Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Učitelé potřebují přidat,vždyt chudáci učí (dřou) 25 hodin týdně,jako ta svoloč socanská v parlamentu. Až to budou naše děti splácet tak ti co to schválili budou dávno za vodou.
    • vedeme pořád stejnou diskuzi jakou jsme vedli už někdy v roce 2003 až 2004 a učitel stále učí 22 až 25 hod týdně. žádnou práci navíc od něj děti a rodiče neobdrží. je to jen sprosté vydírání stylem: my učitelé budem stávkovat, budete si muset zaopatřit děti, nebo zůstat doma z práce a když budem stávkovat déle zaměstnavatel Vás propustí, budete bez práce a dům co máte na úvěr Vám zhafte exekutor. tak to mají páni učitelé vymyšlnené, takové jsou to svioně.
      • ehm... viděl jste vůbec někdy platové tabulky pedagogů??? Já teda nevím, ale já bych to za 25k brutto, což je základní plat učitele s cca 20letou praxí, nikdy v životě nedělal. Pro srovnání základní plat starosty malé obce je 36k... Pokud berete učitele jako svioně, tak... *7*
      • Problém vidíme každý jinde... At bude brát učitel kolik chce, když mu nasackujete 20 děti do hodiny je jedno jak kvalitní je.. 20 Malých děti nelze najednou učit efektivně.
  • Zřejmě se premiér Sobotka pokouší o černý humor. Čím vyšší mají někteří úředníci plat, tím více jsou arogantní a tím více je pro ně občan jen obtížným hmyzem.
  • Vyšší platy úslužné úředníky a lepší učitele nezaručí, ale posílí to jejich loajalitu při volbách a o to přece těm, co zvedají úředníkům a učitelům platy jde.
    • No a proč by samovládci zvyšovali plat někomu jinému než sami sobě? Stačí se podívat jak si posranci sami zvyšují i tak nekřesťanské platy za ty bejkárny co vymýšlejí.
  • Rakousko se nemělo rozpadnout, to byla fatální chyba. Dnes by nám bylo lépe.
    Zase ti političtí povaleči se snaží oblbovat národ a kupují si hlasy voličů, aby naplnili stranické pokladny.
    A jako největší zvěrstvo a odstrašující příklad demokracie vidím ČSSD vers. Altner, jako "morálku" strany, která je v totálním úpadku. Slyším Burešovo volání : " všicí kradnú ".
    Takže vzhůru k volebním urnám.
    • Souhlasím, Rakouská monarchie se měla reformovat, decentralizovat jak to měl v úmyslu následník trůnu Ferdinand (musel proto zemřít při atentátu?) a tím by se upevnila. Vývoj v Evropě by jistě byl zcela jiný. Ve střední Evropě by nyní byla jakási stavovská Rakouská monarchie, něco jako je Britská monarchie, a ta by byla pokračováním úsilí Karla IV., blahé paměti, sídlo EU by nebylo v Bruselu, ale v Praze, nemuselo by dojít k WW2 a možná ani ne k WW1, a samozřejmě bychom byli ušetřeni budování hnědého a vzápětí rudého socialismu, vyhnuli bychom se "bratrské pomoci" od našich východních "bratří"...
      • Souhlasím s Vámi.Byl to nedomyšlený krok Masaryka a Beneše.V Rakousku-Uhersku měly České země silný zvuk.Díky TGM došlo k roztříštění rakouského impéria a vydání jeho pohrobků napospas silnějším z Východu i Západu.Vnitřní chod jsme si určovali sami,ale ten vnější s dopadem na nás však velmoci.A tehdy nám velmoc Rakouská začala chybět a stali jsme se vazaly Německa,SSSR a teď možná EU.
        Ten vývoj mohl být nakonec jiný,než si myslím.Ale samostatnost z r.1918 neoslavuji.
  • Tahle bezpáteřní prasárna se záměrným cílem těsně před volbami si kupovat voličské hlasy, kde celá ta dosavadní parta s.r.o..je schopná udělat doslova cokoliv., jen aby se opět udržela aspoň jistá část vyvolených u koryt..vyvolává spíše otázku, kdo si tímto naopak pohorší, na čí úkor to bude, komu se naopak nepřidá, či spíše vezme, přesněji ukradne., aby se zas hned po volbách mohlo vyřvávat, že pro skutečně potřebné už "peníze nejsou", či dokonce, že "není politická vůle" atd..O to větší důvod., tuto "koalici" po cca 28 letech, kdy naši zemi dovedli "korektně" z rozvíjejících se zemi., od dubna letošního roku mezi země rozvojové !!!. .už nevolit a volit tzv. nevládní strany např SPD atd..!
  • Měsíc před volbama dobrý tah *1* *1*
    • Souhlasím s Vámi.Když k tomu přidáte Babiše,nemá to chybu.Už proto budu volit ANO,i když jsem ještě nedávno váhal.
  • Za školní docházky cca 16 let vzpomínám na asi 5 kvalitních učitelů,ostatní byl úplatný póvl.
  • já nemůžu napsat nic jiného než ZRŮDY
  • Mám velice špatnou zkušenost s úředníky z přestupkové komise v Pelhřimově za smýšlené překroucení skutečnosti žalobkyně.Přestože jsem se snažil vysvětlit pravdu byl jsem neseriozním jednáním tamních úředníků poškozen.Bylo pod mojí úroveň dále s takovými úředníky jednat.Nedoporučuji plošné přidávání těmto lidem a ani učitelům.
    • Asi netušíte,že jste vlastně potvrdil můj názor na to,jak hodnotit státní úředníky.
    • *15* *15* *15*
  • Podle mě je to vše úplně jinak. 25 let se čekalo až se budeme přibližovat výplatama západu. Vždyť většinu podniků tu vlastní zahraniční majitelé. Produktivita našich pracujících je stejná jako v Německu. Náš dělník v automobilce nedělá méně než dělník v Německu. A přesto jejich platy jsou úplně jiné. Pan Klaus a spol. si mysleli, že bude fungovat klasický kapitalismus - dle jejich ekonomických pouček. Ale tak to bohužel není. Silnější a větší vykořisťuje ty menší. Pokud se samozřejmě dají. Takže po 20 letech tady v soukromém sektoru nebyly žádné stávky, žádný obrovský tlak na růst platů v těchto profesích. Dnes se probudíme a zjistíme, že jsme montovnou a že naše platy jsou nízké. Co s tím. Bohužel, když soukromý sektor neumí stávkovat a křičet, musí se to udělat jinak. Ten způsob je, že se začne nekompromisně zvyšovat mzda státním zaměstnancům, aby byl vyvíjen tlak, třeba jen přes televizi, aby se zvyšovaly platy i v soukromé sféře. Jak jinak chcete donutit francouzskou nebo německou firmu, aby sama od sebe si vážila svých lidí a začala jim razantně zvyšovat platy. Podle mě je to takhle,ale politici to nemohou říci natvrdo, protože by sami na sebe ukázali, že to podělali v posledních 20 letech.
    • Pane,my jsme v r.1989 potřebovali,aby do všech odvětví u nás vstoupili movití a znalí investoři.Oni tolik pošťuchování od nás nepotřebovali.Dávno věděli,že naši obyvatelé jsou znalostmi a umem na vysoké úrovni a přitom ochotni to předat za peníz daleko nižší než na Západě.To je princip stěhování podniků na Východ.Ale naše vedení tehdy tento zájem neukočírovalo a stali jsme se montovnou Evropy.Máme z toho momentálně osoh,ale ani střednodobě to není na jásání.Kdyby zahraniční koncerny své podniky u nás uzavřely,ocitneme se na úrovni Albánie.Tak jsme na nich a vývozu na Západ závislí.
      Takže pane,plačete dobře,ale na špatném hrobě.Už nikdy nevytahujte klíče k bimbání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit