Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • autora nechápu, proč tam cpe takové zbytečnosti a nesmysly, které hru spíše urážejí (a když už negativa, tak snad nějakou konstruktivní kritikou, ne?). co to je to po kristianovsku? po kristianovsku se snad odchází, jestli se nemýlím... a ani jako sarkasmus či ironie to nedává smysl... že si novou operaci můžu zahrát až po zakoupení datadisku a doexpení 55lvlu? proč ouch? tak funguje systém datadisku ve všech hrách - nový content s novým rozšířením... "ale nevadí, co tam máme dále". jaký význam má ten závěr o hraní si na jedi a sithy v lese s klacky? to snad můžu nacpat k informacím o každé hře: kupte si mass effect, anebo si vemte klacek, co vypadá jak pistol, a hrajte si na záchranu země někde mezi paneláky.. úplně zbytečné provokace, poláčku...
    • Spis jde o to, ze to stemi klacky v lese bude vetsi zabava. Pokud sem dobre pochopil, tak celej "datac" je o tom, ze pribyl jeden novej set ... a par lv => prakticky nic. A za to nic bys mel zaplatit.
      • tak to si potom autor našel málo informací. sice mám rád swtor, ale nechci se tu stavět do pozice výrazného obhájce. těch změn je tam samozřejmě více (minimálně přibyl i systém achievmentů, a navíc přibyl nový příběh, což je nějak opomíjeno. oproti třeba wowku, kde tam jde opravdu jen o dosažení nového lvl capu, sdále nějaký seeker droid a macrobinoculars, ale to popravdě nevím, co skvělého to přináší - ale je to tam). je pravda, že swtor díky datadisků není nová hra. každopádně to nikdy podle mě nebylo chápáno jako datadisk ve smyslu datadisk ve wowku, čemuž odpovídá i cena - 20 dolarů fakt není tolik, navíc v předprodeji byl jen za 10.
        • Vazne mas pocit, ze hodnota toho = 2 mesice placenyho hrani? Za 20 dolacu koupis prakticky libovolnou plnotucnou gamesku ... ktera je starsi 1/2 roku. Vazne si myslis, ze tohle ma hodnotu kompletni hry? A navic to neni jen tech 20 dolacu. Abys to moh hrat, musis si hru platit. A to je neco, co mi prijde naprosto neuveritelny ... mam platiciho zakaznika a je prece v mym zajmu si ho udrzet => musim mu poskytovat nejaky duvod aby platil dal ...

          Nebo by ti snad prislo normalni, ze si koupis litacku a pak ti prijde domu faktura, protoze nakoupili polstarky na sedacky a protoze polstarky budou vybaveny vsechny busy, musis si priplatit dalsi litr abys moh jezdit, jinak muzes chodit pesky?
      • pokud vím, není to "datáč" ale dlc.
        • Tak je uplne jedno jak to nazves, vzhledem k tomu ze by to melo vest k tomu aby hraci meli duvod minimalne nekolik dalsich mesicu platit za hrani ... se obavam, ze tenhle ucel to nesplni ani nahodou. Pocitam ze jakmile free hraci odehrajou pribeh (= mozna jeste tak 1/2 roku), tak proste pujde cela hra do kopru velmi rychle .. a do max 2 let ji odstavej.

          Dovolim si taky odhadnout, ze v dohledne budoucnosti samo nezverejnej naklady ani pripadny ztraty, protoze by to dost pravdepodobne vedlo k velmi razantnimu poklesu akcii. Ale pokud se da vychazet z toho co se objevuje jako odhady => 200M$+ ... tak to zatim vypada na zdaleka nejvetsi historickej herni pr.ser.

          Podivej se na to takhle, jakej duvod mam jako free hrac, si to koupit? Presne zadnej, nic z nove pridany vybavy stejne nemuzu pouzivat. Jakej mas duvod si to koupit jako platici hrac? Naprosto mizivej, zadnou novou zabavu to neprinese. Navic, i kdyz si to koupis, budes mit problem - dokud nekoupi dost hracu (a kdo vi jestli koupi ...) nebudes mit s kym to hrat.

          A to sme zpet u tupeho f2p modelu ... proc maj f2p? Mno proto, ze za penize to je ochotno hrat jen par lidi ... a aby byli ochotni to hrat za penize ... je treba aby meli s KYM hrat => potrebuju do hry dostat hrace stuj co stuj => dam hru jako f2p. Kdyz nebudou mit platici hraci s kym hrat, proc by to meli platit? Proto je naprostej nesmysl omezovat free hrace co do pristupnyho obsahu. Proto zdaleka nejlip funguje prodej cetek - vizualni veci, ktere nemaji zadny vliv na hru jako takovou.
  • Ja bych si to obcas docela rad zahral,ale na placeni to neni a free model je jeden z tech horsich. Ne-li nejhorsi
    • Free model je hnus, to nepochybne, ale odehrat se to da (pribeh) a hrat to dal ... a co bys tam asi tak chtel dal delat ... porad dokola probihat tytez areny? Jestli to nekdo povazuje za zabavu ... Jednoduse ta hra je vpodstate singl s moznosti obcas kooperovat - to pokud se ti povede sehnat nekoho s kym.
      • Veskery end-game obsah u vsech MMORPG her je opakovani nekolika ukolu/dungeonu/raidu/.... A jak je vidno,mnoho lidi to bavi (ja k nim nepatrim) Nikdo zatim nic lepsiho nevymyslel.
        A porad nechapu to vase ''hrat se to da'' v ruznych obmenach. Ja nechci aby se to'' nejak dalo hrat''. Ja chci plnohodnotnou hru(idealni free model je The Secret World-koupis hru a vse mas zdarma bez omezeni,DLC dokupujes) s plnohodnotnou zabavou. Jsem ochoten pretrpet omezeni ras,banky atd,ale jakmile je omezene samotne hrani (3 vesmirne mise za tyden,s flashpointy za tyden....) pak je podle me neco spatne.
        • Odehrat se da pribeh, ten odehrajes single s tim ze sem tam mozna das dokupy nejako kooperaci s nekym. Ovsem i na odehrani toho pribehu si budes muset v aukci kooupit nejaky tokeny na rozsireni slotu na abilyty, coz neznamena, ze bez toho by to neslo, ale je to neuveritelnej vorpuz - zcela odrazujici od hrani vubec, natoz motivujici k zaplaceni.

          To vubec neznamena, ze bych tenhle pristup nejak obhajoval, prijde mi to padly na hlavu - specielne v situaci, kdy proste potrebujou aby to nekdo hral, jinak je akcionari povesej na kandelabr (to udelaj stejne ... ;D ).

          Ad endgame - to je prave to co pisu vejs, zcela nesmyslnej herni system. Velmi trivialni priklad. Udelam coajvim 10 mest 2 rasy a ty budou valcit o tech 10 mest - furt. Budou je prubezne ziskavat a ztracet ... budou muset opravovat => je treba ziskavat materialy => mame tu ukol pro zacinajici hrace, kterej se zcela primo projevi na celym svete = prispel svy rase. Zadny levelovani ... nac? Vem luk a strilej ... trefis kulovy? Nj, az vystrilis par desitek tisic sipu, bude z tebe sniper ... Ale pokud trefis, zabijes enemaka uplne stejne jako nekdo, kdo hraje rok. Idealni clovek co se postavi na hradby s 50ti dalsima a bude utocici enemaky zasypavat destem sipu.
          Chces uber suber zbran? Nikde ti nevypadne ... nekdo ti ji musi vyrobit ... sezen si matros ...a najdi si nekoho ... kdo ti ten matros trebas znici, protoze to vyrobit neumi. Neco vyrobis? OK, ale nic moc .. mozna to priste bude lepsi. Zadny klik klik a mam mec ... pokazdy stejnej ... a naprosto bezcenej. A musim takovych vyrobit 150 abych "natrenoval" vyrobu mecu ... to je zabava? To je vopruz. Pokud maj fungovat remesla, musi kazdy vyrobeny kus mit svoji hodnotu a kazdy musi byt optimalne unikatni. Vadi ti ze se mec opotrebuje? Dej si na je runy pro vydrz ...

          Jednoduse receno, v dobre koncipovany hre nic jeko endgame neexistuje, ucel proste je "zvitezit", coz se samo nikdy nepovede (pokud je hra dobre udelana), ale muzes mit potom ve svym hernim CV "O svuj prvni prst jstem prisel roku 1212 pri bitve o vesnicku na ruzovem vrsku ve ktere jsme slavne prohrali".

          Pokud se vratim trebas do sveta wow, dovedu si klido predstavit, ze hordaci se vylodej u stormwindu, dobyjou ho a obsadej (zadnej trapnej respawn ...) coz povede k zabarikadovani metra ... a po nejake dobe protiutoku vedenemu trpasliky z ironforge. Tohle vsechno lze navic provadet rizene - tohle odjazkziva delal gamemaster. Dneska je degradovanej na nekoho, kdo resi ze nejaky lame nefunguje jeji net ... tohle muze bejt zabava, ne farmeni bose ... Samo, hra musi bejt s tim ze bude takhle fungovat navrzena od zacatku.
    • MrSanta
      Nemohu posoudit, když jsem to hrál, tak ještě free model ani nebyl. Ale co lidé říkají, tak ta příběhová část se prý dá hrát docela v pohodě. Jde o to, co v té hře hledáš. Jestli pouze pokračování KotORů, tak to, myslím, za zkoušku stojí.
      • Mozna se to da hrat ''docela v pohode'' i free,pokud jsi novacek. Ale pro cloveka ktery si to drive platil(muj pripad),je to skok o nekolik trid dolu.
        • MrSanta
          Jo ty jsi to už hrál. To zcela mění situaci *1*
          • Tož, nějak jak to přecházelo na F2P tak jsem se díval, ale když jsem viděl co je všechno omezený tak jsem dal radši ruce pryč. Jinak škoda, docela bych to rád zkusil :(
  • Poláčku, to je zpráva jak noha. Fakticky 3/4 textu nesmysl. Je vidět, že swtor neznáš a nemáš nejmenší tušení tzv. "o co gou". 2.0 je veliký update, tebou velice nepřesně vyjmenované věci tvoří zhruba 1/10 novinek a změn. Ale to bys swtor aspoň musel někdy hrát a třeba se podívat do patch notes, co je nového. Ale to je moc práce, že ano *7*
  • Tu hru jsem párkrát zkusil a nechytila mě. Navíc je asi divně naprogramovaná. Na minimum se mi cuká a grafika i cpu jedou naplno. Všechny jiné hry mi jedou dobře.
    • MrSanta
      Prubni dát lepší nastavení. Mě to paradoxně, ještě v době bety, běhalo lépe na střední nastavení, než na minimum. V plné jsem pak problémy neměl, přitom mému počítači byly tehdá 4 roky. AMD 64 X2 6000+, 4 GB ramka, XPéčka. Akorát grafiku tam mám "novější" nVidia 550ti.
      • SnakePlisken
        No nevím, ale kostičkovaný stíny je dost velkej fail na hru z dnešní doby.
    • Ne, to musi urcite byt chyba v tvojem pocitaci. A opovaz se muj SWTOR jeste nejak kritizovat!!! *15*
  • Vrook
    SWTOR je pro mě hra, kde jsou ještě docela zřetelně rozeznatelný kvality Bioware (atmosféra, storytelling, hratelnost), ale bohužel už je to všechno dok*rvený politikou EA. A upřímně si myslim, že kdyby za Bioware nestálo EA (když pominu, že by samotný BW na vývoj asi prachy nemělo) se svejma požadavkama, tlakem na vývojáře a netrpělivym (!) cravingem po penězích (prachy chtěj vydělat všichni, ale ta netrpělivost je pro EA imho příznačná a stojí za spoustou průserů i křivd na hráčích), tak by to všechno mohlo vypadat jinak a mohli bejt spokojený jak hráči, tak kasička vývojářů.
    • V pripade her mas jen dve moznosti - bud jisty prachy a zazemi vydavatele, kterej ti pak samo rozkazuje co a jak budes delat - neb to delas za jejich prachy. Nebo naprostou svobodu bez vydavatele, kde to ale klido muze znamenat, ze budes par let makat zcela zdarma a nedostanes za to nikdy ani korunu.

      Pokud ses schopen sehat reknem tym 150 lidi a mas v zasobe par desitek mega na technologie, kteri jsou ochotni jit do druhy varianty (a maj tudiz nekoho, kdo je tech aspon 5 let bude zivit), tak se mozna da vyrobit zcela genialni gameska ktery nebude chybet nic - ani hratelnost ani vzhled.

      Indie vyvojari proste prevazne grafiku neresej, protoze to je nakladny. Presto si dovolim tvrdit, ze znacna cast z nich dela daleko lepsi hry, nez co vydava EA a spol.
    • SnakePlisken
      Zase vše neházej na EA. Ono už to, že BioWare zapracovalo prvky z offline RPG do online světa, je voprus. A hlavní bič si sami na sebe ušili dabingem, který je stál taky dost peněz. Chápu, že EA je nenáviděná firma a 2x "vyhrála" v USA jako nejhorší firma roku, ale BioWare nejsou nedotknutelní.
      • Vrook
        Mně je fuk, jaký anticeny EA vyhrává, to fakt neberu v potaz, protože ve výsledky těchhle anket a průzkumů nevěřim z principu.
        Ta práce BioWare na SWTOR je z mejch vlastních zkušeností veskrze hodně dobrá. Hrát mě během expení a objevování novejch instancí nadmíru bavilo a ať už myslíš prvkama z offline RPG cokoliv, pro mě to v SWTOR fungovalo parádně. A problém pro mě nebyl ani tak v tom, že mě to po doexpení a prolezení všech instancí bavit přestalo, to je logický, ale to, že místo toho, aby to EA trpělivě překouslo a nechalo BW přijít třeba s lepším rankingem, s fungující motivací opakovat raidy a dungy, dokud nepřijde další content (zkrátka aby to udržení hráčovi pozornosti mělo nějakej systém), což by imho hráči ocenili, tak se zalekli odchodu hráčů a hystericky nasadili tenhle nesmyslnej systém F2P.
        Já chápu, že nikdo nikoho nenutí F2P využívat a lze stále platit subscribe. Ale tenhle přístup to pro mě prostě z principu zabíjí.
        EDIT: A jestli jsi SWTOR hrál a dokážeš si to představit bez dabingu, tak ti nerozumim. *4*
        • Ale rekni uprimne. Tebe opravdu bavilo probihat planety, kde jedna je naprosto stejna jako druha? Tedy pocatecni mesto a pak predem dany koridor? A kdyz nahodou jdes jinam, treba na Tatooinu, tak zhebnes? A tak porad dokola? Nemluve o uchylnem cestovani, kde se vleces na pomalem vznasedle praznou krajinou maximalne lemovanou respawnujicimi se tupymi moby a modlis se, at uz je nekde pobliz stanoviste skutru? Kde trva tri az pet minut, nez se vubec s pitome vesmirne stanice dostanes pred pristaviste na planete, protoze mezitim mas tri loading obrazovky a neskutecne ohromne prazdne prostory, ktere musis pesky probehnout?
          Tebe bavily namluvene postavy, ktere mluvi tak pomalu a sdeluji takove zbytecnosti, ze ten text staci rychle precist a ty kecy odklikat? Nemluve o Oua humba mama lumba a jinych, ktere jsou sice pekne, ale slyset je porad dokola je opravdu opruz?
          A povazujes za naprosto normalni, ze vydaji hru, kde mas low, medium a high nastaveni a kdyz se hraci ozvou, proc je medium a high stejne a proc jsou high textury jen v dialozich, tak borci z Bioware proste to medium prejmenuji na high a puvodni high daji pryc? O tom, ze vzali ranou verzi enginu, od ktere se i tvurci distancovali, vedi asi vsichni.
          To uz nezminuji fakt, ze to NENI MMO. Opravdu ne. Je to singleplayer s moznosti MP kooperace. A za to by mesicne platil opravdu jen blazen. Hru jsem hral od early launce v prosinci 2011 do pulky brezna 2012. A uz v lednu mi bylo jasne, ze nejdrive do roka to bude f2p. A mel jsem pravdu. Uprimne je mi jedno, zda za tento totalni fail muze Bioware, EA nebo obe. Ja jen vim, ze totalne promrhali ohromny potencial.
          • Vrook
            Vysvětli mi prosím jednu věc. Jak je možný, že jsi u "probíhání stejnejch planet, stereotypních prázdných lokací, u úchylnýho cestování, bojování s tupými moby, u toho modlení se, ať už skončí loading, u dialogu se zbytečnostma, u nefungujícího enginu a s faktem, že vlastně ani nehraješ MMO" vydržel od early launche až do půlky března? To mi nedává ani trochu smysl. Kdybych měl stejný problémy, tak si jich všimnu nejpozději po měsíci hraní a v momentě, kdy mi to dojde, tak to odinstaluju a čau párky..
            Souhlasim s tebou, že optimalizace stála za kulový, ale já byl jeden z těch mála šťastlivců, kterejm to šlo bez problémů. A jak jsem psal do jinejch komentů, muj jedinej problém se SWTOR byl ten, že se na to prostě vys*ali a netrpělivě skočili po f2p. Každopádně já bych to stejně asi nehrál dál, z MMOček jsem prostě vyrostl.
            Ale vzato kolem a kolem, tak SWTOR mi poskytlo MMO zážitek a tvrdit, že je to singleplayer s kooperací, to je naprostá kravina. Zažil jsem tam dungy, raidy, openworld pvp, trading v capitalcity, auction house a tak dál, takže nemám JEDINEJ důvod tvrdit, že to MMOčko nebylo.
            Dialogy jsem odklikával, když jsem někam pospíchal, ale vzhledem k tomu, že většinou hraju v klidu a relaxuju u toho, tak jsem prostě poslouchal. Byly pěkně napsaný.
            A abych to uved na správnou míru, tak já tady nehodlám nikoho přesvědčovat, že to byla nebo je dobrá hra. Prostě jenom reaguju na vaše komentáře, ve kterejch se snažíte o opaku dogmaticky přesvědčovat vy, což se vám prostě nepovede, ať už budete hledat nebo si vymejšlet jakýkoliv negativa.
            A s vítěznym pocitem, že já jsem si hru za svoje peníze užil, zatímco vy jste je vyhodili za "měsíce nudy a trápení se v prázdnejch a hnusnejch lokacích", opouštim tuhle diskuzi, takže zatial. *3*
            • Treba proto, ze jsem to nehral 10 hodin denne? A kdyz jsem to dohral za vojaka, najivne jsem se domnival, ze za imperialniho agenta to bude jine. Ano byl jiny pribeh, ale to ostatni bylo jak pres kopirak. Takze za nej jsem to nedohral.
              A jaky presne byl tvuj MMO zazitek? Vazne mne to zajima. Muj zazitek byl, ze jsem v pohode hral SP hru a kdyz byl nejaky quest pro vice hracu, tak se bud sehnali a nebo ke konci nesehnali, protoze to vsichni zabalili. Takze ciste SP s MP coopem.
              Mimochodem ty jsi byl jeden z tech, co hru fanaticky obhajoval uz v dobe, kdyz vsem ostatnim doslo, jaky je to pru*er. Ten, kdo se nam tady vysmival, kdyz jsme tvrdili, ze do roka je to f2p. Takze promin, jediny, kdo se tu snazi nekoho presvedcit jsi ty. Ostatni jen predkladaji fakta.
        • SnakePlisken
          Hrál jsem SWTOR, koupil jsme si to nějakou dobu po spuštění, takže jsme se vyhnul počátečním náporu. Mě osobně Star Wars velice baví, ale od MMORPG čekám něco jiného. Hra prostě nemá mechanismy, které by v tomto roce měla mít. Hra vyšla na úrovni roku 2005. Jenže to, co před těmi lety u WoWka prošlo, tak dnes již ne, uživatelé jsou náročnější.

          Co se týče dabingu, ano, je to hezké, ale zkus si dabovat a zároveň přidávat stále nové a nové věci, aby se hráči nenudili. Nejen, že je to nákladné, ale hlavně časově náročné. Když jsem expil, tak mě příběh mnohdy nudil a sehnat po počátečním boomu parťáky low lvl lokacích byl problém.

          Prostě mě osobně hra nesedla, i když jsem ji dával několikrát znova šanci a hrál i s kamarády. Nedodělky byly znát.
          • Vrook
            Tak tohle je prostě o osobních preferencích a pokud ti to nesedlo, tak ti to vyvracet nehodlám a chápu to.
            Mě osobně to bavilo a užíval jsem si jak prvky MMO tak příběh, jakožto pokračování KOTORů. A vlastně mě na tom asi hodně bavil ten lore. Co se týče Old Republic univerza, tak pro mě osobně se jeho lore dá obsáhlostí přirovnat k WoWku, což BW podle mýho docela využili. To byl taky jeden z hlavních důvodů proč mě to bavilo, abych nezapomněl. *3*
        • Jenze oni f2p nasadili prave a jen proto, ze to za prachy nikdo hrat nechtel. Dabing a dalsi prvky jsou pak vzdy o cene - mam na to/nemam na to. Nebo ty si koupis trebas nakladak, aniz bys vedel si snim budes delat? Za par desitek mega si ho zaparkujes pred barak?
          • Vrook
            Ty máš očividně nějakej velkej problém s touhle hrou *15* . Né.. lidi to nepřestávali hrát kvůli kvalitě hratelnosti, holy trinity a podobnejm prvkům. Když to řikáš, tak očividně nevíš o čem mluvíš. Já celou situaci bedlivě sledoval už od bety a minimálně v cz/sk komunitě jsem měl hodně velkej přehled. A naprostá většina lidí to přestala hrát proto, že je přestalo bavit chodit dokola stejný instance (nízká míra motivace)... a když něco někoho přestane bavit, tak co z toho vyplývá?... No že ho to do tý doby bavilo. A troufám si říct, že to opravdu většinu lidí bavilo, než je to bavit přestalo z toho důvodu, kterej jsem zmínil. Nikoliv kvůli tomu, že by byl combat systém stejnej (podobnej) jako ve WoWku a podobný věci, který tady všude píšeš.
            EDIT: A abych to úplně nevypustil, tak tu tvou poznámku s tim dabingem vážně nechápu a netušim, co jsi tim chtěl říct.
            • Vrook
              Děkuju *15* ... Já už tu většinou debatuji čistě pro zábavu a beru to jako takový argumentační procvičování. Iluze, že tu možná někoho donutim přemýšlet (přemýšlet s následky), mě opustila už dávno..... I když možná nějakej záchvěv tam občas je.
            • Viktor_H
              Výborně Vrooku, je vidět, že máš pod čepicí a vcelku brilantně se ti tu podařilo odkrýt naprostou jalovost a nesmyslnost "argumentů" některých diskutujících.

              Ale věř mi, nemá to smysl. A stejně, až se vody uklidní a přijde nějaký další článek, tak to začne zase nanovo...
            • Vrook
              x: Ok. Mám na tebe btw dotaz.. ty jsi SWTOR hrál?
              Já to třeba beru tak, že jsem se po dobu, co jsem SWTOR hrál, bavil královsky. Zhruba 2 měsíce. Pokud bych měl jako kvalitní MMO brát jen to, který mě udrží u hry na nějakou mnohem delší dobu, tak bych musel říct, že jsou to VŠECHNO DO JEDNOHO zavšivený sra*ky a jediný WoWko je dobrý, protože jsem ho vydržel hrát dost dlouho. A vlastně ani WoWko neni dost dobrý, protože ho už nehraju, takže mě očividně taky přestalo bavit.
              Já to takhle ale neberu. Soudim opravdu podle kvality zábavy, kterou mi hra nabídne, né podle kvantity. A SWTOR musim hodnotit docela obstojně.
              Možná bych k tomu přistupoval jinak před cca 5ti lety. Ale teď, i kdybych hrál MMOčka, jakože jsem z toho vyrostl, tak pro mě hlavní faktor nebude to, že u toho musim strávit 8465132158hodin.
            • Ty mas zcela zjevne problem s chapanim textu ... hrac bud plati nebo neplati. A je jedno proc. Kazdopadne f2p model nebyl zaveden proto, ze by to hrace bavilo ani proto, ze by to hrace nebavilo, ale proto, ze nebyli ochotni za to platit (jestli plati a nehrajou, tim lip).

              A swtor je co se MMO tejce extremne spatna hra. MMO, kterou hraci prestanou hrat po 2 mesicich se snad ani MMO neda nazvat. To znaci jedine - zcela zasadni problem v mnoztvi a koncepci obsahu ve hre.

              Opet, kdyz vemu wowko, samo na max postavu ses chopenj dostat celkem rychle ... ale porad ti zbejvaj stovky, mozna tisice ukolu, ktery muzes (a nemusis) plnit. Neni to ani zdaleka jen o farmeni bosu a arenach. Pokud bys chtel splnit vsechno co ve wow je, mas to pri "normalnim" hrani (= nehrajes 30 hodin denne) na peknych par mesicu. A pritom nemusis ani jednou pachnout do areny nebo farmit nejakyho bose.

              Co muzes delat v SWtor po tom, co odehrajes pribeh (precemz, predpokladam, nabiras vsechny Q ktery potkas) ...? Prakticky nic. Zbejvaj jen ty areny a skladani setu. OK, rozehrajes si dalsi postavu, pokud za stejnou strnau, zjistis, ze unikatni je tak 1/3 Qstu, spis min, zbytek davas znova co si uz delal => das druhou stranu ... mno a za 2-3 mesice pravidelnyho hrani mas odehrany obe strany ... a ...

              Ja kritizuju kazdou hru, ktera si kritiku zaslouzi, tim vic, cim vic ji vydavatel hypuje a slibuje hory doly.
  • Za deset let budete říkat "já u toho byl, když to začalo, hrál jsem to, pak jsem u toho byl, když to podělali, a pak když to EA totálně pohřbilo"
  • Existujou hry, ktery maj zcela funkcni vesmir = planety obihaji sve hvezdy (a funguji i system dvoj-trojhvezd) ... => ne to technicky zadny problem neni. A samo, stejne tak bych ocekaval, ze se nic nebude minuty loadovat. To ze bude ted na jedny planete noc a na jiny den prece je naprosto vporadku, klidne muze kazda planeta mit den/noc/mesic ... jinak dlouhej. Nevidim v tm zadnej technologickej problem. Tohle zvladne napsat zacek ZS chodici na krouzek programovani.

    To co uvadim jsou priklady, to neznamena ze v SW budu zbirat bylinky. Ale pokud sme uz ve svete SW, tak ocekavam, ze ten svet kua bude SW ... => jedi si sam vyrobi svuj mec, a ten mu zustane nafurt a ne za za minutu sebere nekde lepsi ... Jelikoz znacna cast pribehu SW se odehrava ve vesmiru, ocekavam, ze bude funkcni vesmir a cestovani a ne trapny load. Stejne tak chci videt jak na planete pristavaji hracsky lode...

    Mimochodem, pro me osobne je v soucasnosti jakykoli load ve hre znakem neschopnosti vyvojaru. Nacitat prostredi na pozadi, pri dnesnich kapacitach RAM ... fakt se smeju, kdyz si hra sedi na svych 2GB a dalsi kvanta RAMky jsou prazdna, jen proto, aby se mohlo loadovat ... dynamicky load sem delal pri ruznych hokuspokustech pred 20ti lety ... a fungovalo mi to vpohode. (loading je v swtor naprosto tragickej, neco tak strasnyho sem za poslednich 10let snad nepotkal)
    • sakra, to patrilo jinam ... taky by sti to tu mohli spravit ...
  • Pro typka s nickem X - kdyz se ti to, tak nelibi ,tak jsem nelez (asi nuda co?) a uz vubec tady necpi vsem sve nazory... my god
    • A ty projistotu nemas nazor vubec zadnej, takze az ti maminka bude utira mlicko z brady, nech si rovnou naplacat.
      • :) Ja mam jen jeden nazor-muzes si ho precist vice, ale bohuzel ty mas tech nazoru vice(nebo mozna jeden) ale davas ho vsude...
  • Veskoslav
    Občas zapnu, pokochám se svou postavou, projdu si pár planet, zjistím, co je nového a zase vypnu. Hra to nebyla špatná a prostě koupení hry+zaplacení 1 nebo 2 měsíců bylo ideální. Ale že bych hrál ten "F2P" model či platil měsičně, na to nemám chuť. Ale na obranu SW doporučuji zahrát Aion ve verzi GF a jejich "F2P" systém. To Vám pak bude připadat, že ve SW máte všechno zadarmo pomalu:)
    • se na to snad podívám jestli je to tak hrozný v tom aionu když to každej "hejtuje"...
      • Veskoslav
        No jako do 5-6 levelu se to dá, ještě do toho 10. levelu. Ale pokud si rád vyrábíš a rozebíráš věci, tak to ani neinstaluj. SW má síce znatelná omezení, ale hlavní příběh je hratelný bez peněz, což se o Aionu říct nedá.
  • ono to je take divne, mam len prefered ale lvl mi ide hore (co som vlastne nechcel)
    neplanujem si kupit datadisk a som ratal stym ze moji charovia na lvl 50 mi zostanu.
    tak som si povedal ok levelujem si za nich pri 50lvl daily misiach ..postupujem pomalicky hore a tak som zizol do aukcie a ze lvl 51 a viac ak chces obliec (pouzivat) musis si kupit datac.
    takze vlastne budem chodit ako 55 ale oblecenie mi zostane tie sety co mam na sebe lvl 50
    lebo mi ine nedovoli. tak naco to bolo dobre mi davat lvl hore bez datacu ked sa nemozem k tomu levelu prisposobit equipom (stats) :)
    • Prece aby sis zaplatil ne ... to je prece logicky ... ;D proste klasika pay to win.

      BTW: Ted me tak napada, da se datac koupit ingame na aukci?
      • neda
        aj som pozeral v cartel market a tam sice da sa kliknut na ikonu (odkaz) datacu
        ale otvori sa len web stranka (vo windowse) kde sa da kupit len za peniaze a nie za cartel points.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit