Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dalek
    I tak nadřazená bytost jako já pozná, že tyto hry jsou zlo.
    • Zlo je že vychází jak na běžícím pásu . Škoda této série , hohužel se řítí do pekel po vzoru NFS nebo CoD kterej ve vyloženě k smíchu .
      • Pokud hra lidi stále baví, respektive jí kupují, tak at klidně vychází.
        Já třeba proti COD nic nemám. Modern warfare 1 byl fajn a bavil mě. Dvojka taky šla. Pak už to šlo z kopce. Další díl jsem si jen vyzkoušel a ty další vůbec nehrál. Ale když to někoho pořád baví a kupuje to, tak at to klidně vychází. Jen negativum vidím v tom, že pak jméno serie degraduje a většina lidí si pak pod tím představí nudu. Jako tomu byl i v případě NFS serie.

        Na druhou stranu je ale třeba si přiznat, že narozdíl od výše zmíněné COD serie, alespon autoři v AC4 přišli oproti předchozímů dílu se spoustou změn a nebáli se poslat vše trochu jiným směrem. Já osobně jsem třeba po dohrání třetího dílu nečekal, že by další díl byl pojat takto. Spíše jsem jen očekával trojku jen v jiném prostředí a jiné době. Takže pro mě je to plus, že se nesnaží autoři jen tupě pořád dokola recyklovat to samé, ale snaží se trochu o změnu.
      • Suhlasim, CoD ma sklamalo rovnako ako BF4 s problemami a Rivals je len dalsia napodobenina skutocneho NFS zo starych cias. AC je v skutku velmi dobre spracovane na pribeh. *4*
        • ACIV jsem dohrál a neříkám že je špatný , rozhodně lepší jak ACIII kterej letěl při 30% z harddisku ale vydávát to každej rok fakt není potřeba . Raději bych každý tři roky , s tim že bude vidět pokrok kupředu . Nemyslim jen příběh ale celkově . A to jsem fanoušek téhle série ale opravdu se mi nelíbí kam se ubírá .
  • Opravdu hodně opravdu by bylo zajímavé kdyby "onen tajný zaměstnanec" (v AC4) se najednou z něho vyklubal Aiden Pearc... Nicméně nelze popřít, že odkaz na watch dogs je tam spousta ale to ať si najde každý sám :) Docela by mě bralo to propojit bylo by to hodně zajímavé ... :)
    • Walldstein
      Co odkazů na Watch Dogs, ale ti kteří znají Piráty z Karibiku jako svoje boty tam najdou taky hromady odkazů (nemluvim jen o Černovousovi)..
  • Ještě bych zmínil že v AC I byl super český dabing, hlavně takoví ti agitátoři :D
    • Tilwaen
      Jo, agitátoři byli výborní i v anglické verzi. Přímo nezapomenutelní *1*

      "They say it is a crusade. A crusade for what? Ignorance? Violence?"
    • Walldstein
      "Co to dělá? Asi zešílel.." "Je to legální?" "Asi před někým utíká.." a mnoho dalších hlodů občanů taky stálo za to :D
    • modlete se k bohu, velkolepý je a spravedlivý... *1*
  • Nemůžu si pomoct ale z jedničky cítím furt takovou atmosféru kterou sem v pozdějších dílech nedostal ikdyž měli lepší hratelnost.
  • Upřímně moc nechápu takovej pozitivní ohlas co se týče Black flag ... Je to první a poslední díl, který jsem hrál .. skončil jsem asi na 20 % ... Tohle je hra vesměs + 10 let .. něco tak stupidně jednoduchého jsem snad ještě nehrál ... hra vás neustále vodí za ručičku, nepřátelé jsou neskutečně tupí a Námořní bitvy se rychle omrzí, protože je to prakticky neustále 1000x po sobě to stejné. Pořád stejné animace při dobití lodě atd ... Grafika určitě není "next gen" ... spíše bych řekl podprůměr na rok 2013, když budu srovnávat s metrem, tom raiderem, crysis atd ... Co se mi celkem líbilo byl příběh, ale bohužel zmíněné nedostatky mi hru vyloženě znechutili, protože něco podobného může hrát i franta z vidlákova, protože hra je neskutečně tupá a jednoduchá .. za mě 6,5 z 10.
    • No nevím, evidentně každý hrajeme asi jinou hru. Grafika je podle mě v pořádku a všechny ty ostrůvky a džungle jsou udělané pěkně, ale mně ke štěstí stačí i východ slunce na volném moři (ano, hry s lepší grafikou jsou, ale tohle rozhodně není podprůměr, takže buď si jen obnyčejný hater, nebo to hraješ na kalkulačce). Bitvy, no nevím, včera jsem bojoval zároveň se čtyřmi loděmi, pevností a hunterem za zadkem a bylo to všechno, jen né nuda. Sice bitvy probíhají pořád stejně, pokud jezdíš jeden na jednoho. Já mám odehrány teprve 3 sekvence, ale už jsem se dostal do spousty situací, které rozhodně až tak jednoduché a nudné nebyly. Třeba je ale na vině jen má zručnost. Inteligence nepřátel na souši, tam musím souhlasit a je to bohužel problém celé série, ne jen čtvrtého dílu. Příběh, to je divné, většina lidí právě ten označuje za nejslabší stránku hry. *3* A ty si ho pochvaluješ? (tady bych možná o frantovi z vidlákova pomlčel?)
      Samozřejmě můžu zmínit vedlejší questy, které jsou jak přes kopírák od počátku série. A asi by toho bylo více, ale podle mě jako celek to funguje, alespoň pro mě, jsem také AC téměř nedotčený, hrál jsem jen první díl, tento mě navnadil právě tou pirátskou tématikou a tak jsem si ho koupil a nelituji. Ale samozřejmě máš právo na svůj názor. Já kdybych hrál více předchozích dílů, možná bych měl také jiný, takhle jsem ale spokojen.
    • Souhlas, nese to sebou vsechny nedostatky predchozich dilu - repetetivni vopruz, naprosto nesmyslny ukoly typu vrazdy/popevky/... a loveni stovek lodi jen proto, aby clovek mel na vylepseni vlastni ....

      Kdyby se vys.ali na AC a udelali piradskou hru = lod je treba nejdriv najit, ziskat informace (=uplatek/nasili/vydirani/...), pak ji nekde na mori vystopovat ... u pokladu bych cekal, ze budu muset poskladat mapku trebas z vic kusu, pak projit nejakym zapastenym cimsi ... a pak dostanu odpovidajici odmenu a ne kilo ... za ktery si koupim jednu kuli do kanonu.

      Ocekaval bych odpovidajici model poskozeni = poskozene plachty, rahnovi, trup ... zadny "sebeleceni" lode na mori (lol).

      Proste dali nudnej AC
      • Jaké sebeléčení lodi, pokud vím, opravuješ ji z materiálů, které získáš z ukořistěných plavidel nebo přes obchodníka v přístavu, na tom mi nepřijde nic divného. Nesmál jsem se ani tak mapám pokladů, spíše těm animacím, kdy vytáhne vždycky tu bednu ze země, nebo když odhodí kámen, při hledání artefaktů.
        Lovení lodí kvůli materiálu mi přijde také vcelku logické, z nečeho tu svou přeci vylepšit musíš, pokud by si tedy nechtěl raději minihru se sekerou, kde budeš hodinu klikat na jedno tlačítko a kácet palmy. Spíše to množství, které je třeba, to je docela ranec. Ale ano, celkově je škoda, že si s tím nedali více práce, i kdyby tam nechali jen ty věci, které už tam jsou a dopilovali je pořádně do rozumné podoby (třeba to poškození, jak píšeš atd...).
        • Edit: ted me napada, trebas postup jak zlikvidovat enemaka = skocis na lod, vlezes do podpalubi, a hodis nejakou pumu/zapalis pracharnu ...

          Mimochodem, zjistil sem, ze kdyz lod odstavim mimo zonu "nalodit se", na stojici enemackou lod doplavu, to co je na palube pobiju sam (tudiz se mi posadka neplete pod nohy), tak se potom lod obsadi zcela instantne - a nechce to ani zadny podminky typu vlajka/dustojnici/...
        • Tak to vis velmi spatne ... lod ma (alespon na me urovni vylepseni) 3 sektory zdravi ... a opravit ji potrebujes (potopenim cizi lode ... lol ) az kdyz o ten sektor uplne prijdes. Ale pokud je pozkozenej jen castecne, tak se ti po chvilce sam doplni. Jako OK, proc ne nejaka provizorni oprava ... ale zase, chtel bych to nejak videt.

          To ze z koristi vemes material samo beru ... ale zase, cekal bych, ze ho ve svym podpalubi UVIDIM (vubec nechapu, proc neni lod pristupna vcetne podpalubi). Jop, paceni bedny mecem ... to bych taky chtel videt - v realu ;D. JInak cely vylepsovani postavy je trapas ... defakto nekde hned na zacatku sem si naprosto logiky koupil nejlepsi mece a pistole (prece si to nebudu kupovat na casti ...) ... Opet, nechapu proc to neni reseno trebas v ramci pribehu ... nekoho zabiju a vemu si jeho zbran. (

          BTW: v tyhle souvislosti sem si vzpomel ... vi nekdo jak udelat "odzbrojit, sebrat zbran a zapichnout ho s ni?" Sebrat cizi zbran mi totiz v boji jaksi nejde (mozna proto ze to nehraju na konzoli a gamepadu).

          Cose tyce vylepsovani lode ... zajmu lod, a z ty si vemu jeji dela (trebas) ... samo, to by v pripade podobny arkady znamenalo, ze po 10ti minutach budu mit na palube 200 del. Taky by me zajimalo, kdo bude cist ty hromady zvastu v menu kolem ruznych budov ... mozna to jsou zajimavy informace, ale ... kdy uz tak bych cekal animaci kdyz budovu objevim ... a nejaky info primo ingame.
      • toš to ses ale minul sérií, AC vždy bylo pro casual hráče, Black Flag prostě není simulátor pirátství a až na combat systém a repetitivní mise to zvládli na výbornou :), no pravda nebylo by špatné z toho udělat HC hru, klidně bych si i zahrál, ale to už by nebyla AC kterou chcou ždímat.
    • Stormangels
      Já už mam nahráno 33 hodin v Singlu :-) A ještě jsem to nedohrál a kámoš se momentálně snaží udělat jednu Stealth misi a nejde mu to až se vzteká že je to prej moc těžké :D
      • Potiz je v tom, zeto je velmi umele vyrabena obtiznost - mineno tech par misi, kde te nesmi odhalit, jinak jedes znova.
    • Jo to je fakt, hra je strašně jednoduchá pokud funguje combat system, no já trpěl celou řadou bugů (jako že se mi ruší kombo samo od sebe, protivník se bránil když mi byl zády, občas šestý smysl atd.) tak sem to zas moc jednoduché neměl. Stále stejné animace mě taktéž nudili, ale samotné námořní bitvy nikoliv, i když ke konci byl Jackdaw už moc OP i proti Legendárním lodím (nedal sem akorát dvojče bo sem lama :D), Mayský oblek byl parádní OP věc a celkově už po dohrání příběhu a prakticky všech misí není co dělat, hra mě nebere natolik abych posbíral každý poklad mimo města nebo dodělal mise na 100%.
      • Truhly a podobné "kraviny" jsem vůbec neřešil. Všechno má člověk označené na mapě, kde se co nachází a to je ten problém. Lov zvířa ? K ničemu .. prakticky vše se dá koupit. Vylepšování Charakteru ? K čemu ? Už tak je boj dost jednoduchej ... Jediné do čeho jsem investoval byla loď a koupil jsem si jeden oblek, ale jak říkám bohužel mě to po několika hodinách celé přestalo bavit.
        Pokud by hral měla soubojovej systém něco ve stylu Batmane ... tzn člověk si bitky opravdu vychutnává a určitě pasáže jsou i na střední úroveň poměrně náročné a člověk se musí trochu ohánět, tak bych to bylo super, ale takhle stačí mačkat 2 nebo 3 tlačítka ? A je prakticky nesmrtelnej ...
        Pokud se budeme bavit o lodních bitvách .. tak ze začátku fajn, ale když se to člověku dostane trochu do krve, tak už prakticky nemá problém s níčím ... po 20 % odehranejch jsem si uvědomil, že už mě nic nového vlastně nečeká a neustále přepadávání lodí, rabování truhle a pod mě rychle omrzelo.
        • Truhly a jiné sběratelské věci nejsou na mapě všechny vidět. Avšak existuje několik DLC, které ti je na mapě odemknou. Ty máš samozřejmě pirátskou verzi, kde zřejmě už tato DLC obsahuje a proto je vidíš.
          Jinak lovit zvířata nemusíš. Nemusíš ani hrát harpunovací minihry, dobývat pevnosti, vybírat truhly, potápět se, plnit různé miniúkoly jako vraždění teplářů atd.
          Ale to proboha neznamená, že je špatné, že to je ve hře. Naopak. Bud rád, že tě do toho hra nenutí. Ale určitě se najde mnoho lidí, které třeba hledat a lovit zvířata bude bavit. Takže proč ne. Je to hra s otevřeným světem a proto je fajn, že autoři implementovali několik miniher, aby toho hra více nabídla, ale nenutí nás je plnit.
          • Ehm ... co to meles o piratsky verzi ... kdys obsadist pevnost, tak se ti na dany casti mapy okryje vse, co si jeste predtim neobjevil ... a presne takto je to popsany v ingame helpu.

            Spatny na ty hre je to, ze ji hrat je proste vopruz ... a sbirat ty veci chte nechte nejak musis ... pokud si teda rovnou nenacheatujes par mega a nekoupis vsechny upgrady tak. Ta hra zednej otevrenej svet nema. Kdyby tam presne tyhle chuvonyny nebyly a bylo mozny (a logicky) enemackou lod zajmout, nechat ji celou nekam dopravit ... posadku podrezat/prodat/znasilnit/ ... dle libovule kazdyho pirata ... byla by to zabava. Jako kdyz se svoji kocabkou potobil battleship s 80ti dely ... ten by podobnou lodicku anihiloval driv, nez by se dostala k vystrelu. Dtto pred ocima 10ti jinych lodi palim do lode stejny narodnosti a oni me naprosto ignorujou. Nemluve o tom, ze tech lodi se tam proste spawnuje nechutne moc ... takze kdyz clovek "vydelava", tak se jen poflakuje na jednom miste a potapi jednu lod za druhou ...

            A lovci piratu? Umyslne sem vytah cerveny savlicky na max co to slo ... cekal sem nejaky uber pronasledovatele ... co co prikvacilo sem potopil jedinou salvou.
          • "Ty máš samozřejmě pirátskou verzi, kde zřejmě už tato DLC obsahuje a proto je vidíš.
            "

            Můžu poprosit o důkaz, že anonymní uživatel "Kuler91" používá nelegální verzi hry? Děkuji.
            • Upřímně opravdu nechápu, proč bych se v internetové diskuzi a navíc dvou anonymních uživatelů, měl zaobírat dodatky typu "je to čistě můj osobní názor" ; "je to pouhá domněnka" atd.
              Tohle není prohlášení do novin proboha. Prostě plácnu co si myslím, takže nechápu toto slovíčkaření.

              A jinak v klidu přiznám, že jako mnoho lidí nejen v naší zemi ale i po celém světě mám předsudky. Je to bohužel tak.
            • Dummy: I když je tenhle typ diskuze totálně pointless, tak se musím Tanboua zastat, zaprvé to tys začal off topic diskuzi a zadruhé máš předsudky. To že na tebe dotyčný napadený nereaguje je čistě jeho problém. Příště když už začneš off topic tak tam doslova napiš: "moje nepotvrzená domněnka" a "mám předsudky" a nehádej se o kravinách ;)
            • Důkazy jsou nepřímé. Přímý důkaz nemám a ani ho nepotřebuji.
              Nejsem soudce, abych řešil všechna fakta a pročítal spisy.
              Jsem jen člověk, který si selskou logikou udělal názor, který je velmi pravděpodobný a veřejně ho prezentoval, což s klidem můžu.
              Pokud by se to dotyčnému nelíbilo, může se ohradit a klidně mě žalovat za pomluvu. Pak bude ale muset sám dokázat, že to není pravda.

              On Rath třeba opravdu myslel, že má v té bedně jen sedmičku (vína) a ne 7 mega. Kdo ví co vše se u soudu ukáže a s čím přijdou advokáti. Ale at to dopadne jakkoliv, tak lidi budou vědět své a každému to bude jasné. Stejně tak tady je to jasné, i když ne na 100% a přímé důkazy nejsou a ani nejsou třeba.

              Btw pořád nechápu, proč tu řešíš takováhle kraviny. Chápu, že je to internetová diskuze a tak se tu musí trollovat a řešit offtopic.
              Každopádně hlavní je, že výtka která byla na hru vedena a to že je vše vidět na mapě, platí jen v případě zakoupení DLC. Což je doprovolné. A v tomto případě je to pak jako stěžovat si na to, že ve hře jsou cheaty, které ti mohou přidat finance, nesmrtelnost atd.
            • Děkuji za objasnění myšlenkových pochodů, některé zní vcelku pravděpodobně.

              Nicméně, zopakuji citaci a na ni navazující dotaz:
              "Ty máš samozřejmě pirátskou verzi, kde zřejmě už tato DLC obsahuje a proto je vidíš.
              "

              Můžu poprosit o důkaz (DŮKAZ, ne vlastní domněnky), že anonymní uživatel "Kuler91" používá nelegální verzi hry? Pokud je nelegálnost jeho kopie samozřejmá, tak nebude řekl bych problém předložit důkaz takové samozřejmosti.
            • Já jsem se totiž díval na web AC4, kde nabízejí DLC, která ti zobrazí jednotlivé colectibles na mapě.
              Pokud by si ta DLC koupil, tak by tu pak asi anonymní uživatel Kuler91 nepsal o tom, že ho nebaví, že vše vidí na mapě. Pokud nepatří mezi ty lidi, kteří si automaticky koupí všechny DLC aniž by věděl co v nich je :)

              Navíc žádný díl série nehrál, u hry seděl pár hodin a jak sám tvrdí měl nahráno max 20%. Většina lidí která si hru koupí, tak obvykle dát hře trochu šanci, i když je nenadchne. Zahodit warez, páč mě nebaví je snadné.
              Krom toho číslo 91 v nicku pravděpodobně směřuje k datumu narození a tato cílová skupina obvykle preferuje nakupování přes torrenty.
        • Přesně, taky sem si říkal že by tam mohli dát soubojový systém z Batmana. Do AC by pasoval víc a nebyl by tak debilní jako v Batmanovi kvůli nezabíjení (osobně mi to přišlo ve hře jako dost brutální blbost a pozdější fáze Arkham City proti vojákům už byly vážně hardcore i na střední obtížnost). Ale jak sem psal hra mě bavila jako celek, naproti tomu AC:Revelations sem hrál všehovšudy hodinu a pak sem to smazal.
  • Brotherhood jsem ještě tak nějak nuceně dovedl ke konci, Revelations mě minulo úplně, 3ku jsem hrál tak nějak z nudy, ale teď black flag mě příjemně překvapil, tak jsem zvědav
  • Krásné shrnutí, jen s jednou věcí nesouhlasím. I ve čtvrtém díle jsou pro mě pasáže ze současnosti jen nutné zlo a nejraději bych je ze hry vystříhal úplně.
    Ostatně mně se nikdy tenhle jejich koncept extrahování vzpomínek z DNA nelíbil a vždycky mě všechny tyto pasáže ze současnosti akorát odtrhávaly od původní hry a narušovali celkovou atmosféru.
  • spíš by to uz mělo chcipnout je to díl od dilu hnusnejsi a tupejsi. První díl byl zároveň vrchol a tam to mělo zkonat. V tomto případě uz se ani nedá rict: čím blbější sedlák tím větší brambory.
    • Dej si facku :D
    • Psychotic
      Překlad: "Mně se to nelíbí a protože jsem všemocný Bůh nebes i země a na mém názoru záleží víc než na názoru milionů platících zákazníků, vývojáři Assassin's Creed by měli přestat dělat další díly."
      • Preklad "ja su tupa ofce, ktera zabeci a vysoli prachy za dalsi dil"
  • michaliuz18
    mne sa desmond tiez pacil skoda ako dopadol ale to je cely ubisoft nic nespravi poriadne, vsetko len na oko, aj AC 4 je len na oko, po par hodinach hrania to uplne omrzi vsetko zbierat stereotyp jak prasa ,pribeh slabsi a cele je to zastarale ,len tam na stary engine pridaju novy efekt , hlavne ze vodu spravili genialne inak by som sa po tom mori nudil uz uplne
  • Amylee.Anderson
    Skvělý článek :-) Jediné, s čím osobně nesouhlasím jsou pasáže za Desmonda, mně se tahle část moc líbí.
    Zrovna teď jsem dohrála (zase) dvojku a hraju Brotherhood. AC je jedna z mých nejoblíbenějších serií a příběh Ezia je jeden z nejsilnějších příběhů, možná to je moji ženskou stránkou, ale na začátku dvojky, když už jsem věděla, jak to celý s Eziem bude, se mi chtělo brečet :) A taky se mi chce brečet z toho, jak byla trojka tragická. Nemůžu se dočkat, až si zahraju čtyřku.
    • Jakooooo, v trojce mi přišlo tragické jenom to, že jsem nehrál dost dlouho na Haythama a nezabil jsem s Haythemem toho fracka Connora *1*
      • Amylee.Anderson
        Haytham byl na celém díle to nejlepší. To byl hroznej frajer ♥
        • Jack1947
          Edward taky neni k zahozeni, sak uvidis. *3*
          • Haytham Kenway JE Kenway *facepalm*
            • Pěkně sis to editnul *3* Hlavně ať možeš nadávat *3*
            • Jack1947
              Edward ... pako. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit