Přejít na výpis diskuzí
První z pravidelných updatů pro Total War: Rome II vyjde v pátek
4.9.2013 | Petr Poláček
173 příspěvků
-
Ale je tu minimalne jedna nadeje, jeden tym, ktery se pokusi z toho udelat dobrou hru - facebook.com/Rome2TotalRealism?fref=ts :P Porad nechapu jak to CA mohla takle podelat, proc a proc nam vsem tak mazali med kolem huby. Jestli vina pada na segu tak by se na ni meli vysrat a to doslova. A neverim ze hodne hracu chce arkadu. Tahle serie ma silnou zakladnu hracu kteri chteji realnejsi boje a vse kolem toho. Me ty bitvy proste nebavej :x je asi poprvy.
-
Doufam ze se zameri na optimalizaci grafickych karet jinak me asi je*ne ... to je hnus velebnosti
-
-
No mne sa vcera podarilo najst aky taky kompromis ked mam vsetko okrem travy a stromov na ultra (extreme je bez sance) a aj tak sa to obcas dost skube ked sa jedna o bitku velkych armad. Avsak radsej lagy nez tie neforemne sive machule miesto krasnej lesklej zbroje.
-
-
u mě to jede krásně dokud vojáci běží po mapě i na exteme, ale jakmile se začnou bít mezi sebou a zazoomuju na ně tak se hra změní ve slideshow
-
-
No jelikož jsou bitvy tak asi minutvou záležitostí - tak to zas takovej problém není ne?? *1* *1* *1* *1* Ne opravdu nevyváženost a stršně všechno hrrrr....není nic lepší než armáda z 15ti paltestama (KTEŘÍ MAJÍ OHNIVÉ STŘELIVO ) *1* kteří za 5 sekund odrvnají třetinu vaší armády (absolutní ignorance při zásahu vlastních jednotek - nebo jsou to nejlepší trefaři v galaxii - naproti tomu moji paltesté zabíjejí bez ohledu na válečnou stranu, jsou to hold tvrdí hoši *1* ) za dalších 5 sekund jednotka padá do "blikavého" módu "jsme připosraní" a bez ohledu kde je můj generál do dalších pěti sekund zdrhají bez možnosti je jakkoliv vrátit do bitvy....ti paltesté jsou terminátoři, prostě sjedou armádu čehokoliv hned a naprosto....
-
-
holt vlhký sen hráčů že by se ty hry mohly vydat cestou většího realismu se nekoná, tohle evidentně není simulátor historických bitev, ale čistokrevná arkáda, že si skoro říkám jestli nechystají port na konzole *1*
-
-
tak to jsme v perdéli pane hrábě, věřím že technické bugy se opraví, ale chyby v základním designu v jádru hry co by vyžadovaly komplet překopání asi dost těžko, to spraví jedině mody. I když přidání volby play arcade/realistic battles by toho řešilo docela hodně
-
Od dob Empire nejdou hry TW moc modovat. A vzhledem k tomu, že autoři Darth modu se teď věnují vlastní hře, tak ani "opravné" mody moc čekat nemůžeme.
-
nezbývá než se modlit aby šla hra dobře modovat a šikovní chlapci a dívky z internetů to opravili aspoň do podoby původního Rome
-
-
-
-
-
-
historie se opakuje a ja se nepoucil a mam to:) stejne problemy jak s vydanim empire. Nechapu jak se to mohlo stat a kde berou drzost nam lhat o optimalizaci atd. Shoguna hraju na ultra bez problemu (i se starsi grafarnou , nez mam ted!) a v rome 2 mam dropy z 60 na 10 (v jedne "delsi bitve" se mi zniceho nic zacal pohyb vsech vojaku kousat, jako v par bitvach empire-..). Nehlede na hnusny vyhlazovani a retardujici opravdu "umelou inteligenci". Zatim jsem nastesti nehral bitvy mimo mesto, tak jsem jeste nezazil na vlastni kuzi demenci s branenim vlajecek. bitvy trvaj smesne kratce, vojaci sou na speedu a padaj jako mouchy. v ntive nema vubec sanci taktizovat, vse se semele desne rychle a verim ze maj aspon vojaci pekne animace. Ale v te rychlosti pohybu a zmeti je vubec nemuzu rozpoznat :d Ted cekam ze vydaj nakej patch, kterej tu hru jeste vic "rosez*re" a treba nepujde ani zapnout, viz jeden update empiru.. No tohle je posledni hra kterou jsem od CA koupil hned po vydani, priste pockam tak min pul roku.. jako kamos, ktery se mi ted smeje :d
BTW, pokud vyslu par jednotek po 3d mape a stisknu mezernik abych se koukl na jejich budouci lokaci, spadne mi fps o 30-40 :d -
Tak já nevim. Já to hrál včera celej večer a jsem vážně spokojenej. Já vim, že to v kontextu toho co tu čtu bude vypadat jako trolling, ale všchno běží, nic se netrhá, AI na strategický mapě je podle mě nejlepší od doby Medieval I. Diplomacie zatim taky o dost lepší. Boj standardní, ale obohacenej s speciální "schopnosti"...
Snad jedině, že tak krajina, aspoň teda v Galii, je hrozně fádní.
Záhada. -
-
JJ taky, vsechno na extreme a jedu uplně v pohodě... ale zkus přepnout do hry 2 hráčů(kampan) a do 10 tahu to vyhodis voknem.
Coz me fakt mrzí když jsme si tu hru s kámošem kupovali hlavně kuli coopu. -
Jako Rome II je ze série opravdu hra, která chytla její potencál slušně za koule, ale místo aby je utrhla, nebo alespoň natrhla - tak je drží a čumí na to jak zapřísáhlej puritán an bandu vožrlejch bisexuálních hipíků na heráku....
Ještě bych připojil takzvané rodiny - nevím jak to je u říma, ale u Makedonie ani nevím kdo velí frakci, proč nemám dědice, proč nemám manželku, proč svatba stojí jak pěchotní kasárny třetí třídy....Ostatní členové rodin zvesela dělají pokusy o atentáty, hra mě o tom ještě zvesela informue bez možnosti se pomstít - moji generálové jsou na 5-10 tahů v kelu, ale když chcu zabít je - tak mě to stojí podporu 3-6 tisíc zlata (což je pro mě fakt hodně) a ještě se to nikdy nepodaří a za dvě kola ti maníci zvesela kráčí světem dál....takhle jsem si to nepředstavoval.... -
Jseš prostě lucker - jedne z těch co má zrovna sestavu u které to záhadně funguje....
Pro mě je strašná noční můra rychlost bitev - taktika je akorát při přípravě armády - jakmila začne bitva samotná - mám tak 1-3min. na to abych něco udělal....bitva mimo město netrvá déle než 7min. se vším všudy....(vlaječky nezmiňuju)....AI na strategické mapě je největší plus, jsem s ní nadmíru spokojen....
Diplomacie....mít takovej problém uzavřít obchodní dohodu je strašný....nezáleží jestli je to kmen o jednom městě, velká říče, vztah neutrální nebo věrný přítel....očividně nikdo nechce moje zboží (asi mají dobrou ekonomiku)....možná by to taky chtělo přidat, alespoň malý přehled vztahů ostatních frakcí k ostatním frakcím....možná to tam je, ale já to nenašel a mám vždy strach co čím kde a proč poseru.....
Makedonské falangy (píkaři) jsou výborné jednotky....přepínání typu zbraně....a konečně můžou rychle běžet aniž bych se po jejich zastavení musel starat o to, že půjdou do formace....prostě drží trochu formaci, a jakmile doběhnou k cíli - zpomalí, nastaví kopí a kosí....naproti tomu hoplitská falanga je směšná....první řada se tváří že dělá falangu....po útoku i směšné barbarské pěchoty se formace rozpadá a pokud nemáte sparťany nebo elitní hoplity bitvu prohrajete....nehledě na to že ve formaci je kosí kde jaká střelecká jednotka (přitom lučištníci by si neměli pomalu ani škrtnout - snad jenom paltesté a to velmi v blízké vzdálenosti....)
Paltesté a zápalné střelivo - jak geniální :D A nakonec transportní lodě....no to nemá slov....představoval jsem si to jako ty nejslabší lodě ve hře, ale ještě pomalejší, a mnohem více zranitelné....ne oni jsou sice pomalé, ale jsou to pěkně velký krávy....měl jsem takhle "flotilu" s generálovou trirémou a čtyřmi základními loděmi s paltesty....protivník 8-9 transportních lodí - výsledek bitvy?? Dvě lodě na ústupu - Já - dvě rozbité lodě od teranování, jedna v plamenech a tři na útěku.... Asi tak nějak.... -
-
Peltasté a zápalné střelivo? tak to je hodně drsný :D
-
v diplomacii když klikneš na stát tak se ty dostanou jinou barvu červená - oranžová ........... to je vztah k ostatním, rychlost bitev se dá řešit zpomalením času :-D pak si člověk užije nějakou tu podívanou, no obchodní dohody jsou pro mě taky záhadou, asi člověk musí trochu podmáznout jednatele a trochu jsem zaplaval ve spokojenosti měst, vedl jsem válku na britských ostrovech a moje města šla rapidně do mínusu, po ovládnutí a podrobení nepřetal a míru města byla v -70 nespokojenosti a pomalu to šlo nahoru, hraju za valečnickej národ kterej má i v popisu že miluje války, to znamená že pokaždé když budu válčit města půjdou do mínusu spokojenosti ? nemáte někdo radu ?
-
-
jasně :D myslíš to třetinovou rychlost bitev?? :D Tak jedině tak si vychutnáš nějou šarvátku to je pravda, ale taktice to nepomůže.... S těma barvičkama jsem si nevšiml....Hold asi zmlsanej ze Šogůna....
Podmáznout?? :D Za co?? :D Já jsem rád, že si sem tam něco postavím....válka mě stojí sot peněz....Hraju za Makedonce a v Thrácii, kterou mám pod kontrolou celou mi spokojenost nikdy neklesá, když válčím....musíš vzít v potaz, že spokojenost je v rámci provincie - nikoliv města....nepočítají se města pod kontrolou nepřítele, ale když máš např. v provincii dohromady 4 města - z toho 2 ovládáš - jedno posléze dobiješ - tak klesá pořádek, kvůli dobívání a samozřejmě i město není zpočátku veselé, že má nového vlastníka....chce to rychle dobít - uklidnit situaci a pokud možno přestavět budovy - pokud jsou jiné kultury a pod. to byl problém u mě - neměl jsem na to prachy :D tak jsem boural....to stojí jenom pěti kilo :D -
-
začínal jsem s jedním regionem v britanii a dobil 3 ostatní během 10 tahů, asi je pravda že ta 10 letá válka se lidem moc nelíbila, poté jsem dobil wales a teď se snažím dobít irsko a musím říci že jsem za celou serii TW neřešil takovejhle problém, srážka na moři je neuvěřitelně nákladná a když se tam setká 35 a 35 lodí tak ztráty jsou obrovské nehledě na to že s e to dost špatně ovládá, takže vylodění na jiném břehu a s podporou namořnictva se také 2x nepovedlo a tady opravdu ai musím pochválit
-
-
-
-
-
Skoda ze moje main destkop PC je teraz mimo.
Som to skusal spustit na notase ale zial vzdy sa to cukne ked sa nacita trebars prologue alebo ked spsutim kmpan tak pokeca ten ujko ze co sa deje a ekd uz mam zacat ja hrat tak zase cuk. A ten notas splna minimalne poziadavky na 110%.
Zial budem musiet este chvilu vydrzat kym si to zahram na normalnom PC no :(
Skoda mal som aspon malu dusicku ze si to zahram hoc aj na min detaily ale ako vidim ntoas je proti.
Je to Acer Extensa 5635ZG -
-
mno kamarade po tom co sem tu cet mam pocit ze by to nerozjely ani borci z NASA na svých supra vykonejch sestavách na simulaci meziplanetárních letu *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
-
Sry za preklepy.
-
-
Příště to chce něco takové na testy hry: http://www.inallthewriteplaces.com/wp-content/uploads/2011/08/monkey-typing-simpsons.jpeg
-
Dotaz k videu na steamu kdy lod jede po sousi ci projizdi stavbami me neprijde docela normalni.Namatkou
http://www.youtube.com/watch?v=Ba2vFhvhz8I
Necekal bych to u takoveho ackoveho titulu -
-
Ale viete čo je na tom všetkom najvtipnejšie ? (z grafickej stranky, frame dropy, nizky rate, neda sa zoomovat na jednotky lebo uz je z toho foto montáž)
ze aj ludia čo maju GTX Titan si to nemožu poriadne zahrať a toto mi nejde do hlavy, je to cele sposobené zlou optimalizáciou z jednej polovice ale z DRUHEJ ?!
NVIDIA A AMD! neviem či ste postrehli ale zatial nie je oficialny driver ktory by podporoval tuto hru, ako je možné že po rokoch developmentu neboli schopný nič robiť preto aby v den vydania hry existoval aj funčkný driver ? ... to je akoby chceli aby o nich cely internet hovoril aj ked z HATU ale aj tak, ved aj negatívna reklama je reklama že pán Rytmus ?! -
-
Jako to moc nechapu na cem to chcete hrat? Mam HD 5870 vse na max a hraju bez sebemensich potizi,zadne dropy,nizky rate nic takoveho neznam. Asi to chce mit originalku
-
-
Ne, je to o špatné optimalizaci - já mám tedy starší stroj a před rokem upgradovanou graf. kartu (ale též nic extra Nvidia GTX 550ti) - hra mi vyhodila nejvyšší nastavení - což mě udivilo....šlapalo to chvilku dobře - ale pak ty skoky FPS....teď hraju na nejnižší jen s vyšším počtem vojáků v jednotce....není to zase tak hrozné, ale mám alespoň stabilní FPS a můžu v klidu hrát....jen když v bitvě mám kameru přesně v jedné konkrétní výšce tak vojáčci vypadají jak z minecraftu :D sem tam se tomu i zasměju....
-
-
Tu je screen z mojho nastavenia: http://cloud-2.steampowered.com/ugc/1101417089856373099/AD7EDAAEB1D47580802FE6CD12AA13DB60C8D64B/
-
Ja mam GTX 560Ti 448 cores a tiez mi hra vyhodila najprv ze extreme a ja cely naradosteny bezim do bitky a tam siva machula utoci na modreho minecraftaka (rozumej vojak v kruzkovej zbroji na cosi co nema zbroj *4* ) nastastie sa mi podarilo to nastavit tak ze kruzkova zbroj je kruzkova zbroj a vojacikovia aj ako tak vyzeraju, ale za aku cenu. Vacsia bitka alebo obliehanie mesta sa musi zaobist bez maximalneho zoomu, inak si mozem kludne otvorit ACD See, nastavit slideshow na 5-10 sekund a vyjde to na rovnako.
-
Tak sám přiznáváš..karta je hodně slabej odvar ..po těch tryznách co sem četl máš vlastně kliku, že valíš a že si to užíváš :)
-
-
Jsou lidi z mnohem slabším počítačem - co hrajou na daleko lepší detaily než já....možná bych to zajel na něco lepšího, ale nebudu se stresovat....a tak 4GB RAM a 2,4Ghz procesor o čtyřjádru je podle minimálních požadavků u téhle hry tak na střední s plno detaily na vyšší....a ta graf. karta sice není z nejlepších, ale rozhodně to není žádná tutinka....
-
-
-
Zrovna na tohle ma originalka vliv:-),
-
-
taky jsem parkrat stahnul a muzu te ujistit ,ze ma.
-
-
Urcite:-))
-
A hrajes to v okne 800x600 ze?:)))
-
-
-
-
Porotze sega odmitla vydat nvidii a amd soubory hry, doufam ze je brzy daji
-
-
Na foru nvidie vcera psali ze uz se na to divaji a ze mame cekat.
-
AMD a Nvdia by mohly jako odměnu za pomoc se vykašlat na ovladače a mistři od Segy by se je mohli udělat sami.
-
-
-
Je to průšvih, ale né průsser stačí to jenom obrousit. Na druhou stranu tohle jsem od CA nečekal , klidně aby to vydali o půl roku později a byl bych šťasten, ale tohle mi sebralo ten wow efekt.
A nejvěčí píčovinaa ze hry ? Když pěchota zapaluje loučema železnou bránu zasazenou do kamených hradeb :D -
-
Necekal? Po vsech predchozich hrach, co byly po vydani nehratelne? To uz lidi opravdu zapomneli na vydani Empire? To se pak nedivim, ze se vsichni mene nadani vrhnou na predobjednavky a pak se divi. Obrousit? Jako treba Empire, ktery je stale plny bugu a pada? Tak to hodne stesti. Ja si pockam pul roku nebo rok a pak to koupim za par supu v nejake akci.
Autor v clanku se divi, ze jsou nekteri hraci sprosti. At mi tedy autor ukaze jakekoliv jine odvetvi, kde od vas nekdo vybere 60 ecek a pak vam proda nefunkcni produkt bez moznosti jeho reklamace a vraceni penez s tim, ze mate pockat, ze mozna nekdy v budoucnu fungovat bude. Co kdyby se autor zamyslel nad tim, ze nekteri hraci uz proste maji dost toho, jak jim tito takzvani profesionalove serou na hlavu a nikdo s tim nic nedela. Ja s nimi plne souhlasim. -
To bolo radosti ked oznamili coh2 a rome 2. Coh nesplnil ocakavania a rome tiež.....taketo problemy uplne demotivuju hracov kupovat si hru pri starte ale radsej si pockaj pol roka aby sa ta nadhera dala vlastne hrat
-
-
CoH 2 splnil očekávání ohledně hry více hráčů, která je hodně povedená a i přes žvanění některých...se to hraje lépe než jednička. Singl stojí tak trochu za ehm ehm ehm...
Ale po nějaké době....od beta verzí až po současnost se hra hodně vyšvihla. A kdo si vzpomene na to jak vypadala beta a pak finální verze, tak za těch cca 30 dní udělal Relic hodně práce(osobně jsem myslel, že to tak o 3 měsíce odloží...)
Rome II No jo, chce to fofrem update a doufat, že to jsou dětské nemoci stejně jako u CoH 2 a vyladí se to. Ovladače to moc nezachrání...nový ovladač, čeká se zázrak a on většinou nepřijde).
Na wow efekt se*u, ale ta optimalizace je katastrofální, tak že bitvy se dají, ale z dálky a když přiblížit la la la lalalalalalala laggggggggg lag. Asi si tu někdo vzal za vzor SimCity 4 :-)
Tak vypadá to hezky, ale nádhera to pro mě osobně není...ale to je vždy věc názoru. -
-
rad hrajem hry 3vs3a 4vs4 a prakticky to nefunguje neustale lagy a vyhadzovanie, vysledok hra zavisy podla toho kto hraje s pc prehra, samozrejme hraje sa to tak dobre ako jednotka lebo prebralisyste jednotky, balance je viac menej tiež dobry ale vacsina chce hrat za nemcov a tamvidim chybu
-
-
promiň, ale hra nemůže za to, že někteří ani po 50 hře nepochopí, že si prostě musí snížit detaily a rvou to tam na plno jen co to jde...hlavně ať to vypadá lépe, ale že si nezahraji a zkazím hru je už jedno
-
-
-
-
-
Neverim svym ocim, oni vydaji zmrsenou SP/MP hru bez funkcniho MP a SP s mizernou AI, diky ktere jdou urcita mesta obsadit bez jedineho stretu armad a jsou pochvaleni, ze se chystaji vydavat patche.
Muzete mi taky nekdo pomoci pochopit autorovu vetu "V zásadě je dost logické, že některé prvky ve hře fungují trošku jinak, než by si masa hráčů představovala. " Protoze poslednich nekolik let sleduju, ze vyrobci delaji hry presne tak, aby se zalibili masam. -
-
má pravdu te nchlapec
-