Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • čili konzolisti vlastne kupují na lízing, a v součtu zaplatí tolik co pc hráč za nadprumernou sestavu, ktery ma hry zadarmo.
    • hry na PC nejsou zdarma
      • Na PC je spousta her zcela zdarma ...

        swtor
        lotro
        rift
        wt
        wot(a spol)
        ...

        Jmenuju jen ty nejznamejsi, tech, ktere vypadaji a hraji se celkem slusne jsou minimalne stovky takze kdybys mel kazdej tejden vyzkouset jednu, mas co hrat porat a nemusis zapaltit ani korunu. Na konzole je takovych her radove min, takze nemel nesmysle.
        • stejne plati i pro konzoli. Napr. ted ma vyjit novy Ace Combat free to play a podobnych her by se urcite naslo dost a dost
          • To ano, na vsech platformach naleznes hry zdarma nebo alespon pseudozdarma. Ale spis jde o tu rozmanitost, a tu konzole nemaji takovou. A to je i jeden z mnoha duvodu proc me konzole nelakali. Jediny konzole, o ktery jsem uvazoval byli handheldy na pripadne cestovani..

            Takze je jen otazka casu a bude XBO i PS4 taky plne free her, ale jen specifickeho typu. Uz aby vam vydali Elder scrolls Online a mohli jste mit nejake MMO. (treba existuje ale osobne jsem se s nim nesetkal - to vite, nekoukam na hry pro konzole :))
            • vlastik.plaminek
              Jo, na konzole těch zadarmo a pseudozadarmo tolik není, protože Sony ani MS si na svůj píseček nepustí kdejaký P2W rýžovací sh*t a freeware komunita mi příjde od dob Yaroze her na PSX mrtvá, ale asi to bude tím, že Sony se u dalších generací nezabývala výrobou devkitů pro běžné uživatele.
            • Jack1947
              Mimochodem, jako konzolista musim ocenit tvuj zajimavy hate. Tak uprimny hate, bez kecu navrch. Je videt , ze nejen ty a ostatni hateri nejsou jeden jako druhy. *3*
            • Myslis treba DC Universe, vid?
          • Kolik jich funguje na PS4? 10? ... ;D
            • x: Ty jsi konzolema tak frustrovany, ze je evidentni, ze zavist tu szira tebe. Konzolisti jsou docela v pohode a maji z tebe legraci :-).
            • C-BEAM
              Petr : najmodernejšie hry sa na PC ani nedelaji ? Battlefield 4 a Call of Duty: Ghosts nejdú na PC ? Assassin's Creed IV: Black Flag nejde na PC ? Need for Speed: Rivals nejde na PC ? NBA 2K14, FIFA 14 alebo Contrast nejdú na PC ?

              a u exkluziviek si v podobnej situácii ako PC hráč, ak máš PS4 a chceš hrať hry pre xone potrebujes ďalšiu konzolu a naopak. Mimochodom žiadna z menovaných hier by mi na PC nechýbala.
            • Tak pokud berete, ze konzole je blba, pac na ni fungujou jen nejmodernejsi hry, ktery se pro PC ani nedelaj a na PC si muzes zahrat i super maria, tak v tom pripade ANO, PC je mnohem lepsi herni zarizeni nez konzole :-)
            • Mno, na PC si kupodivu pustim klidne i gamesky z XT ... a pokud nebudu chtit resit ruzny dosboxy ... tak si klidne za pivo sezenu i prislusnej HW ... s prislusnym OS ... pockat ... zeby ... jop, on neni zas takovej problem rozbehat DOS nativne i na soudobym, zeleze ... staci si vyrobit dostatecne malou partysnu na disku. Dtto win9x ... Pripadne se to da pustit virtualne ... njn, kozolisti jen tise zavidej ... ;D
            • To nemuzes takhle brat :). Na PC taky nemuzes hrat 10-20 let stary hry.. pockat muzes ups.. :D

              Sry ja si musel tez dloubnout.
      • Teoreticky jsou bez vypalnyho pro SOny/MS. Ale von joe beztak nakupuje v piratsky zatoce. *15*
      • God-of-War
        Pokud si socka a stahuješ hry, tak ano.
        • Tak tak, nebo muzes byt taky pozer. *5*
  • No je zjevne, ze po zkusenostech s PS3, kdy kazdy prodany kus museli dotovat a z cervenych cisel se dostavali nejaky ten patek, se u PS4 rozhodli jit cestou mene vykoneho HW poplatnemu sve dobe.
    U PS3 pouzity Cell byl na svou dobu opravdu high-end kus kremiku.
    Jak je videt, MS zjevne tentokrat zvolil stejnou strategii.
    Proto taky nove konzole vykonove stezi dotahuji High-end PC, pricemz u generace predchozi tomu bylo presne naopak, kdy PC se na nove konzole vykonove muselo prvni 2-3 roky dotahovat.
    • Az na to, ze PC se na konzole nedotahovalo nikdy, v dobe uvedeni PS3/xboxu byl (teoreticky) vykon srovnatelny, jenze konzole mely uplne jinou architekturu, takze se to srovnavalo dost blbe (a taky se na to dost blbe vyvijelo). Nove konzole ani nahodou nedotahujou stezi high-end PC, to je jim na mile vzdaleno, nove konzole maji problem se porovnavat s prumerem.

      A mimochodem, prave to bude duvod, proc hry opet nikam nepokroci, protoze jednoduse mainstream == musi to bezet na konzolich.
      • Pokud srovnavas ciste HW, pak ano, nove konzole jsou ekvivalent prumerneho az low-end PC. Ale zapominas na nejvetsi vyhodu konzoli a tou je jednotny HW a tedy programovani her takrikajic na miru. To je to, kde konzole ziskavaji nejvic.
        A jestli prakticky vykon se bude blizit prumernemu PC, nebo bude nekde napul cesty mezi prumernym a Hi-End, na tom uz zas tak nesejde, protoze situace pri nastupu X360 a PS3 se opakovat nebude.
        A pokud si pamatuji spravne, tak v dobe vydani(PS3,x360) se vykonove na dane konzole vetsina PC moc nechytala. Jak na tom byl uplny Hi-End PC te doby, si uz vazne nepamatuju. Kazdopadne nez bylo dostupne PC v nejake rozumne cenove kategorii aby zvladalo tehdejsi konzolove hry, tak to chvili trvalo.
        Predevsim jsem tim chtel poukazat na situaci, kdy predchozi generace konzoli prisla se slusne vykonym HW pod kapotou a stejne zacali znatelne brzdit graficky pokrok ve hrach uz v pulce jejich zivotnosti, ne-li drive.
        Jak to asi bude vypadat s tou nastupujici generaci, kdyz uz ted se nejedna o zadne supervykonne zarizeni, si muze kazdy domyslet sam.
      • ucho
        samozřejmě že pokročí, protože jde o to, že doposud byly hry definované současnou generací konzolí. nebo chceš snad tvrdit, že mezi PS3 a PS4 není výkonově žádný rozdíl?
        • Pokroci mozna lehce na konzolich ale v globalu se nezmeni nic, protoze to co hra muze/nemuze dela bude proste stale zhora omezeno tim, co zvladne konzole. A jelikoz ta nezvladne nic moc, tak se nic nezmeni.

          Je to presne totez, jako kdyz COD vyzaduje DX10 kartu na PC, pricemz je to DX9 engine i hra - protoze jinak by nefungoval na konzolich. Tzn jen umele vyrobeny omezeni primastenim zcela nesmyslnych filtru. Rozhodne to nemuze mit lepsi AI, fyziku, ... protoze to by to musely byt dve rozdilne hry za 2x tolik penez do vyvoje. Ta hra realne muze bezet na lowend PC, jenze to by se o ni dost tezko dalo pindat jako o "nextgen" ...

          Totez bude platit pro vsechny hry (tedy 99%) po zivotnost "novych" konzoli. Jelikoz konzole = lowend PC, tak vsechny ty hry se budou muset stim malym vykonem spokojit.
          • Tvemu prispevku chybi logika, jak to, ze se nestydis neco takoveho vypustit z klavesnice. Tobe to fakt nedochazi?

            Kdyz pro ucely diskuse prijmu hloupou premisu, ze konzole brzdi vyvoj pc her. Pak je dodnes musela brzdit PS3 se svym vykonem a 512MB ram. Jestlize je PS4 10x vykonnejsi a ma 16x vice ram, tak to dava moznost hry vyznamne vylepsit a pokud jsou PC omezeny pouze konzolemi, pak se to vylepseni musi nutne projevit i na PC.

            Konzole neni low end pc, protoze low end pc neni schopno plnohodnotne nahradit konzoli.
          • Jack1947
            A oni to udelaji tak chytre ze se to bude jako nextgen hrat tzv. ze to skoro nepujde hrat nebo pujde jen nekomu. *4*
  • Mluvíte tam o čisté marži. To ale není čistá marže, ale jen marže výkonu (contribution margin) při kalkulaci variabilních nákladů, pokud počítáte pouze materiál a náklady na lidi. To co jste napsali defacto znamená, že pokud mají čistou marži 18$, tak nemají žádné fixní náklady což je naprostá blbost a to nemluvím o tom, že řeknete v jednom odstavci čistá marže a v druhém se objeví náklady na výzkum a vývoj čímž sami říkáte, že je to nesmysl. Upřesněte si terminologii, máte v tom guláš.
    • ja ti vubec nerozumim ja sem zednik *13*
    • nesmyslná čísla a tento článek je úplně mimo. Asi bychom si všichni měli znovu zvopakovat ekonomiku *1* pokud tenhle článek je opravdu vážně, nebo nedej bože opravdu takto kalkuluje SONY, tak se máme hodně co učit *1* vývojově a hardwarově dražší jak předchůdce, ale levnější to je teda bomba *1*
      • Podle mě řešíte zbytečný detail, ale když už tu chcete slovíčkařit, tak bych možná začal radši zopakováním si ekonomie ;)
  • C-BEAM
    A s akou inou ako nízkou maržou by sa mala predávať konzola ktorá bude následne dotovaná z predaja hier ?
    • to co říkáš bylo zmíněno už v článku
    • smejki
      zápornou? o tom ten článek je
      • C-BEAM
        prečo by mali mať pokryté náklady na vývoj už pri uvedení výrobku na trh ? myslíš, že iné firmy si vždy môžu dovoliť zo svojho zacvakať vývoj nového produktu ?

        A keď si uvedomím kolko im v cene hier zaplatí taký priemerný konzolista tak PS4 by sa mohlo predávať kludne i bez marže.
        • Jiste, to se akcionarum bude libit, ze budou cekat 3+let, nez se vubec dostanou do plusu ... a doprava, skladovani, marze prodejcu .... to se vsechno jeste navic zadotuje. Pokud se v clanecku totiz mluvi opravdu pouze o vyrobnich nakladedech - tedy cene, za jakou to sjede z pasu, tak realita je takova, ze sony minimalne jeste dalsich $200 dotuje. To totiz tak +- odpovida. 50% za distribuci a koncovy prodej je tak +- normalka.
          • C-BEAM
            aký máš problém s 3 ročnou návratnosťou ?
          • Nakaldy na distribuci se odviji od rozmeru a hmotnosti.
            • A kde sis precetl, ze by to melo byt zadarmo? Jsi ty vubec schopen pochopit jednoduchy text?
            • Vetsi picovinu sem jeste nikde necet ...

              Hosane, ty si vazne myslis, ze to nekdo bude vozit a skladovat neco zadarmo? lol ... 30% je minimalni marze koncovyho prodejce, za min ti NIC prodavat nebude, proste te vykopne. Samo, u nekterych produktu je to klidne i radove vic (trebas u parfemu neni zadna vyjimka marze 1000%).

              Rozmery jsou v tomhle ohledu zcela nezajimavy (pokud tedy nehodlas prodavat zaocenskou lod, raketoplan, ...).
        • toto je dost spekulativní. Každý uvedený výrobek by mě mít takové náklady, aby jeho marže pro výrobce byla v řádku životnosti výrobku taková, aby nejen zaplatila vývoj, ale také vydělala na další nový vývoj. To, že vidím nákup HW a zisk je pěkné, jenže tu chybí další podstatná čísla, takže je možná, že zmíněný získ může být ještě nižší. Hodně zásadní roli třeba hraje poruchovost konzole, její opravy případně výměny.....to jsou také čísla, která je nutné do toho počítat. Dále vsázet na to, že hry a služby to pokryjou je celkem reálné avšak nikdy toto člověk opravdu neví a je to sázka do neznáma. V tomto případě si myslím, že placený internet bude zase lepší ziskem ve prospěch konzole, ale opět je tu vývoj, údržba atd.....abychom zase neviděli ty jejich hlavičky sklopené jak hlásí značka SONY ztrátu. Ony tyhle národy docela umí jedno, vyrábět a prodávat levně, vyrobit dvojnásobek toho co jiný a nějak to s čislem dopadne.
          • C-BEAM
            to či sa PS4 zaplatí hrami a službami majú samozrejme dávno spočítané, PS3 im poskytol viac ako dostatočné dáta na veľmi presné odhady.
            • x: ty jsi neuveritelny ignorant. To ze PS4 bezi na BSD neznamena, ze je to PC. Ostatne, na PS3 behalo nejen BSD, ale i linux. A na druhou stranu, ne kazde zarizeni, ktere obsahuje procesor x86 je nutne PC, to je zcestne rovnitko.
            • C-BEAM
              nepôjdu v natívnom stave, ty mimoň.
            • Zcela mimo ses zjevne ty, gamesky ze starsich konzole se musely emulovat = potrebovaly daleko vetsi vykon, nez na vlastnim zeleze. Gamesy z PS4/Xbox one === x86 kompilace => na libovolnym PC to pojede, (samo, za predpokladu dostupnosti knihoven, ty sou ale taky x86 => staci je vzit a okopirovat). Njn, kozolisti budou brecet ... uz se tesim ...
            • C-BEAM
              "Libovolna gamesa pro nove konzole je nativne spustitelna na PC"

              sorry ale ty si fakt celkom mimo. A urob si poriadok v pojmoch.
            • Nove konzole samozrejme jsou PC, Xbox bezi na widlich (8smy), PS4 na BSD. Pocitej stim, ze do mesice bude na netu navod, jak na tom zprovoznit zcela standardni distro naprosto cehokoli.

              Mimochodem, widle na nicem jinym nez x86 ani nefunguji - krom jedine vyjimky, coz jsou RTcka (arm), na kterych prozmenu nefujguje spousta jinych veci.

              Libovolna gamesa pro nove konzole je nativne spustitelna na PC (stejne CPU i GPU arch). Samo, urite v tom budou zadratovany vsemozny omezeni, ale nebal bych se, ze se velmi rychle nevyvrbi nastroje, jak to modnout. A to bude teprve place, az budou PCckari parit crackly "exkluzivky" ... Ono totiz vzhledem k totozne architekture nebude zasadni problem ani spustit na PC celej konzolovej system.
            • C-BEAM
              x: nové konzole samozrejme nie sú PC *1* mimochodom aj GPU PS3 vychádzal z architektúry geforce 7.
            • 2c-beam: Boze ... jak muze byt nekdo tak tupy ... PS3 NEBYLO PC. Cho na tom nechapes? Jak xbox tak PS3 mely odlisnou HW architekturu, vyzadovaly uplne jine pristupy k navrhu ... Nove konzole JSOU PC. Je to x86, je v tom zcela standardni GPU.

              Navic v dobre prichodu xboxu a PS3 to bylo zelezo vykonostne na urovni hernich PC (o kancelarkych nema smysl plkat). To o nove prichazejichc nepalti ani ve snu, jsou to velmi podrumerna PC a kazdy PC !!! HRAC !!! ma doma uz ted daleko vykonejsi HW. Dokonce ma doma vykonejsi HW i v pripade, ze ma HW 5 let stary ... (opet, bavime se o hernich sestavach)
            • C-BEAM
              PS4 samozrejme nie je celkom iný produkt, je to stále jedna z dvoch hlavných nastupujúcich konzol. Odhady predajov má Sony určite podložené prieskumom trhu. Aj rýchlosť akou sa nové konzole predávajú žiadnu veľkú zmenu nenaznačujú.
            • PS3 byl uplne jiny produkt v uplne jine situaci. Samo ze si PS4 sposuta ovecek koupi, ale spousta si jich trebas uvedomi, ze je to jen ocesane a umele zmrvene PC. A jelikoz hromada z nich to PC doma stejne ma, tak jim trebas dojde, ze kdyz za nejakuch $200 koupi grafarnu, ziskaji stroj minimalne na stejny urovni a bez omezeni.
    • A ja se zeptam jinak. Za kolik by se asi tak mohla prodavat konzole, ktera se uz takhle nemuze rovnat mainstream PC a jediny co ma, je nizka absolutni cena. *4*
      • C-BEAM
        konzola sa nemôže rovnať s mainstreamovým PC ktorý má grafickú kartu na úrovni low-mid endu, procesor s 2-3 jadrami a nejakých 4 GB RAM.
        • Jack1947
          Vtipne je ze konzole nikdy nebyli tak uplne o vykonu, to ze se nevyrovna strednimu ci vyssimu pc neni ale tak uplne pravda nejde treba o rozliseni a pocet fps , hra ktera na konzoli jede tech smesnych 25-30 a s strednimi nekdy vyssimi detaily ve 1280x720 by treba ani na tom strednim pc tolik nejela a ne jen pokakanou optimilizaci (v nekolika malo pripadech) kdyz by neslo o port ale celkove ze by proste nebyla tak uplne odladena nebo prehnane hw narocna, na konzolich stale ok a o to jde.
          • C-BEAM
            v súčasnosti je stredná a vyššia trieda PC výkonnejšia ako konzole, to sa lepšou optimalizáciou hier samozrejme zmení. Lenže vtedy tu bude aj iná stredná a vyššia trieda PC *3*
        • Vzhledem k tomu, ze i5 je dneska mainstream a 7870/660 zvladne bf4 v 1200p na ultra detaily na nejakych 50-60 fps si myslim, ze se to fakt nemuze rovnat tem 900p a 30 fps konzole.
          Odhadem mi to vychazi na 2,5x vetsi vykon za 1,5x takovou cenu. Plus s PC muzu delat uplne cokoliv bez omezeni.
          • C-BEAM
            z akých štatistík vychádzaš ? I5+660 rozhodne nie je mainstreamové PC.
            • C-BEAM
              Frame: ja samozrejme hovorím o hernom segmente, keby sme brali do úvahy celý PC trh tak maisntreamom je nejaká intelácka integrovaná karta.
            • Samozřejmě nemá pravdu, jak to napsal. Ale asi myslel mainstreamové hráčské PC neboli nějaký výkonostní střed s orientací na hraní. Poněvadž mainstream je hlavní proud, čili nejprodávanější kusy a to vždycky bude krutě srážet běžně pracovní využití počítačů.

              Pokud srovává PC a konzole, tak se baví o herních PC, protože jde o herní segment. Nakonec konzoli si nekupuješ ani na programování, ani na práci v nějakém office, generování dokumentů ...nejspíš to normálně ani neumí (teoreticky by třeba mohla, když jde stejně jen o PC hardware a nevím jaký OS, ale tipuju, že nějaký linux core).

              Ale asi nemá cenu se tím babrat lidi. Kdo chce, koupí konzoli, ať už z důvodu, že se mu líbí marketingová masáž, nebo mu nevadí nechat se k tomu tlačit zkrze nějakou exkluzivní hru (marketingové důvody) a kdo nechce, tak si ji nekoupí.

              Já třeba hraju, ale na PC. Je mi jedno, jestli stojí konzole 500kč nebo 40.000, já nebudu hrát na gamepadu fps ani rts ani rpg a chci univerzálnější zařízení. Cena mě apriory nezajímá ... a hry kupuju (převážně Steam).
            • Jack1947
              Njn, takto dopada kdyz jeden o vozach a druhy o kozach... tady vidim jen to ze se neshodnete.
            • To pak ale budes muset poradne cist a chapat co je pointa a co neni. Diskuze pak mela dalsich 5 postu, ve kterych jsem psal o jakym pc mluvim. Fakt je to tak tezky pochopit? *7*
            • C-BEAM
              mení to všetko, celý tvoj prispevok na ktorý som reagoval :

              "A ja se zeptam jinak. Za kolik by se asi tak mohla prodavat konzole, ktera se uz takhle nemuze rovnat mainstream PC a jediny co ma, je nizka absolutni cena."

              stalé nerozumieš ?
            • Ano, pokud jsi odrikavac definic a v matice jsi vzdycky mel problem, kdyz ucitel dal priklad s jinymi cisly (protoze to je uplne neco jineho), tak pak chapu ze nerozumis. *3* Ale jestli sis vsiml, ja hned vedle psal konkretni hw, takze i kdyby slovo mainstream bylo spatne, nic to nemeni.
            • C-BEAM
              nič... to že si zamieňaš pojmy sa tým skutočne nijak nemení.
            • Vyborne, tak jsme si ujasnili co je to mainstream. A ted mi rekni, co to meni na tom, co jsem psal.
            • C-BEAM
              mainstreamové PC sú zostavy ktoré majú medzi populáciou najväčšie zastúpenie a tam patria zostavy medzi low a mid endom. Neviem prečo ti robí problém pochopiť ale už si tu zvykám na všetko. Stredná trieda sú dnes PC s grafickými karty na úrovni GTX 760-770.
            • To je mainstreamova vybava hrace. Naprosto bezna vybava kohokoli, kdo si chce zahrat.
            • Aha, tak ja ti to vysvetlim. Pointa mojeho nazoru byla srovnavani ceny PC a konzole. To ze jsem tam dal slovo mainstream na obsahu sdeleni nic nemenilo, coz uz jsem jednou psal. navic, vsem grafikam stredni tridy se rika mainstream, takze fakt netusim proc by mainstream pc melo byt neco jinyho nez pc stredni tridy. A ano, tvarim se prekvapene, protoze fakt nechapu, jak nekdo muze napsat to co ty. *3*
            • C-BEAM
              nie, ty si zamieňaš mainstreamové PC so strednou triedou PC. Inými slovami miešaš hrušky s jablkami a ešte sa pritom tváriš prekvapene.
            • Cili nejsi schopny pochopit o cem mluvim, jenom proto, ze oba definujeme jinak jedno slovo, ktery navic vysledek nijak neovlivni? *7* Tak to pak asi nic, no.
            • C-BEAM
              pretože mainstreamové PC nie je stredná trieda.
            • Pak teda absolutne nechapu proc tvrdis, ze potencial mainstreamu je nizsi nez potencial konzole, ale stredni trida ma vyssi vykon. Asi nejaky mindfuck. *15*
            • C-BEAM
              - som ti jasne napísal, že stredná a vyššia trieda PC je výkonnejšia ako súčasné konzole tak o čom sa chceš ešte baviť ?
            • a mainstream neni stredni trida? asi bych se mel zacit dal vzdelavat s jackem...
            • A pokud tam tak vadi to slovo mainsteram, klidne ho vypust. Proste mam za 1,5 nasobek ceny 2,5x vykonnejsi PC, s hromadou moznosti navic. Uz kdybych chtel kupovat nejaky pracovni notebook, za 5000 (200E) by to byl kram, s PC o kterym mluvime muzu plnohodnotne a rychle pracovat.
            • Tak rikas, ze i5 a 660 podle tebe neni mainstream, ja rikam proc si myslim ze je. Proste za nejakou normalni cenu mam nejaky prumerny pc a tim tahle kombinace je. 15k (600E). Za 400E mam PC s asi polovicnim vykonem, za 1200E mam PC s dvojnasobnym vykonem. Mimo tyhle hranice uz mam extremy.
            • C-BEAM
              ale my sa tu nebavíme o to čo je hi-end a low-end ale aké parametre a potenciál má mainstreamový PC a ten je nižší ako potenciál súčasných konzol. Stredná a vyššia trieda PC je samozrejme výkonnejšia.
            • Z pomeru k cene a k vykonu. Pc za 15 tisic (600 Euro) opravdu nemuzu povazovat za hiend. (Cena bude ted kvuli spatnymu kurzu koruny vyssi, nicmene to se bude tykat i konzole).
              Lowend to taky neni, rozjede to skoro vse na full.
              Hiend pc s 780/290, nejakou lepsi i5/i7 bude mit temer 2x takovy vykon za 2x takovou cenu.
  • frag.ment
    Dotovala se každá konzole, pokud vím (Nintendo nepočítám), takže na tom nevidím nic moc objevného a spíš jsou v Sony rádi, že jim prodejní cena pokreje výrobní náklady. Kdyby na tom ve finéle nevidělávali, tak myslíte, že by vycházely další a další generace konzolí?
    • Tak oni ani moc nepocitali ze konzole vydelaji.. otazka je jestli tomu tak je nebo neni. Kazdopadne oni pocitali ze budou vydelavat prevazne na hrach, dost by me prekvapili, kdyby prestali klast klacky pod nohy vyvojarum a byli hry stejne drahe jako na PC. *5*
  • jindra.veliky
    teda, precetl jsem jenom prvni dva odstavce, wtf? :D To jako pocitaji naklady na vyvoj tak, ze se kouknou kolik asi tak stoji dany produkty v Alze a maji konecnou cenu? :D Vzdyt uz jen z tech cen se musi odecist marze prodavajicich, naklady na dopravu a buh vi co jeste....navic pri dodavani nekolika milionu jistych dilu ma Sony i MS urcite obrovskou hromadnou cenu na dily

    *12* *12*
  • Oni nepotřebují mít marži, když jim jdou procenta z prodeje každé hry :) To je stará známá věc. Jen hlupáci konzolisti si myslí, že je ten křáp stojí 10 tisíc.
  • Robotron3
    Nechápu, jak se tak dobře může prodávat konzole, na které hry zatím nevypadají o tolik líp než z předchozí generace, a zatím na tom ani neni pořádně co hrát?
    • Nechapu, jak muze byt nekdo tak nechapavy. Ty hry vypadaji lepe a hlavne se hraji lepe. Proc by si mel nekdo kupovat hry pro starou konzoli, kdyz uz si je muze koupit pro novou konzoli, kterou chce. Odkladat jeji nakup nema smysl, stejne se v nejblizsich letech nezmeni. A take je to projev duvery v platformu a signal pro vyvojare.
      • Nikolivek, je to projev naivity a blbosti. Uz sis koupil auto na atomovej pohon? http://auto.idnes.cz/auto-pohanene-energii-z-thoria-dex-/automoto.aspx?c=A131112_153528_automoto_vok

        Ne? A proc ne? Sak oni ten zdroj nekdy casem taky (mozna) dodelaj ...
        • To hodnoceni se dobre hodi na tvuj prispevek. Tve srovnani je nesrovnatelne, rozdil je v diametrale rozdilne pravdepodobnosti.
      • Robotron3
        *15* *15* *15* *15* *15* *15* *15*
        • Smejes se a pritom ty jsi ten oslik, ktery nechapave krouti hlavou, proc se PS4 tak dobre prodava :-).
          • Ano, on je oslik, protoze lidi jsou konzumni ovce, to dava smysl. *3*
            • Ne, on je oslik, protoze to nechape :-).
      • projev duvery v platformu a signal pro vyvojare.

        :DDD
        • Tomu se muze smat jen trouba, ktery to nepochopil.

          1) I kdyz jsou launchove tituly slabsi a je jich malo, tak majitele PS4 ji houfne kupuji, protoze jsou si jisti tim, ze je to jen docasny stav a top tituly prijdou.

          2) Staci se podivat, jak se vyvojari zacali odvracet od Wii U pro jeji slabou prodejnost. Fanousek PS urcite nechce, aby tohle potkalo i PS4.
    • Já zas nechápu proč tě to jako spokojeného uživatele OnLive vůbec zajímá...
    • cmonkeyz
      "Už jenom pro ten pocit, že ji mám ..."
      http://www.youtube.com/watch?v=kw5ktsk53BY
    • asi 700 000 z toho jsou z předprodeje a lidi v Americe jsou na tom s přístupem k videohrám docela jinak, než tady u nás...až se to začne prodávat po Evropě, tak to nebude tak žhavý.
    • Mart9
      Takových příkladů lidské hlouposti je strašná spousta. Já taky například nechápu, proč lidi kouří cigarety, když ví, že jim to leze do peněz a ještě si tím kur*í zdraví *12*
      • Temer kazda aktivita leze do penez a kur*i zdravi, vcetne hrani her.
      • Jack1947
        To same s drogami a alkoholem chteji byt "in" i kdyz uz to v dnesni dobe je celkem mimo a hodnoty jsou jinde.
        • Jacku, tobě je 12 viď? a měli jste hodinu rodinné výchovy, kde vám pouštěli videa "ty ty ty, drogy né"? :) chlast, cigára, tráva, bílý - to není o tom být IN. Jen patnáctiletý smradi v prváku na střední maji ten infantilní pocit, že jsou IN........starý hulej a chlastaj ze zvyku a fakt si nemyslej, že jsou IN
          • Jack1947
            No jo, je mi 12 a uz odmala mi to bylo vsugerovavano do hlavy. Proto jsem se take zarekl pit a drogovat a ma jedina zavislost jsou pocitacove hry. *4*
        • Ano je to o tom byt in, ted jsi uhodil hrebicek na hlavicku
          • Mart9
            Podle těch mínusů je krásně vidět, že je bohužel stále více kuřáků, feťáků a alkoholiků než nás slušných a na svinstvech nezávislých lidí.
            • Jack1947
              Na minusy bych uplne kaslal, kdyz nekdo ma jedinou zabavu plusko-minuskovat prispevky dle uvazeni to je jeho boj... nastava trochu jina vec, a to ze to ovlivnuje verejne mineni a pote se odviji debata na ucet "toho nebozaka" bez urazky ke komukoliv samozrejmne.
    • Taky moc nechápu, rád bych si to i koupil ale prostě na tom není co hrát, navíc ty hry jsou pěkně napálený (cena). Dnes jsem si v akci koupil PS3 super slim 500gb a k tomu takový ty stěžejní hry: Uncharted, God of War saga, Resistance 1+2. Tak jsem zvědavej :)
    • to máš to samý, proč tu lidi 24 let volej to samý, i když dostanou vždy jen na hlavu posrááání
    • Pramení tento názor z vlastní zkušenosti nebo z rozmazanych youtube videí ?
    • Aby kluci mohli na ulici pokrikovat "ja mam konzoli lidicky, mam konzoli a je to ps4"
    • Protože lidi jsou obecně hloupí.
  • Me by docela zajimalo, kde by se nejaci vyzkumaci dostali k informacim, kolik Sony za jednotlive dily pri milionovem odberu plati.
    • Zeby ... se zeptali? Ono vis, se ceny chipu daji celkem vpohode zjistit, staci se zeptat. Samo ze ti nereknou, kolik konkretne plati sony, ale reknou ti nejaky standardni ceny pri nejakym objemu. Ty si od toho rekneme 30% odectes, a to je tak minimum, na ktery se muzes dostat.
      • meleš úplný kraviny :-D tuhle filosofii můžeš uplatnit v tuzemskejch podmínkách - třeba když od sklárny nakoupíš tisíc lisofoukanejch půlitrů s tim, že je dodatečně budeš ještě brousit, nebo rejt. Tam jsou podmínky docela transparentní. Ale prosim tě nemíchej jablka s hruškama :-D Sony, jejich PS4, mezinarodní HYPE, zázemí, vazby na ostatní korporace - to je uplně jinej level. Výrobní cena bez započtení logistiky, nákladů na MAR bude při objemu výroby v řádech desítek korun, ale nepočítej, že by ses byť vzdáleně přiblížil jako jedinec k cenám, který společnosti za kompletaci SONY nabídnou. Jeden bohatej známej má firmu na XY komponenty - ty XY komponenty si nechá v Číně vyrábět jako polotovary a v ČR dochází ke kompletaci - ani nechtějte vědět, za jak směšný částky polotovary z Ćíny vozí a za jaký peníze to XY spotřebitel koupí - těch tvejch 30% je pohádka ;)
    • ucho
      čínský fabriky pracujou na zakázku, prostě si u nich něco necháš vyrobit a v podstatě záleží na počtu vyrobených kusech. pokud se někdo v této branži pohybuje, tak má velmi slušnou představu, na kolik taková výroba přijde. přesné ceny patrně neznají, ale myslím, že je dokážou velmi slušně odhadnout.
      • jindra.veliky
        lol neplacej

        oni si to objednavaji od vyrobcu a ti jim to dodavaji hluboko pod cenou v krame, kde aspon 50% ceny tvori DPH s marzi pro obchodnika
        • Nazdar placale ...

          Takze podme konkretne, najdi si na webu dell.com shop, neco si tam nakonfiguruj, a podivej se na cenu ... jop? Kazdej kdo nekdy neco kupoval vi, ze 50% je tak zaklad pro vyjednavani o cene, a pokud ses zajimavej zakaznik/chces spoustu kusu, neni problem se dostat niz. Takze ti naprosto klidne odhadnu +- 10%, za kolik ti co prodaj.

          Tudiz nemel kraviny, cena chipu se da zjistit velmi presne. Ony jsou totiz dokonce verejne zname vyrobni naklady ... oni totiz vyrobci dokonce prevazne jsou na akciovych trzich, tudiz musi povine zverejnovat pomerne podrobne informace o tom, za kolik je co stoji a kolik na tom vydelavaji.
        • A proc si myslis, ze je to vypocteno z maloobchodnich cen?
        • když nerozumíš obchodu tak se do toho nemontuj *7* nebudeš se ztrapňovat a lidi nebudeš muset nutit reagovat na kravinu
          • Jack1947
            Chtel jsem mu to napsat, ze ani ja bych si neodvazil napsat neco takoveho... chapu ze jeste o tom tolik nevi, casem pochopi.
  • Těch 18 € je skoro nepodstatná hodnota, spíš takovej milej bonus, že dál neprohlubujou ztrátu. Rozhodovat bude opět prodej her. A tím si jsou docela jistí v kramflecích (a myslím, že oprávněně), když nezakazujou bazarovej prodej jako MS. Pokud zejtra nespadne asteroid, tak na tom těžce vydělaj. Jedinou otázkou je, kdy to přijde.
    • Black_Hand
      to je vyroba, nikoli ostatni naklady, ktere s takovym byznysem souvisi...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit