Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nezabudajte ze to ma lock na max 30fps, vzhladom na to su tie poziadavky take, nic s optimalizaciou to nema.
  • Nvidia na to má šílené patenty a chlubí se tím vším, jak kdyby vynalezli kolo, ve Skyrimu to samé zvládlo pár modderů s ENB.
  • Len pre upresnenie. Všetky efekty prezentované featury okrem TXAA pôjdu aj na grafikách od AMD. Nie je to tak, že majitelia AMD budú o niečo ochudobnení.
    • Maťo1987 a Roman: HBAO+ a Hairworks sú implementované tak, že idú na všetkých DX11 grafikách bez rozdielu výrobcu. To je proste istota. Spýtajte sa kohokoľvek s grafikou od AMD či si môžu tieto featury zaúnúť alebo nie. O PCSS a God Rays som iba čítal na fore. Že sú neni implementované v CUDe ale v Direct Compute (rovnako ako HBAO+ či Haorworks). U týchto dvoch som si ale neni úplne istý. Majitelia AMD grafík a AC IV by mohli napísať či tieto možnosti mali prístupné.
      • Mato1987
        Tuším, že ghosts bola prvá hra, ktorá mala hairworks a niekde som čítal, že sa to dalo zapnúť aj na AMD karte keď si prepísal niektoré nastavenia v konfiguračnom .ini súbore, ale nie som si istý.... HBAO určite pôjde na AMD kartách to bez debát, len s HBAO+ som si není istý, lebo podľa toho čo viem, tak HBAO+ je technológia vyvíjaná a vyrobená práve u nvidie, ale keď pôjde hairworks, kde stačí zmeniť pár nastavení v konfiguračnom súbore tak by malo ísť aj HBAO+ bez problémov.
        PCSS je exkluzivita od nvidie, jedná sa však len o taký nepatrný detail u tieňov, ktorý si v hre aj tak nevšimneš. U God Rays som si tiež není istý ale TXAA je sto percent len pre Nvidia karty.
    • no jde vidět, že nevíš o čem meleš.Pokud máš frafiku od AMD, tak hodně štěatí, ale od Nvidia to bude jiná káva už se těším :)
    • Mato1987
      Jedná sa o exkluzívne nastavenia grafiky, výhradne pre majitelov grafických kariet od nvidie.
      Amd grafiky budú mať určite niečo podobné, namiesto hbao+ budú mať hbao ale u PCSS som si neni istý či toto nastavenie amd karty budú podporovať, s najväčšou pravdepodobnosťou však nie. Tak isto ako TXAA a hairworks.
  • Hombre
    Tak nevim, Ubisoft PC hrace vypekl uz xkrat. Radeji pockat na recenze z nezavislych zdroju jako treba TotalBiscuit a pak se rozhodnout. FC3 me nakonec moc v singlu nenadchlo a multiplayer byl vylozene odflaknuty (to nemelo myslim ani dedikovane servery).
    Jedine nebezpeci pro me je, ze to koupim z nudy, kdyz do GTA V a Witchera 3 je daleko.
  • species
    Zle jazyky by mohly tvrdit ze ten AC ma nastaveny naroky umele aby konzole nevypadaly spatne......... *7*
  • Jack1947
    Optimálně 680gtx? hmm takže ještě plně dostačuje jo? mne to celkem zajímá, stále přemítám kterou kartu pořídit. Efekty- extreme nastavení a jiné chujoviny mne nezajímaj chci si zahrát. Pokud možno 35+fps. Při nejlepším až do vydání nového DX. *3*
    • medvidek88
      Já pořídil včera GIGABYTE GTX970 G1 Gaming Graphics Card 4GB a nemůžu si vynachválit :)
      • Mato1987
        Výborna voľba kamaráde, koľko si za ňu vysolil a dôležitejšia otázka je koľko si na ňu čakal? :D
        • medvidek88
          Hele byla tuším tesně pod 10 000 a na ty 2 - 3 roky mi zase vydrží :)
    • species
      Jednoznacne maxwell od nvidie, stoji to prd, vykon to ma jak krava, nezere to skoro zadnej proud a navic tam mas mrte "nvidia-only" featur jako phys-x.
      • Jack1947
        Díky za typ, když tak kdybys měl i nějaký odkaz tak... bych byl vděčný. Physx a jiné fičury mne nezajímají... beztak jen snižují uměle výkon.
        • species
          joo ja byl zaryty AMDckar takze me phys-x nezajimal stejne, ver mi ze kdyz ti reknu ze to stoji za to :)

          Vykon to samozrejme nijak nesnizuje, je to hardwarova featura nvidii.

          Ja mam ted 770gtx takze pokud bych dneska kupoval grafu(coz neplanuju) tak bych sel asi do neceho takoveho - http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-970-oc-4gb/160652/produkt

          Je to dost overkill ale zastavam nazor ze na GPU se nema setrit.(tohle ti vydrzi pet let)
          At vyberes cokoli urcite Nvidia ;)
          • Jack1947
            No já myslel něco... ehm cenově přijatelnějšího... pro mne. Tak kolem 5k viděl jsem 750 a ta mi nepřišla marná... 660+- se mi zdá už málo. Vydrží vydržela mi 8800GT defakto do ted no. Což je velká haluz. Takže s nějakou tou to vydržím Dx11 kartou do dx12 nové série.
            • CrocoRay
              Současné hry to na high spustí. Otázka je, jak dlouho vydrží a jaké nároky budou mít hry v budoucnu a na kolik dostojí Ubisoft těm nárokům na AC: Unity. Uvádí, že minimum je GTX 680, což je o dost silnější karta než ta 760. Snad to benchmarky po vydání vyvrátí a Ubisoft se jen jistí a uvádí vyšší požadavky. U Black Flag jsem to taky hrál na slabší sestavě, než bylo uvedené minimum.
              • Reakce na příspěvek:

                Omlouvám se za spam, tedy sem četl že Pcie 2,0x s 3x0 je naštěstí zpětně kompatibilní - podobně jako USB. Má to asi podobnou strukturu díky bohu už jsem myslel že budu muset koupit - desku... hehe to by se pak grafika prodražila.

                Prý to neyužije celý potenciál karty ale to mne nemusí trápit pakliže budu chtít hrát hlavně hry - tohle co jsem četl je myšleno na 3D aplikace převážně a asi tam nebude tak velká propustnost dat.

                Noo, takže 770 není zlé ne? mnebo ano. Do ní bych možná šel četl jsem že má klady a vleze se do 7tisíc.
              • Reakce na příspěvek:

                Ještě jsem zjistil jednu nemilou, věc že asi mi nic jiného nezbdy než se uchýlit k 660/680. Má obstarořní deska umí pouze Pcie 2x0 x16

                Novější karty 7sedmé řady vyžadují 3,0. Im done here i think.
              • Reakce na příspěvek:

                Ještě jsem zapoměl dodat že chci hrát v FHD (níž se mi jít nechce )
                Takže mi tu vlastně tvrdíš že nová generace respkt novější není lepší... hmm a já bych chtěl kartu z nové generace 7+ ne 6.

                Safra, tehdy 8800GT zvládali hry na max tuším jen pár jich nešlo uplně nej a tady mi to připadá že ta 760 už by možná zaostávala. I když ted AC Unity je pasé když to zkazily jak sem četl v optimilizaci. Možná bych popřemýšlel o 770 jen možná co jaká je stačí/nestačí protože i ty testy se mi zdají všude rozporuplné.

                Nové hry mi nějakou dobu pojedou. Pak snížím rozlišení np. Hmm ty jo to je skoro jak blbej čas nakoupy tedkanc. Jenže co se dá dělat když už DX10 hry ubydou.

                Tak co je tu ještě někdo kdo mi doporučí, 660GTX asi bych nechtěl ta se mi zdá už starší - 680 bych rozmýšlel řeší tady někdopodobný "problém".

                Ono hlavně hraje roli že asi 7k by byl strop no.
            • Hmm, FPS sem tam mne nezajímá ale hratelné je dle mého 35+- a to je dostačující. Prostě potřebuji něco co zdatně nahradi 8800. Zároven nestojí majlant a 760zdá se těmto požadavkům vyhovuje.

              O Taktování strach nemám samozřejmě mám na mysli softwarové pomocí Rivatuneru... tak co někdo další poradí a hrál bych i rád na high což myslím že dle testu ta karta i umí.
            • CrocoRay
              No, FPS by tě zajímat trochu mělo. Hra potřebuje být hratelná a ne jen spustitelná :-)
              Jinak se dívám, že jsi předtím srovnával tu 750 s 660 a 660 ti přišlo málo. Ale ta 660 je lepší než 750 a 670 bude lepší než 760. Spíše to prostřední číslo určuje kategorii a 760 považuji za herní minimum, aby sis nové hry dobře užil. Ale vidím, že jsi vydržel s 8800gt až doteď, takže věřím, že o nejvyšší detaily a hraní na 60 fps ti opravdu nejde, takže tu 760 bych ti doporučoval.

              A s taktováním moc zkušeností nemám, tak tam ti nechci moc radit :-)
            • Takže dejme tomu že vezmu tu 760GTX, ta je celkem výkonná a ostudu nedělá no... a beru to taky z toho důvodu že by bylo bré i kdyby měla možnost nějakého toho Overclocku svou 8800GT mám OC edici a ještě jí mám protočenou o nějakých pár MHZ.

              Takže tahle taky no problém budu potřebovat více výkonu tak ji trochu přidám?
            • Díky za info, takže třeba tahle by šla je od firmy od které mám právě 8800GT ?

              http://www.alza.cz/gainward-gtx760-2gb-ddr5-d442685.htm#popis

              Nějaké FPS - sem FPS tam to mne nezajímá. Hlavní je že si zapařím nové hry. v DX11 a nějakou dobu mi zase vystačí. 2Gb je asi akorát nebo více je lepší.
            • CrocoRay
              GTX 760 už je herní grafika a na té se dají hry užít dost dobře. Takový Crysis 3 by to mohlo dát i na ultra. Ale pokud třeba takový Ubisoft nepřehání s nároky na AC: Unity, tak ten už by sis moc nezahrál. I když pokud nejsi typ hráče, který chce 40 a více fps, tak ty udávané nároky jsou určitě vyšší a podle mě by sis to mohl zahrát na nižší detaily i ten Unity. Faktem ale je, že na GTX 680 ta 750ka nemá ani v nejmenším. Doufejme tedy, že přehání. I když osobně je mi to fuk, protože až budu upgradovat, tak jdu do něčeho výkonnějšího, ale i tak....
            • Co taková 760? není tak špatná ne? chtěl bych něco v rozumné cenové hladině a zároven dostatečně výkonné. Njn něco jako před 7lety 8800GT ale to asi nepřipadá k uvahu co? Nebo ano.

              Jinak díky všem za rady...moc si jich cením. Já jsem po letech beztarostného hraní totiž zapoměl, jaké to je sledovat scénu s HW.
            • CrocoRay
              750 je na pytel a nebude zvládat ani moderní hry na vysoké detaily. Pro méně náročného hráče, co je rád, že si zahraje na minimum fajn. Ale pro hráče fakt moc ne.

              http://www.hwcompare.com/17152/geforce-gtx-460-vs-geforce-gtx-750/

              Zkus se mrknout na srovnání.
            • species
              750ka neni nic moc no, to bych sel budto do 770 nebo 660+/-
        • znizuju umelo vykon? vykon znizuju, ale umelo?aky by to asi malo vyznam??? *1*
  • CrocoRay
    Podle mě to vypadá lépe než nový Asasín a nároky na hardware jsou nižší. Ale je to jedině dobře, že FC4 poběží i na relativně normálním PC.
    • Lebo vedia čo je to optimalizácia..
      • ??? ved obe hry vydava Ubisoft
        • del0
          Vydavatel není vývojář. Navíc obě hry jedou na jinym enginu.
          • CrocoRay
            Oboje vyvíjí Ubisoft Montreal a vydává Ubisoft. A oboje sice jede na jiném enginu, což ale nic nemění na tom, že FC4 vypadá lépe a má menší nároky :-)
  • MrSanta
    Já už se v tom pendrek vyznám. Jakej je výkonostní rozdíl mezi GTX680 a GTX660ti a mezi i5-3470 a i5-2400s?
    Mám GTX660ti a i5-3470@3,2GHz a 8 GB. Jak je to v porovnání s tím optimálním HD? HW, kurnik, ne HD.
    • A co na to chceš říct, buď se v HW orientuješ nebo ne, nic mezi tím není. V dnešní době snad není problém si to dohledat a nastudovat všechno, pokud tě to zajímá.

      i5 2400 je starý procesor (generace Sandy Bridge)
      i5 3470 je Ivy bridge (socket 1155)
      Dnes máš aktuální generaci haswell (socket 1150) - která je při stejném taktu zhruba o 10 procent rychlejší (mimo jiné)

      Nicméně i dnes, pokud máš cpu na slušné frekvenci, tak SB/Ivy i5 stačí, důležitější je gpu.

      A GTX660 , 670, 680 to je snad jasné ne? 660Ti je jen trochu rychlejší 660 čili něco mezi 660 a 670 .. dnes už lowend.
      • MrSanta
        Otázku tam mám napsanou jasně.
        O HW se zajímám, když objednávám novou sestavu. Pak to na 3 roky poustím z hlavy. Bych se z toho zbláznil *1*.
        • prvni cislo vyjadruje generaci,druhy vykonost karty v ramci generace,wow,jakej super sofistikovanej system
        • Pokud ses před třemi roky zajímal, tak nechápu čemu nerozumíš. A nezbláznil, jen nemáš zájem to opravdu pochopit, je to hodně jednoduché a v těch číslech a generacích se dá krásně zorientovat po chvíli, pokud k tomu máš aspoň trochu vztah a zajímá tě to.
          • MrSanta
            Zrovna u nVidií každej druhej 'odborník' vykřikuje jak je typ xyz akorát předražená verze typu xxz s minimálním nárůstem výkonu. Proto se ptám. Zajímal jsem se před rokem a půl. Že jeden typ je výkonější než druhej mi je jasný. Chtěl jsem se dozvědět právě to, jak velký je rozdíl v tom výkonu. Toť vše.
            Vztah k tomu nemám a moc mě to, mimo období kdy kupuju počítač, nezajímá. Počítač mám na zábavu, doba kdy jsem podrobně sledoval vývoj HW je už dávno pryč. Proto se teď ptám.
      • 10 procent oproti Ivy bylo myšleno.Jinými slovy nataktovaná Ivy na 4.0GHZ má výkon asi jako obyčejný 3.5Ghz Haswell, stačí se mrknout na herní benchmarky. A rozdíl mezi i5 a i7 třeba? i7 má HT navíc (což ti je ve hrách k ničemu a nemá žádný smysl si na i7 připlácet), fyzicky je to pořád 4jádro. U AMD je situace nejjednodušší - nekupovat, sice mají jader jak adidas, ale oproti intelu jsou hrozně pooomaaaalaaaaaaaááá. A třeba RAMka? 1666Mhz vs 2400Mhz? Rozdíl ve hře žádný. Tohle jsou všechno věci, které se dají lehce zjistit, načíst z testů, recenzí a různých fór. Stačí tomu jen věnovat trochu času a přehled získáš hned, není to tak složité, jak se možná na první pohled zdá.
        • http://www.anandtech.com/bench/product/837?vs=697
          tu mas porovnanie na Anande, ty hrooozneee pomaaalaaa brzda:)
          fx 8350 stoji 150€ a okrem single treaded aplikacii(Skyrim, Wot) sa vo vsetkom vyrovna, alebo predci
          i5 4670K(taktovaci Intel proc.) za 200€, bohuzial ludia sa naucili mantru o genialnom Intele a zlych AMD procesoroch, a stale to slepo opakuju...najma je sranda ze to opakuju ludia co v IT maju skusenost max s vypnutim a zapnutim pocitaca..
          • Tak si kup 100W TDP procesor, který je většinou pomalejší a hůř optimalizovaný, než i5. i5 je král, herní PC = i5, případně i7 kvůli frekvenci, ale rozhodně ne AMD, navíc s těma jejich deskama hroznýma.
    • medzi tymi CPU je rozdiel dost maly, ani si ho prakticky nevsimnes, rozdiel v GPU by si si uz vimnut ale mohol, tej je o dost vyssi, GTX 680 bol high-end pred-predoslej generacie, zatia co GTX660 bola nizsia stredna trieda, karta z oznacenim Ti bola o nieoc vykonnejsia, ako klasicka 660 bez.
      • Mato1987
        Ježiš mária józef na nebesiach, čo to zase melieš, veď predošlá generácia grafických kariet od nvidie bola sedmičková rada a high end bol 780ti..
        • pred-predosla..kazdy normalny to pochopi, len google king asi zas nie *1*
          • Mato1987
            koľko? veď to je úplne nespisovné slovo, čo si si teraz vymyslel.
            • Mato1987
              Veď to slovo je nespisovné, tu nie sme síce na úrade, ale nebolo by na škodu keby si sa aspoň spisovnejšie vyjadroval, veď akoby to vyzeralo keby si tu každý písal vo svojom slangu a vymyslených slovíčkach.
            • ako som pisal, kazdy normalny to pochopi...kde bude asi problem? *1*
            • Mato1987
              To tvoje vymyslené slovo ma poplietlo, "pred predošlý"... máš na toto nezmyselné slovo aj vlastný patent ?
            • prave si si sam odpovedal *1*
              Ano, rada 6 je pred predosla generacia aktualnej rady, po nej bola rada 7 a rada 8 bola preskocena (NB neratam) a teraz je rada 9, cize GTX 680 bola pred predosla rada GTX 980, presne to, co som aj napisal, takze comu nerozumies???
      • MrSanta
        Nižší střední třída? To si mě docela překvapil. Když jsem to před rokem a půl kupoval, tak mě stála přes 7.000. Typ ASUS ENGTX660 TI-DC2-2GD5. Jsem myslel, že ceny kolem 7.000 jsou minimálně herní střed.
        Díky za odpověď a osvětlení pro mě do této doby tajmeného způsobu označování nVidia karet.
      • CrocoRay
        Ale všiml jsem si, že nejvíce lidi pletou ty jednotlivé generace. Kolikrát se kámoš divil, že moje GTX 650 je o dost slabší než GTX 560. Vždyť přece ta šestka na začátku musí znamenat, že je to něco více *1* To prostřední číslo označující třídu v dané generaci, to už někteří méně obeznámení ignorují. A pak se ještě vztekal, že mu na jeho GT 740M nejedou čtyři roky staré hry *1*
        • ano, ono prve cislo udava generaciu celej jednej rady a potom sa odvijaja druhym cislom ich vykonostne zaradenie (tretie cislo prakticky vyznam nema) ak si zoberieme 6 radu, tak ta zacina od GT610 a pridomok GT pokracuje az do GT640 tym GT sa oznacuje low end cize grafiky v NB s mizernym vykonom.
          od cisla 650 sa uz ale oznacuju ako GTX, cize karty urcene pre hry s podstatne vyssim vykonom, ako karty GT a su samozrejme aj lepsie vybavene atd. a to potom pokracuje od GTX650 az po dvojjadrove monstrum GTX690.
          Ono kupovat na hry kartu z rad GT je uplne mimo, je jasne,ze aj o dve generacie starsia karta z nissej strednej triedy s GTX oznacenim bude vykonnejsia a hlavne nanej aj vacsinu hier vobec spustis *3*
          • Mobilní grafiky mají na konci "m", čili 750m (třeba) - tam si ale stejně musíš dávat pozor, ne vždycky je novější rychlejší viz třeba 740m vs 640m, jestli se nepletu teď nevím, záleží z jakého čipu to vychází a jak moc to oříznou.

            Co se desktopu týče, tam je stejně se vždycky potřeba podívat na aktuální power mezi jednotlivými generacemi (pokud se tak dá označit třeba řada 7, která je jen přeznačená 6, samo sebou s nějakými úpravami). Holt samotnými čísly se taky řídit nedá, respektive dá, ale ne uplně. Vždycky je nejlepší se podívat na aktuální testy a přečíst si konkrétní recenze na konkrétní karty.

            Imho před rokem a půl koupit 660 (byť Ti) za 7 litrů.... uff, holt nevědomost.
            • MrSanta
              Nevědomost? Zbrouzdal jsem celej net a nikde jsem tu tichou Asusku levnějš nenašel.
        • Mě pobavil maník na Xzone když se nechal slyšet že nároky ACU neřeší protože on má GTX 750TI a v minimálních požadavcích je GTX 680.
          Můj stařík to až na GK kartu dá s přehledem, ta se ovšem zapotí. Ještě musí vydržet do jara, pak jí čeká zasloužený důchod.
          S koupí počkám dva, tři týdny až do světa vyšlou pár patchů. Hry od UBI v launchi už nějakou dobu nekupuji.
  • Od někoho, kdo se jmenuje Semen si určitě nechám vykecat díru do hlavy
  • Už se těším, mám předobjednáno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit