Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To by se jim se mnou moc nevyplatilo, když poslední hra od EA která se mi líbila bylo první Dragon Age...
  • Je videt brzky konec steamu, nalakame par hlupacku na hezke slovicka, na humbly bumbly atd .
    Penizky vratime, oralek po siti udelame, zakaznik je nas buh. A jednou az bude v krachu ten tlusty Gabel, tak vam tam nasolime pekne ceny az se pos.rete.
    • Na Steamu mam 100+ her a nikdy jsem neměl problem, Origin jsem si poridil jen kvuli tomu Humble Bundle - a uz pouze ten Battlefiel 3 mne odrazuje ke koupi cehokoli jineho na Originu. Origin+web browser+plugin omg kdo tohle vymyslel? necekane mi to po dvou dnech přestalo fungovat a cely den jsem zjistoval jak to opravid. Tímto jsem s Originem skončil, Origin rozhodne Steamu konkurovat nemuže, určitě ne teď.
      • Holt začátky jsou těžký. Steam jsem nesnášel když začínal, nutili mě tu sračku instalovat a furt mě s něčím sral když jsem tomu moc nerozuměl. Bohužel mi ten počáteční odpor, kterej zaútočil ve vývinu mého počítačového já, nějak zůstal a proto jsem dal raději teď z fleku šanci originu.
        • Tak to jsi potom hodne jednoduchy clovek..
          • Uff, konečně o člověku a jeho inteligenci vypovídá služba, přes kterou kupuje hry a ne třeba dosažené vzdělání, volnočasový aktivity a podobně, čekal jsem na to celej život.
    • Veskoslav
      Ty jsi dobrý tupec;)
      • Má naprostou pravdu, ale to není nic nového. Je to úplně stejné jako v obchodech. Nejdříve přijde nějaká "značka kvality", která začne duplikovat ostatní produkty (třeba trubičky, máslo apod) a prodávat je za dumpingové ceny. Původní značky tak za pár let vytlačí a až se tak stane, tak nasadí buď stejné nebo ještě vyšší ceny než u těch původních originálních. Navíc jsou duplikáty většinou chuťově hnusnější...
        • No, osobně z nemožnosti hrát ME3 (i když o tu glorifikovanou střílečku zas tolik nestojím) trochu uškodila ^^
        • x_ander
          Tak proto třeba EU tvrdě prosazuje anti-dumpingová opatření, že. Ale myslím, že krachu Steamu na úkor Originu se opravdu nedočkáme. Ale pokud bychom se dočkali schopné konkurence v oblasti digitální distribuce, tak jedině dobře - težit z toho budou zákazníci.
        • Veskoslav
          No já nevím, ale hry na Steamu i Originu (novinky). Vždycky stojí naprosto šílené ceny. Na těchto distribucích kupuji zásadně jenom ve slevě a novinky už absolutně ne. Navíc už 5-6 let zpátky se tvrdilo, že klasická média budou vytlačena cloudem a systémem služeb ala Steam. Nestalo se tak.
  • No na papieri to síce znie super love user friendly feature a EA za ňu určite dostane kopu chvály ale predsa len mi príde že tá chvála bude nadpriemerne veľká a skôr poháňaná spomienkami na podľahnutie hypu a kúpenie si nejakej hry bez dostatočného overenia jej kvality a následnej zlobe na steam/developera/skurvené hyperské fóra keď sa ukáže že tá hra je vlastne zlá než samotnou funkčnosťou tejto služby kedže ako to ja vidím tak táto služba vlastne väčšine ľudí neponúka nič nové čo by už nemali alebo o čo by mali záujem ľudia čo si chcú každú hru pred kúpou vyskúšať nezačnú teraz kvôli tomuto skákať tri metre do vzduchu pretože demobay.se im presne toto isté ponúka už celé roky a nemusia si ani inštalovať pochybný software a ľudia ktorý kupujú hry len tak ako sa im zapáči bez overenia si či si im vôbec bude tá hra páčiť tak tí majú očividne trochu volnejšie zdroje a keď sa im raz za čas vráti 15-30 eur tak to pre nich fakt nebude nejaká veľká vec.
  • hm, zase ich hry sa daju dohrat aj za 1 den, tj pripravit sa na maraton, kupit hru, dohrat a vratit, uplne legalne *1*
  • na steamu mám přes 50 her, na gogu něco odhadem přes dvacet, ale ani tohle mě nedonutí si Origin pořídit, já zas takový problém s pirátěním her nemám a když něco EA nepošle na steam, tak si to jednoduše stáhnu z torrentů, oni těch opravdu dobrých her stejně zase tak moc nemají
    • souhlas, mam to presne tak, ale se steamem... pokud se neda hra (napr. skyrim) hrat bez nainstalovani tehle buzerace (steam) tak ji stahnu...a hotovo *1*
  • Tak vrátíme se trochu na zem. Vracení u Originu je sice fakt fajn, možná to pár lidí využije, jenže u nás - ruku na srdce kdo kupuje přez Origin? Pokud chtějí získat zákazníky, měly by se zaměřit na cenu, protože jejich elektronické licence stojí skoro dvojnásobek toho, za co tu hru seženu v kamenném obhodě (Simcity, BF3 Premium atd.).. to je pěkný, že předraženou hru můžu do jednoho dne vrátit, ale já si kupuju jen ty kvalitní hry co opravdu chci.. a jinde a levněji...
  • Niesom žiadn fanboy EA - práve naopak.
    Ale to čo tu niektorý píšu mi príde až moc prehnaný hnev na spoločnosť, ktorá sa očividne snaží niečo zmeniť.
    Ano za prehrešky z minulosť bič na nich - a nech robia pozitívne zmeny aj nadalej.
    • Nulová tolerancia na tiscali. :D
      A už mínuská padajú a padajú. :D
    • Veskoslav
      A co tím změní? Na tohle? Ať zkvalitní služby či support, ale toto? Zbytečné.
      • Reklamacia ti príde zbytočná ? Prakticky príklad som popisoval už v nižšie uvedenej správe kde som popisoval BF3 - BF4.
        To na čo tu narážaš by samozrejme tiež mal byť krok, ktorý by moholi uskutočniť.
        ale žeby toto malo byť zbytočné ? Tak to teda nie. :)
        • Veskoslav
          Ano reklamace u hry mi přijde zbytečná. Nebo hodláš prosazovat i reklamaci filmů například? Je to nesmysl. Navíc, který blázen si koupí novinku na Originu (takový Crysis 3 jsem kupoval za 899 a na Originu byl za 59,99 euro....)
          • Nebudem ti tu písať popisky z wikipedie aky je rozdiel medzi filmom a hrou.
            I ked asi by si to očividne potreboval.
            Každopádne reklamácia u hry určite nie je zbytočná - prvý 24 hodín. dokonca mi to prída ako správný krok v pred.
            Ak zistím, že je tak tragicky z optimalizovaná, že mi nejde ani pustiť, tak ju jednoducho vrátim.
            Je to ťažké pochopiť ? :)
            • Veskoslav
              Za celou herní "kariéru" mi nešly dvě hry po koupi. Slovem dvě hry. GTA IV a Rage. Takže za 18 let hraní bych reklamoval hry dvakrát. Takový mobilní telefon jsem třeba reklamoval asi 50krát pomalu (celkově všechny modely). Nevidím rozdíl mezi tím, když si koupíš hru za 399 nebo film na BlueRay za 499 Kč. A vím, že reklamace na DVD s filmy se berou, ale naprosto minimálně a to i když máš fyzicky poškozené médium. Takže reklamace digitální distribuce mi přijde jako prázdné gesto, které v konečném důsledku zaplatí všichni v rámci cen na Originu.
  • Veskoslav
    Tohle je nesmysl, který bude EA stát naprosto šílené peníze. Pakliže nehodlají prodávat více jak 75% titulů, kde nebude kampaň delší než 1 odpoledne. Je to čistý populismus, který bohužel nemá žádné opodstatnění.

P.S: Už vidím ty maily: Bohužel milí zákazníku, došlo k neočekávané chybě v našem systému a kvůli tomu nemůžeme zaslat peníze na Váš účet. Počkejte a budeme Vás informovat. Za vzniklé problémy se omlouváme. Intenzivně na nich pracujeme.

P.S verze 2: Steam vrací také peníze, pakliže popis hry je lživý a zavádějící. A to je podle mě naprosto dostačující důvod na vrácení peněz. Nespokojenost se hrou je debilita....To bych vracel tak 1/3 her.
    • Ale nebude, je to PR za pár šupů. Jak už tady někdo psal, tak kdo by to hlavně zneužíval? Piráti, a pro ty bude pořád mnohem lehčí si tu hru stáhnout na piratebay a pak si tam překopírovat crack a hrát si to jak dlouho chtějí, než EA něco platit, dávat si herní maratony, aby nějakou hru stihli dohrát a pak jim to vracet a psát žádosti o vrácení peněz a doufat, že jim to Origin/EA vůbec vrátí. A lidi, kteří by to využívali jako určitou formu dema, to vyjde stejně jako piráty jak časově, tak co se týče pohodlí výhodnějš, když si to prostě stáhnou na torrentech. Takže pozitivní PR jako prase po všech herních webech a časopisech a ve výsledku nanejvýš pár tisíc lidí, kteří to budou v reálu prvidelně používat. Řekl bych, že se jim to hodně, hodně vyplatí ;)

Btw - zablokovalo mi to slovo kráv@ jako nepovolené, ale prase už tomu nevadí :D
      • Veskoslav
        Věř mi, že pakliže nebudou nastaveny pravidla ohledně vrácení, tak spousta lidí si koupí, zahraje a vrátí. Bohužel znám takové.
        • Veskoslav:
          Věř mi, že pakliže nebudou nastaveny pravidla ohledně vrácení, tak spousta lidí si koupí, zahraje a vrátí. Bohužel znám takové.

-.-.-.- A netreba chodiť ďaleko, však? -.-.-.-.-

Veskoslav:
          Nejde koupit CoD Ghost na Originu?:-D Že bych si dojel kampaň za den a vrátil
        • Ale co když mi ta hra opravdu nebude fungovat/nebude mě bavit po pár minutách? Osobně se nehrnu na každou novou hru. Vlastně snad skoro všechny novinky jsou mi ukradený. To co mě zajímá spočítám na prstech jedné ruky (teď už jen čekám na metal gear rising). Myslím, že pro sváteční hráče je tohle fajn věc. Nedovedu si představit neustále kupovat->stahovat->hrát celý den v kuse->refund->koupit novou->stahovat.... Hlavně něco stahovat na originu (každou chvíli se mi download stopnul a nic to nedělalo, cpu zátěž šla do nebe -> restart originu wtf). To už je jednoduší nastartovat torrent a zwarezit to... imho
          • Veskoslav
            Jako při nefunkční hře to beru. Ale jak to dokážeš, že ti nešla? To je ten pr*ser....

Děláte si prdel, že slovo "pr*ser s krouzkovym u" je blokované?
            • ucho
              dokáže se to úplně jednoduše. když to umí steam, bude to umět i origin.
            • Však je to od slova sraní. Stejně jako sranda.
  • MidnighT91
    Je smutné kolik blbců tady jim to žere, najednou je EA svaté že udělalo něco pro zákazníka. Uuuuu no tohle, EA se změnilo. Já je snad začnu podporovat ooooo...

Není to nic jiného než promyšlené obchodní tahy aby v očích lidí nebyli nejhorší společností roku, 10 let po sobě a vy jim to žerete i s navijákem. Stejně jako s oznámením xo, nejdřív mu dali šílenosti jako nutnost neustálého připojení "určitě vůbec netušili" že s tím lidi nebudou souhlasit. Vzápětí tyhle věci na oko zruší, aby vypadaly jako starostlivá společnost naslouchající zákazníkům nic jiého než obchodní strategie...
    • x_ander
      Vždyť tu EA nikdo nevynáší do nebe. Jen je příjemné vidět, že se tam něco děje a začínají měnit přístup. Jestli jim to vydrží, to je samozřejmě druhá věc.
    • Zmenili aj šéfa.
      A pokiaľ chcú naozaj nebyť tou najhoršou firmou roka, tak nech v klude robia tieto zmeny aj naďalej.
      Pozeráš na to dosť negatívne a pritom sa jedná o zmeny, ktoré konečne sú v prospech nás - spotrebitešov. Ako sa už spomínalo v článku.

Ak je správne nastavená obchodná stratégia, tak sa potom netreba diviť pozitívnym reakciám. (konečne)
    • Jo, jo, ani tohle mne nepresvedci si tu s*cku instalovat. Navic 90% her na Steamu mam koupenych v akci a opravdu chtit vratit 2-10, maximalne 15 EUR? To bych se hanbou propadl. Navic jak to ctu, tak u nas si o tom stejne muzeme nechat zdat.

Ve kterých zemích bude program Záruka skvělé hry spuštěn v první vlně?
      Program Záruka skvělé hry bude zpočátku spuštěn ve Spojených státech, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu, Indii, Singapuru, Jižní Africe, Španělsku, Portugalsku, Itálii, Mexiku, Brazílii, Švédsku, Norsku, Finsku, Dánsku, Francii, Belgii a Nizozemí.

Informace pro Japonsko, Tchaj-wan, Hongkong, Thajsko, Koreu, Německo, Rusko, Polsko a další státy budou zveřejněny později. Program Záruka skvělé hry přijde co nevidět i k vám!
    • Nemyslím si, ale když je něco reklama nebo podle tebe strategie, ale je to opravdu výhoda tak proč bych to nekoupil ?
  • Toto su správne kroky ako nebyť najhoršou firmou roka.
    Vidieť, že PR maká a držím palce, pretože to zatiaľ funguje.
    Len tak ďalej EA. Možno si aj potýchto krokoch ten BF4 aj kúpim, keďže BF3 som nevedel dva mesiace poriadne ani zapnut - tu to budem mat možnosť skúsiť.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit