Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Whoossain
    Dnešní doba plná technoligického pokroku dává lidem prostor řešit neuvěřitelný kraviny. Otázkou je, zda by se nedal volný čas získaný díky technologiím investovat nějak lépe, než přemýšlením nad tím, kolik se ve virtuálním nebo reálnem světě pohybuje žen v oblasti herního průmyslu...
  • A já se ptám, kolik je ve hrách zvrhlých pošahaných vědátorek, brutálních bezohledných diktátorek a masových vražedkyň? Hmm? Když by podle některých hlasů mělo být ve hrách více protagonistek, proč ne i více antagonistek? *1*
    Ale teď vážně. Nevím proč něco takového propagovat. Vývojáři dělají to, co si žádá trh. Navíc tento "problém" exituje pouze v určitých herních žánrech (FPS, stealth akce, atd.), ve kterých to působí přirozeně.
    • janchor
      Píšu to už postopadesátý, takže v tom mám praxi: trh není automaticky osvícená entita, zvlášť ten herní, zakrnělej v časech, kdy hráček skutečně byla výrazná menšina.

      Velký herní společnosti dělají to, co si ODVOZUJÍ, že si trh žádá.
      • V tom případě herní společnosti přicházejí o zisk vlastní blbostí a vám je vůbec nemusí být líto.A samozřejmě tím vzniká na herním trhu obrovská díra,kterou je třeba zaplnit.Nejde my do hlavy proč to ještě někdo neudělal.Asi jsou všichni hloupý.Nebo chytří?
      • Já souhlasím s tím, že hráčky už nepředstavují jen zanedbatelnou menšinu potencionálních zákazníků. Z mého předchozího komentáře, ale asi nevyplynulo dost jasně, že jde především o žánrové rozložení herních titulů. Jak už jsem zmínil, v některých hrách je mužská hlavní postava logickou volbou. To že ženy tyto tituly nehrají, prostě podle mě nemá nic společného s tím, že nehrají za ženu. Tak nevidím důvod to měnit jen aby byla uspokojena hlasitá menšina hráčů a hráček, kterým to vadí.
  • VereWolf271
    Jasně proč ne více ženských hrdinek ve hrách jako Call of Duty. Ale pak ať se hráč nediví, že na něj vybafne něco takového: :-P http://www.fit-centrum.cz/zavodnici/zavodnici-zahranicni/3934-kulturistika-zeny-2011-melody-spetko.html
    • kubi-wan
      Jak by řekl Ivan Drago: "TO NENÍ ČLOVĚK!!!"
    • tohle by mi sedělo maximálně k pirátum jinám by prostě neseděla
    • Whoossain
      K tomu mi nejlíp pasuje anglický "shit bricks"...
    • XorxoxTalarius
      Fuj :D
  • Všichni lidé mají chromozom X, ať už jsou to ženy nebo muži. Člověk nemůže žít bez chromozomu X, protože obsahuje geny důležitý pro samotný život. Takže úvod článku je pěkná blbost. Autor se asi snažil vypadat chytře, ale moc se to nepovedlo.
    • Pilgrim66
      Tak správně by bylo "mají pouze jeden chromozom X" no, ale tak narážka pochopena.
      • V textu je napsané že "hráči jen zřídkakdy disponují chromozomem X" , a to je blbost. I když mají třeba jen jeden tak ho mají vždycky *1*
  • Slečny z iniciatívy asi nepochopily, že když se dělají historické hry, tak tam by taková hrdinka dostala v reálu jen pořádný b*tch slap a šla by zpět do kuchyně:). O ženská práva se někde bojovalo až do druhé poloviny 20. století, předtím bylo nemyslitelné, aby ženy někde vyjadřovaly svůj názor a byly brány vážně. Takže všechny ty pirátky, šermířky a bůhvíjaký bulšit jsou naprosto mimo realitu. Ženy měly v historii ohromný vliv, ale úplně jinak, než si současná generace žen, které již vyrostly v tom tolerantním prostředí myslí. Ale to je asi tak nějak jasné každému, kdo se o historii trošku zajímá.
    • janchor
      "Slečny z iniciativy" snad mluví o hrách, které mají přepisovat dějiny?

      A když už tak ležíš v těch dějinách, přečti si třeba něco o respektovanejch vládkyních, kterejch je lidská historie plná. Třeba takovou Alžbětu bral vážně slušnej kus světa..
      • jediný co tím chtěl básník říci je, že počet mužských hrdinů bude asi pochopitelně vyšší, jelikož měli tu "koncovou" vojenskou/zabijáckou úlohu napříč historií přeci jen větší. Každá ženská historická "zabíječka čehokoliv" už je pak jen úlitba současné přísně "liberalizované" společnosti, resp. společnosti genderové nerovnosti, kdy se vliv ženy kromě domácnosti (ten byl historicky obrovský) snaží přenést do všech ostatních sfér včetně veřejné, čímž se de facto do budoucna bude čím dál častěji řešit otázka potlačení mužského aspektu na minimum, možná i proměna rolí jako takových.

        Aby ses zase neoháněl "machochismem" - mé nejoblíbenější videoherní hrdinky jsou povětšinou ženy a Laru žeru už od r. 97 coby charakter, ne prsa s koltama. Jenže ženské hrdinky mají svůj čas a místo a každý chápe, že i taková Lara by dostala v některých situacích od chlapů tak na budku, že by to hezké nebylo. Ženy jsou stavěné na jiné věci, než se prát s chlapama a držet cigáro v jedné a rotačák v druhé ruce.

        Když jsme u historie, spíš bys měl zmínit královnu Viktorii, či ruskou carevnu Kateřinu.
        • Pilgrim66
          Protože všichni chlapi v realitě jsou přece namakaný borci co utáhnou rotačák a ještě se u toho drbou na zadku. To je úplně stejnej princip.

          Hry jsou hry a ženských hrdinek bych uvítal víc.
          • všichni chlapi v realitě nejsou speciálně vyšlechtěný vojáci v nanoobleku, žeano:)

            S tvým dodatkem souhlas, ale je jich dost, hlavně v žánru adventur, jak již zde bylo řečeno.
        • janchor
          Ano, je pochopitelný, že počet hrdinů v realistickejch historickejch hrách o rytířích a vojevůdcích bude nejspíš vyšší, než hrdinek.

          Jak to souvisí s počtem hrdinek ve hrách obecně, netuším.
          • tak potom v kterych hrach konkretne je problem, protoze me to nepripada tak nevyvazeny kdyz se vyradi sporty, historicky, a vojensky hry. Kdyz treba vezmu serii final fantasy tak tam od 9 nebyl muzskej hlavni hrdina, ff10 zenska tidus, 12 zenska vaan a 13 ma lightning :))
            • Lukáš má asi na mysli hlavně žánr akčních her, ten je nejvíc sledovanej, jenže tam se žena se svými fyzickými predispozicemi (před kterýma lze zavřít oči ale to je asi tak vše) spíše nehodí. Jenže zároveň je to nejhranější a nejsledovanější žánr a zde nastává problém.
  • Keyz
    Mohou udělat hru Esmeralda. Tam bude ženská seriál měl u daného publika úspěch.
    • kubi-wan
      A mohli by to udělat Telltale, ty maj s epizodickym vydávánim zkušenosti *1*
  • za chvíli si začne vyskakovat i PETA, že není dostatek zvířecích hrdinů... každopádně jako hráč chci hlavně kvalitní postavu s charakterem, který do příběhu bude pasovat. nedokážu si představit v tomb raider, beyond good and evil apod. chlapa, stejně jako v hitman, metal gear solid či splinter cell ženskou. a krom rpg, bych upozornil na adventury, kde je to podle mě vyrovnané, nemají-li ženské hlavní postavy navrch (syberia oba díly, longest journey, new beginning, to the moon, resonance, blackwell, broken sword...)
  • Kozy
    Ty hry jsou tak sexistický a feministický, já chci hrát Tomb Raider za chlapa. Nesetkal jsem se s holkou která by měla problém s tím, že hlavní postava není žena. #1reasonwhytogofuckyourself.
    • a mel by mit taky nerealisticky vyboulenej poklopec? :D
  • Já jsem pro, ženské hrdinky mi chybí a pořád je lepší se dívat na zadek ženské než chlapovi, to mi dá za pravdu asi každý zdravý chlap *4*
    Ale nemělo by se to přehánět, některé hry by měli být pouze ryze za "Mužské hrdiny" - viz CoD, Battlefield... Ale naopak v některých hrách mi ženské hrdinky chybí co takový Dead Space v roli za ženskou, nebo takový Call of Juarez za pistolnici, která posílá chlapi pod drn, už jen z téhle představy doslava šílím blahem...
    A nebo udělat kompromis, viz třeba Dragon Age 2, Mass Effect, a udělat na výběr možnost hrát jak za "mužskou" tak i za "ženskou" postavu...
  • "hraci jen zridkakdy disponuji chromozomem X" To jako ze hraci jsou treba ptaci nebo jak to bylo mysleny?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit