Přejít na výpis diskuzí
Valve nechce Half-Life ždímat, radši zkouší nové věci
6.1.2014 | Aleš Smutný
92 příspěvků
-
Chapem ze je to prevziaty clanok zo zahranicia ale uz mi ta Valve masirka lezie hore krkom. Mam pocit ze ked sa napsie Valve a Newell tak zacne novinarska onania nad tym aky su uzany nasledovana mnohymi citatelmi. Ja im ich uspech neberiem ale za posledne roky necitam nic ine ako stale dokola tie iste clanky a fakt to stale viac a viac vyznieva skor ako PR nez ako realita. Skoro mi to pripada ako keby sa ucili od Googlu, ktory tiez najprv vystupoval ako oss friendly, podporoval kadejake open projekty a proste strasne velky kamos Google a kde je dnes? Velka cast ludi je na Google pre rozne veci skor nasrata ako nadsena. A ostatne tie obcasne splechy od ludi co z Vlave odisli tiez kadeco naznacuju. Fakt by som chcel radsej nejaky naozaj investigativny clanok torchu z pozadia.
Mimochodom poznamka ako si vazia zamestnancou tak ako svojich zakaznikov vyznieva minimalne usmevne vo svetle vyhlaseni viacerych, aj miestnych (vo fightclube) vyvojarov o pristupe Valve ku schvalovaniu,komunikacii a dalsich procesoch prave ku klientom. -
jaj, tak si prostě počkáme, no boha, máte málo her? Bude to nejspíš i lepší, Gaben určitě ví co dělá. Ostatně díky jeho vedení a pečlivých krocích je Valve tam kde je teď.
-
A proto byl konec tak otevřený, že? Po dohrání epizody 2 jsem se pár let na pokračování těšil, nicméně po tak dlouhém čekání už můj zájem totálně odpadl. Když někdo řekne Half-life 3, tak mě to nechává naprosto chladným. Já mám pocit, že tohle dělají jen aby trolili fanoušky *1* .
-
-
Nápodobně. Taky jsem si říkal jak ep. 3 bude super, pak jak HL3 bude super, no a teď je mi nějaké pokračování u zadele a všelijaké teorie k smíchu.
Ono to nakonec totiž vypadá tak, že ačkoliv byl závěr druhé epizody cliffhanger jak prase, tak si scénaristi na sebe upletli bič a nevěděli jak to nějak smysluplně ukončit. Jiný závěr proč ten příběh nedovyprávěli mě fakt nenapadá. -
-
Mne napadají takový scénáře na dokončení, že jim to asi pošlu :D
-
-
Asi tak no tak napjatý jsem byl jak to dopadne a kde prd tu prd..série Half-Life si zaslouží úctyhodný konec nebo pokračování...prostě ať vydaj třeba Red Box tentokrát s episodou 3 a celou blackmesou i s xenem např. a neřeknu ani půl slova *15* *15*
-
-
jo a ještě opposing force by mohli předělat *15*
-
-
předělává se -> Operation black mesa. Tak stejně blue shift
-
-
-
-
HL2 se povedl stejne jako sourc engine i kdyz ja mam radsi unreal. Na hl3 se celkem tesim, podle vseho se ho dockame a bude kvalitni. doufam.. Valve se nedalo cestou "kazdy rok jeden az dva nove dily" a za to jsem rad, hram to vetsinou spise hodne skodi. Kazdopadne to blaboleni jak to u nich funguje a ze si vsichníi veri mi uz leze krkem:D uprimne pochybuju ze by to tak mohlo fungovat preci jen lidi jsou lidi.... Delaji kolem sebe nejaky "kult" pritom je to vcelku hodne pres caru.. Jeste jednou budu cist jak je jim vsem dobre a ze penize si rozdeluji podle toho kolik kdo potrebuje nebo si rekne a pobliju se..:D jinak steam byl hodne dobrej krok a ani se nedivim ze se venuji steamu nez hre ktera bude mit zvucne jmeno i za Xlet diky velke hracske zakladne a podpore steamu. Teoreticky i nova hra noname od valve s podporou steamu, ma sance uspet a to vice nez male
-
-
stačí aby udělaly jednu slevovou akcičku a je to.
-
-
presne tak hold kdo ma na marketing a hype, proda klidne zajice ve tme
-
-
-
Nevim, nevim, jestli je vubec ve skutecnosti "co" zdimat - jak tak sleduju herni scenu tak mi neprijde, ze by tu bylo nejak hodne lidi, co by nedockave chteli dalsi Half-Life hru, at uz 3 nebo neco epizodickeho apod. Mladsi hraci to uz ani nehrali a maji jine znacky a ani u moji "starsi" hracske generace mi neprijde nejake extra nadseni a nedockavost ohledne dalsiho Half-Life. Navic po tech letech by to mel kazdopadne jakykoliv novy Half-Life pekelne tezke v soucasny a nadchazejici konkurenci - Bioshock, Destiny, Titanfall a kdo vi co jeste prijde...
-
-
Přesně....líp bych to nenapsal a ještě jedna věc měl jsem pravdu Gabe je blázen vidíte jeho oči???? Je to magor....který zabil legendu která překročila sama sebe.....a takhle i chcípne a bude to mít na hrobě.....obituary p.ča s nim...ten který zabil mýtus legendu...katastrofa...Kdy už to tomu čurákovi někdo řekne do ksichtu!!! Dřív jsem se na Half pokračování fakt těšil jako malej kluk ...ale tedka na něj močim a na Newella taky a je mi to jedno.....
-
-
Chceš podat kapesník?
-
-
ja myslim ze misto pro novej half-life tady urcite je protoze poctivych strilecek kde neni automaticka regenerace zdravi nebo pocet zbrani omezeny na dve moc neni, ted jsem dohral shadow warriora a byl to super masakr, ale kolik takovych her dneska vychazi?
-
reakce na martin.mares.984
Ok, asi s tebou souhlasím v tom, že s přibývajícím časem slábne "chci novej Half-Life" faktor. Ale nesouhlasím, s tím že by to novej Half měl s dnešní konkurencí těžké. Pokud by nepolevili ze svých kvalit, opět by konkurenci zadupali do země. Například design HL2 vs. Bioshocku: Infinite. Bioshock možná není špatná hra ale design typu "chodba, prostor kde se střílí, chodba, prostor kde se střílí, chodba, prostor kde se střílí" opravdu nepovažuju za vrchol gamedesignu. -
-
Tak mist by tu bylo urcite, ale vezmi si prave kolik hracu je uz zvyklych hrat to co jsi prave popsal - tedy jedodussi FPS a ted vezmi naklady na vyvoj noveho Half-Life a jestli by se ta hra vyplatila z pohledu toho, kolik by si lidi dneska chtelo poctivou-narocnejsi singleplayerovou FPS zahrat...
-
-
No podle mě tu ještě je prostor pro FPS hru pro "chytřejší hráče, když vidím, jak tupé až imbecilní jsou současné FPS hry. Samozřejmě bych chtěl, aby byl nový HL měl dobrý single, ale bez MP by to asi už nešlo a hlavně, nemělo by to bez něj být. Umím si představit nějakou FPS hru, kde by nezáleželo jen na schopnosti střílet ale rovněž na schopnosti rychle vyřešit nějaký problém, zdolat nějakou překážku apod. třeba skrze různé puzzle, jaké byly v SP hrách HL.
Já už zapomněl, co bylo v misích v BF3, ale pořád bych si vybavil průběh možná celé mise v HL1 a v HL2. Ty hry prostě měly něco, co ty velké FPS hry dnešní doby nemají. -
-
Naprosto s Tebou souhlasim, totalne chytlave mise a nejvic Ravenholm,ci jak se to pise
-
Mozna jsi to prehledl, ale HL to je pocatek linearnich pribehovych/filmovych strilecek v koridoru.
-
Nechcem byt zly ale pamet je osidna a k starsim veciam milosrdna. HL2 a zvlast 1 neboli teda zrovna nejake intelektualne cvicenia plne filozofickych uvah o zivote a vobec. Iste dodnes su to vyborne hry a maju urcite caro a mozme polemizovat co podnietilo ich uspech, ci to bola doba v ktorej vysli ze bola mensia konkurencia alebo spravne zvolene kulisy atd. Fakt je ale ten ze dnes je konkurencia vyrazne tvrdsia a je tu kopec znaciek ktore si stihli vybudovat meno a HL uz zdaleka neni tak silna znacka ako este par rokov dozadu. Proste konkurencia je tvrda.
-
-
-
Ludia su nevdacne svin* :D
Vatsina sa stazuje na to ze nemaju Half Life 3, ale nevidi tie super dalsie hry co nam Valve naservirovalo. A samozrejme aj Steam...
Ja viem ze je to ludska vlastnost vidiet len to zle a byt nespokojny...
Ale, nestava sa aj Vam to ze spravite vela fajn veci a potom jednu nie a uz niekto (matka) nadava ze ste lenivy ? :D No neni to krivda ? :DD -
-
Misto pokracovani neuzavrene hry, na ktere si udelal jmeno, nam naserviroval povinnou online DRM, to je vskutku duvod ke spokojenosti. Nicmene je machr v tom, jak zblbnul pc hrace slevami, kteri mu dodnes zobou z ruky a jeste kvuli nemu online DRM obhajuji :-).
-
-
A taky nezavírá servery starších her. Asi si dám po dlouhé době HL 2 MP. Hodně zábavy u GT5 a Resistance.
-
-
co nám naservírovali????? Left for death5????? nebuď blázen..... *1*
-
-
Nechci říkat že jsou episody špatné hry, ale dle mého názoru se už na samotné 2jce nemělo stavět nic. Éra DLCček a různých balíčků se mi moc nelíbí. Half-Life 2 skončila krásně. Episody přidaly jenom otázky, bez kterých by se žilo líp.
-
-
Áno, koniec bol výborný, ale nevedieť, ako by to dopadlo s Alyx? To v žiadnom prípade... *7*
-
-
Spis bych se zabyval tim jak byl Steam několik dnu skoro nepouzitelnej. Zvlastni jak hned po te co Steam mel problémy vychazeji clanky o tom jak je valve bezva a odvadi se pozornost jinam:)
-
-
Ano Valve dalo jeden den aktivaciu L4D2 a po aktivaciu uz mali ludia hru nastalo.
Cize super vianocny darcek. Lenze, ked je daco zadara a este taka super hra, tak zrazu desiatky tisic ludi vlasne robi DDOS utok na servre steamu :D
Tak je jasne ze sa to zruti. No a par dalsich dni vzdy vecer ked boli nove akcie, tak ano zase vsetci hned sli nakupovat, tak to bolo spomalenejsie...
http://www.amk.to/images/articles/original/me-during-steam-sale-so-what-games-have-you-guys-e84cc7-4946368-1388690618.gif
Ale normalny clovek to chape. -
-
tezko rict co s tim vlastne bylo, a je mi to jedno. jen mi neda si do steamu a tlustocha rejpnout:)
-
-
Právě si vystihl podstatu a mentalitu diskuzního trola.
-
-
zpravidla netrolim, skoro vůbec. Ale když jde o steam a tlustocha..neudrzim se:)
-
-
-
-
Zadne konspirace tady nezakladej, viz co se deje lidem co moc vi nebo chtej moc vedet... *3*
-
-
Ja stejne stale verim. Ze jednou to prijde. Ze jednou kliknu na ikonku a ozve se...
http://www.youtube.com/watch?v=cD-v4kuLS2U -
-
Všimli jste si, že v názvu Valve hrách se nikde neukazuje trojka? Dokonce nevyšla ani hl2 ep. 3...
-
Tak velice pravděpodobně to tak i bude. Newell není blb. Chtějí vytvářet kvalitní výrobky, to dělají, takže nevidím důvod proč bychom se nemohli H-L3 dožít. Je to jen otázka času, nic víc.
-
-
Tak ať udělají nějaký comics, ve kterém vysvětlí, jak to dopadlo s Freemanem a šmytec. Další hru kvůli tomu hrát nemusím, zas _tak_ moc mě to nebavilo. *4*