Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jupiii, další (povinný?) program na nainstalování. Šoupnu ho hned vedle Steamu, Originu, Uplay, Epic Launcheru, Battle.netu, NCsoft launcheru, Rockstar Social Clubu,....
    • Krescz
      GoGgalaxy *3*
      • Veskoslav
        Tem není povinný;) Nemusíš jej mít a hry z Gogu můžeš přesto hrát. Ale je to přes něj pohodlnější.
        • Krescz
          když ti funguje..mě už ne, nvm proč
  • Jako konzole... Dobrou konzoli dělá dobrý software, tak i VR realita bude dobrá jako její software:)) Nikdo si nemohl myslet, že vydělaj prodáním helmy....

    Jsem jenom zvědavej jak budou všichni žhavý na vytváření VR her a dalších aplikací... Aby to nakonec všechno nezachránil p0rn*grafický průmysl se svojí obrovskou silou. Ať si říká kdo chce co chce p0rn* je univerzální artikl. Už se nebude psát jen o VHS, ale i o tom jak p0rn* průmysl zachránil VR.
    • Coffin.Corner
      LISTER: To je neslýchaná, skandální pomluva, Rimmere. Já nehraju jen adventury. Taky sportovní simulace jako zápas, kickbox a Wimbledon.
      RIMMER: Wimbledon hraješ jen proto, že tam klátíš holku pod zákonem.
      LISTER: To je další hnusná lež. Není pod zákonem, je jí sedumnáct.
      RIMMER: Jde o počítačovou postavu, o nic víc. Je jen souborem pixelů.
      LISTER: Jo, ale ty jsou!
    • Coffin.Corner
      RIMMER: Dal sis načas. Kde jsi byl?
      LISTER: Hrál jsem jednu hru.
      RIMMER: Už zase?
      LISTER: Jak to: Už zase?
      RIMMER: Každý ví, že ti slouží k sexuálnímu uspokojení.
      LISTER: Ale to není pravda.
      RIMMER: Ale je! Je to hrůza, dívat se na tebe, jak se takhle pachtíš sám. Den co den, jako pes, kterému chybí pánova noha. Ta tříselná přípojka má mít celoživotní trvanlivost. Tys ji oddělal za tři neděle.
    • Jak bude podle tebe ten pornograficky produkt na te VR fungovat? Jako, ze budou tocit 360° kamerama a lidi se budou moci divat kolem? To bude opravdu VR zazitek.
      • jakubc
        Fakt netušíš? VR se dá obohatit o pomůcky na bázi pohybového ovládání, respektive už se takové věci dělají, plus 3D a imerze virtuální reality... Možnosti jsou neomezené a v tomhle odvětví se taky všechny ty možnosti hodně rychle zhmotní.
        • Tohle jako ma rozsirit oculus? Dalsi draty + naprogramovane CGI po*no v mizernem pohybovem prevedeni?
          Vzdy tady lidi placou, ze jsou i ty bryle drahy.
          • Drahy jsou mozna tady, na zapad od nas a hooodne daleko na vychod od nas je to jenom drahsi, nez se cekalo *3*
  • Oculus nespoléhá jenom na Rift, ale hlavně na svůj obchod s programy

    OU, YA!
    • wenceslaus
      Playstation
  • Po zhruba mesicnich zkusenostech s DK2 radeji pockam az se VR posune k 4K rozliseni a na to co prinese konkurence + dalsi vyvoj/verze riftu.
    • moj odhad je MINIMALNE 2r kym to bude pouzitelne a s dostatkom vr obsahu pre normalnych ludi, a nie len hracicka pre nadsencov ci nastroj na marketingove hypovanie
  • MickeyMutant
    "Zatím ale platí, že cokoliv vznikne pod záštitou či s finanční pomocí Oculus VR, vyjde jenom na Oculus Store – jinak by ze své investice firma nic neměla. Neplatí ale, že by vydání hry na Oculus Store znamenalo, že hra nebude dostupná i jinde. Někteří vývojáři se rozhodnout jít cestou exkluzivity, jiní ne. Vydání titulu s finanční podporou Oculus VR ale neznamená, že vývojáři nesměji hru koncipovat i pro další systémy..."

    Přepracovanost, tím to bude. Buďto moje nebo autora - překladatele. Já už ale stejně čtu jenom krátké svodky na twitteru Herního experta, tam mi to dává smysl, a navíc se i pobavím.
    • PreidaQ
      Je fakt, že při větách koncipovaných tímhle způsobem se člověk přestává snažit přesně pochopit celou větu slovo od slova a raději doufá, že tam je opravdu napsáno to, co si myslí, že by tam napsáno být mělo.
    • jakubc
      Je to trochu matoucí, ale není to nutně špatně. Jediný otazník je v tom, jak se to dostane na další systémy, když to bude sponzorované oculusem, tedy vyjde to pouze na jejich store, kde třeba nebude daná cizí VR podporovaná...
  • No to obmedzenie na pocet zemi kde posielaju Rift mi pride dost nepochopitelne. Prave v takychto oblastiach by som cakal ze im vyrazne pomoze FB so svojim zazemim a armadou pravnikou. Chapem ze to nieje jednoduche, hlavne z hladiska legislativy, zaruk ale aj organizacne ale ved niesu jedina spolocnost co dodava svoj vyrobok v ramci sveta a FB ma slusne meno,peniaze aby to bol schopny zabezpecit.
    Co sa tyka SW tak tu mam trochu pocit ze Palmer minimalne keca. Ano uz sa hybu a posledny rok, polrok vidiet ze zacinaju slapat po hrach a dalsom SW ale stale je to take nejake nemastne neslane vzhladom na to aku revoluciu chce s VR spravit. Ano najprv bolo treba vyriesit HW ale jedine co maju su len SDKcka. Stale chybaju nastroje na generovanie a tvorbu obsahu, odladene procesy a celkovo workflow, guideline ako tvorit hru, ovladanie a dalsie veci. Minimalne pri tejto prvej dodavke CR1 to bude asi docela slabe co sa tyka SW.
    • Proc to vlastne chces, kdyz dalsim odsekem to vlastne nechces. Proc by meli oculus posilat do zemi, jako Cz a Svk kde ziji v v ramci EU "zebraci". To by meli opravdu neskutecny objednavky. Vzdyt uvazuj.
      • Co nechcem ? Asi kazdy citame inak lebo ja tam nikde nevidim ze by som nechcel aby to posielali aj sem. Co sa tyka pocitov tak nevime ja sa ako zobrak necitim. Ostatne zalezi podla coho chcete definovat zobrakov.Skor mam pocit ze tu u nas su ludia v mnohych veciach pomyleny. Pre priklad sa staci pozriet ake auta chodia napriklad v taliansku aj vo velkych mestach. Luxusnych a drahych aut tam jazdi poskromne zato tu v nsaom "chuderkove" to vyzera ze kazdy druhy je minimalne ropny magnat. Ale nechcem generalizovat.
        • Kdyz mam omezenou produkci tak to posilam do zemi kde na to maji. Nebudu to prodavat v "zebrackych" zemich. I kdyz se ti to nelibi takhle nas ve svete berou. Tvuj nazor na Italii v USA nikoho nezajima, pro ne jsi proste "zebrak z vychodni Evropy"
          • Amerike je cela europa u zadnice, v podstate cely svet. Pre nich su zaujimave urcite mesta a konkretne regiony. Ich zaujima blizky vychod lebo Izerael a ropa (ale nechcem sem tahat politiku) z EU ich zaujima tak Pariz, Londyn mozno Rim a nejake tie nemecke mesta a tym to hasne. Jediny trochu zaujimavejsi pre nich su anglicania ale aj to len preto ze sa im tlacia do zadnice ale priemerny amik pozna z UK akurat tak Londyn ostatne miesta a mesta ani nezadre. Taka ta, na americke pomery uz inetelktualna, mensina bude poznat spanielsko a nasu strednu a vychodnu europu a mozno balkan.
      • a přijde ti, že jako ty brejle v první várce měli problém prodat , když se rozebraly během prvních 20 minut, že by nějak tratili kdyby to posílali i do ČŘ?

        navíc teda 20k ani neni tolik, to si může dovolit dát spousta lidí, určitě i pár od nás by to koupilo
  • Krasne hype, az mi to pripomina Apple :D
    Ked to bude dostupne a mozne porovnavat s konkurenciou, potom "uvidim" kde je pravda.
    Zatial je to len klasicka reklama kde si ospevuje kazdy svoj vyrobok ako najsamlepsi ktory bude na trhu.
  • Technologie dobrá. Jen jsem se nikde nedočetl, jak dlouho dokáže virtuální realitu lidský mozek snášet? Myslím, že byly případy, kdy po 45 minutách začala dost uživatelů bolet hlava, ale to bylo u prvních verzích. Každopádně 16 k pouze za brýle, to není zatím mainstream produkt.
    • Joy stoji od 100Kc ... a neni to mainstream produkt, volanty dtto ... a kdyz se podivas na pomer her, ktery podporujou volant/joy/... vs ty, ktery sou kb/mys ... tak je to naprosto mizivy procento. Proc? Protoze mizivy procento hracu to ma. A to pomijim pseudopodporu, kdy tim sice hru ovladat muzes, ale hrat ne.

      K tomuto si pricti cenu (a nejen tech brejli) a dojdes k tomu ze to nebude mit vubec nikdo (i milion ks je z pohledu vyvojare skoro presne 0).
  • Jack1947
    Oculus store/play? a není to fuk...
  • v nazoru na virtualni realitu se celkem shoduju s ondrou neffem, dokud se nebudem pripojovat rovnou na neocortex, tak to bude vsechno jenom otravna hracka

    mimochodem, mira banu se zacina stavat neumernou, nekdo asi vysadil prasky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit