Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hory85
    Rimmer: "Díky bohu Holly to nepoznamenalo." *1*
    • Black_Hand
      doufam, ze to bude platit i o prave tocene 10 rade :)
      • Hory85
        To jsem ani nevěděl že bude 10. řada. No už aby to tu bylo !!!!!!!!!!!!!!!!
        • Black_Hand
          todle jsou informace z newsletteru, takze jsou duveryhodny. dokonce soutezili od listky na posledni dva dily. btw kdyby ses nahodou zacal moc divit :). devata rada byla tak skvela a nejlepsi ze vsech...ze nam z ni zustal jenom film. s ni je to mysleny trochu jako recese.
  • Tak jsem chtel pochvalit za recenzi, ve ktery autor nepredvadi zadny absurdni verbalni bukake.
    Ale vsechny ted rozplacu, a neudelam to.
    Ze se smejki rad opaji svym intelektualitisismem vime asi davno vsichni, ale ten posledni odstavec... : D
    To by si odpustil snad i kdejakej vetsi kadr.

    Navic u Old World Blues si blahem rozjarene hykal i oslik meho kalibru.
    • smejki
      Není mým problémem, že základní vzdělání berete jako urážku. Není to tak míněno ani v nejmenším. Silně ovšem pochybuji, že nějaká statisticky významná část takových lidí bude disponovat znalostmi matematiky, historie (a historických souvislostí), fyziky a třeba sociologie na úrovni prvního ročníku vysoké školy, resp. posledního ročníku oborové střední školy. Znám osobně středoškoláky, kteří nebyli schopni plně pochopit Matrix (nebo tenhle díl Animatrixu), Inception, Casshern, Kontakt, Minority Report, Krále rybáře nebo třeba 12 opic. Old World Blues je podobně komplikovaný.
      • Hairy_Ass
        To je jako u Járy Cimrmana, tam bez všeobecných znalostí prostě spoustu věcí nepochopíte, Matrix je ještě jednoduchoučký - to Animatrix nasadil trochu větší kalibr, to je pravda. *3* A to samé u mnoha britských vtipů, které vám nemusí přijít vtipné, pokud o jejich tématu nic nevíte. A nakonec ideálním příkladem je třeba kniha Jméno růže - ze které si každý odnese něco podle toho, jak moc je obeznámen s tím kterým oborem (historie, filosofie, kriminologie...)
        • 2 Chlupatá řiť:
          1. O to přeci vůbec nejde, posunovači ho/ven byla jen trapná nadsázka vzhledem k jisté nechutné záležitosti v knize.
          2. A sám sebe? Dle mě je to ubohá záležitost (ten mnišský fantasy book), vztahováno to bylo k lidem kteří nad tou knihou mají erekci, jako např. říhač...
          3. A ano opravdu nejsem cílová skupina tohoto levicového žida. A ne nejsem antisemita, ale Žid křesťanského vyznání... Totiž co jiného napíše žid o čemkoli s křesťanskou tématikou, jako mistr Eco?

          PS: A pak bojkotuje Israel?
        • Cahir
          Jméno Růže považuju za jednu z nejlepších knih 20. století! Ta závěrečná slovní výměna mezi oběma mnichy je čiré mistrovství.
          • To ste tu snad všichni posunovači ho/ven, že vás berou mnišské fantasy booky?
            • Hairy_Ass
              Trol.diskuzni: Co? Myslíš, že by člověk, který rád čte žánr postmodernistické literatury by nazval její stěžejní dílo "mnišským fantasy bookem" a její čtenáře (tedy sám sebe) "posunovači ho/ven"? Ne? Tak asi nepatří do cílové skupiny čtenářů. Záměrně jsem se vyhnul diskusi na téma, jestli byl schopen takové dílo vůbec pochopit, když ho tak nazval...
            • Trol.diskuzni
              No co tím chtěl kolega říci jsem nepochopil... "Pokud to nazýváš takhle, tak evidentně nepatříš do cílové skupiny čtenářů Umberta Eca."
            • Hairy_Ass
              Trol.diskuzni: A co?
            • Trol.diskuzni
              Hairy_ass: A?
            • Hairy_Ass
              Pokud to nazýváš takhle, tak evidentně nepatříš do cílové skupiny čtenářů Umberta Eca.
      • Pokud ma nekdo jen tu zakladku, tak je to asi jen jeho problem, ale spojovat to automaticky s neschopnosti pochopit cokoli trochu hlubsiho...
        To mi fakt trochu urazlivy prijde. Ale hlavne zbytecny. A hloupy. Bude se to libit lidem co nosej rovnej ksilt? : D
        Ne ze by to jako hruba generalizace nedavalo smysl. Mluvit o tom s kamosema u piva, mozna bych to sam rekl podobne. Do recenze mi to ale porad prijde krajne nevhodny.
        A stejne nevim, co by tam melo byt tak slozityho na pochopeni. V tech vyjmenovanejch filmech jakbysmet. Teda urcite to jsou filmy, ktery je dobry videt dvakrat, ale jestli "stredoskolak" nepochopi Matrix, asi to bude spis tim, ze je proste blbej (/nepozornej), nez ze by si rad pospal pri matice.
        Takze jsem zas na zacatku. Jestli jsi chtel napsat, ze to neni pro blbce, urcite to slo i jinak...
        EDIT - je teda otazkou, co znamena "plne pochopit". Nepochybuju o tom, ze bys mohl z kazdyho z tech filmu (a OWB) zacit tahat tuny hlubokych myslenek, o ktery jsem ani nezavadil. A vadi mi to? Nijak zvlast. Pochubuju, ze by kterykoli z tech del vzniklo vyhradne pro lidi, kteri disponuji znalostmi matematiky, historie (a historických souvislostí), fyziky a třeba sociologie na úrovni prvního ročníku vysoké školy, resp. posledního ročníku oborové střední školy.
    • Co vám na tom vadí? Ta věta je napsaná logicky... Asi máš dostatečný rozhled na to aby jsi se bavil *3*
  • Trol.internetovy
    Už se těším až vyjde Fallout : New vegas Ultimate Edition se všema DLC. Pak se hned vrhnu na toto opěvováné DLC, huzzah!
  • Naprosto dokonalé DLC....šílený think tank, užasný sink, parádní zbraně a roztomilé brnění :D - navíc herní doba byla téměř obří....kolem 15ti hodin s tím že jsem prošel skoro všechno... jednoznačně 10/10
  • miker17
    Nejlepší DLC pro New Vegas
  • Top DLC, jedno z nejlepších, co jsem kdy hrál.
    Snad jen s tím střídmým dávkováním dialogů ve střední fázi hry příliš nesouhlasím, tam není prostor pro dialogy jako takové, ale při téměř každém kroku vás z interkomu provází hlasy jednoho z "mozkounů", a jsou to právě ony, které posunují děj.
    Já bych tomu dal 9.
  • No, podle receneze to vypadá jako by se jim do fallouta konečně podařilo udělat slušný DLC. Stějně bych ale radši uvítal, kdyby místo těchle přídavků udělali větší svět do původní hry. Mimochodem - netušíte někdo, jak to vypadá s nějakým plnohodnotným pokračováním?
    • No Info. Můžeme jedině čekat a modlil se že: 1) Obsidiani budou dělat na F4
      2) Obsidiany koupí Bethesda a budou dělat na F4
      3) Pro Bethesdu nastane období renezance a budou pracovat na přijatelném F4
      • Cahir
        Pokud vím, tak jak Obsidian, tak Bethesda Game studios mají jeden neoznámený titul ve vývoji. Bojím se, že na F4 dělá právě Beth. *13*
        • MrSanta
          Na F4 dělá určitě Bethesda. Nebo bude dělat. Jestli se teda od oznámení F:NV něco nezměnilo. Tehdá Bethesda jasně řekla, že F:NV není 4. díl a že Fallout 4 bude dělat Bethesda sama.
          Co se děje týče, tak já bych se vůbec nezlobil za nějaké dobrodružství ve staré dobré Evropě. Ví se vůbec, co se děje v Evropě, nebo se tím zatím nikdo nezabýval?
          • Cahir
            Nemyslím, že je Fallout slučitelný s Evropou (a už vůbec ne s Bethesdou...), jelikož americká popkultura v té hře hraje hrozně signifikantní roli. Nechápej mě špatně, ať klidně udělají postapokalyptickou hru odehrávající se v Evropě, ale už to prostě nebude Fallout.

            Na druhou stranu je to jedno, protože dokurv*t tohle geinální univerzum už asi víc než ve trojce nepůjde.
        • Ouuu *9*
      • Hm... hlavně doufám, že případnej F4 bude oproti FNV podstatně dál, než třeba Skyrim od Oblivionu.
        • Já spíš dost uvažuji kam to zasaděj... New York by byl určitě parádní, ale je to dost používané místo... Já bych byl moc rád za New Orleans a okolí Mississippi. Rád bych si dal nějaký ten jižanský styl, určitě by tam byli narážky na Konfederaci atd. To má podle mne velký potenciál...
          • Cahir
            Hele ať je kdokoliv, hlavně tam musej bejt kovbojové! *1* Mně by ostatně vůbec nevadilo, kdybychom se posunuli jen o pár mil od Vegas...
            • Cahir
              Expoon: Hele mormoni se v F:NV vyskytují taky, NCR se taktéž snaží navázat na starou republiku atd. Není to tak, že svět shořel v plamenech a veškeré vědění je navždy ztraceno. Enkláva, Následovníci apokalypsy, Bratrstvo, Kanaánci apod. jsou sdružení, která si drží relativně velký objem vědění z doby před válkou. Možná se to ve hře řešilo, nepamatuji se, ale je dost dobře možné, že Cézar SPOILER (ostatně jako bývalý příslušník Následovníků) SPOILER, mohl do ruky nějakou dějepravu dostat.

              Co se týče způsobu boje, tak Legie používá i střelné zbraně (taková ta jejich ultimátní patrola, co tě honí vždy, když Legii řádně naser*š, mi zavařila snad nejvíc. Oštěpy a chladné zbraně mají pravděpodobně hlavně proto, že se příslušníci Legie rekrutují z bývalých kmenů. Navíc ztěžovat si na vyrovnanost kontaktních a střelných stylů boje, ač je to v praxi nesmysl, je trochu nefér vůči NV, jelikož jde o systém, který zavedli už první dva díly - třeba dvojku je prostě možné dohrát za postavu, která všechny hezky zblízka rozkope na sračk... Ostatně, je to RPG proboha.
            • Kovbojové klidně, bratrstvo oceli, nebo nějakej distopickej spolek... Já bych byl pro, aby to zase tou atmosférou trochu víc přiblížili prvním dvěma dílům. Určitě to chce nějakej zajímavej námět, ale zase césarova legie ve FNV mi přišla i na poměry světa fallout vážně dost ulítlá.
              Asi teď budu jak Vávra vs Skyrim ... FNV se mi líbil, ale některý věci mi přišli fakt pitomý - legionáři pár set let po tom, co atomovky přetrhly lidstvu nit a tady hrajou na římskou legii? S kopím a boxerem v ruce drtí NCR s arzenálem automatickejch pušek? WTF?! ... Chápu, že fallout svět má určitou nadsázku a černej humor, ale tohle sem nějak neskousnul a rád bych, kdyby pokračování bylo trochu racionalizovanější.
            • StanleyCZ
              Já bych si zase znovu prošel Californii.. Rád bych viděl, jaké změny prodělaly města po těch letech.
            • Palm Springs nebo Utah? To by nemuselo být špatný....

              Ne ne musí to být Jih, Konfederace, Ku-klux-klan, plantáže, kolesové parníky, jižanský Jazz, Tom Sawyer a Huckleberry Finn, Špinavá Mississippi a v ní nějaký FEV aligátoři *1*. Bažiny a já nevím co všechno ještě *1* A kovbojové to je samozřejmý...
          • Hm... Orleans by mohlo bejt zajímavý. Podle Fallout bible ale taky před tou atomovou válkou USA zabrala taky Kanadu - Québec, Montreál... trochu sněhu jako ve Skyrimu.

            Já bych taky uvítal, kdyby svět byl otevřenější, přitom ale dobře propojený - třeba aby bylo možný procházet na ležato zříceným mrakodrapem a přitom vidět skrz průrvy v betonu a přes chybějící patra ven do krajiny - tohle by určitě chtělo nějakou inovovanou technologii, ale myslím, že to je něco co by v postapokaliptickým světě nechybí, ale třeba v F3 je celý DC dohromady jen několik otevřenejch prostranství, který obklopujou zříceniny jen coby papundeklový kulisy.
            Tahle apokaliptická epičnost by mohla bejt nádherná, kdyby to taky ještě bylo funkční (nějaký přestřelky v zříceninách, kde by snipeři skutečně dostáli svému jménu)
            Toť moje idealizovaná vize pokračování :)
            • Expoon: A mám pocit, že v původním Van Burenu měla Legie několikanásobnou převahu, co se týče lidské síly, nad NCR... Jen to prostě omezily technické mantinely :-)

              Mne spíše mrzí že se původně myšlený města pod nadvládou Legie nedostali do FNV. Prý vznikal dosti jiný pohled na Legii.

              Edit:To mělo patřit dolu. *1*
  • Vim ze to neni uplne k tematu ale ma vyjit Ultimate Edice New Vegas zajimalo by me co se stane kdyz uz davno mam New Vegas ve Steamu a nemam zadny DLC.Bude v Ultimate Edici samostatne cd-key do kazdyho DLC nebo jeden cd-key kterej kdyz aktivuju budu mit do sveho Steamu aktivovane vsechna DLC. + jednu kopii New Vegas? protoze uz vlastnim jednu celou dobu.
    • Aktivuje se ti jen DLC :-) Dvě položky FNV mít nebudeš :-)
      Kupoval jsem Napoleony + ETW GOTY a ETW jsem již na Steamu měl. Výsledek byl že nové ETW mi to odmítlo a přidal se zbytek :-)

      Možná ale jiná situace nastane jestli původní FNV máš retail...
      • Ještě by se mělo stát, že pokud hru vlastníš a pořídíš si třeba GOTY, tak by se ti ta přebytečná kopie měla objevit v inventáři, ovšem to je jediný co mi vadí na steamu, objeví se tam málokdy
        :(.
    • Jinak samozrejme vynikajici recenze ;)
  • Nevím, no. Podle mě ta filosofie nebyla ani ve starých Falloutech, ani v těch nových. F:NV je v tomto směru chváleno, ale mě pouťové triky typu "Caesar pár minut nesouvisle mele o hegeliánské dialektice" nepřesvědčí. Zvláště když tu existuje laťka v podobě Planescape Torment, který dokázal, že jde udělat filosofická hra, která je navíc úžasně hratelná. F:NV je skvělá hra, ale není důvod z ní dělat něco víc.
  • Ty diskusní vlákna jsou tu opravdu blbě řešený, když konečně alkohol trochu ustoupil je načase pustit si Červenýho Trpaslíka s "dabingem", nastavit switch off a jít spát... *6*

    PS: JJ souhlas ohledně podcastů, každopádně chce to víc Vávry, baví mě, i když občas s ním nesouhlasím a dovolím si říct že nemá pravdu, tak si je tam přesto všechny kolem dává... *1*
    A pan Bach je velice dobrý recenzent...
    • Cahir
      Trol + rmt: Kluci, začnete spolu teď chodit?

      Navázání na předchozí vlákno: Trole, vidím, že stále nejsi schopen pochopit, že recenze není o subjektivním dojmu ČTENÁŘE - když napíšu, že hra je shi.t, tak si z toho můžeš vykládat až do prde*e a stejně pořád bude jasné, co ta hra pro AUTORA znamená.

      Trole, moc tě prosím, přestaň být tak aktivní. Člověk skroluje diskuzí se záměrem debatovat o svojí oblíbené hře a ve většině případu musí stále koukat na ten tvůj xicht, který je zcela jistě věrnou kopií reality. Tvoje žvásty jsou opravdu všude a jsou opravdu o ničem.

      rmt, nezklamal jsi. Ani po několika měsících nejsi schopen překousnout průměrné hodnocení průměrné hry a chudák Aleš Smutný to zase odnesl. Určitě ho to moc mrzí. *7*.
      • Pan rmt mne vždy pobaví *1* - Za jakékoliv situace vytáhne Space Marine.

        Trola nemá cenu řešit.. On zase začne vytvářet dojem člověka s nadhledem, co tu netráví čas zbytečně. Ale jen se tu baví při jeho primární činnosti, která jistě musí být úžasná. Jinak by jí nám přece řekl *1* . Tipnul bych si něco jako hlídač parkoviště. Mne by docela zajímalo jestli by nešla dodat nějaká funkce skrytí příspěvků určitého přihlášeného diskutujícího.. Určitě by to ušetřilo místo a čas *4*
        • Trol.diskuzni
          Jj, kolega Amaroun neustále (dle jeho průběžných příspěvků) touží po tom, abych se mu svěřoval s niancemi svého osobního života... Možná by se však kolega měl starat sám o sebe, tady nejsme na fejsbůku. *5*
          • Píše se nuance *4*
            • Trol.diskuzni
              Píše se obojí s tím, že nuance je gramaticky správně...
          • Ty si říkáš soudný člověk? No to teda potěš*6*

            Nechci tě zklamat. Určitě máš úžasné dedukce, ale tvůj osobní život je fakt něco z čeho by se mi mohlo udělat dost nevolno, takže ne díky *5*
            • Trol.diskuzni
              Tvůj velmi přínosný osobní názor jsem zaregistroval. *3*
          • S vytahováním svých osobních problémů, na diskuzích Games, si začal před vánocemi ty sám, neurčitými dotazy, jestli máš (kdesi) zůstat, nebo (někam) odejít, takže teď nemel, že se má každý starat sám o sebe. Jestli si potřebuješ něco kompenzovat, je to tvůj problém, ale možná by sis měl ujasnit, zda chceš být za místního kašpárka, se všemi důsledky z toho plynoucími, nebo normálního diskutéra, kterého chtějí ostatní brát vážně.
            • Trol.diskuzni
              Nepamatuju si, že bych tady na tebe někdy vytahoval své osobní problémy... Pouze jsem se dotázal konkrétní osoby (osob) na jejich názor - ty ani Amaroun jsi mezi nimi rozhodně nebyl.

              Možná by sis měl ujasnit spíše ty, proč na mě vůbec reaguješ... Můj život rozhodně nijak neovlivníš, neb napadání ze strany internetových anonymů soudný člověk nebere vážně. *4*

              P.S.: Máš právo mě považovat za cokoliv, třeba za kašpárka... Toť svoboda mysli.
      • Já mám značně velké podezření, že se troll tímhle vyloženě mentálně ukájí, protože si připadá děsně zajímavý a vtipný zhruba jako malá děvečka, takže stejně jako nemůžeš jednoduše říci debilovi, aby přestal být debilem, tak myslím že to i v tomhle ohledu nedopadne na úrodnou půdu.
      • Trol.diskuzni
        Já bych řekl, že pokud Games.cz není soukromým blogem nějaké náctileté holčiny, tak by ty recenze měly mít nějakou formu a transparentním způsobem informovat o produktu, o kterém se v ní hovoří... (zkopírováno)
        • Rtm tě pod vlivem alkoholu pochválí a ty ze sebe začneš dělat intelektuála *15* Bože stůj při nás.... *7*
          • Trol.diskuzni
            Jediný, kdo tady ze sebe něco dělá, je Amaroun a spol. tím, že se mi snaží dokázat svoji nadřazenost. Vtipné však na tom je, že se ono nadřazené chování snaží zároveň podsouvat mně samotnému... *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit