Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Madden NFL 25 *1*

    To je ten komický sport jako ragby, kde ale oproti ragby mají chrániče aby se jen tak nezranili a kecají jak to je drsný?

    Hlavně tomu tupci v USA říkají fotbal aniž by z historie věděli (jako obvykle) co to vlastně fotbal je.
    • Skutečnost je taková, že v dřevních dobách fotbalu, ještě před kodifikací, se kdosi rozhodl hrát rukama, což ale bylo neslučitelné s hrou výlučně nohama. A tak vzniklo "protorugby", ze kterého se vyvinulo dnešní patnáctkové, třináctkové, sedmičkové rugby i americký fotbal. Čistě technicky se ten sport ve všech variantách jmenuje "rugby football". Normální fotbal se plným jménem jmenuje "association fooball", z onoho -soc- vznikla zkratka "soccer". Trapné to je, ale korektní.
    • Pethulla
      typická reakce člověka, který am. fotbal pořádně neviděl a navíc o tom taky prdlačky ví.
      • CRYPT
        trotli jako jsou tady a antiamericke nazory nema cenu vubec resit. Pritom kdyby zili tihle radoby lemplaci ve statech tak by mleli uplne neco jinyho.

        Pro mne je americkej fotbal super zabava
        • Veskoslav
          Co sem pleteš nějaké antiamerické názory proboha? Tady nejsi na nějakých posraných Novinkách s prominutím. A kdyby si žil na Novém Zélandu, tak máš ragby a co jako? Argument o ničem. A představa zdejších "radoby američanů" o životě v USA je krásně zkreslená;)
          • CRYPT
            S prominutim tady jsem na games serveru, kde ctu ty tve slaboduche vyplachy tveho choreho mozku. Pricemz jedinne s cim jsi se stotoznil je s nemyslnym blabolenim o nicem a statistikou, kterou ma kazdy vis kde.
          • Ty Veskoslave tady vytváříš dost podobné klima jako je na Novinkách.cz. Takovým tvým šíleným všeználkostvím
            • Tady si v Česku, on je Brouk Pytlík....
    • Miserius
      Taky neni úkolem se navzájem zmrzačit (coz se zdá je Secondary objective v rugby) a pro diváky je podle mě americkej fotbal lepší...
      Např: http://youtu.be/Zx0TMuJuLxQ
      • Rugby je gentelmanská hra (úmyslná zranění tam NEEXISTUJÍ) s jedinečným taktickým rozměrem. Americký fotbal je vykastrované rugby, kde se chrániči a možností libovolně házet zlikvidovalo vše, co je na rugby dobré. Pokud pojmem "lepší pro diváky" myslíš to, že je to rychlejší (a co sedmičkové rugby?) a s více srážkami (chrániče, trapné...), pak jsi asi chtěl napsat "lepší pro amerického diváka". Protože já osobně neznám jediného člověka, který by tohle upřednostnil před syrovostí a komplexností rugby.
        • Pethulla
          vykastrované rugby? Takže florbal je vykastrovaný hokej? Korfbal vykastrovaný basketbal?
          chrániče: myslíš, že přes ně jako nic necítí, že náraz helmy na helmu nezpůsobí otřes mozku, případně i chvilkové bezvědomí?
          možnost libovolně házet: jsi si jist, že znáš pravidla fotbalu? Já měl za to že v rozehře je povolená jedna přihrávka dopředu (proto je v týmu QB,že?) jinak je to stejné jako v rugby, tudiž jen příhry dozadu.
          fotbal není taktický? To jako fakt? Vždyť je to snad nejstategičtější hra vůbec. Každá rozehra je taktická bitva.

          Já fakt nechápu proč má každý tendenci srovnávat fotbal s rugby. Obě to jsou výborné hry, ale taky to jsou dvě naprosto ODLIŠNÉ hry.
          • Už ze samotného faktu, že to nazýváš jen "fotbal", je docela jasné, kdo je tu zaujatý.
            Tvá srovnání jsou lichá: korfbal není derivát basketbalu a florbal není derivát hokeje. Americký fotbal je historicky derivát původního předschizmatického rugby, a označení za kastrát je můj osobní názor. Názor založený na znalosti několika lidí, kteří hrají různá rugby a zkusili si amrický fotbal.
            Chrániče hrají klíčovou roli v tom, že hráč amerického fotbalu nemusí myslet - prostě vletí všude (čímž neříkám, že se u toho nemusí zranit a že to nemusí bolet). Hráč rugby si každý střet pořádně rozmyslí (bolí všechno a víc) a pokud může, upřednostní konstruktivní řešení.
            Celá ta tvoje "taktika" (nepleť si prosím taktiku a strategii, ta s tím nemá nic společného) amerického fotbalu je úplně směšná ve srovnání s komplexností patnáctkového rugby, kde každý hráč neustále musí hrát pozičně. V americkém fotbalu na tom v praxi nezáleží, protože obrovskou část hry překoná onen hod vpřed po rozehře. Obrana v americkém fotbalu stojí a padá na chytání jednotlivců, v rugby vyloženě na "zabezpečení perimetru", abych použil vojenský žargon. Taktická složitost amerického fotbalu je asi tak na úrovni sedmičkového rugby - skoro žádná. A fakt, že komentátorům žereš ten jejich komický entuziasmus z taktiky amerického fotbalu, jen dále posiluje moje přesvědčení, že jsi silně zaujatý.
          • Myslím, že je zbytečné tady argumentovat, tady ti na to lidi serou. Je to americký sport takže už z principu to musí být horší než rugby. Předsudků je nezbavíš.
            • Mě je úplně jedno, jestli je to americký, nebo jiný sport. Stejně se to klidně vyjádřím k jiným variantám a derivátům rugby (či jiného sportu), které stejným způsobem idiotizují kvalitní původní koncept. Že jsou to právě amíci, kdo takových idiotizací vymysleli několik, není můj problém. Na rozdíl od vás zarytých amerikanofilů já na národnost nehledím.
      • Veskoslav
        V ragbi se navzájem mrzačíš? To slyším prvně.....Za úmyslné zmrazečení protihráče jsou naopak jedny z nejpřísnějších trestů jaké jsou ve sportech. Americký fotbal pravidla znám. A stejně to považuji za frašku, stejně jako Lacros či pozemní hokej;)

        P.S: Naopak ragby je co do počtu díváků zcela jinde než Americký fotbal. Finále MS světa v Ragby sledovalo neuvěřitelných 40 miliónů lidí. Navíc je to fyzicky nejnáročnější akce na světě, kdy mistrovství je skoro 6 týdnů a také pouze jednou za 4 roky. Jenom u nás finále sledovalo skoro 200 000 a to je u nás okrajový sport.
        • dilinja
          No skutecnost bude spis takova ze 1. NFL 2. MLB 3. NBA pak je vzadu Major League Soccer a pak hodne vzadu bude NHL. USA neni Kanada hokej tam tolik stále neletí. Co člověk ale nemůže popřít tak všechny tyhle sporty mají univerzitní ligy na vysoké úrovni.
          • Veskoslav
            Ty univerzitní ligy a stipendia jim závidím.
        • Pethulla
          ale prosím tě. Takový Super Bowl má sledovanost mnohem vyšší. Ale navíc mi přijde naprosto nesmyslné tyhle dva sporty srovnávat. Je fakt že na první pohled vypadají podobně, ale to hokej a florbal nebo basket a korfbal taky. Ve skutečnosti to jsou dva naprosto odlišné sporty
          • Veskoslav
            Superball se sleduje akorát v USA. Nikde jinde ten sport nemá rozšíření, které by stálo nějak za řeč.
            • Pethulla
              tak to zase prr. Německo i Rakousko mají kvalitní ligu, němečtí hráči už dokonce do NFL byli draftováni, takže zas taková sranda liga to není.

              Tak v USA je nejsledovnější NFL s NBA. Za nimi je pak MLB až pak NHL. Lakros mezi takhle populární v žádném případě nepatří. Jako jo, mají tam svou ligu, což je vcelku pochopitelné, když původně je to sport severoamerických indiánů.
            • Veskoslav
              Jak moc hraný? Asi tak jako u nás. Pár týmů a tím to hasne. A to, že je něco v USA populární neznamená, že to bude i v Evropě. Jsme sice "spojenci", ale mentalita je mnohdy zcela někde jinde. A to nemluvím o vkusu. USA je konzolová, Evropa a Rusko je 50:50 a Asie je pc, kdy zase Japonsko a JK jsou konzolové.

              Mimochodem Lacros je v USA jeden z nejoblíbenějších sportů. A kde je v Evropě?;) Není to o tom, že co má USA, musíme mít také.

              To máš to samé jako s kriketem, MS sledovalo více lidí než Ragby a NFL dohromady. A přesto to není sport, co by se nějak uchytil.
            • Pethulla
              Tak tohle je samozřejmé, ono víc než 95% lidí co am. fotbal sledijí jsou z USA. Ale to nic nemění na tom, že Super Bowl je nejsledovanější sportovní událost roku, to taky znamená, že se na to dívá víc lidí než na rugby. Ono když to tak vezmeš, tak rugby je taky sport jen několika zemí a to Británie, Francie, Itálie, Nového Zélandu, Austrálie, JAR teď se k nim přidává Argentina. Fotbal pak zahrnuje kromě USA Hlavně Kanadu (kde teda jsou trochu jiné pravidla) Německo a Rakousko.
              Aby to nevyznělo zas tak, že rugby shazuju. Já se rád podívám na obojí, právě proto mě dokáže pobavit jak někdo ty dva sporty srovnává - to je jako tvrdit že fotbal a hokej si jsou podobné, protože v obou jde o to vstřelit branku.
            • *Superbowl...a ono to docela stačí, když je to jeden z nejpopulárnějších sportů USA, to se pak jednoduše dneska dostane do zbytku světa, by ses divil, že třeba v takovym Německu je americkej fotbal docela hranej
      • Janun
        Boring... asi 5x sem se to šoupnul, abych našel neco zajímavýho a ani jednou sem neměl štestí na samotonou hru, vždy jen keci kometátorů napr o platu nejakýho týpka se sluchátkama apod... Fotbal(skutečnej fotbal) může bejt občas nuda , ale alespoň se furt hraje, teda kdyz zrovna nekdo neumírá na trávníku po malém přistrčení :-D
        • Miserius
          Jo, když někdo nezná pravidla vypadá to jako že se vubec nehraje, to nepopírám *1* Pokud parvidla znáš víš, že se tam vlastně pořád něco děje
  • To GTA V se dalo čekat.
    • Keyz
      Čekat se dala skoro většina. Když do toho dávají takové prachy a není to vyloženě špatný + je to dost jednoduché, tak to lidi kupují jako rohlíky. Jako u populární hudby anebo filmů. Velké filmy jsou taky často prodají nejvíce lístků i když hodnocení nemají tak velké jako zajímavější filmy a ani nemusí být vyloženě skvělé.
      • dilinja
        Black Ops bych tam vážně nečekal :)
        • tak black ops II je jeden z nejlepších od dob Staré Dobré dvojky.
  • Miserius
    Hm, koupil jsem polovinu, takže jsem... podle zdejších diskutéru... napůl pako *1* *12*
    • No, tak to opravdu pako jseš.
    • A je to Disney dobré?
      • Miserius
        Dobré?! Nejlepší!
  • Nekoupil bych si ani jednu.
    • já bych je ani nehrál, i kdybych je dostal zadarmo... no možná to Disney :)
      • tak to já si stojim za GTA V :D singleplayer je klasicky dlouhá zábava a když máš kámoše na online, tak jsou možnosti nekonečný
      • XorxoxTalarius
        Nahodou na AC4 se tesim az ho koupim, zkousel jsem se ho a byl jsem uneseny, jelikoz to bylo uplne neco jineho nez predesle hassassiny, takze mne to bavilo a tesim se az najdu v rozpoctu diru :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit