Přejít na výpis diskuzí
Jak vývojáře Total War: Rome II překvapila vlastní hra
8.8.2013 | Aleš Smutný
47 příspěvků
-
Je to TTW, sice zde ma byt obodoba eko/culture vitezstvi, ale zakladni pointa je vyhrat velikosti. Ty jsi sve spojence nepodkopaval? Kor kdyz jsi vedel ze valka je na spadnuti? Sabotaze sousedu (silnych) byl zaklad ;-) Revolty taktez (privincie zdarma, a bez penalty na spojenectvi... relativne).
-
To je přeci ale realita, ne? Spíš jde o to, jestli je nějak naprogramován "charakter". To znamená, že třeba nějaký hrdý africký národ to neudělá, ale třeba nějaký jiný ano. To by bylo zajímavé, pokud by to člověk hrál znova a už věděl, že ne vždy, ale je pravděpodobnost, že to udělá. U někoho 1% a někdo to udělá skoro vždy. Jenže to by važdovalo propracovanější politku a o tu v TW moc nejde. Uvidíme.
-
Tak to já to měl trochu jinak...například v Empire: Total War jsem uzavíral spojenectví se slabšími nebo "vedlejšími" frakcemi, u kterých jsem věděl, že mě nikdy neohrozí, ale pokud jich se mnou bude hodně, tak budou moct dělat velké problémy mým "velkým" nepřátelům. Udržoval jsem s nimi perfektní vztahy ( posílal jsem jim všechny technologie, přispíval jsem jim do rozpočtu atp... ) a toto byla perfektní cesta k vítězství...no a navíc jsem postupem času ovládl celou "americkou" mapu.
-
Tak to já to měl trochu jinak...například v Empire: Total War jsem uzavíral spojenectví se slabšími nebo "vedlejšími" frakcemi, u kterých jsem věděl, že mě nikdy neohrozí, ale pokud jich se mnou bude hodně, tak budou moct dělat velké problémy mým "velkým" nepřátelům. Udržoval jsem s nimi perfektní vztahy ( posílal jsem jim všechny technologie, přispíval jsem jim do rozpočtu atp... ) a toto byla perfektní cesta k vítězství.
-
Uřídit to bude občas náročné, ale ty bitvy... :)
-
Dockas se.
Proc mylis ze kupovali licenci, proc myslis najali lidi kteru jsou velsi ynalci Warhammeru, proc byla zahlednuta slozka "Project Warhammer" na jednom monitoru vyvojare, proc sef studia odmita se smichem komentovat tema Warhammer, proc veterani kteri zalozili CA predtim vytvorili Warhammer:Shadow of the Hornet rat? -
Tak ona ta hra bude dobrá, i kdyby se AI od Shoguna nezměnila, jen už si dávám na pravidelná prohlášení o konečně dobré AI v novém titulu od vývojářů pozor. *3*
-
No nezbývá, než si počkat na vydání a doufat že bude AI schopnější a inteligentnější, na kampaňové mapě nebude podvádět ale jednat chytře. Diplomacie bude mít větší záběr a bude účinější a celá hra nás vlastně mile překvapí. Pokud se tak nestane, doufám, že se najde někdo, kdo podá komunitě pomocnou ruku a vše napraví.. dobrou noc.
-
To je fakt.. Bitvy ve městech zvádala AI vždycky nejhůř. Zvlášť teď, protože jestli si dobře pamatuju, tak bude pro obsazení potřeba udržet hned několik bodů (nevim jestli najednou, nebo zvlášť)
-
Pořád to samé, jízda útočící čelně proti hoplítům (pravda, ti zrovna měli plné ruce práce s legionáři), oštěpaři masakrující vlastní vojáky, kteří se řežou s nepřítelem. Jediné, co mě tak trochu mile překvapilo, byl ten nenadálý útok jízdy v týlu hráčova vojska na jeho generála - ale to by tak překvapivé nebylo, kdyby v rámci komentování nerejdil zblízka po mapě a dával pozor. Takže suma sumárum, stejné jako v Shogunovi 2. Ale víc mě zajímá AI na mapě v kampani.
-
naopak, proti římanům byla vždy dobrá taktika (alespoň původním rome) vzít více jízdy, protože nikdy neměli žádné kvalitní kopníky (kromě triari v rané fázi, ale ti byli drazí a neuměli falangu + samozřejmě auxilia sbory, ale to byly slabčáci). každopádně AI vypadá zatím fajn, uvídíme při vetších bitvách (a hlavně ve městech)
-
Krieg - Číst umím, hloupý nejsem, jen mi to přijde jako protiřečení si, nebo výmluva. AI není dobrá, ale vyhrála jen proto, že daný hráč ve videu, to neumí a má špatnou armádu.
-
Nevím, jestli neumíš číst, nebo jsi jenom hloupej, že se mi ptáš proč prohrál, když o 2 příspěvky nahoře je velký nadpis Proč prohrál a 10 řádek textu.
-
Z těch počtů jednotek mi šla občas hlava kolem, zvlášť to všechno nějak uřídit..
-
Chápu, že podle tebe je AI vlastně strašná, tak proč vyhrála?
-
Ale prosímte, asi jsi to video neviděl. AI tam prakticky nic neudělalo. Hned jak se dostali na dosah skirmisheru, tak se rozběhli hurááá na ně a instaně zruěili formaci celé armády. Měl 2x tolik řadové pěchoty jako makedonský hráč a místo toho aby to použil na flak tak všechno se nahrnulo na ty 3 fallangy.
Jediný co AI udělalo, že poslal všechny jednotky směrem dopředu. -
Jednoduchá odpověďty mi říkáš, jak je AI špatná, že vyhrála nad špatně postavenou armádou? Kdyby byla tak špatná, neřesouvá jednotky do lepších pozic, nesnaží se útočit na generála a hlavně by nevyhrála.
Na AI si stěžují hráči tušim tak od říma. Pořád špatný, nebo podvádí, takže pro mě je i to, že počítač umí rozumně posouvat jednotky, velké plus. A podle mě není umění vyhrát s dobrou armádou, ale se špatnou. Trénoval jsem takhle v Medievalech (Stainless steel), náhodná bitva. Prostě dostaneš nějaký náhodný jednotky a s tím vyhraj. Říkat, že prohrál, protože neměl jedny legionáře vedle druhých, hloupost, vyhrát mohl, byla to malá šance, ale byla... -
To video jenom ukazuje, že je to pořád stejné zoufalé AI.
Důvody proč prohrál:
Ten hráč poskládal 1/2 armády z těžkého jezdectva, což není žádná levná záležitost, soupeř s vybalancovanou armádou by měl mít o 1/3 až 1/4 víc jednotek. Jezdectvo prakticky nevyužil. Místo toho aby využil početní převahu a poslal jezdectvo 1v1 na nepřítele a zbytek poslal na flank pěchoty tak poslal všechno svoje jezdectvo na soupeřovo - takže 1-2 jednotky římského jezdectva zaměstnala polovinu jeho armády mezitím, jeho pěchota byla zmasakrována.
Ten hráč měl 3, slovy tři jednoty řadové pěchoty, to už je automatická prohra samo o sobě. Nemluvě o tom, že když byl obránce, tak si vybral nejhorší místo na obranu - otevřená pláň, bez přírodních choke pointů, takže AI s co měl 2x tolik pěchoty ho jednoduše převálcoval hrubou silou.
To opravdu nemají někoho lepšího na tyhle dema? -
Díky opět mám pocit, že nedoufám zbytečně. Sice tam z mého pohledu udělal hráč pár chyb (třeba nevyužití pauzy / možná to nešlo), ale z chování AI jsem spokojen. Snaží se protivníka obcházet, napadá jednotky inteligentně a vybírá k tomu správný typ jednotky. No těším se...
-
Oprava video v příspěvku nade mnou mi dává naději, že jsem se spletl.