Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prosím, ať další článek o této hře píše kolega Aleš, díky. *9*
  • co to je za blbost. inspirace je space hulkem a ne vetřelcema. A pokud vím tak neořátelé jsou Tyranidi a ne chaos.
    • kovar.jakub
      "Space Hulk is an out-of-print board game by Games Workshop. The game was set in the Warhammer 40,000 universe and draws a certain degree of inspiration from the Alien movies." - přímo z Wiki W40k

      Inspirace se dá vysledovat až k Vetřelci a přirovnání jsem použil tak, jak je, hlavně proto, že Vetřelce zná přece jen více lidí než Space Hulk (potažmo Warhammer 40k).

      Tyranidé jsou jedni z nepřátel, o Chaosu mluvili sami vývojáři, takže se něčeho asi dočkáme. Přiznávám ale bez mučení, že se v W40k příliš (skoro vůbec) nevyznám.
      • Veskoslav
        Nechci být hnidopich, ale na wiki opravdu může napsat kdokoliv cokoliv. To není moc směrodatný zdroj informací a je jedno o jakou wiki se jedná. Wiki je informační, může sloužit k tomu, aby se člověk tak trochu informoval, ale není to zdroj, který by se dal uvádět jako směrodatný. Bohužel je důležitá tato věta: "This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited or Fantasy Flight Games."

        Navíc by si mohl brát inspiraci pouze z 2. dílu série. První Alien byl totiž klasický horor, kde Vetřelci nepobíhali jak splašení po zdech, neměli kolektivní myšlení (což Genestealeři mají jenom částečně, nejsou závislí na Úlu a jeho rozkazech, většinou navíc létají sami na vracích z Warpu, takže možná tam to spojení s Chaosem, protože ty lodě a vraky Duchů Warpu jsou prolezlé Chaosem skrz na skrz. Ale rasa Tyranidů jinak s Chaosem nemá nic společného). 3. díl a 4. díl Aliena jsou uvedeny až po této hře (1989). Navíc Genostealeři narozdíl od Aliena jsou poněkud chytřejší, jak jsem psal už dole.
        • Ta inspirace alienem je tak do oci bijici ze musis mit bryle z velkyho kusu olova abys to nevidel.
          • Veskoslav
            Takže si to porovnáme:
            1. Co mají společného: Mimozemšťany, malou vojenskou jednotku, uzavřené prostory, plamenomety, budoucnost
            2. Co nemají společného: inteligence mimozemšťanů, kdy umí vytvářet zbraně a mnohdy i ovládat lodě(vraky) při průletu Warpem. Vojáci tam nejsou na záchranné misi, ale ve jménu Císaře to přišli vyhladit. Vojáci jsou geneticky upravení nadlidé. Mimozemšťané mají jak kolektivní, tak individuální myšlení. Bojuje se od lodí až po planety. Civilisté jsou vždycky mrtví, pokud se nacházejí na bojišti.

            Pokud bych to bral takto, tak vlastně všechno je inspirované vším. Od Starcraftu až po Warhammer či i ten Alien bude mít v něčem předobraz. Já to tam prostě nevidím. Vetřelci film (1986) mi nepřijde jako inspirace pro tuhle deskovku, protože pak by jsi mohl říkat, že prakticky všechny hry/filmy, kde bojuješ proti mimozemšťanům v obrovské přesile v uzavřených prostorách jsou inspirované Alienem a to si nemyslím.
            • XorxoxTalarius
              Ber ten "lync" spis obrazne. Co se tyce alienu, tak tam podobnost je uz jenom tim ze potrebuji hostitele, coz Tyranide taky, ovsem jako hostitel jim slouzi vse zive, tedy by se dalo rici ze to dalece rozvedli, ovsem porad to beru jako inspiraci.
              Stejne tak jako ze pro fantasy Warhammer slouzil jako predloha Tolkien
            • Veskoslav
              Gigerovu tvorbu beru, to rozhodně. Některé jeho díla jsou ještě lepší "Tyranidi" než má svět W40k. Ale inspiraci Alienem neberu. Tam to prostě nevidím. A nechtěl jsem aby to vyznělo jako nějaký lynch autora, to absolutně ne!
            • Civilisté jsou vždycky mrtví, pokud se nacházejí na bojišti.... tohle mě pobavilo... ovšem taková je realita warhammeru 40k
              *3*
            • XorxoxTalarius
              No to ze jsou Tyranidi inspirovani Alienem a Gigerovou tvorbou je nepoipratelny fakt.
              Ja jsem treba taky Fanboy, ale hadat se kvuli necemu takovemu coz se neda povazovat ani za nepresnost mi opravdu pripada jako by jsi nemel co na praci.
              Co takhle misto lynce autora psat neco ke hre?
              • C-BEAM

                Reakce na příspěvek:

                on se bude bít za svou jedinou správnou pravdu i kdyby sem přišli autoři konceptů a řekli mu to rovnou do ksichtu. Prostě Veskoslav ...
        • The_Troll
          Tak zasa nikto nevie všetko, autor priznáva, že W40k zrovna nie je jeho odbor - preto je logické zháňať info na wiki. Nehovoriac o tom, že článok, resp. hra je určená aj pre ľudí, ktorí o W40k nemajú ani šajn a prirovnanie k Aliens im celkom trefne pomôže vytvoriť si obraz o náplni hry.
  • pocta Vetřelcům ?
    Prosím vysvětlit.
    • kovar.jakub
      "Přesně takhle by měla v ideálním případě vypadat atmosféra taktické FPS Space Hulk: Deathwing, jejíž stylizace i atmosféra hledají inspiraci ve druhém Vetřelci."

      Prosím číst!
  • Veskoslav
    Prosím autora, aby si něco zjistil o W40k....Evidentně to není jeho šálek kávy. Stačí si aspoň něco přečíst. Článek sice splnil účel o informacích ohledně nové hry, ale ten zbytek jsem se fakt docela smál. Jenom pár takových drobností. Genostealeři (Genolupiči po česku) jsou druh Tyranidů a ti mají s Chaosem tolik společného, co Junior salám s masem. Nic. Tato kasta Tyranidů je takový hybrid a nejsou to čisto krevní Tyranidy. Mnohdy jsou jejich armády tvořena kompletně přeměněnými lidskými hostiteli, příbuznými Tyranidy atd. Genostealeři jsou jedni z nejobávanějších nepřátel. Ať už tím, že jejich chytinové zbraně dokáží prorazit i terminátorské zbroje nebo pro jejich inteligenci, díky nimž vytvářejí i tzv. kulty, které jsou mnohdy nebezpečnější než samotný Úl a jeho armády. dokáží totiž infikovat lidské oběti, ovládat je a tak zamořit celé planety jenom tím, že prostě vydají určité rozkazy skrze své oběti. Navíc naprosto nemusí hledat inspiraci ve Vetřelci, v tolika knížkách se s nimi utká ať už Garda nebo UltraMarines. Většinou na vracích vyvržených z Warpu nebo při obsazování padlých planet. Inspiraci Vetřelcem vážně nevidím. Takže prosím autora, ať do toho neplete Vetřelce, Dooma atd. a raději ať tyto články píše Aleš. Nemám nic proti autorovi, ale je to asi to samé, jako bych psal o jaderné fúzi do odborného časopisu. Něco bych napsal, ale asi by mě za to sežrali.
    • Mno, dobrý, klídek, vždyť ono stačilo autorovi poslat odkaz na Lexicanum a bylo by to. :D Všichni nejsme Ordo Xenos, abychom si museli pamatovat každýho emzáka žijícího v 41. tisíciletí. :-) . Jo a je docela poznat, že jsou Tyranidi inspirovaní Alienem, ale to přece vůbec nevadí, ne? Fantaska zase v mnoha aspektech připomíná Tolkiena, ale vůbec na tom není nic špatnýho. Je to prostě ten žánr.
    • Luckiller
      Doporučil bych mu http://1d4chan.org/wiki/Warhammer_40k *5*
    • Bacha na to, taky ti to můžou smazat... nemaj to rádi.
    • Sorry, tohle mi přijde jako naporsto zbytečný trolling. Článek měl informovat o hře, to udělal dostatečně. Tiscali je herní server, ne server o wargames. Natož o WH40K. Takže recenzent fakt nemusí znát detaily z univerza. Tohle není 4Chan nebo Spikey Bits...
      • To už není o trollingu, ale o profesionalitě.
      • MrSanta
        Jakej zas trolling, vždyť se vyjadřuje k článku a upozorňuje na nedostatky. A něco málo opravuje. Až na ty GENOstealery se tomu moc nedá co vytknout.
        Novinář by měl seznámení se s tím o čem píše brát jako samozřejmost. Hráčům se taky nelíbí, když 'seriózní' média píšou hlouposti o videohrách.
      • Veskoslav
        Nesouhlasím. Když informuješ o něčem, měl by jsi mít aspoň základní informace. Což toto základní informace je. Stačí na to i 2 minuty na Google...
  • XorxoxTalarius
    Na autorovy je sice videt ze je pro nej Warhammer spanelska vesnice, ale preview splnila ucel a je zatim videt (tedy aspon podle zbezneho popisu), ze to bude dobre, tak ted jeste pockat na recenzi a doufat
  • mimochodom je von aj leaknute Gameplay video
    https://youtu.be/sQhSiAKdBxM

    mi pride, ze sa to najviac priblizuje Space Hulk: Revenge of the Blood Angels, co by bolo len dobre..kedze ta hra uz vo svojej dobe bola nadcasova :)
    • (je to "Vengeance" of the Blood Angels, btw)
    • no, neviem...priliz jasne sceny..chcelo by to nieco ako Doom 3 alebo AvsP prvy diel
  • Hispánský rap použitý jako pozadí traileru k W40K hře? No myslím, že už jsem viděl všechno a teď můžu spokojeně umřít.
    • Tys umrel ve druhý svetovy na tom mostě... *13*
      • Vůbec nevíš. Naonec přežil, ale vlezlo mu to na mozek. Skončil tím, že běhá po celé Americe, seká trávníky a vede nějakej obchod s korýšama.

        A skoro se taky dostal na Měsíc...
  • pre vsetkych internetovycj mudrlantov ktori sa tu pohorsuju nad prirovnanim genestealerov k alienom
    dam vam 2 cisla: 1.kresba aliena - 1978
    warhammer 40K - 1987
    (google,4 sekundy)
  • Sadly, genestealers jsou fakt ukradení Vetřelci. Jako řemen :D
  • del0
    Nechápu, proč se tu lidi tak čertí. GW se u Tyranidů očividně inspiroval Gigerem, to může popírat snad jen fanboy.
    • Promiň, ale to je jako říkat např. v recenzi na Baldurs gate z Forgotten realms, že "je to pocta Tolkienovi a jeho Středozemi". Ano, je si to podobné asi jako hrušky a jablka. Oboje úplně něco jiného.
    • C-BEAM
      to je samozřejmě pravda ale že by ty jejich karikatury byly poctou pro Gigerova Vetřelce, to skutečně ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit