Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jelikož jsou ministři financí oceňování nějakou zrůdnou institucí jako nejlepší ministr financí nebo ministr financí roku, tak právě lidé, kteří je získali, se zasloužili o největší zbídačení a okradení svého národa. Mezi ně patří soudruh Kalousek, Babiš také dostal něco podobného. Kdo tyto tituly uděluje, no přeci bankovní systém, nadnárodní monopoly, finanční korporace. Všichni ti, kteří neplatí nikde daně, protože jsou všude zákony o dvojím zdanění a není možné dohledat, kde vlastně která bachyně daně odvádí, protože se neví, zda je příslušná tomu nebo onomu státu, tak neplatí nikde. Máme zdanění kolem 50%. To ani desátky, robota nebo mýta tolika nedosahovala ve středověku. Ano, máme svobodu, ale 80% domácností je svázáno dluhy, hypotékami nebo exekucemi, které je nutí vykonávat práci za podmínek, které se v Západní Evropě nevidí. Dnes již Němci nejezdí rabovat krámy do českého pohraničí, dnes to dělá Čech se 4x menším platem, protože i základní potraviny tu jsou dražší, než "venku". Svobodně můžeme cestova s dírou v kapse. Stát je zločinecká organizace, která zotročila svůj národ. Máme největší produkci elektřiny, uhlí, aut, ropy na hlavu v Evropě a jsem v příjmech na jednom z posledních míst. Chyba je ve státě, v daňovém systému, každý 5 pracující je státní zaměstnanec, to je jako za socialismu. Naši podnikatelé neuvažují o celoživotním podnikání, kdy je běžné požadovat zisk 5 maximálně 10%, naši chtějí 30i 80%. Kde se to učí, no přeci u bank, stát půjčuje za pomalu nic a vy dostanete obratem půjčku za 15%, což je vražda. Když chcete získat hypotéku, která je inzerována na úrovni 2,2% tak si musíte barák nejdříve zaplatit ze svého, pak upsat stavební spoření a pak vám půjčí lichvář z nadnárodní banky na výměnu klíčů. Jednou nezaplatíte včas za mobil a jste v databázi dlužníků na furt. A ti naši poslanci, které si tu volíme to stále schvalují. Nevíte náhodou, jak vůbec mohou na takové zákony přicházet? Normálního člověka by to nenapadlo. Ale samozřejmě, že poslanci, to tupé stádo darmožroutů nic nevymýšlí. Oni jim tam chodí ti bankéři, ti představitelé oborových sdružení exekutorů, ti ouřadové, ti policajti, ti energetici a ti jim tam strkají ty zákony a ti poslanci je vydávají za své a za vůli svých voličů. Pak se nemohou divit, když si přeji, aby jimi byly lemovány ulice od sněmovní až na hrad.
    Když se rozhlédnu kolem sebe, co nadělali bordelu v rámci průmyslových zón, podpory zaměstnanosti, ekologie..., jak je celá zem poseta plechovkami na dělníky, města vymřelá, náměstí v noci prázdná, protože tam sídlí banky a úřady, které život nepřinášejí, široké lány zalité betonem, zničená řepkou, ověšená vrtulemy a zaslepená kolektory, je my zle.
    Tomu se říká pokrok, když lidi tráví 3 hodiny cestou do práce, 8 hodin v práci, hodinu prohlížením nezaplacených účtů. Kdy se mají věnovat svým dětem a rodičům. Národ se tu vychovává k nemyslícím otrokům, kteří jsou řízení televizí a rádiem, jednotným světovým názorem, který je vědečtější, než ten dříve vědecký.
    • No vždyť se řídí stát jako podnik *15*
      • Jako podnik nebo jako domácnost, proti tomu nic nemám. Nejdříve se musím podívat do vlastní kapsy a pak mohou utrácet. To je jak v podniku, tak v domácnosti.
        Tady se to vede tak, jako když zdědíte po babičce barák, ten zastavíte, za peníze odjedete na dlouhou tropickou dovolenou do Karibiku, vrátíte se a dluhy splácíte ze stavebního spoření svých děti.
        Vůbec se nedivím, když vás za to děti zastřelí, uškrtí nebo rozčtvrtí a nahážou do žumpy.
        Proč myslíte, že jako jedno z prvních bylo zrušení trestu smrti, no přeci aby neskončili v těch žumpách.
        Státy, které něco znamenají, trest smrti mají a používají ho.
        • Je rozdíl mezi řízením a správou. Podnik jakožto soukromá instituce se řídí, kdežto stát se SPRAVUJE.
        • Jenže v podniku, pan Králi, se nehlasuje, nediskutuje.. pouze úzké vedení. Tam není demokracie... hnacím motorem toho všeho je zisk a to zisk majiteli firmy... jak to může dopadnout, když státní firmu-stát- "vede" člověk, který má také svoji firmu, která je navázána na státní firmu finančně, dotacemi, snadnějším přístupem k informacím a veřejných zakázkách... v žádném případě se to nesmí vést jako firma... Jako domácnost?.. asi ano...
          • To pletete dohromady dvě věci. Řízení nebo správu státu, jak chce další dovětek, a vykrádání státní pokladny správce pokladny. To je ten samý případ, jako u Wericha jeho komoří Lang.
            V císařově pekaři bylo třeba pověsit Langa.
  • Nejlepší ministr financí Kalousek byl ve skutečnosti nejhorším ministrem financí a navíc zatnul do futra státní kasy největší sekeru.
  • Ta otázka-nevím koho,asi redakce-má své ALE.Tak předně-obě dvě pravicové vlády s min. financí Kalouskem udělaly velké dvě věci s daněmi,když střídaly soc.vládu p.Paroubka:Zavrhly progresívní zdanění zaměstnanců a zavedly rovnou daň ze superhrubé mzdy,samozřejmě dolů,potom "osvobodily"živnostníky-OSVČ-v placení průběžných daní včetně levných paušálů a tak se brzy ukázalo,že podtrhly velmi důkladně příjmovou část rozpočtu ČR.Když to tyto vlády i s upozorněním opozice "zjistily a dopředu si to nespočítaly",tak urychleně zvýšily dvakrát nepřímou daň-DPH-až na 15 % a 21%.Nebývalé zvýšení.Omlouvaly to důchodovou reformou,což bylo dost naivní.Zkrátka,tyto vlády zapomněly,že přímé daně jsou spojité nádoby v příjmové oblasti.Aby to ještě více kompenzovaly,zmrazily a snížily mzdy ve všech sférách.A podnikatelé přitom měli velmi snadnější život.Celkově ročně jim zůstalo cirka 22 miliard Kč v ušetřených daních.A nyní k současnosti:Tato vláda nemohla okamžitě snížit DPH-daně nepřímé-,protože by musela zvýšit daně přímé.Vždyť je to tak snadné pochopit.....Po určité stabilizaci a ůpravách,ale ne živelně a zbrkle,se mohou i nepřímé daně snížit.To přeci záleží na celkovém,ekonomickém stavu výběru daní.Které se mohou upravovat,ale s rozumem.
    • byla od začátku časovaná bomba pro státní rozpočet. A ten kolotoč úlev pro živnostníky taky.
  • Jégl, Kalousek a jim podobní šmejdi patřící ke kchárlovcům, havloidům, sluníčkářům a pražské kavárně, nesnesou, že Babiš je úspěšný podnikatel a ministr financí. Na tento tendenční a objednaný slint není třeba více reagovat.
    • No jistě, Bureš patří k zemanofilům a IV.cenové na Vysočině, úspěšně "podniká" tak, aby koncentroval ve svých rukách moc a stal se postupně diktátorem, takovým malým Putinčíkem nebo Hitlerčíkem.
      Základem svobody a demokracie je DĚLBA MOCI. A Bureš a jemu podobní "bývalí" komunisti dělají pravý opak. A tupé ovce je volí. Za koblihu nebo za slib levnějšího piva.
      • Když se budu mít lépe tak mi je úplně jedno kdo vládne. Může to být třeba Putin, Zeman, Babiš nebo nějaký Marťan. Museli by však ihned, po převzetí vlády, pozavírat všechny takové tlachaly jako jsi ty aby tu byl klid na práci a rozvoj. Zlatí komunisti, zlatý socík. Za nich si takoví nemakačenka a tlučhubové, jako jsi ty, ani neškrtli.
        • Někomu stačí, když dostane nažrrat, nachlastat a suchý pelech se samičkou a je spokojený a pak snese i nějakou tu ránu bičem. Ale ČLOVĚK žádá víc, pro něho jednou z nejcennějších hodnot je SVOBODA.
          • Vy, tzv. demokratí, pořád žádáte víc. Pak se se vším plýtvá, s nerostným bohatsvím, surovinami, jídlem (stačí se podívat kolik potravin se vyhazuje v supermarketech). Ničíte tak celou planetu. A až vše zničíte a vyhodíte, pak se půjdete vyfotit se SVOBODOU.
            Tak někdy přijeď k nám. A když požádáš tak dostaneš přes hubu a když budeš žádat víc, tak ti přiložíme. Takové magory tu totiž máme nejraději. Alespoň nemusíme kupovat boxovací pytel.
      • ... a co na to CCCP Simone Bukviči :)))
  • ministr financí Kalousek. A ten vymyslel a uvedl do praxe takovejch píčoviin, ze se člověk nestačí divit.
    • ale kam se hrabe proti tomu co vymýšlí současný správce pokladu *1*
  • Nevěřte socanům! *16* *16* *16*
    Prý po koblihách a třešních vám bude lépe. Dala jsem si je a výsledek? Minutu máte plný žaludek a po minutě už jen plné kalhotky. *11* Je to podvod.
    • ... ty máš kalhoty pořád plný Simone a pochcanej si taky pořád, tak co tady prudíš, ty teplý hovadoo :)))
  • "To se nám to hospodaří, když nám lidi platí (daně)."

    Dřív bylo panstvo dáno od Boha a nevolníci pánovi platili desátky. Dnes si nevolníci, pardon ovcané panstvo svobodně demokraticky volí (dostanou za to koblihu) a platí panstvu dvě desátky.

    A když se vybírá víc daní, potřebujeme víc úředníků a proto Feldkurát nabírá víc a víc úředníků. Tuhle jsem byl na hajzlíku a chtěl jsem aby mi hajzlbába dala účtenku a ona že prý nemá EET.
    • Největší podvod je, že si lidé své zástupce svobodně volí. Prdlajz!!!
      a) Lidé mohou volit jen z těch stran a hnutí, kteří se "díky" zmanipulovaným mediím dostanou do povědomí lidí a na volitelná místa. Pokud někdo nebo něco může tuto bandu ohrozit, je to označeno jako komunistické, socialistické, stbácké a pod., což stačí k diskreditaci a není třeba zdůvodňovat proč je to špatné - lidé-ovce to berou. Prostě jev označovaný jako pavlovův reflex. (Pavlov však tyto pokusy prováděl na psech, nikoliv na ovcích.)
      b) Ať obyčejní lidé volí jak volí, vždy se najde určité procento voličů "hmotně zainteresovaných" na současném vládnoucím soustraní, kteří dodají nezbytný počet hlasů.
      c) Ať volby dopadnou jakkoliv, vždy se utvoří povolební koalice "hochů, kteří spolu mluví" bez ohledu na skutečné výsledky voleb. Prostě, správná partaj, podporovaná smečkou stran smetové národní fronty.
      Pokud nebude imunita omezena pouze na jednání v parlamentu a nezavede se trestní a hmotná odpovědnost za škody způsobené "prací" parlamentu, senátu a vlády, budou tyto funkce jen dobře placená flákárna s další "malou domů"!
  • Panu Jéglovi nějak ušlo,že ty různé daně a "desátky" uvedl v život ekonomický hlupák Kalousek.Ono je patrně jednoduché něco populisticky zrušit,ale aby pak bylo třeba i na důchody.Kalousek by nejraději důchody zrušil.Za jeho činnosti ve vládě se kradlo,až se hory zelenaly.Možná bychom se divili,co vše se zašantročilo.Měl by být souzen i za ty zpronevěřené miliardy za jeho éry na ministerstvu obrany.Babiš je jediný ministr financí,ktrý
    má zájem náš daňový systém uvést do jakž takž rozumného pořádku.Chraň nás pán důh,aby se k veslu zase dostali k veslu nějací Kalousové,Skopečkové a Fialové... *16*
  • jolana
    Protože, kdyby vrátili DPH na nižší sazby, tak nikdo nezlevní...to už se tak stalo u knih i u léků...tak na to kašlete...to je jen Kalouskovina *16*
  • Ještě je dost těch co neplatí daně. Proč vůbec někdo může vyvádět daně ale zaměstnanec ne, to je to rovné prostředí???? To je ta ruka trhu??? *13*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit