Přejít na výpis diskuzí
Jak vývojáře Total War: Rome II překvapila vlastní hra
8.8.2013 | Aleš Smutný
47 příspěvků
-
No nezbývá, než si počkat na vydání a doufat že bude AI schopnější a inteligentnější, na kampaňové mapě nebude podvádět ale jednat chytře. Diplomacie bude mít větší záběr a bude účinější a celá hra nás vlastně mile překvapí. Pokud se tak nestane, doufám, že se najde někdo, kdo podá komunitě pomocnou ruku a vše napraví.. dobrou noc.
-
-
Tak ona ta hra bude dobrá, i kdyby se AI od Shoguna nezměnila, jen už si dávám na pravidelná prohlášení o konečně dobré AI v novém titulu od vývojářů pozor. *3*
-
-
Krieg - Číst umím, hloupý nejsem, jen mi to přijde jako protiřečení si, nebo výmluva. AI není dobrá, ale vyhrála jen proto, že daný hráč ve videu, to neumí a má špatnou armádu.
-
-
naopak, proti římanům byla vždy dobrá taktika (alespoň původním rome) vzít více jízdy, protože nikdy neměli žádné kvalitní kopníky (kromě triari v rané fázi, ale ti byli drazí a neuměli falangu + samozřejmě auxilia sbory, ale to byly slabčáci). každopádně AI vypadá zatím fajn, uvídíme při vetších bitvách (a hlavně ve městech)
-
-
To je fakt.. Bitvy ve městech zvádala AI vždycky nejhůř. Zvlášť teď, protože jestli si dobře pamatuju, tak bude pro obsazení potřeba udržet hned několik bodů (nevim jestli najednou, nebo zvlášť)
-
-
-
Doufám, že CA konečně zmoudří a tentokrát nebude vyšší obtížnost zmanenat, že AI mávnutím magickou hůlkou vykouzlí plnej stack elitních jednotek, které živí jedno město, po tom co jsem mu už jeho armádu vyhladil. Taky doufám, že mi užnestane, že mi nějakej pidi-stát vyhlásí válku na druhé straně mapy. *6* *9*
-
Misto kecani se mate o hru skutecne zajimat a podivat se jak se chova AI na obtiznost velmi tezka: https://www.youtube.com/watch?v=l_9qkAC4b5c
-
-
Pořád to samé, jízda útočící čelně proti hoplítům (pravda, ti zrovna měli plné ruce práce s legionáři), oštěpaři masakrující vlastní vojáky, kteří se řežou s nepřítelem. Jediné, co mě tak trochu mile překvapilo, byl ten nenadálý útok jízdy v týlu hráčova vojska na jeho generála - ale to by tak překvapivé nebylo, kdyby v rámci komentování nerejdil zblízka po mapě a dával pozor. Takže suma sumárum, stejné jako v Shogunovi 2. Ale víc mě zajímá AI na mapě v kampani.
-
To video jenom ukazuje, že je to pořád stejné zoufalé AI.
Důvody proč prohrál:
Ten hráč poskládal 1/2 armády z těžkého jezdectva, což není žádná levná záležitost, soupeř s vybalancovanou armádou by měl mít o 1/3 až 1/4 víc jednotek. Jezdectvo prakticky nevyužil. Místo toho aby využil početní převahu a poslal jezdectvo 1v1 na nepřítele a zbytek poslal na flank pěchoty tak poslal všechno svoje jezdectvo na soupeřovo - takže 1-2 jednotky římského jezdectva zaměstnala polovinu jeho armády mezitím, jeho pěchota byla zmasakrována.
Ten hráč měl 3, slovy tři jednoty řadové pěchoty, to už je automatická prohra samo o sobě. Nemluvě o tom, že když byl obránce, tak si vybral nejhorší místo na obranu - otevřená pláň, bez přírodních choke pointů, takže AI s co měl 2x tolik pěchoty ho jednoduše převálcoval hrubou silou.
To opravdu nemají někoho lepšího na tyhle dema? -
-
Jednoduchá odpověďty mi říkáš, jak je AI špatná, že vyhrála nad špatně postavenou armádou? Kdyby byla tak špatná, neřesouvá jednotky do lepších pozic, nesnaží se útočit na generála a hlavně by nevyhrála.
Na AI si stěžují hráči tušim tak od říma. Pořád špatný, nebo podvádí, takže pro mě je i to, že počítač umí rozumně posouvat jednotky, velké plus. A podle mě není umění vyhrát s dobrou armádou, ale se špatnou. Trénoval jsem takhle v Medievalech (Stainless steel), náhodná bitva. Prostě dostaneš nějaký náhodný jednotky a s tím vyhraj. Říkat, že prohrál, protože neměl jedny legionáře vedle druhých, hloupost, vyhrát mohl, byla to malá šance, ale byla... -
-
Ale prosímte, asi jsi to video neviděl. AI tam prakticky nic neudělalo. Hned jak se dostali na dosah skirmisheru, tak se rozběhli hurááá na ně a instaně zruěili formaci celé armády. Měl 2x tolik řadové pěchoty jako makedonský hráč a místo toho aby to použil na flak tak všechno se nahrnulo na ty 3 fallangy.
Jediný co AI udělalo, že poslal všechny jednotky směrem dopředu. -
-
Chápu, že podle tebe je AI vlastně strašná, tak proč vyhrála?
-
-
Nevím, jestli neumíš číst, nebo jsi jenom hloupej, že se mi ptáš proč prohrál, když o 2 příspěvky nahoře je velký nadpis Proč prohrál a 10 řádek textu.
-
-
-
-
-
Díky opět mám pocit, že nedoufám zbytečně. Sice tam z mého pohledu udělal hráč pár chyb (třeba nevyužití pauzy / možná to nešlo), ale z chování AI jsem spokojen. Snaží se protivníka obcházet, napadá jednotky inteligentně a vybírá k tomu správný typ jednotky. No těším se...
-
-
Co je ale nejhorší, jestli bude AI blbá, nebo cheatující (což asi bude), kdo nám ji opraví?
-
-
Oprava video v příspěvku nade mnou mi dává naději, že jsem se spletl.
-
-
takže umělá inteligence opět nefunguje. furt je to ten starý total war jen s lepší grafikou
-
Příběh o agentech a rebelii sice pěkný ale to, že nemá herní možnosti jak na to reagovat neni moc potěšující a už vůbec né reálný, je to jako by se na Slovensku vzbouřilo Komárno nebo Lučenec a následně se připojili k Maďarsku, i když jsou tyto dva státy v NATO (a tudíž spojenci) tak jsem si jistý, že by bylo setssakramentsky horko.
Doufám, že na AI na globállní i taktický mapě zamakají, protože ty "one turn" spojenectví v předešlých dílech byla fakt nešťastná.
edit: respektive zamakali...když je pár neděl do vydání -
-
Proc one turn spojenectvi? To prece naruseno nebylo. Spis to vypada, ze AI se snazi spojenectvi udrzet, jen AI “nechape“, ze ziskavani spojeneckeho uzemi je spatne a dokonale vyuzilo bugu.
-
-
Je to TTW, sice zde ma byt obodoba eko/culture vitezstvi, ale zakladni pointa je vyhrat velikosti. Ty jsi sve spojence nepodkopaval? Kor kdyz jsi vedel ze valka je na spadnuti? Sabotaze sousedu (silnych) byl zaklad ;-) Revolty taktez (privincie zdarma, a bez penalty na spojenectvi... relativne).
-
No já právě myslim, taková ta "spojenectví" co jsem uzavřel a následující kolo mi můj spojenec vyhlásil válku
Ostatně ani s toudle storkou tady nemám problém, spojenectví jsou různá a když to nebude pravidlo, ale pokud to naprogramovali tak, že ti AI spojenec nevyhlásí válku ale místo toho hledá "cestu" jak tě oslabit i když například si příkladný spojenec co mu tahal pár kol před tím osinu ze zadku tak by se mi to moc nelíbilo...spojenci kteří se na tebe v době nouze vykašlou jsouhorší jak nepřítel -
-
To je přeci ale realita, ne? Spíš jde o to, jestli je nějak naprogramován "charakter". To znamená, že třeba nějaký hrdý africký národ to neudělá, ale třeba nějaký jiný ano. To by bylo zajímavé, pokud by to člověk hrál znova a už věděl, že ne vždy, ale je pravděpodobnost, že to udělá. U někoho 1% a někdo to udělá skoro vždy. Jenže to by važdovalo propracovanější politku a o tu v TW moc nejde. Uvidíme.
-
-
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=l_9qkAC4b5c
-
Spíš než potěšující je to trochu znepokojující zpráva. Akorát to ukazuje, že se (opět) nebude moc dodržovat spojenectví. Navíc se mi nelíbí, že hráč nemá žádné diplomatické prostředky jak na takové podrazáctví reagovat. CA by mohli do diplomacie zahrnout něco jako nárok na území.
-
-
Spojenectvi je jen docasny stav predtim, nez se do sebe ti dva pusti. Nepamatuju strategii, kde jsem se nesnazil oslabovat a podryvat spojence. Pokud tedy nemel byt naraznikovym pasmem :)
-
-
Tak to já to měl trochu jinak...například v Empire: Total War jsem uzavíral spojenectví se slabšími nebo "vedlejšími" frakcemi, u kterých jsem věděl, že mě nikdy neohrozí, ale pokud jich se mnou bude hodně, tak budou moct dělat velké problémy mým "velkým" nepřátelům. Udržoval jsem s nimi perfektní vztahy ( posílal jsem jim všechny technologie, přispíval jsem jim do rozpočtu atp... ) a toto byla perfektní cesta k vítězství...no a navíc jsem postupem času ovládl celou "americkou" mapu.
-
Tak to já to měl trochu jinak...například v Empire: Total War jsem uzavíral spojenectví se slabšími nebo "vedlejšími" frakcemi, u kterých jsem věděl, že mě nikdy neohrozí, ale pokud jich se mnou bude hodně, tak budou moct dělat velké problémy mým "velkým" nepřátelům. Udržoval jsem s nimi perfektní vztahy ( posílal jsem jim všechny technologie, přispíval jsem jim do rozpočtu atp... ) a toto byla perfektní cesta k vítězství.
-
Takže ve Starcraftu zabijíš spojenci těžíky a kradeš vespene gas?
-
Jo, ale v sérii TW ten dočasný stav má tendenci trvat jen pár kol. A oslabovat spojence je sice zajímavá kratochvíle, ale ne v případě, kdy spojenec je obří říše a já jen malinký stát, což je opět oblíbená činnost AI v TW. *15*
-
-
-
Přece může diplomaticky udělat to samé. Také se můžeš spojit s nepřitelem inkriminovaného spojence a společně na něj zaútočit.
-
-
No možná je to dobrá zpráva, a je fajn, že AI využívá svých možností, ale nepřijde mi to příliš logické, nebo smysluplné. Proč by spojenec napadl spojence. Pokud se nejednalo o spojenectví bezvýznamného s velmi mocným.
Snad bude AI excelovat hlavně v bitvách... -
-
Je to opakující se historie. Německo a Rusko byly také za Druhé světové války spojenci a všichni víme jak to dopadlo
-
-
spíš nucený spojenectví. kdyby hitler nezačal s obsazováním evropy, začal by stalin
-
Jenže Rusko na agresi Německa reagovalo...
-
-
Právěže to smysl dává. *3* Není to sice moc čestné, ale od spojence by člověk válku čekal nejmíň a moc se na to nepřipraví. Jako příklad se dá použít Řím a Kartágo, kdy Řím měl Kartágo po válce (s Hannibalem) pod svou kontrolou a Kartágo nesmělo s nikým válčit bez vědomí Říma... Ale Řím se Kartága bál, bál se toho, že by se objevil nový Hannibal.. A potřebovali nějáký důvod, proč Kartágo napadnout - řekli tedy jinému spojenci, ať Kartágo napadnou, to se samozřejmě bránilo a Řím řekl, že tím Kartágo porušilo dohodu a mohli je naprosto zničit... To Kartágo asi taky nečekalo *4*
-