Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hru jsem nehrál ale...viděl jsem walkthrought a musim s klidnym svědomým říct, že jsem si hru užil spíš jako film, při představě, že bych to měl hrát bych asi umřel nudou u sekvencí jdi a střílej (který jsem takhle měl možnost přeskočit), příběh klasickej 100x použtej (záporňákovy udělaj šrámy na duši tak chce zníčit celej svět), možnosti volby rozhodnutí jsou příjemný ale spíš mi to připadá, že si v Activision řekli "dneska se můžeš všude rozhodnout" tak to tam dáme taky a všichni se zeserou jak jsme inovativní...engine už fakt trpí a mele z posledního, epický scény padajících mrakodrapů vyvolají spíše úsměv než nějaké wow (zdravíme Crysis 2), vlastně se ztotožňuji s (video)recenzí i když z toho co jsem viděl (a ne nemusim to hrát, protože jsem hrál modern warfare a gameplay je stejnej) bych BO 2 dal sedm (6 za hru samotnou (lehkej nadprůměr), ano je to koridor, je to střílečka s nabíhajícíma nepřátelema ale jak dokázal Warfighter i to se dá zkurvit, takže za řemeslnost) a 1 bodík za tu snahu tvářit se, že to zinovovali...(co musim vyzdvihnout je zmínka Lukáše o tom, že hra je přece multiplayerová a na singlu tolik nezáleží v kontrastu s její výpravností a prachama do toho nacpanýma, tato zmínka by se příště každýmu novináři nebo výrobci/vydavateli daný hry měla omlátit o ústa, když bude řikat, "že na tom singlu zase tolik nezáleží"
  • smejki
    Taky se přimlouvám za vyjasnění pravidel hodnocení ve videorecenzích. Lidi nevědí věci sami od sebe a je třeba si přiznat, že tohle může být matoucí (zbytečně). Proto se nabízejí tři možná řešení:
    - oddělit číselné hodnocení textové a videorecenze (s tím že v databázi se zohlední jen textové hodnocení, případně, pokud plánujete zahrnout hodnocení zbytku redakce, tak by hodnocení z videorecenze přistálo tam)
    - dát poblíž videorecenze viditelný disclaimer, který by pravidla osvětlil (tím se sice nevyhnete matení zcela, ale furt je to lepší než "je to tak a tak, Petr to říkal před půlrokem v podcastu")
    - zavést závazné pravidlo - pokud se hodnocení videorecenzenta výrazně liší, je třeba pravidla pro hodnocení v projevu zmínit
  • Veskoslav
    Po shlédnuté videorecenze jsem předpokládal hodnocení tak 6/10 alespoň:) Přiště lépe zapracovat, dneska poněkud horší videorecenze, ale pořád nadprůměr v našich končinách. Ale orpvdu, příště raději více přemýšlet při zpracování videorecenze. Nemůžete mít tak rozdílné názory a nakonec tomu prásknout 8/10.

    P.S: Cody, neměl by jsi být ve škole?:)
    • V poslední době sleduji to že textové recenze se číselně vždy shodují, ale názory v nich jsou jiné. Jak Jsem poslouchal videorecenzi, myslel Jsem že tu hru recenzent pošle k tomu nenávidenému novému Medalu.
    • V hodnoceni videorecenze pouzivaji hodnoceni z textove...
      • Veskoslav
        Já vím. Proto je více než dívné, když písemná může vyjít na 8/10, ale videorecenze nikoliv.
  • Corvus
    Naposledy jsem hrál z FPS Medal of Honnor (první), takže vidět tenhle FILM pro mě byl solidní šok... (jako RPG hráč FPS nehraju). Viděl jsem dobře, že hráč jede na koni a střílí z panzerfaustu? *12*
    • Veskoslav
      Jo střílí:)Ale nemůžeš mu to opřít o hlavu, aby byla lepší stabilita:-D
  • x_ander
    Nedá mi to si taky trošku rýpnout do redakce. Chápu, že videorecenze berete "jen" jako doplněk recenze psané, tedy i hodnocení je pořád stejné, ale tady to působí jako pěst na oko. Názory Lukáše a Tomáše na hru se očividně rozcházejí, a vypadá trošku zvláštně, když za videorecenzí, která se nese spíše v kritickém duchu, vyskočí osmička. Chápu, že jde jen o to blbé číslo a že důležitější je obsah recenze samotný, ale zrovna v tomto případě to působí trošku křečovitě. Nebylo by lepší do videorecenze nedávat číselné hodnocení vůbec, příp. nechat autora, ať ji ohodnotí podle sebe?

    Vedle toho se taky přimlouvám za zavedení "jiného názoru" u recenzí. Docela by mě zajímalo, jak hru hodnotí i jiní členové redakce, v případě že ji hráli. Docela se mi líbí nápad, hodit k velké recenzi "update", kde o hře např. jedním odstavečkem napíší názor i ostatní.

    Neberte toto však jako nějakou kritiku nebo trolling, Vaše recenze jsou skvělé, stejně tak videorecenze (nejsou ale čím dál kratší?:) ).
    • Souhlasím, a cim vic komentu na toto tema, tim vetsi sance, ze s tim redakce neco udela..
      To ospravedlneni, že videorecenze je jen doplnek recenze psane, je podle me zcestne.. Jde to videt hned na tomto priklade, jak si psana verze a tato videorecenze rozporuji. Nasilne zmineni multaku, aby Lukas ospravedlnil aspon tu "osmicku" ... jako what? Je to nefer vuci Warfighteru, ktery zkritizoval, co to slo. Pamatuju si, jak ke konci rikal neco ve smyslu "Proc je nutne delat videorecku na neco, co je uplne stejne jako duty calls a black ops 2" ..."ze valka je plna padajicich a vybuchujicich mrakodrapu atp" .....ale ze tady se jezdi na koni s panzerfaustem a ostatni do oci bijich kravin, tady ani zminka... Redakce si hezky hazi klacky pod nohy, a propos, naky lidi urcite nectou psanou recenzi, podivaji se jen na video a na konci uvidi osmicku... Vypada to divne.

      U psanych recenzi by se mi libil protinazor. Pod kazdym odstavcem by mohlo byt par vet, jestli s napsanym obsahem autor souhlasí/nesouhlasi...zadny velky vypisovani. No a na konci by byly dve ciselne hodnoceni... (myslim, ze to takhle bylo kdysi i ve Score)
      • ZvacA
        A co přesně by ta politika protinázoru měla splňovat? Tedy, nedělat si iluze, že by to neskončilo v rovině subjektivních nechutí vůči tomu a tomu, zvláště proto, že dotyční by byli přliš upnutí na fakt, že je daná věc herně nezajímá nebo jim nic neříká. Takto by recenzent sepsal svůj verdikt, třebas kladně, a zbytek by se níže mohl umlátit tím, jaká je to naopak pěkná chujovina. A k čemu by to bylo ve finále? Že mi jiný kolega řekne, že by té hře svým názorem nedal ani hodnocení 5? To je už nyní v diskusi - jeden tvrdí, že ano, druhý se může podělat, že ne. U těch recenzí by bylo to samý, jen oficiálněji a pro některé s vidinou převeliké autority a názorů lidí z redakce, ale nastávala by naprosto stejná patová situace s vypovídací hodnotou stále dole. Něco podobnýho třeba funguje na metalopolis a upřímně, kolikrát ty jejich doplňující názory u recenzí některých kapel jsou opravdu bomba a ve výsledku ti řeknou jen to, že nějakému panáčkovi to nesedlo.
        • x_ander
          Hledáš v tom něco, co v tom není. Šlo by zkrátka jen o to, že některé zajímá, jaký názor mají na konkrétní hru i jiní recenzenti tohohle webu. A bylo by to zajimavé oživení. Toť vše.

          Jasně, někdy se u některých her tohle člověk dozví v podcastu, ale u te recenze by to bylo takové oficiálnější. Jak tu kdosi psal, něco podobného kdysi fungovalo ve Score, a mě se to třeba dost líbilo.
          • ZvacA
            A myslíš, že se někdo bude zabývat smyslem adekvátnosti k celému titulu jiných recenzentů? Marný by třeba zase u něčeho zanechal " 8 " a Grygar by sepsal svůj krátký názor na "4.5" a polovina games-komunity by měla "názorově" vystaraný... asi víš, kam tím mířím.
            • x_ander
              Upřímně, nevím kam tím míříš. Zkrátka když vyjde nějaká větší očekávanější hra, o kterou se zajímám, tak mě zajímají i různé nazory na ní. Vyjde recenze od Marného, který tomu da 8, tak fajn. Ale mě jakožto fanouška tohoto webu i docela zajímá názor na tu konkrétní hru od jiných autorů. Takže bych se ve zkratce dozvěděl, že Grygar tomu dal 4.5 a proč, Poláček třeba 6 a Dobrovský taky 8. A když na to přijde, ani by tam nemuselo být to číslo, jen krátký verdikt.

              Pro člověka, co sem na web zabrousí jen občas, to může být na nic a s klidem to ignorovat, má přece tu hlavní známku z velké recenze, ale pro lidi, kteří tu chodí denně, sledujou podcasty a "znají" kluky z redakce, to může být zajímavé. A co je mi pak do komunity...trollové, hateři a fanboyové se budou v diskusích do krve hádat tak jako tak.
      • x_ander
        No s tím protinázorem by to šlo vyřešit i elegantněji. V první řadě samozřejmě musí vyjít klasická recenze jednoho autora s jedním hodnocením. Přece jen každý herní web (tedy i Games) se snaží mít recenzi na novou hru venku co nejdříve a předpokládám, že není relizovatelné, aby tu hru dohráli zároveň další 2 nebo 3 lidi a ještě do exkluzivní recenze dopsali své názory. Spíš vydat recenzi jako obvykle, a za pár dnů (max. pár týdnů), když mezitím tu hru dohrajou i někteří další, tak se ta hlavní recenze updatuje o jeden krátký odstaveček s názorem a hodnocením dalšího autora/autorů a znovu vyhodí na hlavní stránku. Bylo by to zajímavé a games to zvýší čtenost :)

        Za hlavní a "směrodatnou" by se samozřejmě považovala pořád ta první hlavní recenze (včetně známky), ale bylo by dobré vidět i názory dalších (včetně videorecenze).
    • to chceš od tech nezkušenych deti v redakci moc
  • Strašně krátká *13* . Ve finále asi neni moc o čem povídat *3* ... Podle psané recenze jsem i přemýšlel o koupi a podle videorecenze zase ne *15* . Poslední COD co jsem hrál bylo WAW tak nevím jestli bych byl zklamán nebo příjemně překvapen ?? Poraďte někdo . Jinak z nových COD jsem nehrál žádný ( myslím od modern warfare protože moderní války nemám moc rád ale future mi zase nevadí - tedy jak moc to vypadá future ? Podle gameplay videí to moc futuristicky nevypadá ) .
  • alladjex
    Pěkná video recenze. Díky
  • taky recenze jako na warfighter nebo Lukáš stratil svou tvář? Jinak nové rpg prvky se mi líbí, po assasins creed jednoznačne jedno z nejlepších rpg co jsem posledni dobou hrál
    • Opět snahy podkopat tvrzení redakce. Veskoslav se dnes obzvláště činí

      Hell yeahh *5* *5*
      • Veskoslav
        Cože? Co to meleš s prominutím?.....
    • DangerousDave
      ak pod rpg myslíš retard-playing game tak súhlasím.

      Že sa na to Lukáš nevy***, strašne nevďačná práca toto.
    • Kein
      :-D RPG?
      • Veskoslav
        To nemá cenu. Jeho IQ se pomalu blíží záporným hodnotám a i jako trol stojí za hovvno.
  • Trapná recenze. Nesouhlasím
  • Videorecenze je nahláškovaná hodně dobře, aspoň Lukáš neříká jak úžasný je to díl a jednodušše se snaží vysvětlit, že je to fakt paskvil, i když se snaží mluvit o této hře sebelíp :)
    Sám jsem to hrál a nevydržel jsem to déle jak hodinku, je to brak a lituju všech, kteří za to museli dávat peníze a pak to raději smazali, no možná je pak pobavil mulťák kdo ví...
    Jooo kde jsou ty doby, kdy vývojáři dělali kvalitní dlouhé hry, dnes to máte na pár hodin a hlavně podojit hráče :) když už ani to demo nevydaj, aby lidi vědětli, jak špatná hra je....no jo to se to pak trpí :)
    • Rozumnej člověk by si to nikdy nekoupil, podobně bohužel podle mě dopadl i Assassins Creed 3.
      Hra postrádá takovou tu správnou chemii, kdy do sebe vše zapadalo a příjemně se hrálo. Ted je to všechno rozkouskovaný, v vcelku to nepůsobí vůbec dobře a příjemně se to už vůbec nehraje.
      Filmeček každou půl hodinu, mise bez nápadu, špatně zpracované cetování, lovení ... To jsou mé pocity z AC 3
      • ZvacA
        Pánové, vy na to máte diplomy na tyhle žvásty o "rozumnosti" každýho, kdo si třeba hru koupil? I kdyby, tak vám tu může být u prd*le. Black Ops 2 je sice střízlivě ve výsledku kravinka, nevytrhne každýho a má stále " CoD - nesmysly ", ale přesto je v rámci série hodně zajímavým dílem, se stále jednoduchou, ovšem také zábavnou, hratelností, která si neklade za cíl si dosahovat něčeho extra. Je to blockbuster mezi hrami, na který buď člověk hodí bobek nebo si to užije. Zdejší " osmička ", která je jak červený hadr pro zdejší ještě vzteky rudější kašpary, je správně v rámci svého subžánru, který si CoD vede. Pravda, vzhledem k obecnému pojetí, by nemělo hodnocení nejspíše přesáhnout 7/6, ale to je prostě subjektivita recenzenta textové recenze. Navíc, moc dobře vysvětlil, v jakém statusu hra je a proč ji hodnotí tak jak hodnotí. Je mi jasný, že pro místní fellas s rozumovým patentem na všechno je kua obtížný překonat fakt, že CoD ještě může někoho bavit nebo i překvapit. CoD si momentálně vytyčilo cestu jako hry, které je už vše u zádě a která si pojede svoje - čístá a přeefektovaná megalomanost, která je sice ptákovinou, ale nedá se ji upřít porci pro někoho dostačující zábavy, která dává vzpomenout, že hry si mimo jiné tenkrát na nic nehrály a bavili jsme se stejně. Čekat od ní něco jinýho a komplexnějšího je akorát pro chuje a snažit se mesiášsky poukazovat na to, jak špatný to je a jak dotyční hráči této věci jsou " magoři ", rovněž tak. Pokud to někoho baví, je to jeho problém, včetně jeho investice. Předkládat tady postoj osvícenýho vola, který se druhému Black Opsu a CoD obecně vyhnul a poukazování na to, jaký to je " brak " je zbytečnost a trocha respektu by neuškodila. Přece jen, je to stále hra na trhu, jako každá jiná. Jen dělá to, co jí jde nejlíp, včetně toho rejžování. Zamyslet se, to je oč tu běží, přátelé....
      • a ještě jsem zapomněl na soubojovej systém, který mě taky dost zklamal

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit