Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hm, zabil to tym, ze to hral gamepadom, nech idu do riti ked na tom to testuju
    • XorxoxTalarius
      Hru budes moci hrat obema zpusoby, jen proste rekli ze na strileni je lepsi klavesnice + mys a na boj zblizka gamepad. Volba bude na tobe a podporovane bude oboji
  • Přoč necháváte psát člověka, který pořádně nic neví a neumí si zjistit o zrovna tomto universu?
  • Lawliet
    Imperiální garda není okovaná pěst lidstva! (to jsou spacemarines) Imperiální guarda je a vždy bude potrava pro kanóny! Sakra, jak já nesnáším, když někdo, kdo o něčem ví prd, o tom píše článek!
    • I když takovej Yarric mi občas příjde jako pěst lidstva :DD
      http://nsa32.casimages.com/img/2013/02/16/130216044532655821.jpg
    • Magister_Peditum
      Imperiální garda je císařovo kladivo, nebo jak se to z 'Hammer of the Emperor' překládá...
      • Lawliet
        Chybí základní porozumění textu, nebo nějaké hlubší znalosti imperiální guardy.
        • Magister_Peditum
          No, načtených knih ze světa W40k mám celkem dost a takto se jim skutečně říká. Kánonfutr to vskutku je, ale oficiálně by si takhle asi žádná vojenská jednotka neříkala, že? *1* *1*
          • Lawliet
            Ja jsem teprv nedávno začal s Gauntovy duchy, ale nemůžu si vynachrochtat. *15*
            • začněte číst v AJ :) je to mnohem lepší :)
            • Magister_Peditum
              Právě, že moc ne. Kromě 3 dílů Horova kacířství je to asi 6 dílů Gaunta, 3 Poslední šance, asi 4 díly Ragnara a pak 1 díl "inkviziční série" od Abnetta. Oproti doslova už desítkám vydaných titulů v angličtině je to docela bída.
            • Magister_Peditum: A asi nevíš kolik dílu z WH40K bylo přeloženo? Já jen že v tom docela dost lítám a chtěl bych brzy začít se čtením ( no brzy, nejdříve musím přečíst skoro celou sérii písně ohně a ledu :D )
            • Magister_Peditum
              Smajdalf: Tak začal bych asi sérii Horovo kacířství. To je celkem základ k celému universu W40k. Taková bible, řekněme. Protože od něj se všechny peripetie odvíjejí až do toho 41. tisíciletí. No, a pak je to už asi jedno, čím pokračovat. Jestli Gauntovy duchy nebo třeba sérii od Ragnarovi...ten je ale dost specifickej a doporučuju si neprve na wikipedii něco o kapitule Hvězdných vlků (adeptus astartes) zjistit.
            • Magister_Peditum: mohl bych se zeptat, v jakym pořadí mi doporučuješ si přečís WH40K knihy? Ještě jsem nečetl ani jednu knihu z toho universa, jen z toho fantasy a to snad jen jednu knihu.
            • Magister_Peditum
              Z česky vydaných bych doporučil min. první díl Třináctá legie ze série Poslední šance. Tam je krásně vidět, jakej je Garda mlejnek na maso. *15*
    • ales.smutny
      Vyřídím to svým cadianským regimentům :) Jen proto, že nežeru tolik space marines a beru universum s nadhledem opravdu neznamená, že o tom "vím prd" :)

      Ostatně, postavme vedle sebe dostupné pluky gardových tanků a pak vozítka mariňáků a vidělo by se, kdo je ona pěst ;)
      • Lawliet
        Já je nežeru. Mnohem radši mám řádové vojáky guardistů, kteří umírají po stovkách a bojují bez přehnaných energozbrojí jen se svým komisařem poboku, kde platí "když se ztratíš a jsi bez velení jediný možný pohyb je k nepřátelským liniím". Jenom říkám, že ta myšlenka s pěstí lidstva je absolutně mimo. Srdce lidstva. Krev lidstva ano. Jste mimo. :-)

        PS: brát to podle vojenské techniky je taky padlý na hlavu. Vážně si myslíte, že každý řádový guardista si vozil zadnici v tanku? *15*
        • ales.smutny
          Já už to jen okomentuji s citací z wiki :) (protože je nerdky bezcílné řešit nemožnost užití obecného výrazu v tomhle kontextu)

          The Imperial Guard is often referred to as the "Sledgehammer of the Emperor"; the sheer amount of force that the Imperial Guard can bring to bear on the enemy is devastating, but is not as direct or as precise as their Space Marine allies, who are described as the "Scalpel of the Emperor."
          • Lawliet
            Nepřijde mi, že by drtivá síla v množství nějak podporovala teorii okované pěsti. Naopak říkám, že guardisté jsou potrava pro kanóny a mnohdy kvůli strategii "Sledgehammer" umírají po tisících. Vážně představa guardistů, jak se železnou pěstí prořezávají nepřítelem asi nebude úplně přesné. Vlastně zcela mimo a výjimečná situace.
            • Lawliet
              ales.smutny: Proti poslednímu postu nemůžu říct křivého slova a souhlasím od začátku do konce a pokud jsem byť jen částí naznačil, že myslím něco jiného, než jste tu shrnul, tak se velmi omlouvám. Tím bych to také uzavřel. :-)
            • teda pane Smutný, musím před vámi bez ironie smeknout, nejen že tu píšete půlku článků ale ještě takovéhle dlouhe stati do diskuze

              jinak s tím "Hammer of the Emperor" máte pravdu
            • ales.smutny
              A nedá mi to, asi ten WH40K fan ve mně...i když prohlášení typu "jste mimo" beru jako diskvalifikaci ze seriozní debaty.

              Výraz okovaná pěst je obecně používaný v kontextu něčeho drtivého, ničivého, nevybraného, občas nezastavitelného. Pokud si pod tím představuješ "prořezávání železnou pěstí", buď neznáš ono slovní spojení a nebo to bereš doslovně a představuješ si gardisty s chainfistem či čím :)

              Jinak ale IG ve fluffu WH40K plní roli hlavní dobyvatelské jednotky. Prostě proto, že na to mají počty. Zatímco by kapitula mariňáků neměla (jo, některé mají) víc jak 1000 členů, garda má, dle fan kalkulací od desítek miliard po bilióny mužů. Sice chcípou jak na běžícím páse, ale nakonec protivníka tak nějak zadusí počtem svých mrtvol :) Ostatně Macharius měl na kruciátu pět kapitul a desítky regimentů IG :) Obě součásti armády mají svou roli, ale rozhodně to není tak, že IG drží linie a pak zaútočí mariňáci a "zachrání den". Proto je IG kladivo a kapituly skalpel. Plus, prostě vesmír je veliký, zlý a ani stovka kapitul by nedokázala být všude v dostatečném počtu.

              Co se týče tanků, ty se samozřejmě počítají. Tanky, artilerie a konvenční letectvo ke gardě patří. Jen občas kvůli některým publikacím z BL vzniká dojem, že garda jsou jen platfusáci. A ne, každý si do tanku nesedne, ale když se Warmaster Demetrius chlubí tím, že má k ruce třicet tisíc tanků... není to zanedbatelná síla.

              Čímž doufám, že jsme si vyjasnili sémantické a faktické nerovnalosti v naší konverzaci a snad i to, zda o tématu "něco" vím :) Ale tak nějak myslím, že je to všechno třeba brát hlavně s nadhledem, ostatně, ono to universum se také nebere ve fluffu vždy úplně vážně a je to na něm sympatické.
  • vypada to jako nuda
  • A to jako bude jen full pvp běhání a aréna zabíjení nebo to bude nějaké opravdu mmorpg (rozuměj města velké lokace kvesty atd.)?
    • XorxoxTalarius
      Bude se jednat o planetu kde vsichni hraci budou jenom na teto jedne planete a tedy tam nebudou zadne instance. Planeta bude rozdelena na nekolik kontinentu kdy se zvazuje ze kazdy bude zacinat na jednom a bude mit najeka predsunute zakladny na ostatnich (tahle moznost mi prijde asi jako nejferovejsi). Co se tyce RPG prvku, tak ty zatim nebyly nijak potvrzeny ani vyvraceny ale nema to byt ciste MMORPG ale spise (ted mi vypadl nazev i ta hra ktera ten system pouziva - jsou tam templari iluminati a tak). Rozdil v gearu by tam mel rozhodne byt, takze kdyz nekdo bude mit artefaktovej bolter, tak treba bude strilet dal a bude presnejsi. Coz mne osobne spis prislo jako vybavovani jednotky v Dawn of War 2. Tudiz bych pocital s necim takovym co se tyce systemu postav
    • Kdes vzal že to bude MMORPG? o.O
      • ma to byt MMORPG ;)
        • tak to nebude mmorpg ale onlineovka.:) *8*
    • bude to jeden obří open world kontinent (planeta?) o kterou se povede nepřetržitá válka, protože všichni víme že v roce 40.000 nic jiného než válka ani není, questy tam podle všech indícií nebudou, resp budou ve formě úkolů od nejvyššího velení ve stylu "Císař po vás chce abyste do večera dobyli támhle ten kopec obsypaný orky, tak ho nezklamte"
  • Proč mi to přijde na chlup stejné, jako Space marines. Doufal jsem, že udělají nějaké své pojetí a ne že to vezmou (alespoň vizuál stránku) od jinud. Uvidíme, jaké to bude.
  • Tushan
    dobry ikdyž si to jako mmorpg neumím představit (zatím)
    • to bude tím, že to nebude mmorpg, pouze mmo akce, mariňák na levelu 1 a na levelu 50 bude mít pořád stejné staty, odemknou se ti classy, vizuální parádičky a třeba nějaký lepší gear, který ale zas bude nejspíš vázaný na ty classy, takže tam nebude běhat Mariňácký Scout s Relic bladem například
    • XorxoxTalarius
      No proste cim vyssi budes mit level tak tim vetsi sadu vydrzis, takze kdyz budes sampion ovencenej purity seals v terminatorske zbroji a potka te banda nekolika Eldar Guardianu tak radsi vemou nohy na ramena :D
  • XorxoxTalarius
    Tak zrovna Imperialni gardu bych videl spis jako nejaky F2P addon, jelikoz ruku na srdce, musi jich byt opravdu hodne a je to nejlepsi zpusob jak nahnat do hry lidi kteri za ni budou hrat. S vyberem ras tak jak je ted souhlasim a prijde mi celkem logicky, jelikoz dodaly rasy ktere jsou s nim od zacatku.
    Ale jen jedna vec mne mrzi a to ze budu cekat dva roky nez si to zahraju :D
    • Zayl
      Orkové a Garda by měli být F2P, má to smysl z hlediska lore a navíc to dává i hráčům, co to jen zkouší, možnost vybrat si. Hrát orky je totiž třeba pro mě poměrně nezajímavé ... ale hnát se do boje za Banebladem by mohlo být zajímavé. I když bez vehiklů to je furt takové ... divné. Jak to vůbec vypadá co se týče techniky?
      • XorxoxTalarius
        Orkove tam jako F2P budou uz od zacatku a bude se jednat o Boyz. A to hlavne kvuli tomu aby meli tu spravnou pocetni prevahu
        Stroje tam budou a budou se kupovat za Requisition Points na ktere setris frakci i sobe. Tedy ti ho muze v boji koupit velitelstvi, nebo si ho koupis za svoje. Ovsem tvurci se dusuji ze to nebude ale Battlefield kde ovladas stroj sam a budes pro nej potrebovat posadku
        • Kozy
          Tedy něco jako Planetside 2?
    • Měli to udělat spíš tak, že by ji dali zadara k Orkům. Orci budou v základu a zbytek si musíš koupit. To stejné měli udělat i s Imperial gardou.
      • XorxoxTalarius
        Zase na druhou stranu musime to brat tak ze lepsi aspon tohle nez prodlouzit a prodrazit vyvoj, jelikoz ono pridat dalsi "rasu" bude celkem nakladne ve vsech ohledech, zvlaste diky tomu co vsechno tam ma pro kazdou byt
        • JJ to máš naprostou pravdu. Jestli tam chtějí mít vše, co chtějí a říkají, tak to je opravdu na dlouho. No k těm orkům. Alespoň bude do čeho řezat, když už chci hrát za ty mariňáky ;-)
  • For the Emperor !!!
  • Planetside 2 ze světa 40k, ou jé, shut up and take my money!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit