Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • C-BEAM
    Téma GOG má skoro tolko príspevkov čo recenzia na COD ? ani som neveril, že sa toho raz dožijem :)

    edit: škoda len tých trollov (zničujúca pravda) na ktorých príspevky zbytočne reaguje diškutérske jadro...
    • Pokud nemas argumenty do diskuze, nezapojuje se. Ze nekoho povazujes za trolla tu nikoho nedojima. Pis k veci a diskutuj. Nebo se vrat do skoly a nauc se to tam.
      • celoush
        Za to ty tvoje argumenty jsou pevný jako noha. Smiř se s tím, že pravidla jsou stanovená tím, kdo prodává, ne nakupujícím... ty může buď koupit a na základě toho pak uplatnit svá zákonem danná práva nebo nekoupit. To, že tonerespektuješ a stanovuješ si nějaká vlastní pofiderní pravidla, ještě neznamená, že máš nějakou pravdu.
        • Podivej se, ja nerikam, ze system ktery jsi popsal, neexistuje. Ja pouze rikam, ze ho budu obchazet, abych ponizil velke ci male spolecnosti piratenim a tim je donutil se nad sebou zamyslet (ve vydavani dem ci casove omezenych ukazek her). Cim vic lidi je bude ponizovat tim lepe. Je to zdrcujici a uspesne a herni spolecnosti se to holt nauci. I vsichni ostatni. Je to totiz jedna mozna a logicka cesta. Nebo mi snad chces rict, ze hry maji zustat jako jedna z velmi, velmi mala sluzeb, u ktere musis platit predem aniz bys absolutne vedel, jestli te ta sluzba uspokoji? Kde to zijes? O co ti jde? Takovy system je sileny, nestabilni, tragicky. Proto take cisla piratu kazdym rokem rostou a porostou dal a dal.

          Ma prava jsou jasna z pozice nakupujiciho, ovsem ja mohu, a take davam, najevo zdrcujici pravdu o tom, jak tento system nefunguje. Tudiz vyhravam, at se deje co se deje. Zadna vlastni pofiderni pravidla si nevytvarim. Pouze obchazim ty nefunkcni. Jelikoz jsem svobodny clovek co ma pravo na akci, reakci i nazor. Smir se s tim a zamysli se. Je to velika, obrovska pravda.
          • MrSanta
            Mám pár otázek, které bych potřeboval zodpovědět.
            1. Co myslíš tím "absolutně vědět"?
            2. Podle tebe neexistuje možnost získat přesvědčení, že mě hra bude bavit, aniž bych ji vyzkoušel?
            3. Jaký je rozdíl mezi "teplým" chlubením a normálním chlubením?
            4. Existuje i studené chlubení?
            5. Co je to hipster?
            • MrSanta
              O čem tedy bylo to originální téma? Zjevně jsem to špatně pochopil.
            • Jack1947
              Vykasli se na tohohle Exota, je to fakt totalni pravdomluv... az tolik ze bych se nedivil ze by nekdo prejal jeho nazory a sel konat "dobro" neni liz o tom tedy ta jeho udavana pravda.
            • MrSanta
              Proč mi neodpovíš? Jsi nosič pravdy, já chci tu pravdu poznat. Místo toho mě začneš zesměšňovat, ač to sám u ostatních odsuzuješ.
              Ve svých příspěvcích voláš po argumentech. Když je po tobě chci, tak mi je upřeš.
              Nevím, proč to bereš jako nějakou soutěž. Já se snažím diskutovat. Ty přestaneš odpovídat, nebo odpovídáš na něco, na co jsem se neptal.
              V mé otázce bylo "z dostupných informací", ty odpovíš "udelat rozhodnuti o necem, co jsem nehral, nezkousel, nevidel". To já po tobě nechci.
              Podle tebe si o hře nemůžeš udělat názor, že tě bude bavit, dokud jí nevyzkoušíš. Zajímalo by mě, na jakém základě volíš hry, které si vyzkoušíš.
              Jenoduché otázky k tématu. Nikam neuhýbám, neurážím, debatuji. Očekávám od tebe to samé.
              • Reakce na příspěvek:

                Odpovedel jsem ti. V bodech. Dvakrat. Ze jsi to nepochopil ani jednou jako odpoved, opet, neni problem teto diskuze.

                Zacinas blabolit a zacinas mit tragicky nudny :( Proto te necham vybrecet se. Prosim, pokud na to skutecne mas jeste koule, pokracuj. Nicmene nezapomen, ze jsi obrovskym zpusobem mimo tema a ztrapnujes se. Originalni tema bylo jine, plne argumentu a skutecne diskuze.
            • MrSanta
              Z tvých odpovědí na 1. a 2. otázku mi vychází, že nemáš vůbec žádnou důvěru v sám sebe a nejsi schopen udělat směrodatné rozhodnutí na základě dostupných informací. To mě docela zaráží.
              U otázky č. 3 jsem se ptal na rozdíl, ne na příklady.
              Na někoho, kdo se ohání nezpochybnitelnou pravdou jsi velmi nejistý.
              Vezmu za příklad třeba Baldur's Gate I a II. Hrál jsem Baldur's Gate I. Velmi mě bavil. Z objektivních, nijak ovlivnitelných zdrojů se dozvím, že stejné studio udělalo Baldur's Gate II. Náplň je stejná, hratelnost je stejná. Uživatelské rozhraní je stejné. Proč bych, podle tebe, za této situce nemohl získat přesvědčení, že mě Baldur's Gate II bude bavit, aniž bych ji sám vyzkoušel?
              • Reakce na příspěvek:

                1) Jsi sileny. Ja nemam zadnou duveru v sam sebe, protoze nedokazu udelat rozhodnuti o necem, co jsem nehral, nezkousel, nevidel? Vyborne! Odkud te pustili, prosim te?

                2) Viz. predchozi bod., zacinas byt opravdu, ale opravdu velmi podivny.

                3) Rozdil nejlepe ukazes na prikladu. Ze jsi tragikomediant, ktery to nedokaze pochopit, neni problem teto diskuze.

                4) Prestan se snazit slovickarit a snazit se "vyhrat" nesmyslnyma plkama. Nepodari se ti to. Proc? Protoze ja pouzivam fundamentalni selsky rozum, naprosty zaklad a naprosto jednoznacne logicke zavery a postupy. Muzes tu plkat do rana co budes chtit, ale nemas nejmensi sanci. Alespon myslim. Co jsi prozatim predvedl me spise rozchechtava nez dojima, ale mozna se prekonas. Prosim, pokud na to mas koule, pokracuj.
            • 1) Chci vedet, ze kdyz vysolim financni obnos, ze budu uspokojen. To je snad logicke. Pochopitelne. Nechci kupovat neco, co nevim, jak me uspokoji. Zijeme snad v Kocourkove?

              2) Neexistuje. Jak by mohla? Vsechno co ziskas pred vyzkousenim, jsou jen zkusenosti ostatnich. A ty se mohou diametralne odlisovat od tvych. A co vice, v naproste, ale naprosto naproste vetsine to tak i je. A i kdyby si byl Jezis a nebylo to tak ve tvem pripade, znamena to, ze budes omezovat me, potencionalniho zakaznika, protoze ty jsi vyjimecny? Samozrejme ze ne. Nech me si tu hru vyzkouset a je to. To je cele.

              3) Normalni chlubeni je, kdyz oznamis, ze cekate se zenou dite. Teple chlubeni je koupit si hru za dolar a hned o tom napsat vsem svym kamaradum na ICQ.

              5. Pseudo-intelektualni melodramaticka fundamentalne nezkusena mlada osoba z nove generace predstirajici ze je cool zpusobem, ktery oznacuje za oldschool.
          • celoush
            Chápu, že ti nynější systém nevyhovuje, mne taktéž ne, ale fakt zlodějinu svým bojem za lepší produkty neobhajuj. Jinak svoboda je odpovědnost za své činy. Anonymní bojovník s podivným nickem je k ničemu.
            • celoush
              Takže za co bojuješ? Mít více možností hru si předem vyzkoušet? Aby měla každá povinně demo? Mít možnost hru vrátit? Já jen, aby ses nesnažil vrátit něco, co tu již bylo a ukázalo se, že vlastně o to hráči ani tak moc nestáli. Většině totiž stačí vlastní elementární logika, přečíst si nějaké reakce, recenze, mrknout na gameplaye, případně použít doporučovací systémy a mají jasno... není možné, že ten trh kolem prostě tyto problémy ostatním hráčům víceméně řeší a jen ty jej nechceš přijmout a vyžaduješ cestu vlastní, kterou považuješ za jedinou správnou?
              • Reakce na příspěvek:

                Elementarne nechci kupovat zajice v pytli. To neplati jen u her, ale i o podobne nastavenych sluzeb a jejich systemu. Proc bych mel platit dopredu za neco, co muze v meritku meho uspokojeni byt naprosta prisernost? Kde je ta logika? Dobre, jednou, dvakrat, koupim zajice v pytli. Ale vzdycky? Pokazdy? Vzdyt tu neni zadna jina moznost nez si cist recenze co maji hodnoceni 7-10 nebo poslouchat nadsene tweety hipsterovskych pseudo intelektualu jak vyzdvihuji jednu hru a za mesic na ni totalne zapomenou. Ne. Tohle neni system, ktery vyhovuje vetsine. Tenhle system nevyhovuje nikomu. Lide jsou jen ovce a neuvedomuji si znicujici pravdu. Znicujici pravdu, ze nas nuti si kupovat zajice v pytli.

                A ted. Ja nevim, jak to vyresit. Mozna dema. Mozna casove omezene ukazky. Technologicky to mozne je a bude. Pirateni to bude stale vice a vice potvrzovat. Na trhu je tremendozni a giganticka dira v oblasti potreby po zkusebnich dobach se hrama. Jedine co se ted deje je to, ze hraci jako ovce plati plne ceny za hry, ktere dostaly 7-10 nebo je hipsteri vychvalili na Twitteru. To je proste nedojemne. Nefungujici. Tenhle system nemuze fungovat a rozpadne se. Uz z principu je to neudrzitelne. Jedine by vsichni zustali ovcema. Coz se doufam nestane. I kdyz kdo vi, ze.
            • Ja zkousim, nekradu. To je zasadni rozdil. Pokud jsem uspokojen produktem, zaplatim. Po vyzkouseni. Ja pouze naplnuji logicke schema veci. Nehodlam platit za zajice v pytly. Anonymni bojovnik s podivnym nickem je skutecne k nicemu, az na ten fakt, ze siri pravdu a vice lidi si ji uvedomi. To je vse, o co mi jde. A jak je videt v teto diskuzi, naprosto uspesne.
          • Inquisitor
            Však oni většinou moc dobře ví proč ty dema dneska nedělají. Proč před lety měli demo všechny hry a dneska už to nejde? Protože vydávájí nehotový hry za přemrštěnou cenu a hráči jsou jejich betasteři.
            • Inquisitor
              Takže je v pořádku, když prodávájí hru za litr a ani nejde dohrát? Ne musim si počkat měsíc na opravu. A to nemluvim o hw nárocích, který absolutně neodpovídají skutečnosti. Jasně každá pc sestava je jiná a na každý to běží jinak. A právě proto si hru nejdřív stáhnu. Tohle z videí nezjistim.
            • celoush
              A není to možná tím, že dneska už lidé tolik o dema nestojí? Nemám patent na rozum, ale osobně už jsem neměl potřebu demo stahovat několik let, i když bylo k dispozici.
              • Reakce na příspěvek:

                No podivej se, a podle ceho se rozhodujes, ze koupis zajice v pytly? Podle recenze? Ty jsou pouze 7-10. Nedojemne. Podle doporuceni kamaradu? Co kdyz maji jiny vkus? Nedojemne. Podle videii? To je jako divat se na dospelacky filmy a nikdy nevyzkouset sex na vlastni kuzi. Nedojemne. Zkratka, vyzkouset si uspokojeni u nejake hry je podstatna cinnost pro rozhodnuti o koupi. Pokud to nekdo dela nejak jinak, muzu ho politovat a oznacit za hipstera.
            • ucho
              protože u AAA her je dnes vzhledem k jejich velikosti obtížné něco vyříznout a prohlásit to za demo, je to časově příliš náročné, tedy drahé a není v tom pro firmu žádný přínos. rovněž je zde riziko snadnějšího cracknutí hry. a u těch malých her to nemá prakticky význam, protože ceny těch her jsou směšné.
              jinak na konzolích dema na řadu her jsou.
              pokud člověk nedokáže z dostupných informací na internetu a ze spousty videorecenzí a gameplay videí určit, jestli ho hra bude bavit a ocenit si ji, tedy stanovit si cenu, není patrně svéprávný a nakládání se svými penězi by měl přenechat jiné osobě.
            • Tohle je snad prvni normalni, ze zdraveho rozumu vytvorena, reakce na moje prispevky. Diky.
  • Proc bych mel platit takovyhle drobky, kdyz si to muzu stahnout zadarmo? Vetsina starsich her je tak stara, ze si nezaslouzi zadny penize, jsou to spise hry na urovni Min nebo Solitaire. Platit jeden dolar za nejakou starou kvalitni hru jenom proto, abych ji teple ukazoval kamaradum na Steamu, na to uz jsem trochu stary :)

    A pokud starsi hru dopredu neznam vubec, odmitam platit predem uplne. To je snad jasne. Nejdriv si ji zadarmo vyzkousim a pokud me uspokoji alespon na jeden rok, kdy si ji budu pravidelne poustet, budu uvazovat o nejake castce, kterou bych venoval vyvojarum. Tohle jednodolarovy zdimani, nad kterym kazdej pseudo teplej hipster skace radosti a hned si teple koupi 100 her (97 si nikdy nezahraje), je pateticke, ubohe a reflektuje dnesni dobu; chlubit se, chlubit se a hlavni byt in, protoze pirateni je out. Tak mam pro vas novinku, pirateni neni out. Pirateni je odzkouseni drahych pitomosti, protoze dema uz se nevydavaj a recenze ktery sou vecne v rozmezi 7-10 uz taky nikoho k nicemu nenavedou. Takze mi polibte prdel, nic si kupovat ani za dolar nebudu a produdte se -- hry nejsou jidlo, ani voda, ani elektrina. Ani film v kine. Nechapu proc bych mel utracet dopredu za neco, o cem nevim ze mi neco doda, ze me nejak uspokoji. Platit za sluzbu PREDEM? Proboha, kdo vymyslel tento system. Tenhle system plati POUZE u her a filmu (mimo kino). Nikde jinde. Vsude jinde platite az po sluzbe. Dokonce i v bordelu. A mate pravo si nechat vratit penize, pokud vas sluzba nebo fyzicky objekt neuspokoji (napriklad reklamace pro spotrebni zbozi atd.) Nic takoveho u her neexistuje a proto pirateni bude silit, smirte se s tim. A jednodolarovy blbosti si strce za klobouk :)
    • Inquisitor
      A jaký je smysl tvýho komentáře? To chceš rozmluvit lidem co si koupí hru za blbý dva dolary, aby radši pirátili? Kdo chce koupí, kdo nechce, nekoupí. Já tohle nechápu, proč někomu cpeš, že je blbec když si koupí starou hru? Někdo kupuje starý auta nebo známky a někdo třeba hry. A i kdyby jsem za ně dal milión, tak je do toho každýmu hovno,,
    • stacilo by se v tech hrach trochu lip orientovat, potom lze koupit hru takzvane na slepo. O zajici v pytli lze mluvit hlavne u early acces her, ty kupovat je o hubu, ale jinak když hry znas a vyznáš v tom kdo je dobry vyvojar atd, muzes koupit hru klidne bez vyzkouseni.
    • Horst_Fuchs
      Řeknu to asi takhle.
      To, že pirátíš je každýmu fuk, dělají to, v menší či větší míře, všichni hráči i já (a mnohdy i lidi co navenek všude tvrdí že nepirátí :). Taky většinou nejdřív vyzkouším než hru koupím. Jen je velice úsměvný jak hloupě si chceš za každou cenu obhájit, že je to vlastně správný. *3*
      • Spravne? To je diskutabilni. Logicke to je. Jedina moznost? Take. Tudiz moralne ospravedlnitelne take. Samozrejme je tu moznost zadne hry nikdy nekupovat, nezkouset a uplne tento trh ignorovat. Nicmene ja rad nicim velke i male spolecnosti piratenim. Ukazuji tim na obrovske a neuveritelne problemy, ktere zpusobily prestavanim vydavani dem nebo casove omezenych levelu. Zkratka se snazim jen sirit pravdu.
        • Jack1947
          Opet, se potvrdilo ze hernich ignorantu je vsude spoustu. Zrovna jsem vstal a pobavil jsem se diky. *15* Lejno + pravda "palec hore" takova demence se hned tak nevidi. *3*
          • Jsi tragicka ukazka ignoranstvi. Gratuluji. Az budes mit nejaky argument nebo prispevek do diskuze o problemu ktery rozebirame, tak se ozvi. Do te doby si te radim mezi velmi, ale opravdu velmi mizerne trolly.
            • Jack1947
              Naopak ja te plne chapu, je to sranda ale ma to sve poselstvi. Osamely bojovnik za hracova prava, Trolly jo ? no mozna obcas. Nemusime se vzajemne urazet, takovych jako ty ktery verejne siri "pravdy" by melo byt vic, hlavne u dnesnich politiky. Je to velmi, velmi dulezite proklamovat pravdu, jenze nejsem si zcela ist jestli hry "temer zadara,zadara" je to prave misto Mimoto nejsi jen tak ledakjaka kreatura, jal ses stat clenem komunity co sam odsuzujes zato mas muj a jinych respekt, kazat pravdu a naopak potirat "zlociny" proti lidskosti je nelehky ukol a cesta za vykoupenim je vetsinou trnita a neprojde ji kazdy. Nepotrebujes drzet palce, jen dal tak... sir sve poselstvi , sir pravdu at bezverci uveri a ti co neveri, ti co zpochybnuji pravdu ti se v prach obrati... protoze Jezis je nas pan, Aleluja chvalme pana, slyste vsichni . *5*
    • ještě drobnost - ty jsi gay? nic proti tomu, je to naprosto v pořádku, ale většinou to tak bejvá, že největší homofobové jsou. trochu tomu napovídá i to, že po nás chceš, abychom ti líbali pozadí...

      nebo máš prostě jen rád teplo a nerad zimu? (pak ale zas nedává smysl, jak jsi psal, že rád lyžuješ :D
      • Nejsem hipster, nelyzuju a neskakam padakem. To je vsechno co potrebujes vedet, ty xenofobni slizoune.
        • jo, a ještě pořád píšeš hipster... líbí se ti to slovo?
          • Ale ano. Dodava mi prostredek popisovat pseudo-intelektualni nuly, ktere se snazi svym pristupem k zivotu pusobit jako nenucena nova generace, ktera ma mlady nadhled. Rad se jim smeju do oci; po teenagerech a duchodcich co voli komunisty neexistuje v soucasne dobe horsi skupina obyvatelstva.
            • pokud tvrdíš, že jenom ta "tvoje" pravda je ta jediná správná (myslím tu pravdu, že je normální hry nejdřív zkoušet a pak teprve po dohrání platit, že každej, kdo hry kupuje, je hipster, kterej si tím jen leští svoje ego), tak to není tolerance, ale obyčejná nadutost...

              sranda přestala, už jsi jen trapnej, takže končím
              • Reakce na příspěvek:

                Je videt, ze jsi neunesl brime pravdy a ztrapnil ses. I to se stava. Ano, spravna a jedina pravda je ta, ze se hry musi nejdriv zkouset a pak popripade zaplatit. Tecka. Hry jako sluzba se proste musi zkouset predem. Neexistuje, ze budu platit predem. To je naprosto nesmylny, tragicky, pateticky system, se kterym mohou souhlasit pouze hipsteri jako jsi ty. Prosim zamysli se nad sebou, at nekazis svet.
            • zdá se, že k nich chováš opravdový respekt... ale neboj, myslím, že se nikdy nedostanou k moci, aby mohli rozvraceče, jako jsi ty, nechat pověsit :D

              pěkný ale je, že máš s těma hipsterama hodně společnýho, třeba nulovou toleranci vůči názorům a postojům ostatních ;)
              • Reakce na příspěvek:

                Pokud uznam nazor za dobry, pak s nim nemam zadny problem. Je skutecne nedojimajici, ze v teto diskuzi zatim nepadl zadny nazor, ktery by treba byl opacny, ale zaroven bych s nim mohl mit nulovy problem. Vykazuje to na uroven zdejsich diskuzi, nicmene to je jine tema.
    • Horst_Fuchs
      Uspokojí na jeden rok? Radši nechci vědět jakej druh her pirátíš. *5*
      • Sandbox hry vetsinou. Samozrejme nepohrdnu i nejakou adventurkou, co dohraju za dva tydny. Obecne jde ale o zazitek a uspokojeni, coz nikdy dopredu nemuzu vedet. Nikdo nemuze. Nikdy. Tecka.
    • jo, a když už teda chceš tak hlásat pravdu, tak aspoň nelži ;)

      POUZE u her a filmů? a co třeba permice na lyžování? nebo skok padákem? ty jsi fakt jelito :D
      • U lyzovani vim, ze me uspokoji, protoze je to predem predstavitelna cinnost, se kterou uz mam v zivote nejake zkusenosti. To same se skokem z padaku. U her nic takoveho nevim a nemuzu vedet, jelikoz vzdy kupujes zajice v pytli s nalepkou recenze 7-10 nebo teplo chvastajicim se hipsterem na Twitteru tvrdicim ze tato hra je skutecna bomba. Nedojemne. Pateticke. Zkratka mam zdrcujici pravdu.
        • ucho
          Nebo se prostě jen u her neumíš bavit. Holt někdo se baví u her a někdo u trolování, to máš různé. Každý jsme jiný.
          • U her se bavim, vyzkousel jsem jich mnoho a nekolik desitek jich mam dokonce zakoupenych. Uspokojovat se mi jde. Ovsem to neznamena, ze se budu automaticky uspokojovat u vsech. To je nelogicke, tragicke, pateticke uvazovani. Logika rika Vyzkousej, pak plat. A pokud se ti nelibi, tak neplat. A nehrej. Neni muj problem ze uz nevychazi dema. Neni muj problem, ze recenze jsou uz pouze v rozmezi 7-10.
        • sice máš zdrcující pravdu, ale asi nemáš net (a nejspíš žádný kamarády), když o žádný hře dopředu nevíš, jaká bude :D ale fakt jsi v těch svejch blbinách docela vtipnej, pokračuj ;)
          • Jak to myslis net? Precist si recenze? 7-10 me nedojima a nikoho na svete uz take ne. Proto vetsina civilizace uz recenze necte a pouze si honi sve hipsterske pero nad autorama, aby s nima byli kamosi a mohli o tom vypravet na ICQ. Trapne.

            Kamaradi jsou sice skvely zdroj informaci, ale take zkresleny. Zadny kamarad neni ja. Ja mam unikatni nazory, ja mam unikatni pozadavky, ja mam unikatni chute po uspokojeni. A to mi zadnej kamarad nemuze zarucit.

            A ani nikdo ostatni na svete. Pokud veris recenzim nebo svym kamaradum, nezarucuje to ani ve tvem pripade, ze nebudes zklamany a nasrany. Tudiz mam opet znicujici pravdu.
            • MrSanta
              Z tebe bude mít Veskoslav radost *1*
            • ucho
              Tak máš blbý kamarády, když se na ně nemůžeš v ničem spolehnout :)
              • Reakce na příspěvek:

                Ano. Mam blbe kamarady. No a co. To mam kvuli tomu platit za vsechny zajice v pytli predem? To je vyzadovano mit dobre referencni kamarady pro nakup nejake hry? Sluzby? Proboha, kde to zijes? Samozrejme ze logicky postup je si sluzby nejdrive vyzkouset, potom zaplatit (jsem-li uspokojen). Jestli mas potrebu za vsechno platit predem, jen aby ti tvoji hispteri z kriminalky miami dali like na tvoji Fekalbook strance, muzu te s radosti politovat. Znicujici pravda holt boli.
    • GlaDOS
      Gratuluji ti. Nejubožejší příspěvek. Tohle už dnes nic nepřekoná.
      • ucho
        Tak toho člověka bychom měli spíš litovat. Vezmi si, že je zde nějaká normální diskuze o hrách, které lidi baví a rádi u nich tráví svůj čas a přijde někdo, kdo má potřebu těm lidem namlouvat, že by se u těch her vlastně bavit neměli a že by je vlastně ani hrát neměli. Ten člověk musí mít smutnej život, když má potřebu tady takovéhle věci řešit...
        • Nikomu nenamlouvam, ze se nema bavit u her. Nikomu nenamlouvam, aby hry nehral. A nemam smutny zivot. Mam krasny zivot! A jen to, ze mam znicujici pravdu neznamena, ze bych mel byt litovan. Nebo ze nejdrive hry zkousim a potom az kupuji. Holt nejsem hipster a mam pravdu. Smir se s tim.
          • taky by mě zajímalo, kolik her tě už v životě uspokojilo, žes pak za ně fakt zaplatil (plnou cenu)
            • právě, jsou to jen tvoje měřítka, tvůj názor, nikoli pravda; teď jsi mě fakt zklamal...
              • Reakce na příspěvek:

                Pletes dve veci dohromady. Jelikoz taky neumis spravne reagovat na konkretni prispevky, docela mam problem vedet, na co presne reagujes. Takze znova. Co je a co neni zabavna hra je muj nazor a o tom zadnou pravdu nesirim. O cem naopak pravdu sirim je neodiskutovalny absolutni fakt, ze kupovat si hru bez vyzkouseni je jako kupovat si zajice v pytli. To odmitam. Proto piratim, cili zkousim. Pokud je hra mizerna a neuspokojuje me po dobu alespon jednoho roku, nezaplatim ani cent. Pokud me uspokojila a je dobra, uvazuji o financni castce pro autory. Nicmene i dobra hra nemusi byt uspokojitelna do miry, ktera je mirou meho uplneho uspokojeni, proto pred kazdou darovanou castkou predchazi dukledne premysleni zda prispet ci nikoliv.

                Uz mam plne zuby tragickych hipsterkych trosek, co si mysli ze budou sedet doma nebo v kancelari na prdeli 8 hodin denne po tri roky a pak vyzadovat zaplaceni, aniz bych zkontroloval jejich kod a herni design predem. Tyhle trosky jsou jako rakovina spolecnosti. Nabidnete demo sve prace, jinak si polibte. Co si vubec mysli? Ze budu platit dopredu za to, co si ONI mysli, ze je dobre? To si snad delaji srandu. To proste odmitam. Nebudu platit nikdy nic predem. Vyzkousim. Udelam si nazor. Pak se rozhodnu. Moje penize si zadny bezvyznamny hipster nezaslouzi, at si jde treba zpivat na namesti s kytarou a neotravuje me s finacncnima castkama. Tecka.
            • takže ty, tvoje názory a chutě jsou vážně tím absolutním měřítkem, podle kterýho se stanovuje ta pravda? fakt začínáš bejt hustej
              • Reakce na příspěvek:

                To co mam rad a nemam rad, jsou meritka pro me. Samozrejme, pokud je nekdo natolik sileny, ze kupuje kazdou hru predem, aniz by si ji zadarmo vyzkousel, ma pravo byt tak sileny. To take hodne vypovida o takovem cloveku. Takovy clovek je zkratka hispter. Ubozak, ktery se musi chlubit jak je in (a zaroven predstirat, ze neni). Politovanihodny clovek.
            • ucho
              Znicujici Pravda: pokud tvrdíš, že za posledních 10 let vyšlo jen 10 dobrých her, lze z toho předpokládat, že ty ostatní nepovažuješ za dobré, tedy že se u nich člověk nemůže bavit (tedy že ty se u ostatních her nebavíš). je celkem smutné, že byla Zničující pravda tak snadno přistižena při lži. ze začátku to vypadalo na to, že máš to nové trolovací alter ego promyšlené, ale nějak se ti to rozpadlo a během pár minut jsi pro smích. holt ne každej má na to být profesionální trol.
              • Reakce na příspěvek:

                Omyl, to co ty predpokladas ze neco znamena, neznamena, ze automaticky nekdo lze. Jsi sileny? Za deset let jsem koupil plus minus deset her. Ostatni byly dobre, ale nedostacujici uspokojeni, abych vydal penezni obnos autorum. To je obrovsky rozdil. Je videt, ze nezvladas natlak znicuji pravdy, moje mila ikonko z Kriminalky Miami. Zacinam se dojimat nad tvou neustalou potrebou dosazovat do kazdeho tveho prispevku neco o trollich a jak se neco rozpadlo. Pravdepodobne mas slozity zivot, pravdepodobne po rozvodu? A nejaky troll ti tu v minulosti ublizil? Zajimave, nicmene pro tuto diskuzi naprosto, ale naprosto nepodstatne. Prosim, vzpamatuj se a pis pouze k tematu, at se nemusime zaobirat tvym osobnim zivotem i nadale, uz i tak jsi pomerne nezajimavy a politovanihodny reagovator.
            • zase lež - před chvílí jsi napsal, že žádnej z tvejch kámošů není ty, že máš unikátní názory, požadavky a unikátní chutě

              takže není pravda, že vyšlo za 10 let jen 10 dobrejch her

              když má bejt pravda zničující, musí bejt univerzální, jinak je to prostě jen tvůj názor :)

              ze začátku jsi byl fakt vtipnej, ale už se ti to nějak hroutí...
              • Reakce na příspěvek:

                Zadnou lez jsem zatim nenapsal, tudiz jsi mimo misu. Naprosto nechapu, jak souvisi to, ze zadny z mych kamosu neni ja, ze nevyslo za 10 let vice jak 10 dobrych her. Jsi sileny? A muj zamer nikdy nebylo byt vtipny, pouze rikat pravdu. Znicujici. Jak vidim, zacinas s tim mit obrovske a giganticke problemy. Zamysli se.
            • ucho
              Znicujici Pravda: jsi jako ti důchodci, co nadávají na sex, protože už je nebaví. to že tebe něco nebaví neznamená, že se u toho nebaví někdo jiný. upřímně by mě zajímalo, zda jde o nového exota nebo si jeden z místních trolů vytvořil další alter ego. přikláním se k tomu druhému.
              • Reakce na příspěvek:

                Nikdy jsem nerekl, ze me uz nic nebavi. Hry me velmi bavi. Nicmene me financni prostredky jsou pouzivany s aktivaci mozku, nenakupuju predem zajice v pytli. Proto nejdrive vyzkousim. Tve chvastani mimo toto tema a neustale vzpominani trollu, aniz bys nabidl semebensi naznak argumentu, zacina byt skutecne dojemne. Pokud nemas co rict, nic nerikej.
            • Plnou cenu? Zhruba jednu desitku. A hraju deset let. To krasne ukazuje, jak je herni prumysl v prdeli; vyslo jen 10 dobrych her za 10 let.
      • Pravda boli jelimanku, co? Proto jsem si take zvolil svuj nick. Bude naprosto znicujicim zpusobem poukazovat a rikat pravdy, ktere se vsichni boji vyslovit, protoze kazdej si musi udrzovat svuj teply status pred kamarady, ze pirateni je fujky fuj. Jak ubohe. Jednou se nastesti probudite (az budete starsi) a prozrite :)
        • Hlavné teba to musí poriadne bolieť keď dokážeš takéto somariny napísať, možno by pomohlo keby si sa najprv zamyslel nad tým čo chceš povedať. A tak isto by si mohol občas zdvihnúť zadok od compu a ísť sa pozrieť von ako funguje život.
        • Thorar
          Znicujici Blbost...
          • Dojemne. Jelikoz jsi nenabidl zadny argument, budu te povazovat za mistniho trolla. Get lost, kiddo.
        • tak jestli jsi dospěl a došel k tomuhle, tak teda potěš :D

          "až budu velký, těším se, jak budu krást"
          • Jak nekradu. Ja zkousim. To je zasadni rozdil. Pokud si myslis, ze budu kupovat vsechno co ve me jen trochu vzbuzuje uspokojeni, tak to jsi teda na omylu. Ja nic kupovat nebudu. Muze to byt klamava reklama, muze to byt lez. Proto nejdriv vyzkousim a kdyz jsem uspokojen, uvazuju o zaslani nejakeho prispevku autorum. Naprosto normalni, nehisptersky postup, kde za sluzbu platim az POTE, co si ji uziju. Pokud neuziju, ma tvurce smulu. Taky nesedis doma, kdyz ti exploduje nove koupena pracka, ale jdes ji reklamovat.
            • Vyskusas 40 hier a z toho si kupis jednu tomu hovoríš ako? Pôžička
            • Vyskusas 40 hier a z toho si kupis jednu tomu hovoríš ako?
            • přesně, pračka může explodovat... tak proč ji nezaplatit až potom, když zjistíš, že neexploduje? :D
  • No skvely. Tak cekam na NWN2 a oni se rozhodnou zmenit poradi. Ted abych u toho sedel celej den. :-(
    • ucho
      jedna nevýhoda tohoto prodeje, pokud člověk nevychytal vše v první vlně. na druhou stranu je to poměrně zábavné... jen holt časově náročnější
  • v tom seznamu vidim free hry, jak je ziskam ?
    • Horst_Fuchs
      Pokud nemáš extra nízkej ping, dobrej postřeh a ještě větší kliku tak je určitě nezískáš. :)
      • Lol ty jsi legracni, vazne veris ze davaji nejake hry zadarmo? Oni proste tvrdi, ze nabidli 10 her zadarmo a za jednu vterinu je to pryc. V podstate dukaz, ze nanabizeji zadarmo nic, protoze timhle stylem bych mohl nabizet sto milionu na Vaclavaku po dobu jedny vteriny a pak vsem tvrdit, ze uz to nekdo vzal. Pateticke, ubohe. GOG pouziva tuhle strategii jako mnoho jinych firem a spousta ovci se na to chyta.
        • dunno, ja mel ze tri pokusu 2 hry. Doporucuji zahrat si nejaky reflex game (200 ms by melo stacit), pripravit tlak prstu na tlacitko a divat se na symbol dolaru - pokud zmizi klik.
          • Horst_Fuchs
            Tady reflex nestačí, reagoval jsem vždycky ve zlomku vteřiny a nikdy nic, je to hodně o štěstí a dobrým pingu.
    • počkáš, až se vyprodá sada nějaký hry, a občas místo další zlevněný naskočí nějaká zadarmo (většinou tak každejch pět her)

      no a musíš bejt rychlejší než Usain Bolt a rychle kliknout na to tlačítko buy a doufat, že budeš mít štěstí (což ale není žádná sranda, těch her zadarmo je vždycky třeba jen 10 nebo 20 a většinou zmizej během vteřiny :)
  • Jééé, já u toho usnul, probudím se a koukám že to pořád jede, tak se jde pokračovat ! *1*
  • Tady to vypadá stejně, jako když v Electroworldu dají slevu na televize, abyste se u toho nepomlátili. *1*
    • Tak vyhoda je, ze zde je to bez rizika zlamanych rukou, prokopnutych zeber, vypichlych oci, vytrhanych vlasu a kdovi ceho jeste. :-)
    • Thorar
      Tos nezažil důchodce v boji o rohlíky za 0.50kč :-D
      • MrSanta
        To musel bejt zážitek *1*.
        Já akorát jednou zažil invazi důchodců na chleba za Kč 15,-. Brali to po 5 - 10 kusech, že to doma vrazí do mrazáku. To se přeci vyplatí *15*
        • je to děsný peklo, ale když si vezmeš, jaký jsou dneska důchody, tak se nedivím, že jim z toho už asi trochu hrabe... navíc je to pro ně taková společenská událost taky trochu ;)
          • MrSanta
            Pochopím koupit ve větším množství něco jako kafe, když je rozdíl třeba 40 kaček na balíku. To taky vezmu třeba 4 kusy do zásoby. Ale aby ušetřil nějaký slušný peníze na rohlíku, tak by jich musel koupit aspoň 50. Co pak s tím?
            Společenský událost to je zcela jistě. Stejně jako pravidelné dýchánky v čekárně u praktického lékaře. To je vždycky radost *1*
    • to byla sranda, mě to bavilo ;) koupil jsem teda jen dvě věci, nějak se mi moc netrefili do vkusu (nebo už to mám), ale i tak...

      třeba epic fail Jack Keane 2 se stane kultem :D
  • Jack1947
    Furt to bezi, Ouch. *8*
  • no, přátelé, já vám děkuji, že jsem tu mohl s vámi strávit příjemný večer klábosením o tom, jak se GOGu sekaj servery a že sehnat free hru prostě nejde, navíc v až překvapivě (na to, že jsme na games.cz) klidném a nekonfliktním duchu :) snad se nám to zase někdy zadaří :D

    brou...
  • Horst_Fuchs
    Je někde seznam co tam má všechno být? Na Freelancera bych si možná i počkal.
    • Jack1947
      http://www.reddit.com/r/GameDeals/comments/1qjevg/gog_fall_insomnia_megathread_limited_quantity Tohle ne ? A ted uz to jede odzacatku, jen s vice kusy. *3*
      • seprah
        mohli by ještě pustit Two Worlds 2, to bych bral všema deseti *14*
        • oni to pustí ale kdy..
          • seprah
            já si počkám, nikam nevstávám *1*
            • seprah
              ovšem NWN2 na 3,99$, to se setsakra vyplatí..
            • Jack1947
              To v tomto pripade tedy nemam. *7* Ted NWN2 taky celkem "rYchlik"... tak uvidime co dal.
            • seprah
              ale dá, jen to chce trochu toho štěstí *2*
            • Jack1947
              To samy puddle. *3* Ne, ne zadna Free se neda chytit. *7*
            • seprah
              no rychle to šlo... někde se asi zrovna probrali *1*
            • Jack1947
              Zda se ze to zmizi rychlejc. *3* Jak para nad hrncem. *15*
            • seprah
              no a teĎ 1000x Theme Hospital, to se asi skočím pro změnu najíst já *1*
            • Jack1947
              Akorat jsem dojedl, a uz to skoncilo... ted Blood . *15*Hernajz, tam hazi nove hry ci jak *7*
            • seprah
              co z toho budu hrát? zrovna o víkendu jedu mimo domov a po večerech budu mít k ruce jen notebook, takže minimálně na Spellforce a Psychonauts dojde... první jmenovaná byla jednu dobu moje velice oblíbená hra a co se týče Psychonauts, ty jsem bohužel nějak minul a od té doby jsem se k nim nedostal, takže na ty se konkrétně těším hodně *4* no a zbytek zase někdy na nějaký další víkend *1*
            • co z toho budeš hrát? Správně, nic :)). Ale proč koneckonců ne, třeba Psychonauts zrovna doporučím, Primordia je taky fajn. Já bych si ještě rád koupil Riddicka ale tímhle tempem to vidím tak na pondělí ráno
            • seprah
              aspoň to člověk nemusí pořád sledovat *1* ale tak já si nestěžuju, zas tak dlouho u toho nesedím a jen z toho, co bylo free se mi podařilo vychytat Primordii, Spellforce platinum, Sacred Gold a Psychonauts, docela fajn bonus *1*
            • Jack1947
              Jiste, neni kam spechat chvily to jeste na tom Coasteru "vyset" bude.
  • mdkGT
    tak ten rollercoaster tycoon 3 tam bude smrdet do zejtra, to je konecna
    • Tycoony jsou na GoGu oblíbeným artiklem, takže nemám strach, že by tam zůstal do zítra.
    • Jack1947
      Par minut, a je to v tahu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit