Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže si zase budu muset kupovat ty krabice :-(............ Holt bych radši digitalní distribuci a ne další krabici her kterou budu muset někam po přechodu na Xbox "TWO" udat. Prosím není to flame, pro mne ty podmínky MS nebyly tak hrozný a prostě mi celkem vyhovovaly. Většině se to ale takhle zamlouvá(tímto jim gratuluju), a tak si musím počkat dalších 8 let......
    • Je to flame
      • Flame jsi tak maximálně ty.
        • Flame je plamen a vy jste trotlové.
  • ruthan
    Nebojte, oni to nejak zkusi znovu. Napriklad, tak ze digitalni verze budou levnejsi.. a z fyzickeho media se stane drahy luxus. Nebo, ze reknou, ze oni to omezovat nebudou, ale vydavatele muzou.. Tohle je takovy, docasny ustup.

    Podle me jediny rozumny kompromis, jak pro vyvojare a publisery, ktery chteji vydelavat i na hrach z druhy ruky.. a hraci, kteri nechteji znova prihlasovat hru, podobne jako se prihlasuje auto, po zmene majitele. Je, aby cena hry klesla a aktivace sla udelat bez internetu po telefonu i v pralese. Jenze, tohle nam asi nedaji. Kecy od zazobanyho CliffyhoB neberu, oni si to moc dobre komponzuji tim, ze hra stoji 60$ a dobry herni firmy prosperuji dobre.

    Dalsi negativum, ktery samozrejme prijde, aby to nejak ty vice chamtivy firmy dohnali, bude vice F2P her s facebook zebricky, kde muzou zakazniky dojit nejlip.

    Zaverem, se tedy da rict, ze zadna ruzova budoucnost nas jako hrace neceka, takovy scenar neni aktualni, ledaze by se Kickstarter stal mainstreamem a stavajici paradigma, publisheri a konzole by skoncilo, respektive velmi by mu klesl podil na trhu a PC by bylo primarni platformou. Jako ja jsem pro :)
    • Ale aktivaci či jen dočasné připojení jednou za 24 hodin kvůli updatu měl Microsoft právě v plánu umožnit to uživatelém přes telefon. Ale i to je sockám očividně málo.
    • Ti bastardi oni nám dávají něco levnějc ! Osobně by mi vůbec takovej boj proti přeprodeji her vůbec nevadil.
  • A heleme se, Microsoft vyhoví veřejnosti (ano vím, dohnala je k tomu konkurence) a všichni budou stejně remcat a nikdo není spokojenej, protože je tu jasně vidět, že zdejší komunita má proti Microsoftu neoprávněnou averzi. PS maniaci jsou jasní, ale PCčkáři, kteří používaj operační systém ke hraní her právě od Microsoftu by se k tomu neměli vůbec vyjadřovat a radši sedět jen poslušně v koutě, jinak ať jsi jdou hrát na Ubuntu, když je Microsoft tak špatnej. Pokud vím, tak Sony taky chystala DRM, jelikož s tím ale Microsoft přišel jako první a Sony viděla reakce veřejnosti, tak DRM logicky zavrhli (i když stejně nějakou možnost DRM ponechali vývojářům) a posléze začali všem lízt do zadku jak jsou svatí a jak všechny jejich zájmy jsou mířeny jen a jen k hráčům! KECY! Sony by bývala udělala to samé nebýt Microsoftu, takže vaše poznámky vůči Microsoftu jsou jen pokrytecké výkřiky, kterým se s dovolením rád zasměju, jak ubohé a bezmyšlenkovité jsou. *4*
    • ruthan
      Operacni system za 3k, respektive v plne, neorezane, ne OEM (licence vazana na HW, kde si asi nemuze priplatit za preneseni na jiny HW a musite ztracet cas preinstalovanim vsech vasich programu) verzi za 4 (Home) nebo 6k (Professional, Ultimate). Proc si myslis, ze Valve jde cestou Linuxu, protoze ta cena za Wokna (v porovnani s cenou HW) a neflexibilita MS, je proste neunosna.. Nejvtipnejsi je, ze MS, wokna velkym firmam prodavam v ramci multilicenci za petikilo.. ale na koncovem zakaznikovy se rad zahoji..
      • Jo v tomhle máš naprostou pravdu. Souhlasím.
    • Boze fanboy az to boli. Na jakem zaklade tvrdis, ze je averze neopravnena? To by mne zajimalo. A nebo ty si nechas s*at na hlavu a jeste za to dekujes?? A "pokud vim"? Bud uved odkaz, nebo radsi mlc.
      A co treba takovy region lock? To je terno, co? Objednam si hru v Britanii nebo Nemecku a bude mi k hovnu. O, jak je ten Microsoft ale hodny. On se stara o to, ze bych te hre v EN nebo DE nemusel rozumet, ze? A nebo Kinect. Co na tom, ze ho nekdo nechce. Tady ho mas za 2.5 klacku a nazdar. Opravdu skvely pristup k zakaznikum.
      A jak, prosim pekne, souvisi next gen konzole s PC? PCckari jsou vysmati a jen krouti hlavou nad starostmi konzolovych hracu. To neni flame, to je proste fakt. Takze priste prosim vice faktu a mene fanboy kecu. Dekuji.
      • Za prvé nejsem fanboy, za druhé, jen jsem poukazoval na to, že PCčkáři by měli držet hubu ao Microsoftu by se měli vyjadřovat slušně a za třetí:

        Tady máš ten odkaz http://games.tiscali.cz/tema/drm-na-ps4-bude-nakonec-na-vydavatelich-ne-na-sony-63159
        • Promin, ale to je odkaz, kde mi rikaji, ze tam DRM nebude. Nikde tam nectu, ze o tom Sony uvazovala.
          • PS4 možná ne, ale co když to budou vyžadovat vydavatelé? To je potom jedno, jestli to vyždauje samotná konzole nebo vydavatelé, základ problému je stejný.
            • Ne, neni. PS4 tohle neumi, tak to muze vyzadovat kdo chce jak chce, proste mu to tam nepujde. A jen i*iot by delal dve verze s tim, ze na jedne to pujde (Xone) a na druhe ne (PS4). Kterou by si asi lidi koupili?
      • Region lock zrušili taky, to víte?
  • Stejně je to ale hezká ukázka Microsoftí demence. Kdyby vážně chtěli vyjít vstříc zákazníkům, tak by nechali možnost volby. Ovšem "možnost volby" je slovní spojení, které Microsoft už neuznává. *ehm*Apple*ehm*
    • Jakou "volbu" máte na mysli?
      • Volbu mezi hrami se všemi novými omezeními (volání domů každý den, špatně přeprodatelné, atd...) a výhodami (sdílení se s "rodinou", netřeba disku, atd...) a mezi "klasickým" systémem s vloženým diskem bez těch nových omezení.
        • Souhlas!!
  • a sledovani lidi pres kamerku tam nechaj?
    • Presne tak uz nebudes moct ma*tubovat pred televizi, Xbox to bude rovnou posilat do CIA, na tvuj youtube kanal a na Skype tvych rodicu. To je ten next gen.
  • Tak po tom, co se Microsoft snažil vehementně obhájit svá rozhodnutí ohledně prodeje použitých her, neustálého připojení a ceny u XBOX One, najednou vše změnili, s tím, že vyslyšeli volání fanoušků.

    Bohužel tímto krokem u mě klesli ještě hlouběji. Problém totiž nebyl tak úplně v tom, že nemůžete prodávat použité hry, musíte být stále připojený a že jste o sto euro dražší, problém byl v tom, že si svá rozhodnutí nedokázali žádným způsobem obhájit.

    Proč nevypíchli to, že sice nemůžete prodávat použité hry, ale můžete sdílet/půjčovat i digitální kopie (byť omezeně), protože konkurence toto zatím nemá. Sdílení gold účtu? Také nikdo nemá. Připojení k internetu nebyla tak velká osina a ubrala jim možná na pár hardcore hráčích, ale se svými službami a snad už funkčním kinectem, cílili na mnohem větší publikum.

    Sony sice není žádný andílek, ale mám takový pocit, že narozdíl od Microsoftu tam pracují lidé, kteří ví co dělají. Minimálně v PR. Což stejně není pro uživatele tak důležité.

    Jako vždy ale nakonec rozhodnou exkluzivity a funkce. V USA XboxO stejně bude prodávanější než PS4. Bude spíše zajímavé sledovat, jestli XboxO nedělá příliš velkou chybu, že úplně ignoruje Asii. Jasně, že v Japonsku nemá až takovou váhu, ale spíš je zvláštní ignorace Číny, která je teď velkým trhem srovnatelným s USA a Japonskem, neli větším. Pokud se nemýlím, tak před nějakým časem tam byly zrušeny restrikce vůči konzolím? Pokud přijdou na trh pozdě, tak jim to určitě nepomůže.
    • Black_Hand
      mylis se. presne tohle rikali. videl jsem par interview s hrybem (nelsonem) a tam presne toto rikal. bohuzel to hned vsechno tapetoval cernobile, takze se na jeho motorovou pusu tezko reagovalo a zustal z toho hluboce negativni ojem.

      a predstava o par hracich... no ja bych si nebyl tak jisty. ubisoft taky hodil zpatecku. a to jsem par tydnu predtim oznamenim cet v jednom interview, ze maji 10% prodanych kusu AC2 na PC. a tou dobou jsem se taky docetl, ze Activision melo asi tak 20%-25% (presny cislo uz si nepamatuju) kusu MW prodanych na PC. takze zas tak male procento to opravdu neni.
      • JJ, to/ta interview jsem viděl. Ale právě ten způsob podání byl trochu nešťastný. Když to porovnám třeba s Reggiem z Nintenda, tak je to jako nebe a dudy. Reggie i útoky o neúspěchu WII U odpinkává s úsměvěm, a snaží se říct, co si myslí, že dělají dobře a jinak než ostatní. Chápu, že ne všichni zvládnou takový tlak, jaký byl na Microsoft vyvýjený, ale tito lidé mají právě zaplaceno za to, aby předali tu pozitivní zprávu o produktu, kterému věří. Problém potom vidím právě v tom, že lidé, co se zajímají o vývoj na herní scéně ví, jaké výhody ten systém měl, ale Microsoft je neuměl dostatečně prodat.

        Tak ty čísla mě osobně překvapily. I když je pravda, že se dalo pozorovat to srovnání asi už na předobjednávkách.

        Spíš by mě zajímalo, jestli není trochu ktátkozraké zahodit dlouhodobou vizi (mám na mysli to, že časem by se XboxO stejně prodával velice slušně, díky funkcím, které PS4 nemá) proto, aby se zalíbili té HC komunitě, které se znelíbili. HC komunita ovlivní spíše startovní čísla konzole. Jsou ale natolik důležitá? 3DS a PS3 taky neměly skvostný start, a přesto PS3 v konečném důsledku prodala víceméně stejně jako X360, a to přesto, že v jejím cyklu proběhlo několik velice nepříjemných kauz.
        • Black_Hand
          jiste, ja ho nehajim. ale nelson je uplny atomovy buldozer PR a ty co se ho vyptavali, permanentne svadel z cesty a klicove otazky zahraval do autu prave pomoci tech veci o kterych si mluvil ty.
          pokud jde o vyvoj na herni scene, tak o ten se samozrejme zajimam taky. ale nesouhlasim s tim, ze by to bylo extra vyhodne. navic mas nasledujici problemy:
          1) jina mentalita konozlovych hracu (nemyslim negativne!) ohledne hrani spolu cimz myslim noseni her ke kamaradovi.
          2) jina situace s cenami vuci PC. ne tak hluboke slevy (na PC zpusobene konkurenci s piraty), takze narozdil od PC hrace ma konzolar daleko vetsi zabrany pokud jde o nakup novych kousku. pozor, to neznamena, ze by hry byly moc drahe, naopak, ty slevy vedou na zajimavou situaci vice cenovych hladin, kdy clovek, ktery si hru opravdu chce zahrat je casto ochoten zaplatit vice, nez by za hru zaplatil obycejny hrac, ktery nad tim jen uvazuje.
          3) offline rezim neni nic prevratne nerealistickeho. to ze mam digitalni herni knihovnu neznamena, ze se musim jednou za 24h nekde ozvat. at treba tu sdilenou knihovnu povoli jen v online a za me by to bylo ok. i kdyz si nejsem tak uplne jisty jak na to zareaguje uzivatel z bodu 1). offline rezim ma origin, steam, desura, gog (samozrejme), impulse atd. atd. neni to problem. steam ma dokonce casem omezeny licence. klidne si dokazu predstavit, ze by to slo realizovat podobne i na konzolych v pripade pujcovani.
          4) lidi videli 2001: Vesmirnou odyseu a hned si kinect spojili s HALem.
          5) hardcore hraci maji hluboce negativni zkusenosti s kinectem, pokud zrovna nejde o tanecni hru. cloveka napadne Steel Batallion a hned umre smichy. a koho z hardcore hracu bavi mavat rukou ve vzduchu? navic, i pro normalni lidi je to taky gimmick, ktery se rychle omrzi. s tim ma zkusenosti nintendo.

          plan MS byl vlastne vyklesteny PC model s ulitbou ve forme sdilene knihovny a velkym bratrem ve forme kinectu.
          a nezapomen, ze pozitivne naladena HC komunita je lepsi, nez reklama v televizi. za kym si obycejny clovek zajde o radu pri vyberu novy konzole?
          • Tak určitě je pro ně lepší, alespoň do začátku, aby měli podporu HC komunity. Sice ne úplně souhlasím s tím, že obyčejný člověk půjde pro radu za někým z HC komunity, nebo dokonce odborníkem, prostě někým, kdo se v tom orientuje. Průměrný člověk který se pro konzoli rozhodne, aby udělal radost třeba dětem, se zeptá v obchodě prodavače. Ten ale doporučuje podle jiných než těchto kritérií.

            Ale s většinou těch bodů samozřejmě souhlasím. Je ale škoda, že Microsoft nezkusil prosadit své změny trochu lépe. Tohle otočení se zády vůči všemu, co řekli je spíše vztyčený prostředníček, než vyslišení kritiky. Myslím si, že spíše měli zkusit začít počítat s tím, jak by jim pomohlo místo povolení bazarovek zkusit právě přístup na PC scéně. Tedy dát ceny her trochu levněji, nebo i stejně draze s tím, že za půl roku bude za 50% ceny? Pokud se snaží o ústupek komunitě HC komunitě, mohl být jiný. Je pravda, že se někde vyrojily spekulace, že ceny PS4 her se vyhoupnou na 69 dolarů (snad opravdu jen spekulace).

            Offline režim určitě není problém. Tohle vlastně byl jediný bod, který jsem doteď nepochopil. I když řekli jaké výhody mají lidé co budou připojeni, tak stále nechápu proč to nutili všem.

            Je pravda, že nutnost kinectu je problematická. Neviděl bych to úplně tak zle, co se týče přijetí kinectu u nehráčské komunity (pokud tedy již opravdu funguje). Samozřejmě to nabourání do soukromí je ošemetné, ale opět to bude řešit spíše HC komunita, tedy dokud se neprovalí nějaký skandál.

            Pokud se ale Microsoft rozhodne (pokud to tedy vůbec je možné), že vydá light verzi bez kinectu, tak budou mít našlápnuto velice hezky. Ale zase chápu, proč kinect tlačí, aby jej do svých her nacpalo co nejvíce vývojářů. Jenže problém je v tom, jak špatně je kinect využitý. Vím, že tady se třeba Wii moc nenosí a komu se wii líbí, ten není podle ostatních HC hráč, ale my si třeba s Wii užili dost legrace. A to u blbých party her. Nintendo toto umí líp. Wii party, Rabbids, mario party...jsou to blbinky, ale vesměs dobře udělané a pro noční chlastací pařbu je to fajn a přesto, že jsem za něj dal 4000 tak nelituju. Ale je jasné, že opět, pokud člověku něco vnutí, musí mu to dostatečně vynahradit jinde.
            • Black_Hand
              praveze na PC mas po roce hru za 10% ceny (treba 5 eur). problem ale je, ze na konzolich neni ten tlak na cenu takovy. a vydavatele nemaji duvod cenu takovymto zpusobem snizovat a je jedno co rika valve o 2000% narustu (ne neni tam moc nul) prodeju pri 90% sleve a zvyseni prodeju v retailu za stejne obdobi.

              ad offline rezim: to je podle me fundamentalni problem. k xboxu bych se stavil daleko pozitivneji pokud by ho podporoval. proste co mam nainstalovane mi tam zustane, ale je jasne, ze me to jednou omrzi a budu chtit stahnout neco dalsiho. takze pujdu online sam od sebe, i kdybych nebyl online kdykoli mam moznost (coz jsem). neni to jenom o pripojeni uzivatele, ale i o serverech. jednoduse se ti muze stat, ze si nezahrajes single player hru, protoze server je "under maintenance".

              kinect a tancovani funguje, o tom zadne. ve zbytku je problem treba i s tim, ze kinect nema zadnou fyzickou odezvu, nepripadas si jako ze neco delas. dokonce je to jeste horsi, neze hrat strilecku na virtualnim joysticku na tabletu.

              wii ma problem, ze po rychlym nastupu ho pak lidi prestali vyuzivat a koncivalo ve skrinich, dokud se neobjevilo wii fit atp. a zase na chvili nevylezlo a pak zase zalezlo. a ja proti nintendu nic nemam, ani nepovazuju hrace na wii za naky deti.
    • ze v Sony pracuji lide kteri vi co delaji? (V PR?)
      To tezko, jinak by marketingem nezabili PSP nebo PSV, a nezmrzacili PS3...
      Na to jake vsechny ty veci meli potencial, se PR oddeleni zrovna moc neblejsklo
      • Tak samozřejmě mám na mysli spíše současnou situaci. To, jestli jsou v PR oddělení ti samí lidé, kteří tam byli před rokem, nebo ještě dříve, se dá těžko říct. PS3 mělo opravdu špatný start, ale kupodivu se z něj nakonec dostali a X360ce se nakonec víceméně vyrovnali.

        Co se PSP/vita týče, tak tam bych souhlasil, že zatím PR dobře nepracuje. Když si vezmu, že v podcastu zmiňovali, že na place E3 byla fůra titulů, ale nikde o nich není ani zmínka, tak někde musí být chyba. Ta chyba ale možná bude i v tom, že například u nás se handheldům příliš nedaří. A pak je tu druhý problém, a to je konkurence v podobě smartphonů a tabletů.

        Nicméně souhlasím, že v případě PSP/VITA se PR moc nevyšvihlo.
  • Kronoss1
    Evidentně konkurence zafungovala. Nikdo nemůže Sony nic vyčítat, ani to, že všem lezli do zadku. Kdo by to z vás neudělal? A kdo by z vás na místě Microsoftu neustoupil? Smutná věc je, že to prezentovali jako ohromně přínosné změny a teď couvají. Tohle byla jen zkouška, co zákazníci vydrží a očividně už tohle bylo za hranou, nicméně si nemyslím, že se jim tolik hráčů vrátí (někteří určitě ano, ale pochybuji, že všichni), protože je tam stále tato tendence něco měnit a něco zavádět. Navíc mají tuto tendenci zapsanou i na vlastní stránkách, kdy se všechny služby mohou změnit, takže za rok se tyto změny mohou pomalu a postupně vracet. Já, pokud si nějakou konzoli pořídím (mám PS1 a pořád funguje *5* ) tak to nebude Xbox a to už jen z principu.
  • Takze vlastne jediny porazeny jsou sony boys, protoze darkem dostali placeny online na nekvalitnim PSN, ktery kdyz zrovna 16 lety deti nehackujou, tak klekne samo *1* *1* *15*
    • Miserius
      Škoda slov na tyhle pošuky... Jen se tu vykřič, aspoň budeš moct běžet za ostatníma klučinama jak jsi nám to tu všem natřel a že teď díky tvojemu vysvětlení už si nikdo PSko nekoupí
      • Mě tyhle řeči náhodou baví, aspoň to tu trochu vyvažuje ovzduší.
  • Nejdřív mi tvrdí, že ty omezení jsou pro mě vlastně prospěšné a pak obrátí a vše berou zpět. To si myslí, že jsem totální blbec? XboxOne u mě nezájem, jestli nějakou konzoli pořídím, tak PS4 a další kroky Microsoftu jsou mi už zcela ukradené.
    • Tad ted jsi jim to nadal, to hned nebudou klidne spat *2*
      • xboxař tipuju *1*
        • A?
          • A co by jako mělo bejt? *15*
      • Miserius
        ^ He's back!
  • irdzi
    Supeeer zpráva. Popravdě je smutný, že tak obrovská firma dělá takový informační faily, ale tahle informace je fajn- ještě tak kdyby zrušili povinnost mít kinect a budu se na Xone těšit. Hry a joystick bych klidně vyměnil za nižší výkon ... jelikož kinect už si asi zrušit netroufnou, takje to pořád málo a přejdu z X360 spíš na PS ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit