Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Princ.Jablon
    To byla hra...u toho jsem taky strávil nespočet večerů...ještě WaCraft 2

    Edit: nejen večerů, tehdy jako malej parchant přímo dnů )))
    • funny jak se ty dny spojuji jen s detstvim
      • Princ.Jablon
        To spojuji s časem hlavně, jako dítě jsem ho měl víc, tedy jsem si mohl dovolit u toho prosedět již zmiňované dny...dneska by to asi neprošlo, nevim jestli bych to dřív schytal z práce a nebo od "ženy", ale o tom, co by bylo horší mám úplně jasno )))
  • JohnyTheZik
    Prekvapilo me, ze se hraje zrovna Red Alert a ne Tiberian Dawn, a pak jeste vic po precteni clanku, ze RA serie byla oblibenejsi. Verim tomu, ze RA2 je zapsana v srdcich vic hracu (prvni poradny multiplayerovy klani), ale zpetne bych si troufnul tvrdit, ze kdyz se rekne nejlepsi dil CnC, tak by vysel lip Tiberian Sun (uz jen kvuli ty uzasny atmosfere).
    Nevite, jestli na tohle tema neni nejaka statistika, nebo neco takovyho?

    Jinak super, skvely retro, diky moc :D!
    • Co je prekvapiveho? C&c a red alert to bylo v te dobe proste neco, kazdy to hral do zblbnuti. Tiberian sun uz prisel trosku s krizkem po funuse a nebyl zrovna uspesny.
      • Tilwaen
        To si troufám nesouhlasit. Dobové recenze:

        Score 90%
        Level 88%
        Bonusweb +-80%
        Doupě 80%
        (...)
    • Jo Tiberian Sun mám taky nejradši. Dodnes ho hraju a jak říkáš, ta atmosféra je tam opravdu perfektní, navíc je to asi ten nejvyváženější díl co se týče jednotek a možností dobývání základny.

      RA2 už byl přece jen trochu komedie, hrálo se to sice výborně a ještě líp to vypadalo, ale ta nadnesenost příběhu mi tam trochu zavazela. Naštěstí to ještě nebylo tak komediální jako RA3, ale to už byl ten Westwood jak ho známe dávno pryč a EA se celou tuhle sérii podařilo tak krásně pohřbít, že z toho mám oči pro pláč...
      • Tilwaen
        Úplně mi mluvíš z duše. Tiberian Sun měl bombastickou atmosféru nejen díky grafickému zpracování, ale i nezapomenutelné hudbě od Franka Klepackiho, který dělal soundtracky k většině C&C her i jejich nástupcům (Grey Goo, ...). Tiberian Sun je perfektně hratelný i v dnešní době, má však jeden nešvar, a sice pokud člověk zvolí jinou obtížnost než Easy, tak dostane poměrně rychle na zadek *1* Ale tak se dříve hry dělaly.

        Přestože mám Tiberian Sun raději, musím uznat, že se Red Alert 2 hrál lépe - jednotky byly více variabilní, grafika na tehdejší poměry dechberoucí, jen se do tradičních videí mezi misemi vloudila, jak říkáš, jakási nadnesenost a sebeparodie. Přestože to hře zřejmě ve výsledku prospělo, hutné atmosféře z Tiberian Sun se to ani omylem nepřiblížilo.

        O Red Alert 3 se nemá cenu vůbec bavit, stejně jako o nástupcích tiberiových dílů. Nevím, jestli je to tím, že jsou pro mě předchozí C&C hry srdeční záležitostí a oni jejich nástupce udělali jinak, než bych si představovala, nebo jsou to opravdu tak špatné hry, ale vůbec mi nesedly. Asi bude pravda někde uprostřed. Všechna čest EA za Generals, ty se jim moc povedly, ale pokračování zaběhnutých sérií zkonili, jak jen mohli.
        • Já jsem hrál poměrně hodně všechny 3 díly RA a když musim zpětně ohodnotit, tak mi na multiplayer trojka přišla nejlíp vybalancovaná. Úplně peckový tam byli obojživelný jednotky a vůbec to propojení souš, voda - a také, že se všechny 3 národy hráli dost odlišně (nebál bych se to srovnat dokonce i StarCraftem - ukamenujte mě *2* ).
          RA1 jsem měl rád, ale prostě teď zpětně si uvědomuju (boj s nostalgií), tak to rozdělení jednotek stálo za nic (spojenci měli spoustu a většina z nich nepoužitelná - ranger a APC fakt proti rusum nebylo potřeba a altilerie pokud se nepletu, měla menší range než tesla coil) - zase měli fakt silné loďstvo -> to předchůdce tiberian dawn na tom byl v tomhle mnohem lépe.
          RA2 byl řemeslně dobře odveden, ale opravdu nepřinášel nic extra nového, žádné inovace a taky odflákli letecký jednotky (harrier, jetpacker, kirov a pak siege chopper v datadisku je málo)
        • JohnyTheZik
          Sto lidi, sto chuti..
          Rozhodne si nemyslim, ze by Generals byla nejaka vyborna CnC strategie, TW3 vubec neni spatna hra, naopak, hodne povedenej dil.
          No a RA3 vubec neni spatna hra, nevim, co na tom nekterym lidem tolik vadi (mozna krome tech videi, kde tu zabavu nahradily spis modelky) a co-op mise byly super vec.
          • Pokud TW3 myslíš Tiberium Wars, tak to je sice slušná hra, ale špatný Tiberian.

            Nemožnost dělat zdi kolem základny mě tam úplně vytáčela, takhle si měl základnu pořád otevřenou, což byla strašná pitomost...
            NODi najednou ztratily svoji zákeřnost. Jediný co jim zůstalo byla stealth technologie, jinak se z nich stalo takový GDI light - už starý Tiberian Sun jim nadělil možnosti, který jim tady chybí, jako např artilerie (fakt mě překvapilo, že GDI nechali Juggernauta a NOD na jeho schopnost přestřelit celou mapu prakticky nemělo odpověď), nebo podzemní jednotky atd...

            Ze hry se úplně vytratila strategie, protože na ni prostě nebyl čas. Všechno se dělo strašně rychle a tak opět rychlejší klikači měli výhry v kapse ještě před samotným zápasem...
            • JohnyTheZik
              2 phantom:
              Ted uz s tebou vpodstate souhlasim, ale ta hra byla celkove rychlejsi, takze by na betonovani nebyl cas (stejne jako si predtim firewallem mohl kontrolovat nejaky vysadky/letectvo a tady ti muze pristat droppod doprostred zakladny), ta hra ma proste trochu jiny mechaniky.

              Jasny, bavime se o nejakejch onlinovejch nuancich a spousta veci je otazka nejakyho balancovani v delsim case a na to ta hra zrejme nebyla dostatecne onlinove uspesna (nebo spis asi nebyly ambice dotahnout cnc na uroven starcraftu, co se tyce "esportu").

              Zaverem bych dodal, ze mi prijde, ze i tak trochu prehanis, ale je to ve vysledku celkem jedno, rikam - me CnC3 dost bavilo. Chapu tvuj pohled, taky bychom se mohli bavit o tom, ze TS bylo oproti TDawn o hodne jiny a taky nerikas, ze to jsou spatny CnCcka. Twilight mi sice nesedl, ale i tak ocenuju Westwood, potazmo EA, ze tu znacku zkouseli nekam posouvat.
            • JohnyTheZik:
              Ty laser beam jednotky sice měli dostřel trochu větší, ale stejně si musel být sakra blízko aby k něčemu byly a pokud měl protihráč letectvo, tak byly ještě před použitím nahraný.
              Jinak hráči v onlinu jsou naopak často nepozorní, protože (a za tím si stojím) se tě hlavně snaží překlikat, takže okamžitě rozšiřují bázi a dělají hromady jednotek - bylo mi z toho zle. Tiberian Sun v tomhle nabízel mnohem větší míru realizace už jen z důvodu, že než někdo přejel mapu, tak ses mohl na útok připravit, popř upravi na základě rozložení sil strategii - tady když hraješ i na největších mapách, tak i když ten útok odhalíš, tak máš strašně málo času.
              Ty podzemní flame tanky už si fakt nevybavuju že by tam byly - ale pokud ano, tak opět další hloupost ze strany gamedesingu a obrany základy - v Tiberian Sun sis mohl postavit senzor, kterej ty jednotky našel i podzemí a navíc sis mohl základnu vybetonovat a tím se tomuhle útoku vyvarovat - v Tiberium Wars nemáš proti tomu vůbec nic. V základně se ti stejně vykope kde chce. To je prostě nedomyšlené, když uvážím že v mnohem starším dílům měla každá jednotka nějaký protiklad, který fungoval a možnost uzavření základny byla k nezaplacení, když si neměl čas ji během útoku kontrolovat.

              Tiberium Wars v online většinou znamenal, že kdo hrál za NOD, tak si vybudoval velké letectvo (v hře bohužel otázka chvilky) a strašně snadno nepřítele rozemlel - já tu taktiku párkrát vyzkoušel a nechápal sem jak snadné to je. Popravdě ani nechápu jak takové OP jednotky do té hry vůbec mohly dát, stačí si udělat 2-3 letky, kdy s jednou budeš dotírat a zbylé dvě budou dělat těžké útoky - když uvážím jak směšně rychle se to jejich letectvo bylo schopno znovu ozbrojit, tak mi to přišlo fakt smutné.

              Jak říkám TW je dobrá hra, ale špatný CnC. Na jednu stranu se mi líbí, že se chtěli někam posunout, na stranu druhou u toho měli víc přemýšlet, navíc mi tam strašně vadila ta kamera přilepená na zem - nedalo se pořádně odzoomovat, což pro mě byl strašnej nezvyk...
            • Tilwaen
              @Lukyz: Díky za tip, až dám Tiberium Wars ještě někdy šanci, určitě vyzkouším.
            • JohnyTheZik
              Nesouhlasim.

              Zmeny probehly, ale rozhodne se to u NOD neredukovalo jen na stealth, podzemni flamethrower tanky zustaly, artilerii nahradily laserbeam auticka (mensi range, ale porad vetsi nez vetsina jednotek), dostali do vinku mnohem ofenzivnejsi saboteury + emp buginy.. Celkove bylo NOD zmeneno, resp. herni styl, na jednotny fanaticky bratrstvo.
              Jinak jsem to hral online pomerne hodne a ackoliv je pravda, ze je ta hra rychlejsi a ma tak bliz treba k starcraftu, tak rozhodne neplati - vyssi apm, vyssi pravdepodobnost vyhry. Navic prave s NOD se dalo vymyslet fakt velky mnozstvi strategii.

              A co se tyce odpovedi na Juggernauty, tak zrovna detekci stealth jednotek mely skoro vsechny jejich jednotky, takze pak uz slo spis o map awareness a vcasnou detekci sniperu.
            • Lukyz
              Pro Tiberium Wars rozhodně doporučuji modifikaci Tiberium Essence, přidává jednotky z původního TS a upravuje většinu nedostatků, které jsi popsal *4*
  • species
    Teda ja musim rict ja mam tyhle dva kluky strasne rad. Jak me cely games posledni ty roky pekne se.... lezou na nervy, omlouvam se... zapominam ze mame tu cenzuru, tak na retrogamesplay se kazdy patek vylozene tesim
  • Inquisitor
    Jediná strategie co jsem v životě hrál na gamepadu a na konzoli (PSX) :)
  • Jak já ten pekelný březen miluju!!!
    • Já taky, hlavně z dvojky. Ale říkám mu spíš marš nebo pochod :-)
  • Mam erekci.
  • Paulcz
    Pamatuju na původní C&C, připadalo mi to jako zjevení v té době :) A na 486SX 33 to moc dobře nešlapalo :) Každopádně Westwood tenkrát uměl.
    • Princ.Jablon
      Já to tehdy hrál též na nějaké 486...a v pohodě
      • děláš jako kdyby všechny 486 byly stejný... "nějaký 486" *16*
        • Princ.Jablon
          v nějakých devíti letech, jsem si to myslel, a pak zpětně, jsem neměl potřebu zjišťovat, že nebyly ))) se omlouvám tedy )))
  • Tak toto je srdcovka. Stravil som pri tom nespocetne mnozstvo hodin a dalsie nespocetne mnozstvo hodin pri vytvarani roznych map, ktore sme potom hrali so susedom zosietovany cez okno :)) to boli casy ...
  • To byla super doba kdy hry byli skutečně zábavné. Ne jak teď milion sociálních sraček, všechno musí být online, jen multiplayer hry. *16*
  • nevím, jestli se o tom píše i v článku, ale pro jistotu, kdo si to chcete zapařit :)

    http://cncnet.org/download
    • ALHAZRED
      diky moc

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit