Přejít na výpis diskuzí
Activision: „Call of Duty se stalo popkulturní událostí“
28.8.2013 | Aleš Smutný
90 příspěvků
-
A zrovna předevčírem padlo v diskuzy, "když tě nějaká hra nezajímá a nehraješ ji, proč pak chodíš přispívat do diskuze?"
Tak nevim, to pravidlo mi přijde logický, možná že už je CoD prostě vyjímka, už je z toho taková legrace, že se ani nedá ignorovat :-) -
-
Zajímavá otázka-jelikož je většina "rádoby pařanů" jen tupé stádo(ostatně stejně jako kdekoli jinde,např. showbyznys),tak milerád jim pomohu otevřít oči a vštípit jim do hlavy že když ty sra nce nebudou kupovat,tak jednoduše nebudou takové věci vycházet.A vo tom to je...
-
-
Fascinují mě lidé, co se ohánějí slovním obratem "tupé stádo", případně k tomu ještě přidají slovíčko "ovce", nebo burcující "otevřít oči". Jsou to zejména příznivci nejrůznějších konspiračních teorií, kteří si nevidí na špičku vlastního nosu a uniká jim, že jsou v onom virtuálním stádu také, jen v té druhé a vtipnější polovině *3*
-
-
Ten pojem "ovce" je docela univerzální, dá se použít na mnoho skupin lidí... A to, že má někdo otevřené oči a používá mozek, neznamená, že by se zároveň vyžíval v konspiračních teoriích... ono mezi náma i ty k. teorie se dají rozdělit do 2 skupin, ta první je opravdu sci-fi a ta druhá je prostě pravda, médii a dalšími institucemi tajená *3* Chce to mít prostě přehled a používat mozek, na to fb a bulvár nestačí...
-
-
-
Tak kdyz se nejaka herni znacka prehoupne v takovou neumyslnou mirnou sebeparodii, tak to se pak tezko ubranit si aspon trochu nerypnout.
Ale jinak kazda hodne uspesna hra (film, hudba...) si najde vzdy spousty odpurcu, kteri budou ochotni na ni na internetu plivat, tak to proste je.
Napada me jeste jedna z pricin, proc je ta hra tak nenavidena. A to prave ten obrovsky komercni uspech a z toho plynouci obrovsky vliv na herni prumysl a predevsim fps zanr.
Coz se proste plno lidem nelibi, ze se spousty her snazi svezt na CoD vlne. Pro priklad clovek nemusi chodit daleko, staci se podivat na nejvetsiho konkurenta v podobe BF, kam az to od BF1942 a BF2 dotahnul. Dnes je z toho v podstate CoD klon s vetsima mapama, vozitky, pseudoznicitelnym prostredim a hezcim vizualem.
A nebo je to naopak a CoD je pouhym odrazem stavu herniho prumyslu? To at si posoudi kazdy sam. *1*
-
-
V době kdy vyšel MW1, to byla prostě bomba. Plno wow momentů a scripty na každém kroku dělali ze hry interaktivní film. Do hry jsem se zažral neuvěřitelným způsobem. I když mě hra vedla za ručičku v každém levelu, snad poprvé jsem cítil ve hře jak to krásně odsejpá, kosení jednoho pinčlíka za druhým, mezi tím nějaký ten script a tak furt dokola. Byla to prostě jízda. V té době jsem si říkal, že je to snad lepší střílečka než Half Life a Halo. No jo, jenže když člověk stárne a dostává rozum tak si přece nekoupí 7DLC za plnou cenu co rok ne?
-
-
Ale jo, věkem a "rozumem" to není. Když je to kvalitní, tak proč do toho nezainvestovat.
-
-
COD a kvalitni? COD je totez co VyHuleni ...
-
-
Neznám. To je nějaká buzna-show pro vaši generaci?
-
-
-
-
ale už by stačilo toho hype okolo COD... haf...
-
-
Nemyslím, že by to byl hype jako takový - dle mého redakce vydává takového články úmyslně, aby se pak mohla nad následnou diskuzí bavit *2*
-
-
Je fakt, že na COD verbují i do armády. Po ulicích jezdí dodávka a vylezou borci v uniformě a tam kde je hodně mladých lidí je lákají na hru. Pak říkají, jestli by to nechtěl hrát ve skutečnosti a podobné finty. Když borec nechce tak z nich vypadne, že může dělat nábor jako to dělají oni a vlastně nic nedělat. Jo a holky prý letí na uniformy.
- Divím, že podobné finty pořád fungují. To bylo pokaždé. Pořád se lákalo na podobné hovadiny.
Tedy zde všechno čest COD. Na ARMU by nešlo lákat, tak by většina lidí rychle chcípla bylo by to nuda, ale u COD to jde skvěle. -
-
A zdroj by nebyl, když už tak vážně?
-
Tak kde maji porad brat potravu pro dela? Na posttraumaticky syndrom, mizernou penzi a vysokou pravdepodobnost, ze clovek prijde minimalne o nejakou tu koncetinu to neutahnou :) Jeste ten Michael Bay se jim trosku snazi...
-
Však Metal Gear Solid si asi ve 4.díle dělal legraci, že podobné hry připravují již od mala děti k vojenskému výcviku :-)
-
-
CoD a WoW=zlo dnešní doby
-
-
+ Justin Bieber
-
-
+ TheGGG *3*
-
-
-
Jako, kdyby nebylo CoD, tak by tu určitě nebylo najednou 20M lidí, co by míst něj hráli třeba Zork.
-
Tak větší snůšku keců jsem snad vživotě nečetl
-
Je pravda, že je CoD opravdu hodně známá. Ale, že je něco známé nebo se to hodně prodává ještě nic nevypovídá o její kvalitě. Například, nejvýdělečnější zpěvačka dneška je Madonna, ale že by doopravdy byla ta nejlepší se dá říct asi sotva.
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=m8fm3Z7jgWM
-
Bezpochyby, ale o kvalitě tu nepadlo půl slova. A ta ti na podobný veletoče stačí ucházející, kdekoliv - v literatuře, hudbě, hrách, u filmu... Zbytek zajistí účinný (a vytrvalý) marketing.
-
Vyvojáři Codka prostě nenaskočili do jedoucího vlaku a tak je dodneška omezuje engine který nejen vypadá na dnešní dobu strašně ale také nedovoluje udělat větší mapy v multiplayeru.
-
a nejprodávanější knížka - 50 odstínů šedi...schválně jsem si někde na internetu našel kousek. Je to totální brak jak z Bravíčka...
-
ale špatná taky není :D
-
-
dobra snuska ho*en, to se jen tak nevidi. I kdyz od Activisionu uz se neda cekat nic jineho. Pripadaj mi jak naprosto zaslepeni PR panaci, vsichni do jednoho
-
To že většina obyvatelstva sleduje reality show, poslouchá pár nesmyslných opakujících se tonin (ano myslím techno) a nebo verše, které však nejsou poezií (ano myslí hip-hop). Žije podle kosmopolitanu a reklamy, hraje hry bez špetky tvořivosti a inovace, kde jediná interakce je zmáčknutí třech čudlíků... ještě neznamená, že daná díla mají nějakou hodnotu
tolik k věcem, co se honosí slovem pop... -
-
Dovol, abych oponoval tím, že Techno je právě jedno z mála subžánrů, které se neřadí mezi popkulturní hudbu, ale mezi "undergroundovou". Je to House a Electro (Guetta, Nicky Romero, Avicii, Tiesto apod.), popřípadě v posledních letech i Trance (Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Above & Beyond apod.), ale rozhodně né Techno. Jinak s ostatním plně souhlasím
-
-
Promin, já v tom vůbec rozdíl neslyším. Vrcholem hudby je pro mě (asi mě budete mít za blázna) ale Carl Orff, Smetana, Dvořák, Basil Poledouris ...
-
-
Tak ono pre niektorých nieje rozdiel ani v Rowlingové a Čapkovy, bez urážky. Techno (ak si človek pod tým nedomyslí Scooter a spol) je naozaj vo vačšine prípadov tvrdý underground s vlastnou komunitou. Niesom si ale celkom istý, či by som to priradil k hudbe ako takej. Záleží, čo si pod slovom hudba predstavíme a čo od nej čakáme že nám dá.
-
-
-