Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • takze kde je ten skaven?
    https://www.anandtech.com/show/12678/a-timely-discovery-examining-amd-2nd-gen-ryzen-results

    jeste porad si mysli, ze vsichni krome anandtech se myli?
  • To je celkem slušná vyčůranost.
  • ve kterem stoleti *15*
  • Takhle jsem se u internetu zasmal naposled v osmasedesatym.
  • Ty diskuze se za poslednich 20 let vubec nezmenily
  • Na hry neni vykonnejsi nez Ryzeny pouze 8700K, ale kde jaky intel, protoze v single threadu ma zkratka vyssi vykon, nez jadra Ryzenu a vetsine her staci 4 a mene jader, takze ten tvuj Ryzen prevalcuje kde co a hry kde je lepsi Ryzen jsou i tak stale bez problemu hratelne na starsich procesorech. A cim novejsi generace, tim vice to plati. Uzij si svuj ryzen, zrejme te hry vice bavi, kdyz vis, ze mas v kompu prave Ryzen, ktery ma ted slusny pomer cena/vykon, ikdyz pred rokem tomu zdeleka tak nebylo. Mi je jedno, jaky mam procesor, hlavne aby vse fungovalo k me spokojenosti *3*
  • skaven
    tak, NDA skoncila, testy su vonku:
    https://videocardz.com/75975/amd-ryzen-2000-pinnacle-ridge-review-roundup
  • zaty
    I když jsem v posledních letel preferoval Intel, další mé pracovně/herní PC bude s Ryzenem. Když vidím, kolik mě stála pracovní stanice s Xeonem 6C/12T protože potřebuju ECC RAM, které i5 a i7 nepodporují, tak když koupím ten nejvýkonnější Ryzen s deskou s podporou ECC, tak mi zbyde ještě na hezkou dovolenou :)
    Takže díky AMD, že tlačí na Intel, protože takové zas... praktiky, jako nepodpora ECC v drahých desktopových CPU, abych si musel koupit Xeony je svinstvo. Paradoxně Pentia a i3 ECC podporují.
  • zaty
    No jasně, zapojit HDMI kabel do TV, zapnout bezdrátový gamepad a spustit Steam Big Screen, to je minimálně na 10MD pro IT specialistu :D
  • skaven
    neviem kde si vycital ze o sebe tvrdim ze som borec lebo mam ryzena, ale ok *1* vidim modre svetielko v tvoich ociach :)
    4GHz das aj na defaultnom Wraithe, tu si sa sekol - mam to odskusane - cca 70stupnov ma vtedy cpu.
    kolkostupnov ma i7 7800K na 5GHz ? 90-100? a samozrejme s 1kg chladicom
  • skaven
    este raz, nerozporujem ze i7 8700K je najrychlejsie cpu na hry(ukazal som ti ale, ze v multi nieje najrychlejsie). len ty netvrd ze 5GHz je pre kazde to CPU ako s prstom v nose(ani po delide).ked chces 5GHz, potrebujes kvalitnu dosku, delid, a velmi dobre chladenie. co su desiatky az stovky eur nad cenou, ktoru uvidis v nakupnom kosiku pri kupovani toho cpu.
    narozdiel od toho, 8jadrove ryzeny das na 4GHz bez vacsich problemov


    a vlastne ta diskusia i7800K vs r7 1700-1800 je bezpredmetna. coffee lake prislo vlastne o 3/4 roku po ryzenoch, ako odpoved na ne.
  • Co chces konfigurovat? Kabelaz mas stejnou jako u konzole, stejne tak bezdradovy ovladac.
  • Dobry chladic budes potrebovat u obou variant, pokud chces vyzdimat maximum.
    Jinak nevim kde jsi prisel na to, ze tvuj Ryzen porazi ve hrach vsechny intely krome 8700k. A ze v jedne ze sta her to lepe slape na osmijadru preci automaticky neznamena, ze je to na ctyrjadru nehratelne atd. Kvuli hram neni prakticky zadny zasadni duvod prechazet z 4790K a novejsich Intelu na Ryzeny. A nezmeni to ani vysledky syntetickych testu, kterymi si honis svoje ego, jaky ze to jsi borec, kdyz mas Ryzen *7*
  • Co? Pripojit PC k televizi a pripojit do USB bezdratovy ovladac? To je prace aspon na dva dny
  • Tech par procent v syntetickem testu muze resit jenom nejaky jouda. Sam pises, ze tady jde o hrace a realita je zkratka takova, ze Intely dosahuji ve hrach vetsi FPS, nez ten tvuj Ryzen, takze se neohanej syntetickym vypoctovym testem, ale ukaz mi test, kde zprumerovali desitky her a vetsi FPS generuje Ryzen proti Intelu. Protoze k cemu ti, ze v nejakem syntetickem testu je tvuj Ryzen o par procent lepsi, ale ve hrach dostava na zadek? *7*
  • calwin
    a kolko času s tým stráviš kým to celé nakonfiguruješ? ono sa to trochu ťažšie vykoná ako povie...
  • 30 fps je proste trhany a pomaly pohyb, at uz mam rad Driveclub nebo Bloodborne sebevic, tak proste musim chvili pockat, nez se mi oci zpomali natolik, abych to tak moc necitil, a i pote je to znat hlavne ve vypjatych situacich a take v input lagu, kdy proste 33ms vs 16ms navic poznas a hry se kvuli tomu ovladaji hure, i kdyz si na to zvyknes. Doufam, ze 30 fps naprosto zmizi v dalsi generaci.
  • Ježiš tady je zas najednou expertů že by se z toho člověk pos... *7*
  • skaven
    ...stale pises o vacsine, ze stacia 4 jadra(jasne, generuje mozno vyssie fps, ale len priemerne, tj ma max vysie, ale casto aj min fps nizsie)
    ale staci jedna hra kde to nestaci a mozes svoj bozi 4C intel zabalit.
    ked uz, tak nove coffe i5 6C, ale stary skylake "neodporucame-ho-taktovat" © by Intel urcite nie.
    a nejde mi uplne o to, ze s Intel mas +10-15fps navyse, ako inde pisem, ryzeny su lacnejsie, menej zeru, nepotrebujes delid. a okrem i7 8700K maju aj VYSSIE minimalne fps.
    pocitaj ekonomicky: za r7 1700 + mobo das cca 80€ menej ako za i7 8700K. ktory ked chces delidovat tak ta to vyjde dalsich 50€ cca + nejaky chladic +50€. nasrat, za taku cenu.
  • skaven
    myslis stock r7 1800 so silnou ramkou, vs i7 8700K na 5GHz?

    lebo dolezite je toto: r7 1700 @ 4GHz (v clanku je pisane, ze vsetky ryzeny su v rovnakych frekvenciach rovnako rychle)
    https://imgur.com/a/vghewxe

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit