Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neco jako recenze:
    Tato "hra" je takovy fenomen doby...divna a zmrsena/nedodelana
    Je to trochu jako Minecraft...akorat ve 2D a opet kdo to nezna nebo tomu nefandi je out.
    Vlastne je to jeste zkrizene se hrou AlienShooter, kteremu se to koseni vetrelcu az moc podobna(nahoda?) (i s tim autem, ktere tu jezdi na uhli--wtf), skoro bych rekl ze z toho vytahly textury
    nebo minimalne cely vcelku plagiatorsky tento izometricky 3rd person shooter obslehli...
    (citace z clanku)
    "Factorio je krásným příkladem toho, jak moc zlaté dokáží být české ručičky. Jako důkaz vám poslouží zhruba 26 tisíc hráčů, kteří se na Steamu společnými silami postarali o téměř dokonalé hodnocení 98%. A další přibývají po stovkách"
    Onehda resp parkart jsem v hospode nadhodil tema Factorio a od skalniho fandy po cloveka, je mito fuk to lidi obhajovali, vlastne i ti co to nehrali, protoze to je prece "ceska hra", kdo neskace neni cech atd..., i na argument, ze auto jezdi jako zavodnicka na uhli a ze nez neco nekam prepravovat vlakem je rychlejsi a jednodussi to nacpat do auta a do kapsy a ze 1 ocelovy ingot stoji stejne surovin jako cela tavici pec atd pobne demence proste pokrcili rameny ale ze je to urcite uplne super.....
    takze neni to super je to dost bida, kdyby ta hra byla zadarmo nereknu...ha i ten AlienShooter je snad zadarmo nebo aspone nejaka jeho epizoda atd....ze to kluci nedelaji pro penize no jasne....
    jo jeste jsem slysel jakysi argument, ze to ma miliony nebo nejake xxx pocet prodanych kusu, presne si nepamatuju (26 tisíc hráčů- heh?) no a to vysoke hodnoceni, ze ta hra proste MUSI byt dobra! jenze ona neni dobra, navic bych se to bal nazvat hra ale spis experiment, protoze nezabavny... Samotna strilecka je totalne zoufala a nehratelna viz takova ta mise, kde se ma vylozene utocit na hnizda vetrelcu, kteri se lihnou a siri rychle jako lesni pozar... zbrane tak nejak moc nefunguji, jsou nepresne, prepani nabijeni ovladani atd naprdlajz proste zoufalost...strasne rychla spotreba munice.. vezmu na na raketomet granat..... zabijes 2 vylihnou se tri atd.... krom toho ze jsou ruzne ty alien stvoreni hovadina toto kompletne porusuje fyzikalni/biologicke zakony atd z ceho se jako porad lihnou a tak strasne rychle, jasne proto aby to bylo tezke....takze je to frustrujici a par her sem myslim hral a dohral toto je proste otrava a zadna zabava..... staveni je zas jina liga, mozna kdyby to bylo bez vetrelcu takto je to kockopes mise vlastne nemaji zadny scenar/cil krome toho natez tunu toho a tamtoho a postav z toho tamtoto pak vylozene nejaky skirmish nebo co je magorina kdy probehne evoluce technologie nekolika veku za par sekund a je to silena klikaci honicka to vsechno udrzet v chodu s tim debilnim ovladanim, mluvim o to misi/modu, ktery se hraje na casove omezena kola a musi se pokazde davat neco do bedny na konci kola jinak jsi skoncil....tento rezim je jeste miiirne zabavny resp super do te chvile nez mus clovek jako magor roznaset nebo jinak distribuovat zelene a cervene flasticky v obrovskem poctu na vyzkum... coz je jedan z nejvetsich zhovadilosti....tak to pak v nejakem cca 15 kole uz nedavam protoze to po me chce plasty, kdy vubec nevim jak se to vyrabi....no predtim jsem musel jeste tvrde trenovat a makat se tam vubec dostat....jo jeste jakysi linearni upgrade vykonu zbrani munice a vsecho +10..x procent je tez velmi "dumyslny" atd... no toto muze zvladat jen nejaky progamer starcraftu co ma nabindovano svoje ovladani ktere jede naprosto zkusene a pro ostatni frustrace a v nejakem "nesurvival" modu pak nuda.. No kdyby se lidi spis zamerili na skutecne vymysleni a pilovani nejake gameplaye tak tam pridaji nejakou lepsi texturu apod, protoze herni system je patrne "dokonaly" tak jak je aneb lidi deska uz nemaj soudnost, jak producenti tak konzumenti....howg *12* It's one of those games where it feels like you're doing work rather than enjoying a game (z recenze na Steamu)
  • a to je zabavne?.... litat tam kolem te tovarny a zjistovat co se kde rozbilo navic kdy ta tovarna/vyrobni procesy jsou strasne zranitelne atd... zkusim napsat cely delsi komentar... *12*
  • ucho
    nevim, asi rok, mozna dva.
    jde o to, ze bych na hrani nemel ted cas. proc kupovat neco, co bych ted nehral? a jen proto, ze to bude za chvili drazsi? kdyz bych tu hru chtel (mohl) hrat hned ted, tak koupim. a tam je mi jedno, kolik stoji. ale her na hrani mam dost, jedu stale svuj backlog starsich her. proste se snazim hrat efektivne. nejde ani tak o setreni penez, spis jde o to, abych zbytecne neutracel za neco, co nevyuziju. to, ze usetrim, je druhotny efekt.
  • ucho
    "podobne stare hry"... ta hra jeste jako plna nevysla. davat do slevy hru v predbeznem pristupu je opravdu hloupost, tam neni duvod na cenu sahat. stejne tak chapu argument, proc na cenu nesahat a nesnizovat tak jeji hodnotu. kazdopadne neverim, ze az se ta hra za 2 roky nebude prodavat (prodeje proste ustanou), ze ji nedaji do nejake slevy nebo bundlu. kdyz uz nebude hru nikdo kupovat, je to jediny zpusob, jak na tom neco dal vydelat a jak ji dostat mezi vic hracu.
    samozrejme dnesni trend, kdy se hra kolikrat zlevnuje 14 dnu po vydani nebo ze za pul roku jde cena o pulku dolu, neni pro prodeje dobre. lidi automaticky cekaji s nakupem na nizkou cenu (proc neco kupovat draz, kdyz to za chvili bude levnejsi).
    uvidime, jak budou ohledne ceny zasadovi za ty dva roky...
  • Nedávají, rozdíl je marže Steamu od Valve...
  • Tak kluci jsou dost srdcaři... Kdo nevěří, ať se podívá na Tea Club, kde mají rozhovor s Pavlem Dobrovským. Kluci opravdu nevypadají jako: děláme to pro prachy. Sami připouští, že už byli jen kousíček od krachu. Jsem moc rád, že jim to vyšlo a těším se na jejich další hry.
  • Polovina toho, co si napsal je pravda: Ano je to pyramidové schéma, ale určitě to není bezduchá blbost. Naopak musíš sakra přemýšlet (respektive nemusíš, ale tím se ti to mírně zkomplikuje), aby si měl správně optimalizované procesy. A i když se budeš sakra snažit, tak se ti stane, že se ti zpomalila produkce pokročilých obvodů... Tak půjdeš dál a zjistíš, že to je kvůli tomu, že se nedělají základní obvody a ty se nedělají protože došla měď. Takže musíš řešit nové ložisko a jak přivést vyteženou a rafinovanou měď do původního řetězce z úplně jiného místa...

    Typickou hrou, kterou popisuješ ty je Anno 2205, ale tohle je naštěstí kousek jinde :).
  • Jen ať si čeká, šetřílek.
  • Kdyby si radši nefabuloval o něčem, nebo o někom koho neznáš. O podobném přístupu ke zdražování mluví už roky. Všechny podobně staré hry už za sníženou cenu po internetu najdeš, zkus to samé s factoriem.

    Cokoliv co ti dokáže vydržet i 100 hodin cenu 30e prostě má, narozdíl od AAA titulů za 60e co dohraješ za 20hodin.
  • madPav3L
    Se s Vámi klidně vsadím, že to bude pořád za 30. Vývoj sleduji už pár let a co řeknou to platí.
  • Mno ... cenu 20Ecek to rekneme ma, 30 uz pro me nikoli. A tohle "zdrazovani" je spis zpusob "honem si to kupte, nebudou" ... za 1/2 roku to bude za 15 ... a za rok za 8.
  • a jak dlouho plánuješ čekat, abys ušetři těch 260 kaček? *7*
  • Řekl bych, že je to celkem pochopitlné. Hra je ve vývoji v hratelném stavu přes 2 roky, celou tu dobu byli v kontaktu s komunitou a snažili se přidávat a odlaďovat věci podle reakcí. Tím se hra, myslím že zaslouženě, stala velmi populární.
    Hra je odladěná bez bugů (tedy krom těch mimozemských), obsahu je mnoho a příznivci podobného stavění slibuje více než několik desítek hodin zábavy (ve většině případů stovek). Navíc zatím stojí "jen" 20$.
    Proč ji dávat do výprodeje?
  • ucho
    a pak ze nedavaji slevy :)
  • BTW, kdy to koupíte přímo ze stránek tvůrců, budete to mít "jen" 20$ :-)
  • ucho
    ono davat do slevy neco, co je v predbeznem pristupu, je uz hodne ujety. ono ted to kupovat nechci, protoze bych to nehral, neni cas kvuli jinym hram. zahraju tak za dva roky. uvidim, jestli dodrzi slovo s tim neposkytovanim slev.
  • ucho
    pockam na 10 €
  • Lupulin
    na tu sem čekal snad dva roky co to mám ve wishlistu, ani jednou to ve slevě nebylo hra stála pořád 20E, takže sem si to nakonec koupil :D než to zdraží, protože pak bych čekal slevu maximálně na těch 20E.
  • Tak pokud chces slevicku, kup si to ted za tech 20 € *3*
  • Taky, taky. Samozrejme nechci slevu zadarmo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit