Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Humanitární pomoc pana Stropnického.Před jakými zbraněmi tedy prchají utečenci do Evropy ? Styďte se pane komediante.
  • Americkej přepravce ty samopaly doveze ISIL podvádejí od samého začátku jsme partneři ale přátelé nikoli. I s agresorem se spoupracuje. *11*
    • Miluji zaručené informace kremelských parlamentních listů *1* *1* *1* A dikobraz. *1* *1*
  • Vydání Al-Arab s odkazem na zdroje v britském ministerstvu obrany, uvedlo, že se do Libye urychleně převážejí stovky bojovníků ze Sýrie. Mezi militanty převažují teroristé Islámského státu. Uvádí se rovněž, že se stažením bojovníků ze Sýrie zabývá proislámská struktura, která nese jméno „Libyjský úsvit“.
    Podle novinářů Al-Arab, který vychází v Londýně, bojovníci se přepravují přes takové státy jako Katar a Turecko a Sudán. Publikace sdělila, že jen v posledních dvou dnech na letišti v Tripolisu (Libye) přistála tři dopravní letadla, v nichž se nacházeli bojovníci se zbraněmi a plnou výstrojí, prchající ze Sýrie. Podle některých odhadů bylo vyvezeno ze Sýrie přibližně 285 bojovníků.
    • Přez Turecko letecky do Lybie.... ???? Přez katar do Lybie ??? Přez Sůsán do Lybie ???

      A vzdušný koridor do Lybie jim poskytly které země ?? EU ?? Izrael ?? Saudská arábie ?? Írák ?? Kuvajt, Turecko, Egypt nebo Spojené arabské emiráty ..... Nebylo by od věci kdyby se někteří pisálkové alespoň podívali na mapu. Kde je Lybie a kde Sýrie *1* *1* *1*
      No a ty taky když už tak věrně opisuješ. Nějaká hodina zeměpisu by neuškodila.
      • Tobě by neuškodilo kouknout se na civilní koridory těchto zemí a letecké trasy. Kamuflovat se lecjak CIA se v tom vyzná.
        • Jen ať se dotoho nezamotáte.
          Plně vyzbrojeni - mají tedy Kalašnikovy, RPG7 a jiné zbraně Ruské provenience. To je dobré vědět až za měsíc zase budou Rusáci vykřikovat že amíci nekoho vyzbrojují *1* *1* *1*
      • Nauč se česky kašpare.
        • Nauč se zeměpis Multiniku *1* *1* *1*
          • Moje slova, multinick Simon se toho však musí doučit mnohem víc...; )))
            • To byla reakce na tebe zloději nicků pav.liku.

              Simon tu nikdy nebyl. Tu postavičku jsi stvořil ty a to tak že jsi zkomolil
              jméno zdejší Simony
        • Ty nekraď nick Pamela ruský kašpare pav.liku *15* *15* *15* *15*
          • Od vyhlášeného zloděje multinicka Simona to sedí...: )))

            Zalez kašpare do své zatuchlé garsonky neb si nebyl tázán.; )
            • Ty sám jsi největší zloděj nicků multinicku pav.liku alias caligulo alias visitiore.

              Simon existuje pouze ve tvé choré komunistické palici. Tu fiktivní postavičku
              jsi vytvořil tak že jsi zdejší Simoně zkomolil jméno
          • Smraďochu Simone jdi do p r d e l e.
            • Simon tu nikdy nebyl takže tam s ním jdi ty nudnej rusáku. *15* *15* *15*

              Tu fiktivní postavičku jsi vytvořil jenom ty. A to tak že jsi zdejší Simoně
              zkomolil jméno. *15* *15* *15* *15* *15*
  • Jednoduchá otázka, a proč zrovna prostřednictvím USA? Těch USA, které vyzbrojují teroristické skupiny zaměřené proti prezidentovi Asadovi? Vždyť ty zásoby zase shodí američani ISISákům!!! Nebo je osobně předa senátor Mc Cain vůdcům IS!!! Stropnický, tebe utáhnou USA na vařený nudli kam chtějí!!! I když, ty to chceš sám a s aktivitou sobě vlastní.
  • Vážený autore (art) - "typ kalašnikov" NENÍ SAMOPAL !!! Na to pozor, jde o tzv. útočnou pušku, protože samopal je automatická zbraň na pistolové náboje ! Zjevně jste vojenstvím nepolíbený laik, který nebyl na "vojně" a víte tedy o problematice, o které zde rádoby zasvěceně píšete, pouze velké kulové.
    Taky pochybuji, že armádní zásoby AČR jsou postaveny na AK-47 (Kalašnikov), ale spíše jde o zbraň čs. výroby vz.58.
    Pokud o "samopalech" mluví i pan ministr obrany Stropnický, je to podobný neználek jako autor tohoto článku ...
    • Pořád se opakují podobné diskuse ohledně názvosloví.
      Samozřejmě, že se samopalem rozumí samočinná zbraň, nejčastěji na pistolové střelivo.
      Výborná československá "útočná puška" vz. 58 (na s AK 47 identický náboj 7,62x39, vz. 43) byla zavedena do výzbroje ČSLA pod (dnes) zavádějícím názvem "samopal vz.58".
      Proto i jeho nejčastější verze jsou označovány jako Sa vz.58P a Sa vz.58V. Ve všech armádních předpisech, příručkách, výukových materiálech atd. se tedy o "58" mluví jako o samopalu. Jistě tak bude označen i ve vývozních dokumentech. Ministr se tedy může zaštiťovat tím, že vychází z předpisů.
      Pro úplnost: vývoj zbraně nesl krycí název KOŠTĚ, slangové označení pro výsadkovou verzi se sklopnou pažbou KOSA se vžilo i pro verzi vz.58P, s pevnou pažbou).
      • Hezky napsáno, nejsou voni náhodou vzděláním právník, Karle ? Právní výklad totiž může být (kupodivu !?) mnohdy odlišný od toho přísně odborného - technického. Což je sice podivné, ale stává se to. A podle toho potom celkem často rozhodují i naši nezávislí soudci. Což už může vést k zamyšlení o lidské blbosti, byť "po právní stránce je to úplně v pořádku". Po té odborné nikoliv !
        Ale k podstatě - správné názvosloví může být jen jedno. Jinak je v tom chaos. A sekundární problém je, že se ta původní primární hloupost šíří dál a stále se opakuje a opisuje. Tím se ale hloupost nikdy nestane pravdou (byť jen technicky). Lidská hloupost je ale prý nekonečná.
        Takže Karle, pokud se nechcete zařadit mezi intelYgentní odborníky (nebo jejich zastánce) v pochybném stylu "jednou tolik je dvojnásobek", nesnažte se tu nějak vyložit původní terminus technikus, byť možná (?) buhužel již tzv. zdomácněl ...
        .
  • Cituji: Česko by mohlo poskytnout samopaly Kurům, kteří ...
    Slepice zásadně nepodporovat! Říkala to směroplatně i Máňa!
  • nakonec ty zbrane skonci v rukou IS *16*
  • Panela
    Je dobře že se Kurdové budou nyní moci bránit proti agresorovi z Turecka. Na Turka platí jedině klacek a hnát ho až do Afriky.
    Holka
    • ... to na tebe je i klacku škoda, tupče :)))
      • Panela
        Ale já jsem americká holka Simona, ty ty tyyyy holkofobe!
        Tak a máš to, to jsem ti to teď nandala.
        • Pamela
          Ty jsi jen zlodějské *12* Ale tohle jsi přehnal gaunere.

          Toto je moje osobní fotka takže se dopouštíš trestného činu krádeže
          • Začínáš mě nudit, simone. *16*
            • Pamela
              Já jsem holka Simona? vadí ti to? Tak se jdi léčit Gayínku tiradore *2*
        • ... nandals opět akorát sobě, ty pytel sr*ček :)))
          • Douč se gramatiku.
  • Počátkem vzniku problémů na stř. východě jsou rozhodnutí tehdy koloniálních mocnosti a později i USA. Nečinně shlíželi na genocidu Arménů Turky. rozdělili Kurdistán mezi státy Turecko, Irák, Sýrii a Irán. Stejně pak vyhnali Palestince a na jeho území vytvořily útvar státně teroristický Izrael. Všechny války Izraele začal tento stát preventivními údery na své sousedy. To již začal boj o naftu. Západní státy pak stvořili, spíše obnovily nynější Saudskou Arábii a okolní naftové sultanáty. Svojí superpokryteckou politikou vytvářeli a vytváří podmínky pro tvorbu a růst terorismu v této oblasti, ale i jinde ve světě.
    • Na koho že "preventivně" a první (!) zaútočil Stát Israel v r. 1948 ? To přece byl Israel napaden všemi sousedy + Irákem,vč. těch vyblblých Palestinců.
      A v dalších válkách ? V r. 1956 i 1967 (tzv. šestidenní) vždy začal provokovat Egypt (Suez a blokace izraelského přístavu Eilat 1956, potopení izraelské vojenské lodě 1967), při jom-kipur 1973 napadl Egypt se Sýriíí zákeřně Israel.
      Až do války v r. 1967 nabyly USA hlavní dodavatel zbraní ani hlavním spojencem Israele. Což neznalí hlupáčci ale většinou neví, staří i mladí.
      Máte zjevně "odborné" demagogické vzdělání na VUMLu - anebo jen trapně lžete, jinak to nevidím. Ale na mě tyhle kecy nezkoušejte, je to ztráta času !
      Ale povídejte, čím zajímavým ještě poučíte ?
      • S čím konkrétně nesouhlasíte ? Je třeba si důkladně věci nastudovat a až poté "hlasovat", abyste třeba nebyli za hlupáčky, vážení. Anebo u vás třeba jde jen o takovou tu ubohou "alergii" na můj nick a názor, popř. ke všemu židovskému (izraelskému) ...
  • Co Kurdům.
    Každému Syřanovi do 50 let který v ČR požádá o azil okamžitě bojový výcvik vybavit zbraněma a šupem spátky. Ať si tam udělaj pořádek sami. Nikdo nemůže říci že bychom je nechali bez prostředků.
    Křiklouni by konečně zavřeli huby že sem jedou z nataženou dlaní. Bylo by po imigraci a z vrahem Assadem by si poradili taky. I bez nás.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit