Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mart9
    Nad čím se rozplýváte? Však Steam už si dobře pohlídá, které hry jim pustí a které ne.
    • proč by to mělo steamu vadit? tvoje peníze už má, dál mu je to jedno... to vývojáři dostanou zaplaceno jen jednou, když by teoreticky mohli dostat zaplaceno dvakrát (kdyby si to někdo koupil v obou službách)... každopádně sympatickej krok :)
      • Mart9
        Tak to je hloupost. Steam potřebuje, abys pouštel jeho klienta a kupoval tam, vždyť po spuštění ti nabíhá to okno s aktuálními nabídkami. Když by sis přetáhnul všechny do GOGu, z obchodního hlediska je to pro Steam jednoznačně špatně.
        • Veskoslav
          No někdo neumí používat Steam ani po letech, když neví, jakou startovní obrazovku si může nastavit....
        • To okno si můžeš vypnout a navíc hry zaplatíš na Steamu a GoG z toho nemá ani halíř.
    • Steam jako takovej s tím nemá co dělat. Je to na vývojářích/vydavatelích konkrétních her, jestli do toho s GOG půjdou.
      • ten Steam s nimi bude mit nejspise nejakou smlouvu, pac jinak by to pres nej az doted nemohli tlacit, mozna jen, ze to Steam u nich nema osetrene, mozna se s nim dohodli na dodatku smlouvy, ale obecne bych nepredpokladal, ze Steam "do toho nema co mluvit"
        • zx_spektrum
          Ale prdlačky. Přihlášením se skrz Steam v GOGu dáváš možnost aplikaci - v tomhle případě GOGu - přečíst si údaje o tvých hrách. Tím si systémově ověří, že jaké hry máš a ty které nabízí k "převodu" ti povolí. Nic víc, nic míň. Steam s tím nemá nic společného a GOG to umožňuje jen díky tomu, že daní vydavatelé těch her si pro ty konkrétní případy řekli, že jim stačilo mít to zaplacený jen jednou...
          • Mart9
            Tak uvidíme, jestli tam budou nějaké pecky *5* Podle mě už teď ta nabídka ukazuje, že půjde o srágory (nečekaně)
      • Mart9
        Je to prosím někde napsané?
        • GOG tvrdí že je GOG Connect vznikol v spolupráci GOG a vydavateľov daných hier. "These are limited-time offers made possible by participating developers and publishers, so stay tuned as we bring new titles onboard in the future (and grab your copies before they go away)!" Niekde som tiež videl napísané že Steam s tým nemá veľmi čo robiť. GOG proste použil verejné API Steamu, ale z toho čo som čítal vyplýva, že nemusel požiadať o súhlas Valve.
        • ringmancz
          ono to tam nemusí být napsaný, protože to dá rozum, že o tom rozhodují vydavatelé, ale pro některé je to už v druhým odstavci: "eligible games are limited-time offers made possible by participating developers and publishers"
          • Mart9
            leda v ideálním světě
  • A k čemu je to vlastně dobře, převádět hry že Steamu na gog?
    • Asharak
      Na GoGu se zatím účty nekradou. Ale to je dost podřadný důvod. Každopádně lepší pocit z "vlastnictví" hry. *5*
    • A také dostaneš hru včetně všech bonusů.
    • Dostaneš hru bez DRM?
      • Na Steamu muzu taky hrat off line. Co dal tam mas?
        • Veskoslav
          Někdo nevidí rozdíl mezi offline a bez DRM ochrany.....
        • Bez DRM neznamená offline. Ale jestli to nechápeš, tak to prostě nedělej, nikdo tě nenutí.
          • Možná to nenapsal úplně přesně, ale kvůli tomu většinou lidé DRM odmítají, nutnost být stále online.
            Jinak opravdu nevidím důvod převádět si hry ze Steamu na gog, to už bych byl raději, kdybych si mohl Zaklínače 3, jedinou hru na gog, převést na Steam kde mam desítky her.
            Jinak viděl si seznam podporovaných her? Opravdu jedna brutálnější DRM, než druhá...
            • Za 10 let si na hru ani nevzpomenu a budu mít dalších 500 nových. Tak ať si ji klidně vypnou. Co dál tam máš?
            • Tu hru si vlastně nepřevedeš, ale zůstane ti v obou obchodech. Hlavní problém s DRM je v tom, když ti hra přestane fungovat, přestože sis jí koupil. Může to být způsobené vypnutím licenčního serveru (např. bude tady za 10 let steam?), nekompatibilitou s novou verzí systému, překročením počtu povolených přeinstalací atd. DRM taky může vynucovat další omezení, která ani nemusí být zákonná. Navíc hra s DRM vlastně trestá platící, protože piráti mají DRM vždy odstraněné.
  • Lukyz
    Poláci jedou, palec hore! *1*
  • corfer
    Tohle je naprosto ultimátní plus a nejen pro GOG, ale též pro Steam, který s akcí souhlasí.
    • GlaDOS
      Steam s akcí vůbec souhlasit nemusí, jeho se to netýká. Záleží na vydavatelích her, proto ten seznam zatím není kdovíjak veliký.
  • ja bych to bral obracene abych veci z gogu mohl dat na steam
    • Přesně tak, na Steamu mám 30 her, na GOG je Witchera ... je nesmysl to přenášet na nějakou okrajovou platformu.
  • kubi-wan
    A znamená to, že si můžu stáhnout hry ze steamu na gogu bez DRM?
    • To je snad evidentni.
      • Ty ses taky DRM prosim te. Jak ja miluju tyhle komentare o DRM ktery je naprosto nepodstatny.
        • Pro někoho jsou principy důležité a tak to je podstatné. Někomu to je fuk a kupuje co zrovna vidí.

          Stejně je lepší mít vždy možnost DMR free. Něco se podělá a pak hra s ochranou nepůjde nebo hra napojená na online službu jako je steam. To se v minulosti stalo. Better safe than sorry.

          Jestli by se porovnávalo pouze tohle, pak jasně vede GOG.
          • Az hra s ochranou prestane fungovat tak uz ji budu mit davno dohranou dvacetkrat a bude mi uplnej sumak. Stejne tak je v podstate nerealne, aby ta online sluzba prestala fungovat, tudiz je zcela zbytecne to neustale resit. Takze ano, je to naprosto nepodstatne. Naprosto okrajova zalezitost lezici pod ranim ho*nem.
            • 2facepalm: To přeci záleží na tom, co hraješ. Existuje dost starších her, ke kterým se lidi rádi vrátí i po delší době. Samozřejmě se nejedná o CoD, nebo FIFA fotbaly. *3* Dokonce existují hry, které se po tak dlouhou dobu ještě ani nepřestaly hrát. Kolik lidí do teď hraje první Fallouty a jejich modifikace. Jak dlouho se hrál Starcraft? Co některé Civilizace, nebo pokračovately naprosto nepřekonaná HOMAM3 ? A existuje spousta dalších podobných her.
              Máš pravdu v jednom, pro Tebe to význam nemá. *1*
            • "to ze si nezahraju neco co mi tu lezi x let a je to vazany na Games for Windows live, mi je uz davno sumak, protoze uz jsem to davno dohral a neminim to hrat znova"

              Docela sranda, napsat tohle a zároveň obviňovat někoho z ignorantství... Díky za lekci egocentrismu a mlácení prázdný slámy *1*
            • Koukam ze naprosta ignorace je ti velice blizka. Takze znova ty pako. To ze nekomu neco s DRM nejde, je pouze jeho problem. Systemy vetsiny uzivatelu jsou tak zadelany, ze to neni ani mozny (samozrejme vina se nikdy nehleda na moji strane ale pouze na strane toho kdo DRM vytvoril, to je dneska moderni - takovejm lidem se vzdycky tlemim). Za druhe, to ze si nezahraju neco co mi tu lezi x let a je to vazany na Games for Windows live, mi je uz davno sumak, protoze uz jsem to davno dohral a neminim to hrat znova. I kdybych to minil hrat tak si reknu "no tak uz to nejde, smula" a jdu o dum dal. A ze jsem za to zaplatil a ono uz to nejde? Penize ktery jsem za to zaplatil se rovnaly zabave, kterou jsem u toho zazil pri prvnim "playthrough", takze se nebudu jak retarder ohanet tim, ze jsem platici zakaznik. Ty penize uz jsem davno propalil.

              Ano steam muze zitra rict ze konci, ale jaksi si pri svy velikosti tezko, tezko, velice tezko dovoli neprevest ty hry na verze, ktery budou hratelny bez steamu, ze ano. Steam neni nejakej "kramek" z vesnice, kterej by si mohl bez obrovskyho dopadu rict, ze zejtra konci a miliardy lidi si nic nezahraje. Kdyz uz jsme u toho, ty asi nevis, ze kdyz si kupujes hru (dokonce i placku), tak si kupujes pouze licenci na jeji pouzivani na urcitou dobu, ze?

              To ze nejaky studia skoncily a jejich vytvor nejde sehnat - co je mi po tom? Jejich vytvor jsem pravdepodobne hral, kdyz byl aktualni ze ano, a ne 10 let po tom, kdy uz samosebou ocekavam, ze to je nekde v prachu a uz to nesezenu. Ano dneska, v roce 2016, v digitalni dobe a v dobe internetu, hry vyzaduji ono pripojeni - to je co? No neeeeeee. Az to provozovatel vypne, tak co s tim? I kdybych si koupil ruskou verzi a steamu se priznal ze jsem si ji koupil, tak ji do ty doby nez mi ji z uctu odstranej dohraju a pak at mi ji klidne odstranej, uz me davno nezajima.

              Sranda jak jsou ty lidi uplne vypatlany. Honibrci maji uplnej zachvat z toho, ze budou mit DRM free verzi nejaky hry v roce 2016, kdy je nejaka DRM uplne nepodstatna. A to ze hry tem lidem nejdou? At si napred sahnou do vlastniho systemu, ve kterym jim ve vetsine pripadu nejde nainstalovat ani ovladac na grafiku - v jakym stavu musi bejt system, aby nesel nainstalovat ani ovladac na grafiku? Ani se neodvazuju rict, protoze bych se asi poblil uz jenom z ty predstavy. Ale samozrejme je moderni rict, ze Nvidia neumi udelat fungujici instalator, stejne tak jako ze Denuvo je prasecina, diky ktery neco nejde spustit. Miluju tyhle naprosty h*vna.
            • Je videt, ze ses naprosto vypatlanej ... hry s DRM nefugujou spouste lidem, a to prakticky porad, to zaprvy. Zadruhy, to ze nekdo zavre kram, se deje taky denne - spousty her co byly trebas pod game for windows si dneska (bez cracku) nespustis ... Steam (a samo kdokoli dalsi) muze klidanko zitra rict, ze prichazi s novym uzasnym systemem ... ale ze to ma drobny nedostatek, ze proste nebudou dal podporovat trebas vse, co je starsi nez rok. Bye Bye ... a muzes si svoji sbirku nalozit. Alternativne reknou ... sorry, jenek se nezadarilo, investovali sme par desitek G do nejaky kraviny, ale je to neprodejny, koncime. Rozhlidni se ... kolik studii a vydavatelu uspesnych games uz davno neexistuje? Jsou jich stovky. A mimo jiny to taky znamena, ze sehnat (legalne) jejich vytvor trebas vubec nejde. A to sme (prevazne) jeste v dobe "placaty", takze kdyz to nekdo koupil, ma to na ty placce (teda dokud pude precist). Dneska 99% games vyzaduje pripojeni k nejakym acount serveru, tudiz az to provozovatel vypne, tak si nezahrajes - ani toho singla ne.
  • Due to exceedingly high demand this may take up to several days, please check back later. Thank you for your patience.

    Hmmm tak aby to vubec stihli v te casove omezene nabidce. :D
    • To taky doufam, snad to zejtra pujde abych prenes ten Saints Row 2
  • Podařilo se to už někomu propojit? Mi to pořád píše "WE COULDN'T REACH THE STEAM SERVICE RIGHT NOW."
    • Skús si nastaviť svoj Steam profil na Public
  • jack
    asi to mají přetížené nebo mám moc her na steamu :)

    PROCESSING YOUR REQUEST...
    Give us a moment to gather all the necessary info. :)
    • jack
      posun stejný jako u kolegy...

      YOUR ACCOUNTS ARE BEING CONNECTED
      Due to exceedingly high demand this may take up to several days, please check back later. Thank you for your patience.
    • BangMeInBangladesh
      to mam také
  • uvítal bych, kdybych za svou "enhanced" edici baldursgate mohl dostat tu "obyčejnou" a naopak některé věci z gogu bych chtěl dostat do steamu
    • Je to pár dní nazpět, co jsem si všiml, že na gogu v detailu enhanced edice máš i kód pro aktivaci původní verze. Pro oba díly. Tak směle do toho. Ale uvidíš, že dnes už je ta enhanced opravdu v o dost lepším stavu, než verze původní. Prakticky mě nenapadá důvod, proč přejít zpět. Rád si poslechnu tvoje.
      • hele v diskusi na games jsem o tom napsal romány, hlavní důvod je "opravený" dualclass, tuhle hru hlavně soluju a takový ranger/cleric kromě rozdílných levelů a pár speciálních abilit kitů nemá smysl dualclass od multiclass, protože stejně scimitary nemůžeš použít, a taky zloděj mohl s perkem use any item použít opravdu any item(pokud splňoval požadavky třeba na str nebo int případně jinou vlastnost pro minimální použití), třeba valygarovu zbroj, to taky "opravili", jednička je opravená, dvojka furt má dost bugů, sorry na víc nemám energii to pokaždý vysvětlovat, ale ano, enhanced edice se za poslední rok a půl hodně zlepšila
    • Já bych uvítal, kdybych si mohl svou enhanced edici přetáhnout na gog - ač se na něm prodává, tak se sběratelskou edicí dávali jen steam klíče.
      • Sběratelská edice, to myslíš se siege of dragonspear? Protože o jiný nevím u nás se krabicovka se základní hrou prodávala jen v obyčejný verzi v tom oranžovým obalu, jestli se nemýlím
        • Jo, myslím SoD. Základní stará krabicovka byla tuším do hněda? A pak Tales of the Sword coast byly šedivý. Bohužel o tu základní jsem přišel, když jsem ji já hňup někomu půjčil :(
          • ano přesně takhle jsem přišel o 4 z 5 cd u baldursgate 1, cítím tvou bolest *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit