Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevím, no. Podle mě ta filosofie nebyla ani ve starých Falloutech, ani v těch nových. F:NV je v tomto směru chváleno, ale mě pouťové triky typu "Caesar pár minut nesouvisle mele o hegeliánské dialektice" nepřesvědčí. Zvláště když tu existuje laťka v podobě Planescape Torment, který dokázal, že jde udělat filosofická hra, která je navíc úžasně hratelná. F:NV je skvělá hra, ale není důvod z ní dělat něco víc.
  • Trol.internetovy
    Už se těším až vyjde Fallout : New vegas Ultimate Edition se všema DLC. Pak se hned vrhnu na toto opěvováné DLC, huzzah!
  • Naprosto dokonalé DLC....šílený think tank, užasný sink, parádní zbraně a roztomilé brnění :D - navíc herní doba byla téměř obří....kolem 15ti hodin s tím že jsem prošel skoro všechno... jednoznačně 10/10
  • Tuhle hru a vsechny DLC si klidne koupim, az to prestanou vydavat jako Fallout
    • Tohle video presne popisuje moje pocity z Falloutu 3+

      http://www.southparkstudios.com/clips/187269/look-out-indy
      • A co že konkrétně se ti na FNV nelíbí?
        • smejki
          není tahové, izometrické a má víc než 256 barev *15*
          • Sakra. Pojďme hrát Netwars! Ne, vážně, před týdnem jsme to hráli. *4*
      • Cahir
        *1* Best!
    • Po*er se už ty .. *11* *16*
    • Veskoslav
      Diskuze k psychickým poruchám je vedle mladej:)
  • Top DLC, jedno z nejlepších, co jsem kdy hrál.
    Snad jen s tím střídmým dávkováním dialogů ve střední fázi hry příliš nesouhlasím, tam není prostor pro dialogy jako takové, ale při téměř každém kroku vás z interkomu provází hlasy jednoho z "mozkounů", a jsou to právě ony, které posunují děj.
    Já bych tomu dal 9.
  • Ty diskusní vlákna jsou tu opravdu blbě řešený, když konečně alkohol trochu ustoupil je načase pustit si Červenýho Trpaslíka s "dabingem", nastavit switch off a jít spát... *6*

    PS: JJ souhlas ohledně podcastů, každopádně chce to víc Vávry, baví mě, i když občas s ním nesouhlasím a dovolím si říct že nemá pravdu, tak si je tam přesto všechny kolem dává... *1*
    A pan Bach je velice dobrý recenzent...
    • Cahir
      Trol + rmt: Kluci, začnete spolu teď chodit?

      Navázání na předchozí vlákno: Trole, vidím, že stále nejsi schopen pochopit, že recenze není o subjektivním dojmu ČTENÁŘE - když napíšu, že hra je shi.t, tak si z toho můžeš vykládat až do prde*e a stejně pořád bude jasné, co ta hra pro AUTORA znamená.

      Trole, moc tě prosím, přestaň být tak aktivní. Člověk skroluje diskuzí se záměrem debatovat o svojí oblíbené hře a ve většině případu musí stále koukat na ten tvůj xicht, který je zcela jistě věrnou kopií reality. Tvoje žvásty jsou opravdu všude a jsou opravdu o ničem.

      rmt, nezklamal jsi. Ani po několika měsících nejsi schopen překousnout průměrné hodnocení průměrné hry a chudák Aleš Smutný to zase odnesl. Určitě ho to moc mrzí. *7*.
      • Pan rmt mne vždy pobaví *1* - Za jakékoliv situace vytáhne Space Marine.

        Trola nemá cenu řešit.. On zase začne vytvářet dojem člověka s nadhledem, co tu netráví čas zbytečně. Ale jen se tu baví při jeho primární činnosti, která jistě musí být úžasná. Jinak by jí nám přece řekl *1* . Tipnul bych si něco jako hlídač parkoviště. Mne by docela zajímalo jestli by nešla dodat nějaká funkce skrytí příspěvků určitého přihlášeného diskutujícího.. Určitě by to ušetřilo místo a čas *4*
        • Trol.diskuzni
          Jj, kolega Amaroun neustále (dle jeho průběžných příspěvků) touží po tom, abych se mu svěřoval s niancemi svého osobního života... Možná by se však kolega měl starat sám o sebe, tady nejsme na fejsbůku. *5*
          • Píše se nuance *4*
            • Trol.diskuzni
              Píše se obojí s tím, že nuance je gramaticky správně...
          • Ty si říkáš soudný člověk? No to teda potěš*6*

            Nechci tě zklamat. Určitě máš úžasné dedukce, ale tvůj osobní život je fakt něco z čeho by se mi mohlo udělat dost nevolno, takže ne díky *5*
            • Trol.diskuzni
              Tvůj velmi přínosný osobní názor jsem zaregistroval. *3*
          • S vytahováním svých osobních problémů, na diskuzích Games, si začal před vánocemi ty sám, neurčitými dotazy, jestli máš (kdesi) zůstat, nebo (někam) odejít, takže teď nemel, že se má každý starat sám o sebe. Jestli si potřebuješ něco kompenzovat, je to tvůj problém, ale možná by sis měl ujasnit, zda chceš být za místního kašpárka, se všemi důsledky z toho plynoucími, nebo normálního diskutéra, kterého chtějí ostatní brát vážně.
            • Trol.diskuzni
              Nepamatuju si, že bych tady na tebe někdy vytahoval své osobní problémy... Pouze jsem se dotázal konkrétní osoby (osob) na jejich názor - ty ani Amaroun jsi mezi nimi rozhodně nebyl.

              Možná by sis měl ujasnit spíše ty, proč na mě vůbec reaguješ... Můj život rozhodně nijak neovlivníš, neb napadání ze strany internetových anonymů soudný člověk nebere vážně. *4*

              P.S.: Máš právo mě považovat za cokoliv, třeba za kašpárka... Toť svoboda mysli.
      • Já mám značně velké podezření, že se troll tímhle vyloženě mentálně ukájí, protože si připadá děsně zajímavý a vtipný zhruba jako malá děvečka, takže stejně jako nemůžeš jednoduše říci debilovi, aby přestal být debilem, tak myslím že to i v tomhle ohledu nedopadne na úrodnou půdu.
      • Trol.diskuzni
        Já bych řekl, že pokud Games.cz není soukromým blogem nějaké náctileté holčiny, tak by ty recenze měly mít nějakou formu a transparentním způsobem informovat o produktu, o kterém se v ní hovoří... (zkopírováno)
        • Rtm tě pod vlivem alkoholu pochválí a ty ze sebe začneš dělat intelektuála *15* Bože stůj při nás.... *7*
          • Trol.diskuzni
            Jediný, kdo tady ze sebe něco dělá, je Amaroun a spol. tím, že se mi snaží dokázat svoji nadřazenost. Vtipné však na tom je, že se ono nadřazené chování snaží zároveň podsouvat mně samotnému... *4*
  • miker17
    Nejlepší DLC pro New Vegas
  • Tak jsem chtel pochvalit za recenzi, ve ktery autor nepredvadi zadny absurdni verbalni bukake.
    Ale vsechny ted rozplacu, a neudelam to.
    Ze se smejki rad opaji svym intelektualitisismem vime asi davno vsichni, ale ten posledni odstavec... : D
    To by si odpustil snad i kdejakej vetsi kadr.

    Navic u Old World Blues si blahem rozjarene hykal i oslik meho kalibru.
    • smejki
      Není mým problémem, že základní vzdělání berete jako urážku. Není to tak míněno ani v nejmenším. Silně ovšem pochybuji, že nějaká statisticky významná část takových lidí bude disponovat znalostmi matematiky, historie (a historických souvislostí), fyziky a třeba sociologie na úrovni prvního ročníku vysoké školy, resp. posledního ročníku oborové střední školy. Znám osobně středoškoláky, kteří nebyli schopni plně pochopit Matrix (nebo tenhle díl Animatrixu), Inception, Casshern, Kontakt, Minority Report, Krále rybáře nebo třeba 12 opic. Old World Blues je podobně komplikovaný.
      • Hairy_Ass
        To je jako u Járy Cimrmana, tam bez všeobecných znalostí prostě spoustu věcí nepochopíte, Matrix je ještě jednoduchoučký - to Animatrix nasadil trochu větší kalibr, to je pravda. *3* A to samé u mnoha britských vtipů, které vám nemusí přijít vtipné, pokud o jejich tématu nic nevíte. A nakonec ideálním příkladem je třeba kniha Jméno růže - ze které si každý odnese něco podle toho, jak moc je obeznámen s tím kterým oborem (historie, filosofie, kriminologie...)
        • 2 Chlupatá řiť:
          1. O to přeci vůbec nejde, posunovači ho/ven byla jen trapná nadsázka vzhledem k jisté nechutné záležitosti v knize.
          2. A sám sebe? Dle mě je to ubohá záležitost (ten mnišský fantasy book), vztahováno to bylo k lidem kteří nad tou knihou mají erekci, jako např. říhač...
          3. A ano opravdu nejsem cílová skupina tohoto levicového žida. A ne nejsem antisemita, ale Žid křesťanského vyznání... Totiž co jiného napíše žid o čemkoli s křesťanskou tématikou, jako mistr Eco?

          PS: A pak bojkotuje Israel?
        • Cahir
          Jméno Růže považuju za jednu z nejlepších knih 20. století! Ta závěrečná slovní výměna mezi oběma mnichy je čiré mistrovství.
          • To ste tu snad všichni posunovači ho/ven, že vás berou mnišské fantasy booky?
            • Hairy_Ass
              Trol.diskuzni: Co? Myslíš, že by člověk, který rád čte žánr postmodernistické literatury by nazval její stěžejní dílo "mnišským fantasy bookem" a její čtenáře (tedy sám sebe) "posunovači ho/ven"? Ne? Tak asi nepatří do cílové skupiny čtenářů. Záměrně jsem se vyhnul diskusi na téma, jestli byl schopen takové dílo vůbec pochopit, když ho tak nazval...
            • Trol.diskuzni
              No co tím chtěl kolega říci jsem nepochopil... "Pokud to nazýváš takhle, tak evidentně nepatříš do cílové skupiny čtenářů Umberta Eca."
            • Hairy_Ass
              Trol.diskuzni: A co?
            • Trol.diskuzni
              Hairy_ass: A?
            • Hairy_Ass
              Pokud to nazýváš takhle, tak evidentně nepatříš do cílové skupiny čtenářů Umberta Eca.
      • Pokud ma nekdo jen tu zakladku, tak je to asi jen jeho problem, ale spojovat to automaticky s neschopnosti pochopit cokoli trochu hlubsiho...
        To mi fakt trochu urazlivy prijde. Ale hlavne zbytecny. A hloupy. Bude se to libit lidem co nosej rovnej ksilt? : D
        Ne ze by to jako hruba generalizace nedavalo smysl. Mluvit o tom s kamosema u piva, mozna bych to sam rekl podobne. Do recenze mi to ale porad prijde krajne nevhodny.
        A stejne nevim, co by tam melo byt tak slozityho na pochopeni. V tech vyjmenovanejch filmech jakbysmet. Teda urcite to jsou filmy, ktery je dobry videt dvakrat, ale jestli "stredoskolak" nepochopi Matrix, asi to bude spis tim, ze je proste blbej (/nepozornej), nez ze by si rad pospal pri matice.
        Takze jsem zas na zacatku. Jestli jsi chtel napsat, ze to neni pro blbce, urcite to slo i jinak...
        EDIT - je teda otazkou, co znamena "plne pochopit". Nepochybuju o tom, ze bys mohl z kazdyho z tech filmu (a OWB) zacit tahat tuny hlubokych myslenek, o ktery jsem ani nezavadil. A vadi mi to? Nijak zvlast. Pochubuju, ze by kterykoli z tech del vzniklo vyhradne pro lidi, kteri disponuji znalostmi matematiky, historie (a historických souvislostí), fyziky a třeba sociologie na úrovni prvního ročníku vysoké školy, resp. posledního ročníku oborové střední školy.
    • Co vám na tom vadí? Ta věta je napsaná logicky... Asi máš dostatečný rozhled na to aby jsi se bavil *3*
  • Asi desáté DLC této hry, navíc bez číselného hodnocení... Co na to říct. *1*
    • smejki
      9/10

      Pan Poláček, zdejší editor a šéfvykořisťovatel a také významný Iluminát a člen Svazu mladých kapitalistů a korupčníků, odstranil z mé recenze číselné hodnocení, protože mu prý Bethesda poslala candáty místo kaprů.
      • Ano, protože recenze DLCček je bez číselného hodnocení. Games.cz to má v "pravidlech(kodexu)", říkejme tomu každý jak chceme a já s tím souhlasím. DLC není možné číselně ohodnotit. Kdyby jo, tak vem v potaz cenu 10 euro a odečti 4 body za herní dobu....
        • smejki
          působím snad dojmem slepce?
          • GlaDOS
            Na vejšku se v dnešní době dostane každý blb. Není to nic nedosažitelného. Je prostě fakt, že vyšší vzdělání znamená lepší možnost uplatnění. Daleko lepší. Když si chcete stěžovat na nadřazenost, stěžujte si státu ale ne tady.
            • smejki
              přesně tak, proto mám problém vnímat vysokoškoláky jako nadřazené. Přesto se mi o tu někteří snaží vnucovat. Nicméně je jasné, že se vysokoškoláci setkávají s trochu jiným systémem myšlení a z většiny ho i mají. Stejně tak je jasné, že toho víc vědí. Popíraní těchto faktů považuji za pokrytectví a projev zhoubného rovnostářství.
          • smejki
            mám dojem, že tu má někdo problém chápat psaný text, ale budu trpělivý. Čím se nadřazuju, prosím tě?
          • Ale kdepak. Pouze po přečtení předchozího příspěvku na adresu pana Poláčka, "velkého kapitalisty a vraha koťátek", působíš dojmem... No to je jedno. Já to dál rozebírat nebudu. Je to tvůj postoj k věci, i když lehce dětinsky formulovaný.
            • Nj tak teď jsi nám čtenářům dal najevo tvůj pocit nadřazenosti.
            • smejki
              o čem se bavíme? je nepopiratelné, že lidi s vyšším vzděláním mají
              a) z drtivé většiny specifický způsob myšlení
              b) hlubší znalosti "všeho"
              neříkám, že tu hru nepochopí lidi se základkou. říkám, že u nich reálně hrozí, že jim bude spousta obsahu uteče nepozorovaně pod rukama. Jak už jsem řekl, pokud někdo trpí pocitem méněcennosti, není to můj problém. Stejně tak není můj problém, že jistá část lidí považuje vysokou školu za jakési nedosažitelné mystično a že "pán inžeňýr" je automaticky modla.
            • Lidé se vzděláním prostě nadřazení jsou. Když přijde žádat o práci vysokoškolák a někdo se základním vzděláním, kdo bude asi mít větší šanci u personalistů?
            • Ok v tom případě není problém... až na to že si "lidi jen se základkou" DLC neužijou, protože to nepochopí.
              Prostě mi to přijde, jakoby ses cítil "nadřazený" vůči lidem "jen se základkou".
              A nebo, v opačném případě, máš z lidí s nižším vzděláním fobii a takhle s nimi bojuješ, v tom případě by bylo vhodné vyhledat odbornou pomoc :-)
            • smejki
              Není to můj postoj. To je hrubý fór, aby tady pan trol neměl normální prostor na reakci. Může buď mlčky přijmout, nebo poděkovat, anebo reagovat na nesmyslný text.
              Osobně je mi jedno, jestli čísla jsou nebo ne. Kdybych chtěl, švihnu to číslo do textu.
      • Trol.diskuzni
        Děkuji, tím je tato diskuze vyřešena! *4*
    • Erien
      Neumíš číst, že potřebuješ číselné hodnocení?
      • Recenze bez číselného hodnocení nedává smysl... Chybí zde totiž jakýkoliv absolutní prvek, který by celou recenzi nejenže zastupoval, ale také ji učinil ucelenou a srozumitelnou pro každého. Psaný text si totiž každý vyloží po svém a tedy se ztrácí jeho skutečný význam. Chybí mi zde hodnocení i z toho důvodu, abych mohl DLC/hru porovnat s hrami jinými.

        Bez číselného hodnocení je tato recenze jen nicneříkající honitba pana Smejkala. *6*
        • Cahir
          Můžeš mi prosím tě vysvětlit, jak je možné si "po svém vysvětlit" recenzi, tedy v případě, že splňuje charakteristiky dobré recenze?? Tohle není mnohovrstevnatý Wittgensteinův Tractatus, tohle je kritický posudek, jehož smyslem je právě ono hodnocení.

          Jestli je pro tebe recenze primárně jen o číslech, tak pak je jakákoliv kvalitativní stupnice recenzí v tvém případě jen házení perel sviním...
          • Recenze je a vždy byla o číslech, říhači... bez čísla je recenze nesmyslná... To už jsou pak jen dojmy...

            PS: Ale vůbec bych se nedivil, kdyby games uplně zrušily číselné hodnocení a místo recenzí psaly dojmy, resp. oni už to téměř dělají...
            • Trol.diskuzni
              Jj, na podcasty je Grygar skvělý, naprosto... S panem Bachem a panem Poláčkem takřka ideální trojice diskutujících. Akorát teda pan pořadatel Dobrovský by mohl zase projednou uvolnit místo někomu jinému, stejně tam povětšinou nemá co říct.

              Na recenze se mi líbí někteří externisti a ze stálých především pan Bach - u něj se člověk dozví vše podstatné, aby si mohl udělat dobrý obrázek, s čím má tu čest... Navíc i číselné hodnocení má v podstatě vždy v souladu s mými pocity z textové části.
            • JJ ohledně Grygara souhlasím a beru ho, mimojiné dobře vede podcasty. Každopádně jeho hodnocení si vždy musím upravit o -1 až 2 body... *12* Ale onen druhý jmenovaný mameluk je dle mého ubohého názoru nehodný psát recenze...
            • Trol.diskuzni
              Tak pan Smutný byl veselá kopa odjakživa, to je fakt... Podcasty mu jdou každopádně lépe než články. *1* Ale zase když napíše recenzi, tak mi připadá docela kvalitní... Ta na Space Marine z nějakého důvodu nebyla? Nepamatuju se na ni...

              U pana Grygara mi především trochu vadí, že se nechá omámit pseudointelektuální omáčkou a desítka je pak jistá... Videorecenze má ale zase originální, to se musí nechat - sice se z nich houby dozvím o hře, ale dobře se na to kouká, to přinejmenším. *5*
            • Na to je hlavně expert pan muslimofil Smutný, nejednou mě vyvedl z rovnováhy a od jisté recenze na hru Space Marine a vychvalování turků pod pseudodějepisným článkem o Assassins Creed od něj čtu jen novinky...

              PS: Grygara beru, sic sází desítky jednu za druhou, ale alespoň to jakž takž dokáže okecat... *1*
            • Především recenze pana Grygara jsou "dojmy pana Grygara" i přes zmíněné číselné hodnocení, neb text NIKDY nekoresponduje se známkou... Věřím, že to číslo tam pan Poláček vždy napálí od boku těsně předtím, než dá recenzi odeslat na web! *1*
          • Server Games.cz je oprávněn se řídit komentovanou škálou v rozsahu 1 - 10, kterou mají na webu inzerovánu... Bohužel tato "recenze" mi neumožňuje si jakkoliv porovnat kvality tohoto DLC s ostatními produkty herního průmyslu, neb toto číselné hodnocení neobsahuje.

            Jako zákazník chci mít před koupí jasnou představu o tom, co od hry kvalitativně očekávat a je tedy vcelku zřejmé, že subjektivní text nějakého pana Smejkala, který si přirozeně (z podstaty jedinečnosti uvažování a chápání každého jedince) vyložím po svém, mi k racionálnímu rozsudku příliš nedopomůže. *6*

            Jako zákazník jsem tedy zklamán a jako čtenář, který si toto DLC zcela jistě nepořídí, taktéž, jelikož cítím, že tohle není recenze, ale pouze "osobní pohled pana Smejkala".
            • Trol.diskuzni
              Já bych řekl, že pokud Games.cz není soukromým blogem nějaké náctileté holčiny, tak by ty recenze měly mít nějakou formu a transparentním způsobem informovat o produktu, o kterém se v ní hovoří...
            • Cahir
              EDIT: přesunuto
            • Netřeba děkovat za konstatování faktu... *1* Hlavně specielně tady na games je hodně odborníků... *12*
            • Trol.diskuzni
              Ano, jsem to já... Díky za kompliment, to nemuselo být! V každém případě se mi líbí, jak si každý z mého nicku odvodil, že se považuju za internetového trolla. *1* Že by to bylo míněno v podobném rázu jako u kolegy "konzolisty", který na konzolích ve skutečnosti vůbec nehraje (čili jakási forma recese), na to už jsou i největší místní odborníci krátcí. *3*
            • To je troll.diskusní? Pane obávám se, že Vaše vysoké IQ nesplňuje požadavky na to být trollem... *11*
        • Black_Hand
          lol, ja bych napsal to samy...ale presne naopak :).
      • Technokrat prostě *1*
    • Cahir
      *7*ho*no
    • GlaDOS
      Asi tvůj další koment u DLC této hry, navíc bez rozumného významu... Co na to říct.
      • A jéje, emouš má problém. *5*
        • Co se týče toho avataru, očividně jde o nápodobu coveru z prvního Deus Ex a jedné, co je tu emo, jsou tvé příspěvky *3*
        • GlaDOS
          Já konstatuji pravdu. Problém nemám já. Spíš ty. Nějaký, co tě nutí nám cpát svoje hloupé žvásty horem dolem. Emouš nejsem ale díky za názor.
          • A další uživatel se svojí internetovou pravdou... *3*
            • Taky máš absolutní pravdu jako kolega výše? *1*
            • Shenkster
              Ty si hroznej troll...nebo spíš...trotl ? *4*
        • ???? jak si na to prisel? *1*
          • Se podívej na to, jak se vyfotil... Hrozně cool emodrsoň. *5*
            • ja nevim co je smutnejsi jestli to ze si z neho delas srandu nebo to ze pokud se snazil bejt emous nevislo mu to ani trochu *6*
            • GlaDOS
              Alespoň, že můj avatar uspokojil tvoji touhu se do něčeho nebo někoho navážet. *5* Víc už k tomu nemám co říct.
  • "DLC obecně nehodnotíme číselně, veškeré informace najdete v textu." - To zas bude breku :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit