Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A Bude třeba počkat na patch aby se na to dalo dívat *15*
  • Nepamatuji se, že by se některý z Asasínů jmenoval EIZO *1* Opravte se! *1*
    • Jack1947
      Etzio -Eizo ? nemáš to fuk oba dva byli taliáni. *7*
  • Morraw
    Série AC má skvělé hlavní téma a samotné hry obsahují spousty filmových cutscen, takže jestli budou pracovat s Ubisoftem a převedou ten základ do filmu, tak by to vůbec nemuselo být špatné. Navíc na španělská inkvizice je výborná volba, takže historická část dle mě dopadne výborně. Spíš ta současná bude film brzdit stejně jako ve hrách.
    • Když budou spolupracovat s ubisoftem tak bude ten film zabugovaný a ještě bude chytat free to play manýry.
  • Hmm, takže se tentokráte nebudeme nudit u hry, ale u filmu. Mimochodem, sama zápletka ac je absurdní. Zlý templář, hodný assassín. Sa*ra, jak může být assassín vůbec hodný?! Vždyť je to sfetovaný zabiják, který bez špetky zaváhání udělá vše, co se mu řekne!
    • A templář je zas vygumovaný židokřesťan, to si nevybereš.
    • Ristoro
      Asi jsi nehrál 3ku a Rogue, vzhledem k tomu, co jsi napsal. Zlý templář a hodný assassin už dávno neplatí.
  • oktavius66
    Radši tomu nebudu moc věřit. Filmy podle her dopadají katastrofálně. Někdy mám takový pocit, že jsou až příšerně odfláknuté a dělají je lidé, co viděli hry leda z rychlíku nebo pro hry nemají cit. Poslední film podle hry, který se mi celkem jakž takž líbil byl Prince of Persia. Viděl jsem filmovou verzi prvního Hitmana i nového Hitman: Agent 47 a dopadlo to naprosto katastroficky. Nemluvě o takové značce jako je Far Cry... Uwe Boll pos*al vše co mohl. Když už se chci do takového filmu podle hry pustit, mám si ji předtím zahrát nebo alespoň se na někoho podívat jak to hraje. Jako herního nadšence mě štve, že se filmy podle her netočí víc. Přitom by si spousta her film zasloužila. Např. Dead Space, Turok, Wolfenstein, Crysis, Metal Gear Solid, Zaklínač (film z roku 2001 byl nic moc), atd.. Čistě teoreticky by se s dnešní technologií a efekty z toho mohly vyklubat akční nářezy, ale nikomu se do toho nechce. Celkem mám strach taky z toho jako dopadne filmová verze Uncharted, protože neustálé měnění herců a režisérů jen nasvědčuje, že to nedopadne dobře. A to je velká škoda.
    • Tak se těš na Warcraft, ten zatím vypadá velmi dobře.
    • Magister_Peditum
      Podle mě nejlepší film podle hry byl asi Silent Hill. A jako štěňátko mě bavíval Mortal Kombat... *15*
      • oktavius66
        Silent Hill nebyl vůbec špatný. Pokud je řeč o MK, tak neustále čekám na nový film. Měl by se začít točit někdy v roce 2016 a scénář by měl psát Oren Uziel, který má na kontě celkem úspěšný krátký film Mortal Kombat: Rebirth, 22 Jump Street a také psát scénář k Man in Black 4.
      • nightborne
        Protože film Mortal Kombat je taky největší nářez ve vesmíru =D
        • oktavius66
          Hlavně Moratal Kombat 2: Vyhlazení že ? To byl pořádný maras *1*
          • Magister_Peditum
            Stejně jako neuznávám existenci Mad Maxe 3, tak pro mě neexistuje ani Mortal Kombat 2. *15*
  • firebug
    Fajnové video o tom, jak udělat dobrou video-herní adaptaci (anglicky): https://youtu.be/xQZ9s3Aof4w
  • Dle mě, hry podle filmů nemají moc budoucnost, ne v klasickém provedení, ne s ambicemi dobývat televize a kina. Tyhle sféry jsou sice blízký, ale umí s jistotou fungovat jen jedním směrem a to tedy hra podle filmu. Ze samotné hry jde vzít jen ten příběh z konkrétní hry, vybrat pro fanoušky charaktery a přenést věhlasný situace do filmu. Jenže celý koncept dostává na řiť už v momentě, kdy je snahou tohle všechno nacpat do živých kulis se skutečným obsazením. To nemůže prostě už z principu fungovat a mít pro tužbu plno těch lidí efekt. Jen vytvořit ze standardních několika hodin kombinované hratelnosti, vlastního postupu a vlastních herních situací a atmosféry, nanejvýše sledovatelné pasivní 2 hodiny, ve kterých je nutný vysvětlit a ukázat vše podstatný, aby hlavně hráči se zaradovali, musí být makačka, kterou určitě nikomu nezávidím. A musí být asi jedno, jestli danou hru jsem jako scénarista a režisér hrál nebo ne.

    Ono už si vymezit pro koho to vlastně je? Pro hráče, kteří budou slintat nad tím, když uvidí něco jim familiárního nebo i pro ty, kteří by to mohli ocenit jako film s podkladem, který jim ale neříká nic? Myslím, že tohle je úplně jiný, než tvořit pro svět něco podle knižní předlohy a plácat z textu, kde každý nanejvýš uplatňuje vlastní fantazii a je tu tedy prostor pro vlastní zobrazení, obsazení a kvalitu (Pán prstenů, Hra o trůny kupříkladu, Potter). Z herní předlohy se má naopak vytvořit něco, co už samo o sobě se hýbe a má to zhmotněný svět. Prostě nelehký úkol. A pak to nakonec dopadá tak, že si potenciální odvážlivci v director křeslách raději zvolí jen pozadí a jinak jedou vlastní písničku s odkazy na hru, protože nemají zase tak moc na výběr. To se ovšem už nelíbí samotným hráčům, fandům a jiným, kteří v tom vidí zazdění. Patová situace.

    Jediný, kde se dají uplatnit hry jako filmy jsou nákladnější ale spolehlivější CGI projekty přímo od tvůrcu daných her a pro fanoušky daných her. Očekávat jinak, že se natočí podle hry extra něco bombastickýho, co posadí na zadek všechny, to pochybuju, že hrozí. Bez ohledu na to, jestli má ta a ta hra sebelepší námět a výpravu.
    • firebug
      Osobně bych se bez filmových adaptací her obešel, ale příliš nesouhlasím s tím, že nelze udělat kvalitní film podle herní předlohy. Je sice fakt, že to budou mít takové filmy hodně těžké vzhledem k tomu, jaké paskvily vznikaly v minulosti, ale ne nemožné.
      Podle mě je ideální nekopírovat příběh ze hry, ale zasadit nějaký nový (paralelní/rozšiřující) příběh do již vytvořeného fikčního světa ze hry. Hráči se budou cítit jako doma, aniž by někdo deformoval "jejich osobní příběh", který si s hrou prožili (a máš pravdu v tom, že to mnohdy na plátna převést zkrátka nejde). Ne-hráči by zase neměli pocit, že jim uniká nějaká hlubší souvislost, nebo že sledují jen nějaký klipově sestříhaný příběhový výcuc mnohem většího celku.
      Mnohé herní světy jsou prostě hodně atraktivní a mohly by oslovit i ne-hráče. Třeba takový Deus Ex, Dishonored, Fallout a jiné... Myslím, že zrovna s AC filmem (a Warcraftem) to uchopili za správný konec. Teď si jenom počkat, jak to dopadne. Já jim celkem (hodně opatrně) věřím.
      • Souhlas. Myslim, že by to šlo po vzoru staších datadisků. Například Opposing Force pro Half-Life byl v tomhle ohledu dobře udělaný - jiný příběh, ale "stejné" kulisy a trochu toho původního story
    • danny_the_hound
      Lenže ak tomu dobre rozumiem, toto nie je prevedenie hry do podoby filmu. Toto bude celkom nový príbeh iba zasadených do reálií sveta z Assassin's Creed hier. Tým pádom vôbec nemusia doslova kopírovať postupy použité v hrách -- stačí, že sa nimi inšpirujú. Samozrejme, že ešte ani to zďaleka nezaručuje, že pôjde o podarený film, ale fakt, že jeho tvorbu inicioval UbiSoft a že na ňom pracuje síce neveľmi známy, ale pokiaľ možno súdiť podľa traileru na Macbetha vizuálne celkom zručený režisér, mi dáva trochu nádeje.
      • To jo, v tomhle případě nezvniká přímo kopírka, ale volný dílko na náměty hry, který když se podaří, se může stát součástí oficiálního univerza a doplňovat se se hrou. Zní do fajn jako vždy. I tak to je nelehký úkol. Budu si moc pod nějakou zelenou od Ubisoftu dovolit vlastní postavy a vlastní scénář, ale stejně budu vázaný tím, abych jejich prostřednictvím ukázal to, co znají a očekávají hráči ze hry, to, jak mají zafixovaný herní AC. A to se podařit nemusí. I tu oficiální spolupráci Ubisoftu a jeho lidí bych moc nepřeceňoval pro záruku kvality filmu. Vždy se na tom oficiálně někdo zaváže z těch herních studií. Třeba Capcom si taky podával ruce s režisérem Resident evilů a producenta u některých z těch filmů (přestože jak u her je to taková pozice nepozice o ničem) taky dělal týpek, co pracuje na hrách. A moc to teda nevytrhlo po té kvalitativní stránce.

        Ale uvidí se, možná že už ten Wacraft bude v tomhle takový přelom. Tam pravda nahrává do karet ten fantasy svět obecně.
    • na tom asi neco bude, jelikoz pro me zatim jediny kvalitni zfilmovani herniho nametu je http://www.csfd.cz/film/214014-final-fantasy-vii-advent-children/
    • hned pro začátek textu oprava: pochopitelně "filmy podle her"
  • Tohle vsechno rosekne az Warcarft. To bude takovej namrd,ze z toho bude minimalne trilogie *3*
    • nekromant33
      "Až"? Warcraft bude venku o půl roku dřív.
      • Bylo tim mysleno, ze ten trend "hrozny film podle uspesne hry" rosekne az Warcraft :)
    • Magister_Peditum
      Námrd z toho bude, ne kvůli kvalitě, ale kvůli značce. I kdyby na to šli jen fandové herního Warcraftu, tak to má úspěch zaručen.
    • Ristoro
      A já zase věřím ACčku :). Fassbender je výborný herec. Že bude nový Hitman film blbost bylo jasné už z prvního screenu - oblek od ťamanů, ani hlavu neměl úplně vyholenou, kromě názvu minimální spojitost s hrou. Pokud se režisér nějakým způsobem spojí s Ubisoftem, věřím, že z toho může být kvalitní film :).
    • To jiste no, hlavne s Orkama co resi zivotni trable a vedou konverzace jak v ordinaci v ruzove zahrade jak jsme mohli videt v kratke unikle ukazce. Kompletni zdebilizovani cely hordy.
      • Tak od tebe a treba Maxe nic jineho nez flusani zluce necekam. Ty umis jenom v 99% kritizovat,takze jsi me neprekvapil *3* Ten film bude fantasy pecka, jaka tady nebyla od Lotra. Az to udela miliardu a pul,tak to otevre cestu dalsim fantasy latkam jako Warhammer atd.
      • Ale orkové nejsou žádný primitivní zvířata, dokuď se nenapili Mannorothovy krve.
  • Magister_Peditum
    Ta anotace k filmu zní hrozně. *15*
  • Vsadím se o stvku, že to bude totální kravina.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit