bral investory tak prakticky prodal firmu. A už nebyl nezávislý. A to se stalo chvilku po KS ... a nikdo proti tomu neprotestoval.

    To fakt sou lidi tak naivní, že si mysleli, že udělá VR pro masy za 2,5M USD? *7*
  • Na nic neprispivam, nic nesleduju, drzim hubu a cekam co se namane, prectu si recenzi, mrknu na video a pak treba zajdu do obchodu.......nebylo to drive normalni?:-)
  • Nedelej z toho Matrix, tak katastroficke to urcite nebude, neboj;-)
  • Ocividne to nekdo cekal protoze se na to ptali na KS. Dostali odpoved ze to neprodaj protoze chtej zustat nezavisly. To je prave to v cem je ten problem.
  • To je vsechno strasne moc pekny ale v tom pripade proste nemel nikomu pri KS rikat ze to neprodaj. O tom to cely je. Kdyby rekl ted to neplanuju ale do budoucna to vyloucit nemuzu tak mu nemuze nikdo rict ani popel.

    A jeste pridam legracni obrazek abych dostal vic plusiku protoze pak budu mit vic pravdu... http://i2.minus.com/iWXWNZDHfng19.png
  • Ježiš ty si v*l :D
  • walltar
    Jinak pro všechny co tu nadávají, jak Palmer někoho teď zradil ...

    http://dudehugespeaks.tumblr.com/post/80832803371/riftbook tohle psal jeden z prvních investorů OR. A je tam jedna věta, která přesně vystihuje podstatu toho co se teď stalo. "When a company raises money from venture capitalists the end game IS acquisition."

    Palmer už neměl kontrolu nad společností dost dlouhou dobu ... jakmile nabrali investory, tak ti investoři rozhodovali o budoucnosti OR. A akvizice prostě byla nevyhnutelná ... pokud by je nekoupil FB, koupil by je někdo jiný. Protože O tom investování je. O vydělávání peněz. A když investorovi někdo nabídne 2mld dolarů, tak ten neřekne ne.

    Takže tenhle clusterfuck tu měl být už v době, když OR oznamoval první investory. To co přišlo teď je jen důsledek toho.

    Říkal jsem to tady už několikrát ... a řeknu to znova. 2,5M USD nestačili na nic, to byli peníze tak na zřízení kanceláří a rozjetí výroby prvního DK1 ... bez investorů by to mohli zabalit a pravděpodobně by skončili ještě před tím, než by nějaké DK1 doručili lidem, nebo hned potom. A každá společnost, která bude dělat VR bude mít za sebou někoho velkého ... protože novou technologii na koleně v garáži dneska do prodeje neuvedete. Na to potřebujete desítky milionů USD.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit