Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 13_11
  • A nebude to vodou? Udajne vsetci co strielali na skolach pili vodu.
    • Já bych z toho nevinil hry ale konzumací rohlíků. Přecijenom jsou vrazi, kteří hry nehrají ale každý vrah určitě pár rohlíků snědl.
      • v americe těžko :D
        • to jo jen v americe se opijou rohlikem :D
  • Bulvárně šokantní článek. Jako by o tom nešlo psát bez mentality ohrožení. Kvůli bulvárním článkǔm jsem zanvřel na Bonusweb...
    • Proto jsem připojil zmínku komiksu. Ano, samoúčelně vytvářet atmosféru strachu je ploché ze strany her i vůči politikům. Nicméně není úplně třeba, aby prošla legislativa, která hry zakáže, nebo něco podobně nerealného. Úplně postačí, když se bude dostatečně dlouho z vysokých míst ostrakizovat nějaká zájmová skupina - kulturní ghetto bude nastaleno tak jako tak. Něco podobného se už v minulosti stalo u komiksu, víme? Ve výsledku to uškodilo jak recipientům ("Ty čteš ty debilní komiksy?") tak i médiu samotnému. Tvrdit, že "rétorika ohrožení" vůči hrám je neškodná, by zkrátka bylo lživé.
  • Kolik lidi, tolik nazoru. Stejne jako vetsina diskutujicich tady ani vetsina politiku nema tuseni kde je opravdu problem (v pripade politiku bych asi mohl napsat ze to nevi zadny z nich ;-). A kdyby to vedeli, jedine co zjisti je ze pri soucasnem stavu spolecnosti to odstranit nejde. Problem neni nasili ve hrach nebo ve filmech, to jsou jenom dusledky (a nekomu to muze pomoct vybit si nasilne sklony, jiny si to zase muze chtit vyzkouset v realu, lidi reaguji ruzne). Problem ani neni to ze v americe ma skoro kazdy doma zbran. Spis spolecnost postavena na hlavu, propagujici nesmyslne hodnoty. A jako obvykle se budou resit symptomy, ale tim co je zpusobuje si nikdo lamat hlavu nebude. Opravdu to nekoho prekvapi?
    • axell1990
      No jo to je bohužel jedna z nevýhod demokracie s trendy so toho nedá moc dělat , protože by to byla politická sebervražda. (pokud chcete aby vás měli lidi rádi tak jim nesmíte nic moc zakazovat). Stejně bych to viděl s konkurenčním bojem na volném trhu.. pokud chceš prodat tak musíš vytvořit hype kolem svých výrobků, všechno to tak nějak vylepšit a ukázat jako lepší než to je, jinak nic neprodáš a zkrachuješ. Hyperrealita je holt svinstvo.

      Problémy pak nastávají u jedinců , kteří jsou nějak narušení , mají problém oddělovat realitu od fikce, nebo si ani neuvědomují že to co vidí není skutečné.

      ... společnost holt nepředěláš.
      • Volný trh ? To asi nemyslíte EU, kde se reguluje i zahnutí banánů.
  • Treba by aspon zacali zase delat poradny RTSka kdyz by jim to ostatni zakazali *2* *2*
  • pro to, že se děti chovaj jako magoři, je jedinej důvod - rodiče se jim nevěnujou... tak si pozornost vynucujou po svým
    • A za to z části nese vinu stále se zhoršující ekonomická situace- práce a peníze ubírají čas na děti. Společnost se řítí do sra*ek a už to nejde zvrátit. Je to začarovaný kruh. Změna nastane teprve až se to dostane za únosnou mez a toho se fakt doufám nedožiju protože to bude ve světě hodně zlé.
      • Naopak, volny čas ve společnosti neustale roste. Je hloupost se v dnesni dobe vymlouvat na nedostatek casu.
        • tak ne kazdej jako ty je flakac *3*
          • Volny cas roste s zivotni urovni ve spolecnosti. A ta obecne zatim roste. Samozrejme se najde par jedincu, kterym i klesa. Mozna i prave proto, ze si volny cas vysvetluji jako flakani se.
            • Ja se bavim o stavu spolecnosti a ty vytahujes extremni pripady. Taky tu jsou lide, kteri nemusi delat nic. Porad plati, ze dnesni spolecnost je na tom co se tyce volneho casu historicky nejlepe. A ze na tebe pusobi lide uspechane? To je treba tim, ze lide podlehli mamonu a konzumu a zanedbali duchovni podstatu byti a proto jsou nespokojeni a nestastni i kdyz sa maji materialne o nekolik radu lepe, nez kdy pred tim.
            • jete jen dodam ,ze pracovni doba opravdu neklesla na BEZNYCH osm hodin denne . Hodne zalezi na zamestnani kde delas . Nekdo dela osm hodin a jinej treba 24 . To jak dlouho jsi v praci ani nesouvisi se vzdelanim . Mam kamose co maka KAZDEJ den vic jak 12 hodin denne . Zadnej kratkej dlouhej tejden . Pravdu mas jen ji priliz pausalizujes . Ne na kazdeho je aplikovatelna . Ridit se podle tebe vsichni tak tu spousta veci prestane fungovat .... napr nemocnice kde jsou dvanacky a delsi smeny na dennim poradku .
            • jasne matka co je sama doma a kvuli obzive rodiny musi chodit jeste na vedlejsak by jiste s tebou souhlasila . Proc mi prijde ,ze svet soudis jen podle sebe ? Ono staci jit jen po ulici a nezavis se pocitu ,ze lidi stale nekam spechaji .
            • Rodice me nezivi od mych 18 let. Naopak ted zivim sve deti a mam manzelku na rodicovske dovolene.

              A ted davej pozor, pracovni doba klesla z beznych 12-14 hod denne na beznych 8 hod. denne. Pocet pracovnich dni klesl z 6 na 5 (ja pamatuji, pravdepodobne na rozdil od tebe, jeste pracovni soboty - to dnes zavest vlada, to by bylo revu), technologicke vybaveni domacnosti jako pracky, mycky a vubec moderni technologie, jako instantni potraviny a moderni mestsky styl zivota vyrazne zkratili objem a trvani domacich praci. Volnocasove aktivity dnes zaujimaji prvni misto v traveni casu, na druhem miste je uspokojovani biologickych potreb a teprve na tretim miste prace. Tvrdit, ze dnes se mladez chova spatne proto, ze neni cas na jeji vychovu jako driv, je nehoraznost a hloupa vymluva. Casu je na to dost.
            • Zajimavy nazor, ale asi te jeste zivi rodice, nebo nekoukas kolem sebe....
  • Udelat statistiku, kde prvnim vstupem je, ze zda teenager hraje videohry a druhym je neco naprosto nepravdepodobneho, ma docela nulovou vypovedni hodnotu - Vytvaret studie resici problem "nasili/videohry" je naprosto zvracena snaha o nalezeni logicky neexistujiciho spojeni. Je to jako spojit nasili ve skolach s konzumaci peciva = Kazdy masovy vrah jedl rohliky.
    • Lol... tjn.. měli by udělat studii na vliv pečiva na násilí... Myslím že vzhled rohlíku podněcuje hluboko zakořeněné násilné sklony, a navíc rozdělení pečiva na světlé a tmavé podporuje rasismus.. By mě zajímalo jak na tom byl Breivik s pečivem, asi kupoval jen světlé pečivo...
      • Robotron3
        Škodlivý vliv pečiva! Tak už je mi jasný, jak mohl Jindra Rohlík spáchat takovou hru jako Mutant! *15*
  • Mám k tomu neutralní postoj z těchto důvodů:
    Hry mohou škodit/nemusí škodit
    Jsou špatní lidé/dobří lidé
    Některé hry skutečně nepatří do rukou dětem (nemám nic proti ratingu), ale VŽDY to musí zhodnotit rodiče. Výchova a hodnoty musí určit směr. Inteligentní člověk si je umí určit sám. Legislativa nemůže nic vyřešit. V dnešní úspěchané době člověk může rychle přijít o cokoliv z minuty na minutu, ale to je prostě součást života. Proto osobně neházím psychicky choré do jedné škatulky. Ke každému se musí přistupovat INDIVIDUÁLNĚ. Tyto tzn. fundované průzkumy jen ukážou na hrst lidí. Nildo nereší např. kriminalitu v maldých od 10-18 let, protože to je běžná věc, na kterou si už všichni tak nějak zvykli. Kdyby raději dělali výzkumy na nemoce, bylo by to jistě prospěšnější. Tady si zase musí určit priority úřednici (vědce ani doktory z toho obviňovat nelze - většina makíá celý život od studií) Bohužel lidská povaha raději svádí problémy na něco jiného. Druhým problém je, že některá studia neumí dobře naklládat s násilím, v podstatě se spoléhají na potoky krve, ale ignorují jakési "poselství" - když jsme kdysi zapnuli Fallout nebo Carmageddon, tak jsme se dokázali v brutálních a nepěkných situacích zasmát, nejen drtit lebky a hrudní koše, což pomohlo vytvořit si další vrstvu nadhledu.

    Uznávám, že jsem u her vydržel možná delší dobu, než jsem měl. Ale na druhou stranu, nezpřáhl jsem se se špatnou partou, nechodím do hospod, nekouřím cigarety ani neberu drogy atd. Některé hry mě dodnes inspirují ve vlastní tvorbě, díky některým jsem si vypěstoval černý humor, skvělou angličtinu, větší zájem o literaturu aj.
  • Driv vždycky když někdo prijel z mych známých z ameriky tak všichni peli samou chvalu jaka je tam svoboda a všechno lepsi. Priznavam nebyl sem tam. Poslední dobou ale se z ameriky lidi spis stehujou. Naposled pribeh me zname kera mi rekla jaky je tam dusno a ze tresnickou na dortu bylo kdy jeji manzel dal liznout na zahrade diteti piva a do peti minut u nich byla policie pac je nejakej hodnej soused bonznul.

    Jak tady někdo chvali jak nemusej platit zdravotni - no on ten systém zdravotniho pojisteni hlavne ze spolecnosti odstrannuje tydle blazny s bouchackama. Nerikam ze tady se to nedeje ale rozhodne je to v evrope v omezeny mire. Problém s absolutni svobodou je ten ze kazdej muze absolutne všechno. Asi pekna představa z pohledu normálního člověka ale blba když kolem vas bydli silenec.
    • Jo to mímu bráchovi se tam nějak něco stalo s autem (nic vážného asi) tak ho opravoval nějak před motelem a hned tam přijeli policajti, který tam někdo zavolal... Ale normálně jim vysvětlili, že nedělaj nic nelegálního, jen že tam něco opravuje. Jako někdy USA dokáže nakrknout v takovejch blbostech ale jinak sme tam já i můj bratr (každej v jinou dobu) rádi pracovali, brách tam pak jel znovu na svatební cestu a určitě tam chce nějakou dobu žít a já bych tam taky chtěl nějakou dobu žít. Taky je pravda že jsou nějaký amíci co se stěhujou do Evropy, mají k tomu různé důvody, ale tak lidé se odjakživa stěhují sem a tam... Někdo se najde třeba v jiné zemi, vyhovuje mu to tam víc...
  • Magister_Peditum
    U nás máme taky podobné moralisty, co by rádi řídili životy druhých. Viz zákazy cigaret, automatů. V Českém Krumlově nedávno zavedli zákaz pití alkoholu na veřejnosti mezi 22-6h, pokud si to dobře pamatuju. *15*
    • Mart9
      Zákazy cigaret jsou v pořádku. Každého, kdo kouřem z cigaret obtěžuje druhé, bych bičoval. Kdo má ten hnus čuchat.
      • Magister_Peditum
        Pokud vím, tak na veřejných místech je kouření zakázaný. No a jestli lezeš do kuřácké hospody, tak je to tvůj problém. *1*
        • Mart9
          Třeba na zastávkách MHD to zakázané bylo a už zase není. A i předtím to málokdo dodržoval. Nesnášim tyhle zhulence, kteří nerespektují druhé a je jim jedno, že tím někoho obtěžují. Hlavně že mají cígo v držce. Samozřejmě v kuřáckých hospodách ať se všichni hromadně klidně kouřem otráví, to je mi jedno.
          • Jasný...kouř z 5 centimetrový cigaretky tě na tý zastávce, která je logicky u silnice kde projížděj auta a vyfukujou ti pod nos mnohem horší sra*ky tě strašně ale strašně zabíjí...ale ty výfukový plyny jsou plné vitamínů
            • Kdyby alespoň kouřili dobré zboží a ne sušené seno. Z té atrapy tabáku jde neskutečný smrad.
            • Mart9
              psáno s cígem v ruce, cítím tě až sem.
          • Já sem přestal být kuřákem.. říká se že těm co přestaly to nejvíce vadí.. mě to nějak nevadí... Jsou mnohem horší věci, které se hojně konzumují, jako třeba fast food jídlo (pokud ve velkém množství), nebo alkohol, který má za následek mnoho násilí a úmrtí, možná víc než rakovina plic... Ale chápu že někdo to nemusí čuchat.. ale to je asi jako já nechci čuchat smrad lidí v MHD.. těch co o sebe tolik nepečují.. ale nikdo nenavrhuje zákon o tom, že se má člověk vysprchovat než vleze do MHD...
            • no oni ani ty policiajti by si v tom zrejme nelibovali.
            • což by se teda si těžko nějak dokazovalo... Asi by bylo trapné kdyby policie procházela MHD a dávala pokuty lidem co smrdí :D... Myslím trapné pro tu osobu so je pokutována...
    • no tak chtej zakazat cigara to je strasny. Btw nechtej ale jen chtej zrusit ty s prichutema a dat na krabičky hnusarny a i kdyby myslim ze lidstvo se bez cigar klidne obejde. Miluju tendle skvelej ceskej názor jak je EU priserna a všechno zakazuje. A jak presne konkretne tobe skodi? Nam ve firme otevrela zahranicni trhy i když s trochou papirovani navíc to uznavam.

      Cesi milujou nadavani na všechno se mi zda. EU nasim firmam skvele pomaha ale pro klasickyho ceskyho člověka sou to cigara a pomazankovy maslo.
      • Magister_Peditum
        Počkej, až budou chtít zakázat toma na internetových diskusích. Jinak jsem o EU neřekl ani popel, takže zklidni hormon. *15*
        • Az me budou chtit zakazat tak budu rad. Anonymni diskuze sou stejne jen snůška kecu kery většina lidi co je pise ani nemysli vazne. Ja bych zaved klidne povinne registrace i na internet jako takovej aby se kazdej prihlasoval sam za sebe a od 15 let.
          • Doufám, že to tedy není myšleno vážně. Pokud ano, doporučuji si přečíst 1984 od Orwella (Velký bratr tě sleduje...) a popřemýšlet, co by taková registrace přinesla lidem v námi označovaných totalitních režimech.
    • frag.ment
      Zatím je to u nás ještě vcelku přijatelný, ale schvalováním "norem" úředníku z EU, kteří se snaší regulovat a nařizovat kde co, si zaděláváme na pěknou diktaturu. Zatím to bylo v rámci mezí, ale až se k moci dostanou rudooranžoví, kteří lezou do zadele EU za jakoukoliv cenu a odkývnou jim všechno, bude daleko hůř.
    • No tak jako alkohol je aspoň jasně spojitelný s násilím. Je normální, že se chlapy napijou a pak někde srvou, ale neslyšel sem, že by si parta chlapů zahrála hru a pak se porvali díky tomu.
      • Tikov
        Je taky normální, že se lidi opijou a pak pomilujou. Takže jasná spojitost alkohol-násilí tu není (osobně jsem zažil za celý život asi jen 2-3 lidi co začali být po napití agresivní (o jednom se to ví standardně, takže to ani nebylo překvapení a dalo se na to adekvátně reagovat). Mnohem větší množství lidí má po napití blbé kecy (nebo ještě víc jich je přátelštější- kvůli tomu se nakonec taky pije).
        Mimochodem u toho druhého případu bych odkázal na asijské vraždy kvůli hrám.
        • No tak to se asi nedá srovnávat. Alkohol má prokazatelný vliv na násilí. Samozřejmě sem tím nemyslel, že alkohol nutně zaviňuje násilí, alkohol může navodit různé stavy, a jedním z nich bývá také agresivita, která často končí rvačkou, zabitím, bouračkou pod vlivem alkoholu. Myslím že hry nemají takový vliv na řízení..
          Policista: "Pane řidiči, jel jste moc rychle, nehrál jste nějakou hru v poslední době? Jste ochoten podstoupit dechovou zkoužku zda jste nehrál nějaké hry?" "
          řidič: Já sem měl jen jednu malou hru než sem vyjel, ani sem ji nedohrál, vážně."
          lol.. tak přece se nebudem snažit hodnotit vlic her na lidi stejně jako je alkohol, snad každý kdo nežije v atomovém krytu ví, že alkohol přímo působí mnoho destruktivního chování a to v naprosto převyšující míře oproti hrám... Zase je třeba si občas vyndat hlavu z prd.e...
          • Tikov
            V celé té myšlence je důležité jenom, že vliv je různý. To samé platí u her a svalovat agresivitu na alkohol je stejně pitomé jako svalovat ji na hraní her- má vliv, ale rozhodující je uživatel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit